categorie

Angststoornissen

Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie

De laatste ervaringen in de categorie: Angststoornissen

Lysanxia

26-03-2023 | Vrouw | 72
prazepam
Inname- / gebruiksgemak
Waarom heeft mijn dokter mij zolang Lysanxia voorgeschreven. Ik wil zelf afbouwen . Als het mij lukt neem ik nooit nog slaappillen of Benzodiazepines . Na 9 jaar 10mg genomen te hebben, heb ik al 3 jaar evenwichtsproblemen en duizeligheid. Ik ben nu één week aan het afbouwen met 1/8 per 2 weken. Graag reactie of ik er zal van afgeraken. Groetjes Jackie

21-03-2023 | Vrouw | 49
Onrust
Inname- / gebruiksgemak
Ik slik al 5 jaar 1x xanax van 0,5 mg.. en maximaal 2 alprazolam 0,25 mg. Ik voel me er goed bij.. en kan goed functioneren. Elke dag is er toch wat onrust.. maar het is goed te doen. Nu heb ik al jaren geen alcohol gedronken. Ik zou het toch lekker en gezellig vinden om af en toe een paar biertjes te drinken. Ben alleen bang voor wat dit met me doet. Zijn hier mensen met[lees meer...] ervaring daarmee?

20-03-2023 | Man | 32
Inname- / gebruiksgemak
Indiase rotzooi, die Aurobindo. Andere hulpstoffen en werkzame stof is mee geklooid, gegarandeerd. Het wordt tijd dat de overheid eens gaat optreden tegen deze malafide bedrijven. Heb nu hetzelfde met de Citalopram. Ook nik meer leverbaar. Kreeg een of ander goedkoop mark. Ipv 1x 30mg nu 3x 10mg. Smakelijk ontbijt….

Diazepam

19-03-2023 | Man | 66
diazepam
Inname- / gebruiksgemak
ik heb ook dat lichte gevoel met het draaien van de ogen.slik het 2x daags 5mg dus 10 mg.

18-03-2023 | Vrouw | 69
Inname- / gebruiksgemak
Goedemorgen mevrouw, Ik reageer hier op jou bericht van dat je je goed voelt nu je Alprazolam hebt leren kennen en je daar zo tevreden mee bent. Ik neem het al 20 j in en was 1 j geleden afgebouwd van 2 mg op 24 u naar 1,25 mg op 24 u, Ik ben terug slechter, rap in paniek en angstig, dokter zegt, hoe minder hoe beter, maar ik wil terug naar die 2 mg op 24 uur. Mijn leve[lees meer...]n is nu niet leuk meer, heb moeite met buiten komen en kom graag buiten, ben 69 j en wil nog wat van mijn leven maken. Volgende week dinsdag naar huisarts en ga dit nog eens nakaarten, bedankt voor je reactie.

13-03-2023 | Vrouw | 58

Diazepam

11-03-2023 | Man | 47
diazepam
Rugklachten
Inname- / gebruiksgemak
Kreeg dit voorgeschreven van mijn huisarts omdat het SI gewricht voor uitstralingspijnen zorgt en de spieren berkrampt zijn, ik verga van de pijn. Zou spierontspannend zijn en er goed op kunnen slapen maar niets is minder waar. Helpt totaal niet, ook geen bijwerkingen, alsof het helemaal niets doet. Ook Naproxen gekregen 2 keer 500 mg, dit diet helaas ook niets. Nu met 4 [lees meer...]keer daags 500 mg parcetamol erbij nemen. Iemand nog tips of ideeen voor pijnverlichting?

10-03-2023 | Vrouw | 32
Inname- / gebruiksgemak
Werkt opzich best goed. Gebruik nu 4 weken lang al 10 mg per dag omdat ik ook bezig ben met het opbouwen van Citalopram vanwege de bijwerkingen. Ben alleen zo bang eraan verslaafd te raken omdat er overal op internet staat het niet langer dan 2 weken achter elkaar te mogen gebruiken. Iemand die dit ook langere tijd achter elkaar gebruikt heeft en er goed mee is kunnen stop[lees meer...]pen?

