Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

categorie

Diabetes (suikerziekte) - orale middelen

Mijn advies bij diabetes Diabetes

Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie

De laatste ervaringen in de categorie: Diabetes (suikerziekte) - orale middelen

Gliclazide

14-07-2025 | Vrouw | 68

Bijwerkingen

constipatie gebrek aan eetlust misselijkheid maagpijn voor misselijkheid/braken

zeer veel bijwerkingen gestopt na 3 weken is niet vol te houden

13-07-2025 | Vrouw | 52

Bijwerkingen

vermoeidheid hoofdpijn misselijkheid gebrek aan energie duizeligheid

Na zeer lang gebruik van medicatie die mijn gewicht had doen aankomen mocht ik eindelijk stoppen maar het gewicht zakte niet. Na een jaar GLI totaal geen effect dus mocht ik eerst Ozempic gebruiken daar had ik totaal geen bijwerkingen van maar mijn zorgverzekeraar bepaalde dat ik over moest op saxenda. Vanaf de 2e prik met 0,6 al misselijk en totaal geen energie .de misse[lees meer...]lijkheid houd ook de hele dag aan echt verschrikkelijk .ik val nu te snel af omdat ik totaal niks binnenhou dus ook mijn gewone medicatie niet meer .ben nu 3 weken verder en totaal geen verbetering dus maandag naar de dokter want dit put ke lichaam uit.

Metformine

13-07-2025 | Vrouw | 73
metformine

Bijwerkingen

gevoelloosheid van de spieren spierpijn in benen en rug

ook ik moest ineens van 1 na 2 x metformine per dag gaan. na 1 week de dokter gebeld, kreeg stagiaire aan de lijn en die zei dat ik de apotheek moest bellen. ik wilde ook smorgens en het smiddags ze gaan gebruiken. Mocht NIET zeiden. Nu kan ik mijn benen niet meer normaal gebruiken, voel me net een zombie en ga morgen weer de arts bellen. Dit blijf ik echt niet zo maa[lees meer...]r innemen. Ook andere bijwerkingen komen erbij, dit is geen middel voor mij, dan maar terug naar 1 tablet per dag en dan tussen de middag

Diamicron

Diabetes type 2
Mijn bloedsuikerwaarden daalden tot op de grens. Maar ik kon geen normaal voedingspatroon hebben om dit te bereiken. Een constant zeer streng dieet bijna totaal zonder koolhydraten was hiervoor nodig en afvallen deed ik niet. Het eten van koolhydraten werd direct gestraft met een kilo erbij op de weegschaal.

Diamicron

Bijwerkingen

braken af en toe diarree misselijkheid diarree 's nachts

De eerste maand had ik weinig last van bijwerkingen met een dosis van 3 mg. Deze werd maandelijks opgevoerd naar 7 mg en dan 14 mg. Vanaf een dosis van 7mg had ik regelmatig diarree .En bij de hogere dosis van 14 mg die ik nu neem, had ik soms ‘s nachts last van misselijkheid, diarree en braken. Dit gedurende de eerste 5 maanden. Ik verloor 14 kg. Nu is mijn gewicht stabie[lees meer...]l en heb ik enkel last als ik uit eten ga, als ik anders of teveel eet komen de oude symptomen terug. Niet overdrijven is voor mij belangrijk. Het was geen makkelijk parcours maar nu is mijn bloedsuiker stabiel en kan ik terug gezond eten zonder direct bij te komen.

09-07-2025 | Vrouw | 44

haaruitval galstenen

Gelijk na de eerste spuit voelde ik al verschil. Ik kon niet meer zoveel eten en werd echt misselijk als ik toch dat laatste hapje eten pakte. De eerste 8 maanden waren geweldig, ik viel af, had alleen last als ik teveel at en had verder nergens last van. Tot ik in maand 5 zag dat ik haaruitval kreeg en in maand 9 stopte het afvallen. Het bleef stabiel en toen nog 1 maand [lees meer...]gespoten maar er gebeurde niks meer dus toen gestopt. Ik merkte wel dat mijn lichaam was veranderd, alles was slapper geworden, maar op zich vind ik dat logisch na zoveel kilo af te vallen. De haaruitval is gestopt en ik ben nu met een serum weer mijn haar aan het versterken en wekelijks een paar keer naar de sportschool moet mij weer strak krijgen. Nu ben ik een jaar verder en heb ik galstenen. Achteraf was het het zeker waard geweest, maar als ik wist wat ik nu weet, had ik gelijk de sportschool erbij ingezet en was ik flink erbij gaan sporten. Dan was het slapper worden misschien niet gebeurt of minder. En de galstenen zijn vervelend maar de 18 kilo die ik te zwaar was, was veel vervelender.