10-03-2023 | Vrouw | 107
Inname- / gebruiksgemak
Even reageren op de persoon die zegt dat het een vreselijk product is 😂Het is daarom ook voor TIJDELIJKE gebruik 😉 Wat bij jou is ,hoeft bij een ander niet zo te zijn , Voor de gebe die het nodig hebben en er goed mee omgaan is het een top middel, Ik kan er zo mee beginnen en Cold Turkey mee stoppen,je moet echt weten hoe je het gebruikt!! Alles wat eindigt met pamm[lees meer...]etjes is geen snoepgoed!!! En blijft rotzooi! Dus weer waar je aan begint, alleen gebruik bij ernstige problemen en met therapeut die je in de gaten houdt 🫁🧠

Tranxene

02-03-2023 | Vrouw | 42
clorazepinezuur
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruikte clonazepam maar die was niet meer leverbaar. Dus iom psychische 2x50 in de avond. Slapen ging heel goed. Maar met moeite wakker worden. Daarbij laat van incontinentie ineens. Kon plas niet inhouden. Ook soms in bed. Heel vervelend. In de avond altijd veel trek. Last van snel struikelen of evenwichtsproblemen. Laat van eigen pijnlijke tong. En jeuk met wondjes[lees meer...] op lichaam. Nu is de clonazepam er weer dus stop ik met deze.

02-03-2023 | Vrouw | 28
Inname- / gebruiksgemak
2 maanden geleden er aangezet vanwege angst klachten en onrust, na 5 dagen in 1 x gestopt nou dat heb ik geweten, alsof je helemaal van de wereld bent. Huisarts heeft me erna weer aangezet ben nu elke week 0.25 aan het afbouwen. Wat een hel zeg. Verward, oorsuizen evenwichts problemen. Gevoel van ontstekingen in het lichaam. Je moet er doorheen anders kom je nooit weer van[lees meer...] deze bende af

28-02-2023 | Vrouw | 62
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb jaren alprazolam gebruikt 2 van 0,5mg. Nu sinds een aantal weken afgebouwd te hebben op 0. Slapen gaat slecht, nam ze altijd in de avond voor het slapen in. Ik ben nu veel helderder,en zie er ook veel beter uit. Mensen zien dat ik er veel beter uit ziet,ben zo blij dat ik die stap na zoveel jaren genomen heb.

27-02-2023 | Man | 24
Inname- / gebruiksgemak
Ik wil iedereen die dit leest waarschuwen: PAS OP met oxazepam! Sowieso met benzodiazepines in het algemeen. Zeer verslavend! Dit is geen medicatie, maar drugs! Afkicken ervan is een hel. Weet waar je aan begint. Ja, angst en paniek kan levensbeheersend zijn, maar in mijn ogen heb je er met deze "medicijnen" een probleem erbij. Wanneer u (of een geliefde) deze "medicatie" [lees meer...]toch wil gebruiken, alstublieft gebruikt u dit dan tijdelijk zo weinig mogelijk. Een afhankelijkheid van benzodiazepinen ligt op de loer. Dit is niet overdreven, maar de realiteit. Tip: antidepressiva (SSRI) kunnen mogelijk helpen bij angst/spanning. Doet sertraline (1x100mg) wel voor mij. En de SSRI's zijn NIET verslavend.

26-02-2023 | Man | 36
Inname- / gebruiksgemak
Door stress en paniekaanvallen gebruik ik 10mg mij werkt het erg goed word er zelfverzekerder door waardooe ik weer onder de mensen kom. Verder heb ik minder last van piekeren en angstgedachten

Bromazepam

25-02-2023 | Vrouw | 67
bromazepam
Inname- / gebruiksgemak
Ik slik al jaren bromazepam 6 mg. Kreeg ze altijd voor geschreven en hielpen goed. Ineens wou mijn huisarts de medicijnen bromazepam niet meer voorscrijven. Ik ben echt heel ziek geweest. Schandalig gewoon..... Me zoon zei dat je ze ook online kunt bestellen. Ik had zo last dat ik daar nu maar online mijn bromazepam bestel. Helaas dat het in Nederland zo moet. Geluk[lees meer...]kig levert die site wel snel

21-02-2023 | Vrouw | 72
Inname- / gebruiksgemak
Neem al 30 jaar Lorazepam, vroeger was dit temesta. Tot voor kort Apotex, na een half uurtje wordt ik rustig. Nu Aurobindo uit China. Is echt niet hetzelfde. Doet weinig tot niets. Heb die fabriek op internet gezien en hun werkwijze. Ik ben er van overtuigt dat ze vervuild dan wel andere samenstelling zijn. Heb ook Prolepha geprobeerd gelijk maagklachten en diarree. Nie[lees meer...]mand neemt je serieus in deze. Hoor van vele hetzelfde verhaal. We zijn toch niet gek. Kent iemand nog ander merk dat wel in Europa gemaakt wordt? Graag tips

17-02-2023 | Man | 66
Inname- / gebruiksgemak
In plaats van Apotex krijgt ik Aurobindo en het werkt niet. Slecht geslapen en rusteloos en een gevoel van verwaarheid.

17-02-2023 | Vrouw | 59
Inname- / gebruiksgemak
Ik wil reageren op een antwoord. Ik wil die meneer bedanken om voor mij te duimen. Ik hoop binnen enkele dagen of weken te zeggen ik ben benzo-vrij. Want het is nog niet helemaal uit mijn lichaam. Dat voel ik. S'morgens beginnen beven en bibberen, en zweten, maar het is nu menselijk. Mijn korte termijn geheugen is ook nog niet helemaal terug... Mijn psychologe zegt dat het[lees meer...] wel in orde zal komen. Ik hoop het. Maar ik voel mij goed nu, nog niet super, maar het gaat. Nog even doorbijten...

16-02-2023 | Vrouw | 34
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik dit in combinatie met paroxetine omdat ik last heb van woede aanvallen, dwangstoornis en paniekaanvallen. De alprazolam maakt wel moe, beetje gevoelloos, slaap beter maar heb ook meer moeite om uit bed te komen om de honden uit te laten. Normaal spring ik zo uit bed maar heb nu soms een half uur tot uur nodig voor ik er echt uit kom. Ik neem het 3x daags, 1 tabl[lees meer...]et, sinds begin deze maand. Komt er nu meer op neer dat ik te moe/gevoelloos ben om mij bezig te houden met dwang en woede aanvallen. Ik drink er wel 4% alcohol bij (word afgeraden) af en toe, dagelijks, om mij nog rustiger en meer moe te voelen. Niks meer voelen brengt mijn suïcidale gedachten ook meer op de achtergrond.

16-02-2023 | Vrouw | 64
Inname- / gebruiksgemak
Sinds mijn 15de last van angst paniekstoornissen. Ca 7 maanden opgenomen geweest en het ging beter. Toen ik 22 was, kwam de paniek in alle hevigheid weer terug. Ben Temesta gaan gebruiken. Nu ben ik 64 jaar oud, ben drie keer opgenomen geweest, heb vijf anti-depressiva geprobeerd en ben een chronische gebruiker van Lorazepam. Overigens hielp m.i. de Temesta vele malen bet[lees meer...]er en had ik er minder van nodig. Ook tijden geen Lorazepam gebruik maar was dan vaak angstig. Nadeel van een benzo is dat je niet mag autorijden en zelfs niet fietsen volgens het CBR. Wil graag met deze medicatie stoppen o.a. vanwege het CBR en dus verzekeringtechnisch. Een alternatief is er echter niet althans niet voor mij tot nu toe. Mijn werk lijdt er niet onder gezien de tevredenheid van mijn werkgever vele jaren.