08-07-2025 | Vrouw | 61

tinnitus

Ik heb nauwelijks bijwerkingen op het flink verergerd van mijn tinnitus. In zulke mate dat ik er nauwelijks mee om kan gaan. Ik overweeg te stoppen met Saxenda hoewel het erg effectief is. Mijn angst is dat het oorsuizen niet verminderd door het stoppen. Dat is namelijk mijn ervaring als het oorsuizen weer een graad erger geworden is. Het gaat niet meer terug naar het vor[lees meer...]ige nivo. Ik heb nog twee verhogingen te gaan. Spannend besluit of ik dat nog ga doen, omdat de tinnitus daar misschien weer op reageert.

08-07-2025 | Vrouw | 64
Diabetes type 2
Ik heb na eerst andere medicatie Ozempic gekregen en zeer tevreden.

08-07-2025 | Vrouw | 37

Bijwerkingen

migraine spotting of bloeding tussen menstruaties hoofdpijn wazig zien duizeligheid vermoeidheid

Ik lijd al jaren aan obesitas. Enkele jaren geleden via een tijdelijke maagballon in 6 maanden tijd 30 kg afgevallen (BMI 35 naar BMI 23). Helaas weer deels teruggevallen a.g.v. stress (BMI 29 bij start Ozempic). Inmiddels 4,5 week bezig op 0.25 mg en ik ben 4,2 kg verloren in 4 weken. Na de 1e injectie was af en toe duizeligheid de enige bijwerking. De meer vervelende[lees meer...] bijwerkingen kwamen rond mijn menstruatie: migraine, een week te vroeg ongesteld geworden, in totaal 2 weken gemenstrueerd daar dit normaal gesproken bij mij 3 dagen duurt max. Door de migraine had ik last van wazig zicht. Inmiddels is dit weer beter. Nu wel af en toe nog last van wazig zicht, duizeligheid, vermoeidheid en lichte hoofdpijn. Maar is niet iets waar ik veel last van heb dus goed te doen. Achtergrondinfo voor de mensen die zoekende zijn naar hoe je het kunt aanpakken: In de eerste week zette ik mezelf bewust op 1500-1600 kcal per dag en moest ik er wel op letten. Ik wandel elke dag 10.000 stappen minimaal en ik let op mijn voeding. In het eetpatroon dat ik heb ontwikkeld kom ik gemiddeld uit op: koolhydraten 120 gr p.d. / eiwit 100 gr p.d. / vet 60 gr p.d. Totaal aan suiker gem 25 gram p.d. Verzadigde vetten < 12 gr p.d. Ik ben echt niet bewust alles aan het wegen maar houd het bij om te monitoren om te zien of ik de goede dingen doe om het ook hierna zonder medicatie te kunnen vasthouden. Wekelijks wordt mijn behoefte aan eten echter minder. Inmiddels zit ik op een eigen behoefte van 1000 kcal p.d. en vul ik dat bewust aan tot een gezonde hoeveelheid van 1500 kcal p.d. ondanks dat ik geen honger meer heb omdat ik lichamelijk niet in de spaarstand wil komen. Dit aanvullen doe ik met eiwitshakes (vegan clear protein van MyProtein en vegan shakes van Be-Slank want andere smaken verschrikkelijk). Ik ben vegetariër en heb een zuivelallergie dus zonder vegan (clear) eiwitshakes is het lastig om aan voldoende eiwitten te komen uit normaal voedsel alleen. Als vegetariër moet je ook meer eiwitten eten dan een vlees- of viseter. Mijn ruststofwisseling (BMR) is 1500 kcal. Door het eten van meer eiwitten dan ik deed neemt mijn spiermassa zelfs toe ondanks dat ik afval. Dat uit zich wel in minder grote hoeveelheden afvallen per week. Maar wat ik afval is wel hoofdzakelijk vet en dat is de bedoeling. Ter indicatie: ik heb een fulltime kantoorbaan maar verricht ook zwaar lichamelijk werk 7 dagen in de week wat meehelpt bij behouden/opbouwen spiermassa. De komende weken zal ik nog krachttraining toevoegen aan mijn sportroutine. Mijn vetpercentage is inmiddels gedaald naar 22.5% en de vetvrije massa is 77.4%. Ondanks dat deze waarden in principe zeggen dat ik juist heel gezond ben, kan mijn lichaam in realiteit echt wel slanker (of misschien vooral strakker na zoveel afvallen in al die jaren). Mijn doel was terug naar mijn oude gewicht van 60 kg, maar met veel spiermassa is dat denk ik onmogelijk. Mijn doel is daarom veranderd naar een strakker en gezond uitziend lichaam los van het getal dat daaraan hangt.