Lysanxia

16-02-2023 | Man | 43
prazepam
Depressie
Inname- / gebruiksgemak
Door een depressie waarin ik terecht ben gekomen sinds mn moeder nog 6 maand te leven heeft gekregen kreeg ik last van depressie en slapeloosheid. Temesta werkte bij mij niet zo goed aangezien ik vroeger al diazepam had genomen voor een ander aandoening. nu dus Lysanxia werkt wel , ik word rustiger , mijn slikprobleem is minder erdoor maar door gewenning aan nogal veel med[lees meer...]icatie is het bij mij op 3-4 uurtjes uitgewerkt. en ik moet dan nog 3x 15ml per dag nemen. Het begint plots te werken , ik zou zo in slaap kunnen vallen waar ik sta. en het is ook ineens voorbij. Dan ben je weer klaarwakker en ineens is alle stress terug.

06-02-2023 | Man | 32
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb al aantal jaar last van paniek aanvallen en hyperventilatie.. Laatste jaren / tijd minder en beheersbaar had bij nood aprazolam 0.25 werkte prima , helaas ineens niet meer leverbaar dus als vervanging de oxazepam 10mg gekregen eers Prima , maar na aantal keer gebruikt te hebben blijft onrust zenuwachtig aanhouden .. dus ik raad het niet iedereen gelijk aan om het te[lees meer...] gebruiken eerste nacht ging prima daarna berg afwaarts dus ga er mee stoppen en misschien zal het even stuk erger worden maar proberen zeker waard voordat je in een sleur komt net nieuwe medicijnen etc

31-01-2023 | Vrouw | 59
Inname- / gebruiksgemak
Ik wil reageren op mijn verhaal. Ik was aan het afkikken. En zat al tamelijk ver. Daar ik met mijn eigen geen blijf meer wist hebben ze mij opgenomen. Maar ik heb er mij 20 jaar goed bij gevoeld. Nu ik er vanaf ben en een lijdensweg heb ondergaan, durf ik er niet meer mee herbeginnen. Vorige week nam ik nog een kwartje voor te gaan slapen. Nu niks meer, en ik voel mij nog[lees meer...] een beetje draaierig, maar ik moet nog een week doorbijten, en hopelijk ben ik dan helemaal clean. Het kan ook nog wat langer duren aangezien ik ze zo lang ingenomen heb. En ik zal er niet meer mee herbeginnen. Ik voel mij gezien de omstandigheden van het afkikken ,mij er wel goed bij. En hopelijk kan ik tegen het verlof zeggen, oef ik heb een ander leven.

Frisium

30-01-2023 | Vrouw | 68
clobazam
Epilepsie
Inname- / gebruiksgemak
Ik slik al jaren frisium 10 in combinatie met 300 of 400 mg lamotrigine. Vanwege de vervelende bijwerkingen en inmiddels geen effect meer, ben ik aan het afbouwen met Frisium. Gevolg: slecht of soms helemaal niet slapen, vocht vasthouden, en oorsuizen. Ik deel de Frisium sinds 6 weken doormidden, maar de afkick effecten zijn nog niet verminderd. Heeft iemand ervaring [lees meer...]met het afbouwen van dit medicijn? Hoelang kan dit duren en is het zinvol om een kwart te nemen als overgang naar volledige afbouw?