Avandamet

08-07-2025 | Man | 61
metformine / rosiglitazon

geen honger

Diabetes

06-07-2025 | Vrouw | 61
Afslanken - overgewicht
Hardnekkig overgewicht bij hypothyreoidie, ondanks dieten

06-07-2025 | Vrouw | 55

moeite met afvallen

Diabetes onder control samen met de pijnstillers maar geen pond nog niet afgevallen.

06-07-2025 | Vrouw | 37

gewichtsverlies diarree misselijkheid

Ondertussen net gestart met mijn vierde maand. De eerste dagen tijdens de verhoging van de dosis wel steeds misselijk en zeer moe, maar dat beterde snel. Nu drie maanden later -10kg afgevallen, meer energie, opmerkelijk minder hypo’s, … maar wel geregeld diarree. Ik ben zeer tevreden!

06-07-2025 | Vrouw | 43

wazig zien hoofdpijn diarree

Ik gebruik Saxenda nu bijna een week. Eerste dag wat hoofdpijn, maag-darmklachten en wazig zicht met 1 oog gehad. Nu geen bijwerkingen meer met startdosis van 0,6. Tot nu toe heel tevreden, de drang naar zoetigheid is er niet meer. Verder eet ik zoals ik geleerd heb bij het GLI traject. Ben daar ook nog steeds mee bezig en kan dit traject ook echt aanraden. Ik ben m[lees meer...]et Saxenda begonnen iom de GLI mw en de huisarts. Na zelfstandig 7 kg te zijn afgevallen, genoeg beweging en gezond eten, liep ik vast. Maar ivm gezondheid was het wel belangrijk nog meer gewicht te verliezen. Blij met deze kans!

03-07-2025 | Man | 59

Bijwerkingen

maagpijn voor misselijkheid/braken maagzuur diarree

Rybelsus 7mg is om een beetje af tevallen en cholesterol waarden weer binnen de normaal waarden te krijgen dit ging van januari tot mei goed, toen ging een alergische reactie voor pollen en stof heftig reageren. totdat het half juni herstelde. Ben nu mijn smaak en reuk kwijt. Neem nu Rybelsus als de temperatuur lager dan 27 graden blijft. En dat gaat goed boven de 27 gra[lees meer...]den is snelle afvoer van voeding en darm inhoud belangrijker. Ik heb in het verleden Hepatitis gehad en mijn lever is nog steeds gevoelig daarom ga ik niet hoger dan 7 mg.

02-07-2025 | Man | 37

vermoeidheid

Ben inmiddels 5 weken bezig, waarvan 4 weken op 0,25 mg Deze dosis als zeer prettig ervaren. Geen bijwerkingen behalve vermoeidheid, maar dat kan uiteraard ook het gevolg zijn van de verminderde kcal inname. Backstreet bij interesse; Na meermaals geopereerd te zijn aan de darmen en buikwand, in combinatie met overgewicht besloten om het overgewicht aan te pakken. [lees meer...]Dit omdat mijn gewicht op moment van aanvang 125,4 betrof en hier dusdanig veel last van heb dat het mijn dagelijkse leven vrijwel bepaald. Dus ondanks dat veel mensen dit "een makkelijke weg vinden", ik heb er last van, "zij" niet. Mijn gewicht was al hoog voor de operaties, maar deze periode van +- 2 jaar heeft zeker 20kg extra opgeleverd. Daarbij merkte ik klachten die te linken zijn aan het overgewicht, waarom dan niet alle mogelijkheden aangrijpen? Enfin, het medicijn werkt voor mij fantastisch: maar het is een hulpmiddel, geen wondermiddel. Want dat is uiteraard het meest belangrijk, om een nieuwe band op te bouwen met voedsel doordat de Ozempic werkelijk álle cravings en bingen bij mij vanaf dag 1 volledig de nek heeft omgedraaid. Ik walg werkelijk bij het idee een kaasbroodje te eten, om maar een voorbeeld te geven. Ja, het is zoveel makkelijker om je aan een dieet te houden gebaseerd op je kcal behoefte om af te vallen. Mijn kcal tekort had ik ingezet op 1000 kcal per dag, omdat 125,4 kg gewoon belachelijk veel is. Meer eten zou een gevecht worden met mezelf ook. Uiteraard is mijn kcal aangepast na wat rekenwerk, thanks ChatGPT 🫡 Eiwitrijk voedsel en fruit zijn mijn beste vriendjes momenteel. Probeer daarbij ook extra te wandelen, de sportschool stond op de planning maar ik ervaarde het wandelen prettiger dan het idee van krachttraining ondanks dat ik jarenlang "in het krachthonk" te vinden was. Mijn streefgewicht is 90kg btw Resultaat: 26 mei: 125,4 kg 3 juni: 122 (-3,4kg) 10 juni: 119,6 (-2,4kg) 17 juni: 118,8 (-0,8kg) 24 juni: 117 (-1,8kg) 1 juli: 116 (-1kg) Totaal 9,4kg afgevallen, waarbij ik in de week van 0,8kg verlies vrijwel geen extra cardio heb gedaan omdat ik ziek was die week. Voor mij werkt het fantastisch. Komende periode verhogen naar 0,5mg waar ik best wel over heb getwijfeld om te verhogen. Wie meer wil weten of vragen, voel je vrij

01-07-2025 | Vrouw | 50

oorsuizen

Ik ben 2 weken geleden begonnen met saxenda 0.6 ml week erop ben ik naar 1.2 gegaan. De dag dat ik ging ophogen werd mijn tinnitus ineens veel erger ben erg benieuwd als meer mensen hier last van hebben.

29-06-2025 | Man | 37
Insulineresistentie

misselijkheid

Intussen een kleine maand aan de Rybelsus, in verband met beginnende obesitas en wellicht verhoogde insulineresistentie. Bijwerkingen vallen zeer goed mee, enkel wat beperkte misselijkheid en dan vooral bij het verhogen van de dosis. Het valt zelfs zo goed mee dat ik vroeger dan gepland al naar de dosis van 14 mg aan het evolueren ben. De remming van de eetlust is goed mer[lees meer...]kbaar, op iets minder dan een maand al 2 tot 3 kg kwijt. Ik merk wel dat die verminderde eetlust ietwat afzwakt, afwachten wat het wordt als ik langdurig op de definitieve dosis van 14 mg ben.

27-06-2025 | Vrouw | 42

misselijkheid

Ben afgelopen week begonnen met saxenda.. ik spuit om 15.30. Het enigste waar ik tot nu toe last van heb is misselijkheid in de ochtend. Geen trek meer in zoetigheid. Of andere slechte tussendoortjes. Zoals chips enzo. Had niet heel de week een gevoel van ik zit propvol. Maar vind het zonde om mijzelf te over eten. Dus dat doe ik niet. Ben vanavond uit eten geweest. Tapas[lees meer...] gegeten. En nu merkte ik pas goed wat saxenda doet. Normaal kan ik blijven eten.. zit ik gerust op ronde 8 met tapas. Maar na ronde 4 kon ik niet meer.. propvol. Tegen het misselijkheid aan. Zit op dit moment op 0.6 en mijn praktijk ondersteuner heeft mij geadviseerd dat zolang ik bij 0.6 blijft afvallen. Blijf op 0.6 en pas verhogen als je stil komt te staan. Maar tot nu toe zeer tevreden. Zondag wegen. Ik ben benieuwd 🤗

27-06-2025 | Vrouw | 67

Bijwerkingen

verhoogde hartslag harde ontlasting misselijkheid

In het begin geen enkele bijwerking. Na 4 weken overstap naar 0,50 mg en werd ik soms wel misselijk. Dit is na een 1 maand bijna niet meer aan de hand. Heb snel een voldaan gevoel tijdens het eten en weinig zin om tussendoor te snacken. Ik ben 4,5 kg afgevallen in 2 maanden tijd en ben tot nu toe zeer tevreden.