30-01-2023 | Vrouw | 56
Inname- / gebruiksgemak
Gebruikte eerst lorazepam van Apotex, werkte prima, had geen bijwerkingen. Nu van Aurobindo, heel veel bijwerkingen. Totaal geen baat bij. Ben wel klaar met lorazepam nu Apotex niet meer verkrijgbaar is en wil in overleg met huisarts afbouwen volgens afbouwschema van het Ashton Manual (geleidelijke omzetting naar diazepam in dezelfde dosis en dan met diazepam geleidelijk[lees meer...] afbouwen)

29-01-2023 | Vrouw | 59
Nervositeit
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb ook xanax retard gebruikt, 0,50 mg. En dit 22 jaar. De dokter heeft mij doen opnemen in het ziekenhuis, waar ik drie weken verbleven heb om "af te kicken". Ze hebben mij doen afkicken met Tranxene, op 12 dagen tijd. Ik kan alleen maar zeggen, bouw af , maar met goede medicatie, en langer dan 12 dagen...Ik ben 10 maand verder, en ik kan u verzekeren, ik heb af gezie[lees meer...]n, en nog. Ze hebben gewoon op de "reboost knop" geduwd. Ik ben niet meer wie ik ben. Maar probeer er toch het beste van te maken. Ik voel mij niet goed, en draaierig. Last van mijn maag en nog zovele dingen. En eerlijk gezegd, ik neem Alprazolam 0,12mg om mijn dag door te komen. Want anders gaat het niet...Mijn dokter weet gewoon niet wat ze moet doen met mij. Maar ik zie nog serieus af. Ook al ben ik de ene kant blij dat ik er zo goed als vanaf geweest ben. En ik probeer dat nog. Maar helaas. Ik heb het nodig. Ook al is het niet veel. 1 goede raad, als je er vanaf wil, je goed laten begeleiden met af bouwen, en niet zomaar stoppen.

29-01-2023 | Man | 59
Nervositeit

Bromazepam

26-01-2023 | Man | 66
bromazepam
Inname- / gebruiksgemak
15 jaar oud kettingbotsing-wervel verdraaid zenuw en slagader bekneld, daarna 5 jaar later overspannen burnout ongeveer 45 lichamelijke en psychische klachten, daarna een vreselijk leven gehad ontelbare dokters alternatieve genezers de bromazepam maakte het draaglijker. op mijn 55ste kreeg ik een tip atlascorrectie daarmee was het lichamelijke probleem verholpen maar het[lees meer...] psychische niet.ik stop hier want hier kan ik een boek over schrijven.

22-01-2023 | Vrouw | 58
Overspannen/burn-out
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb afgebouwd met een drankje van lorazepam. Ik ging per 28 dagen 0,3 naar beneden. Dit deed ik in 280 ml water en deed daar de 0,3 in. Elke dag haalde ik daar 10 ml vanaf. Dan heb je nog wel ontwenningsverschijnselen maar veel meer te hanteren.

17-01-2023 | Vrouw | 52
Inname- / gebruiksgemak
Vastgestelde C PTSS, ADHD, Artrose, spierspasmen, na jaren spierontspanners (die spijtig uit handel genomen zijn) gedwongen moeten overschakelen...momenten dat ik er 's avond 2 stuks moet nemen om me te kalmeren en soms maanden geen...tot nu toe geen verslavingsverschijnselen of bijwerkingen, ondanks dat ik bij elk ander medicatie die ik ooit nam het tegenovergestelde kree[lees meer...]g wat beoogt was met het medicijn. Ik merk wel dat ze soms snel werken en soms duurt 't uren eer 't werkt. En vreetkick na een 10tal minuten...

Categorieën met de meeste ervaringen

Depressie - antidepressiva SSRI (5949)
Anticonceptie - overig (4338)
Cholesterol (3170)
Depressie - antidepressiva overig (2985)
Epilepsie (2779)
Psychose / schizofrenie - antipsychotica (2738)
Pijn - morfine-achtigen (2452)
ADHD - psychostimulantia (2424)
Verslavingsziekten (2208)
Pijn (2192)
Bloeddruk - betablokkers (1861)
Maagzuur - protonpompremmers (1709)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend) (1638)
Anticonceptie - eenfase (1531)
Angststoornissen (1491)
Diabetes (suikerziekte) - orale middelen (1491)
Bloed / stolling - thrombose (bloedstolsels) (1368)
Depressie - antidepressiva TCA (1186)
Antibiotica - urineweginfectie (1184)
Allergie (1164)