Mounjaro

24-06-2025 | Vrouw | 60
tirzepatide
Afslanken - overgewicht
Nu 3 x 4 weken Mounjaro. Eerste vier weken 2,5, daarna 5 en de laatste vier weken 7,5 De eerste 4 weken viel ik niet veel af. Niet meer dan alleen met een dieet . Maar na 7 weken begon het verschil te komen. Ik val gemiddeld ongeveer 2,5 kilo per maand af en ben nu in 12 weken 8 kilo kwijt. Bijwerkingen heb ik niet echt, enkel soms beetje misselijk/ opspelend maagzuur[lees meer...] als ik te veel/ zwaar heb gegeten. En aan het eind van de week weer wat meer hongergevoel maar dan neem ik stukje fruit of drinken. Enige minpuntje is dat mijn haar futloos is. Verder heel blij. Alleen mijn haar is futloos Geen last van bijwerkingen .

Metformine

24-06-2025 | Vrouw | 73
metformine

slapeloosheid misselijkheid maagproblemen

ik moest omdat mijn suiker te hoog was van 1 tablet metformine naar 2 tabletten metformine van 500 mg per stuk over gaan. Heb alleen maar problemen, misselijk, maag en darm klachten, slaapproblemen etc. Ik had al de dokter en apotheek gebeld of ik niet het smorgens en het smiddags deze tabletten in nemen kon, nee was het antwoord. dan zoals voorheen, ! tablet metformin[lees meer...]e bij de maaltijd het smiddags en dan zien we het wel

23-06-2025 | Vrouw | 53
Diabetes type 2
Gebruikte eerst Metformine en glyclazide, maar de glucose bleef te hoog. Door de Glyclazide kwam ik ook nog aan, (terwijl ik met alleen Metformine mijn BMI op 25 kon houden). Dieet/aanpassing leefstijl door GLI hadden weinig tot geen resultaat. Ik ben nu in mijn zevende week met Ozempic bezig en reeds 7 kilo afgevallen! Mijn glucosewaardes zijn prachtig (5 a 6) en ik gebr[lees meer...]uik nu de 0,5 mg. De eerste 4 weken geen bijwerkingen, nu wat lichte darmklachten, maar goed te doen. Het werkt niet vanzelf, je moet echt meer bewegen en bewust eten. Maar dit deed ik ook al vóór Ozempic, zonder resultaat. Ik ben zeer tevreden met dit medicijn, het werkt nog beter dan ik had gehoopt!

23-06-2025 | Vrouw | 69

Bijwerkingen

droge mond misselijkheid hartritmestoornissen te veel plassen 's nachts Maagreflux obstipatie

Mijn ervaring is erg slecht. Ik verdraag weinig medicatie en alles wat lichaams vreemd is daarreageer ik heftig op. Ik heb het gekregen voor prediabetes maar ben er enerzijds blij mee omdat ik al 2 kilo kwijt ben in 1 maand. Maar is dat de ellende waard? Mijn hart is van slag ik ben bekend met hartritmestoornissen zg. PAC. Maar na inspuiten 1e ozempic pen ging het na elke [lees meer...]3 slagen 1 extra . Cardiologen gebeld die zei. Direct stoppen. Wat is dit nu voor raar verhaal dat het goed moet zijn voor je hart. Jazeker als je afvalt is alles beter voor je. En het lukt mij niet op een gewone manier. Dus hiera dacht ik eureka ozempic. . Maar wat een ellende. Zeker goede resultaten met muizen en varkens én mannen. Maar vrouwen zijn anders he. Wetenschap erken dat eens een keer. En doe beter onderzoek! Ik weet niet wat ik nu moet er veranderd niks in de bijwerkingen.

20-06-2025 | Vrouw | 36

Bijwerkingen

maagzuur acute diarree maagpijn voor misselijkheid/braken

Ik ben in maart 2024 goed van start gegaan. 12 kilo afgevallen. Minder trek, minder behoefte aan suiker. Helaas na een korte tijd stoppen (3 weken) en nadien weer starten, kom ik alleen maar weer aan. Véél last gehad van bijwerkingen (maagpijn, braken, gasvorming (eierboeren)). Langzaam opgehoogd, ondanks maagzuurklachten. Er is nu (15 maanden later) weer 8 kilo bij he[lees meer...]laas. Saxenda lijkt niets meer te doen. Het helpt, maar is zéker geen wondermiddel geweest voor mij. Helaas wordt Ozempic/Wegovy nog niet vergoed. Voor mij een goed uitprobeersel, maar niet echt geholpen.

Mounjaro

19-06-2025 | Vrouw | 58
tirzepatide
Niet in de lijst
Sinds 1 jaar gebruik ik Mounjaro vanwege een te hoog bmi. 1x per week inspuiten, geen klachten en 16 kg afgevallen. Eetpatroon aanpassen en veel bewegen. Ivm overgang gebeurde er eerst niets, nu een gezond gewicht. Ik raad het iedereen aan. In overleg met een arts natuurlijk!

Jardiance

15-06-2025 | Man | 58
empagliflozine
Niet in de lijst
Ik heb ook diabetisch type 2, maar nam eerder Metformine, waar ik erg veel last van had (zeer pijnlijke maag en darmen), zelfs 's nachts. Ik ben daar uiteindelijk mee gestopt, maar op dat moment was een alternatief niet mogelijk, omdat ik 'te gezond' was. Toevallig enkele weken later bloed moeten nemen, waarbij ze zien dat mijn nierfunctie sterk vermindert was. Echter, de [lees meer...]waarde zorgde er wel voor dat ik daardoor Jardiance kon gaan gebruiken. Ik heb momenteel geen klachten (ik neem ze nu enkele weken). Ik moet wel erg vaak gaan plassen (ook 's nachts), heb veel meer dorst dan vroeger en een onweerstaanbaar veel zin in suiker. Aangezien ik (uit mezelf) op een suikervrij/vetvrij dieet sta, lukt het me wel om suikervervangers te gebruiken en grijp ik niet naar suiker of vet (geen boter, olie, op boterhammen, tijdens het bakken, ....). Ik vind persoonlijk de kleine nadelen van Jardiance niet van die aard dat ik ermee zou moeten stoppen. Voorlopig nog geen idee, hoe de resultaten zijn voor mijn nieren en de diabetisch.

14-06-2025 | Vrouw | 38

misselijkheid

Door een zeldzame genetische aandoening heb ik 24/7 honger. Door de artsen is afgelopen oktober Saxenda voorgeschreven. Nu meer dan een half jaar later ben ik 35 kg met Saxenda afgevallen, ik weet nu 70 kg en val nog steeds af. Ik heb heeeeeel langzaam opgebouwd, gefocust op eiwitten bij elke maaltijd, niet meer vasten maar 3 eet momenten per dag. In het begin niet gesport[lees meer...], inmiddels wandel ik dagelijks meerdere kilometers en doe kracht training en thuis work outs. Ik zwem ook regelmatig. Saxenda heeft mijn leven veranderd.

13-06-2025 | Man | 72

slokdarmproblemen Misselijkheid

Man 72, BMI 32, Suiker 9.6. Sinds 4 dg begonnen op advies van Diab.V.Kundige met 3 mg Zemaglutidd pil. Langzaam slokdarmproblemen, druk op de borst. Brandend gevoel. Vrijdag 5 de dag,ineens heel erg misselijk, slokdarm meer last, braakneigingen. Zal ook mijn Migraine zijn maar dan niet zo misselijk. Wel 5 kilo afgevallen in vijf dagen! Wil eigenlijk niet stoppen ivm gewich[lees meer...]t, maar bijwerkingen worden te erg. Probeer nu maar zelf niet teveel te eten maar hongergevoel zal wel terugkomen. De pil is erg bitter in je mond, snel doorslikken. Eetlust viel wel mee maar ik at zo weinig mogelijk. Maandag maar DiabetesVK bellen, maar dit middel neem ik liever niet meer. Hoewel de kilo’s eraf vlogen, met zelf dieet, meer bewegen.

Categorieën met de meeste ervaringen

Depressie - antidepressiva SSRI (6706)
Anticonceptie - overig (4634)
Cholesterol (3401)
Depressie - antidepressiva overig (3241)
Epilepsie (3035)
Psychose / schizofrenie - antipsychotica (2986)
ADHD - psychostimulantia (2666)
Pijn - morfine-achtigen (2572)
Verslavingsziekten (2406)
Pijn (2323)
Diabetes (suikerziekte) - orale middelen (2017)
Bloeddruk - betablokkers (1984)
Maagzuur - protonpompremmers (1823)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend) (1698)
Anticonceptie - eenfase (1673)
Angststoornissen (1636)
Bloed / stolling - thrombose (bloedstolsels) (1516)
Antibiotica - urineweginfectie (1376)
Depressie - antidepressiva TCA (1310)
Allergie (1246)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.