Bloed / stolling - thrombose (bloedstolsels)
Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie
Naam | Aantal ervaringen | Effectiviteit | Algehele tevredenheid |
Inhixa | Als eerste beoordelen |
Prasugrel | Als eerste beoordelen |
Rivadia | Als eerste beoordelen |
Runaplax | Als eerste beoordelen |
De laatste ervaringen in de categorie: Bloed / stolling - thrombose (bloedstolsels)
Voor mij zeer effectief met mijn hart krampen geen klachten over bijwerkingen.
Wanneer ik de twee werkzame producten appartement krijg komen ook mijn hartkrampen terug, heeft waarschijnlijk te maken met 1 van de toegevoegde stoffen!
Voor mij helpt het redelijk.
3 mnd geleden licht hartinfarct en plaatsing 1 stent.
Veel medicatie (preventief) ook brilique tricagrelor 90 mg.
Gelijk in ziekenhuis al gezegd dat na inname ik me niet lekker voelde ..ademnood..en niet kunnen slapen en zelfs duizelig op het akelige af ..wat een naar gevoel geven deze pillen bah! Morgen huisarts ik ben er mee gestopt ik had er echt genoeg van ..nu 1 dag[lees meer...] gestopt en voel me al meer mezelf en stukken beter ..ik hoorde dat 3 mnd slikken ook kan aangezien ik de nieuwste stent heb die ook medicatie afgeeft ...maar dit medicijn van astra zenica nooit weer
Altijd Eliquis gebruikt E 204,00 voor 90 stuks. Krijg een keer Apixaban Sandoz E 9,00 voor 90 stuks , scheelt bijna E 200,00. Nu krijg ik weer Eliquis, ben ik weer E 200,00 duurder uit, schandalig.
5 jaar lang gebruikte ik alpixaban Eliquis.Geen bijwerkingen of bloeding gehad.Was zeer tevreden over dit medicijn.In mei kreeg ik alpixaban 5 mg van het merk Sandoz.
Veel bijwerkingen zoals misselijk,ongemakkalijk gevoel,diaree.Vooral s,morgens.
Via mijn cardioloog weer terug gezet op Eliquis.Geen problemen meer.
Blijf er niet mee lopen als u ook deze ervaringen heb.Ze[lees meer...] zetten u zo weer terug naar
Eliquis.Veel klachten over bijwerkingen van alpixaban Sandoz 5 mg.
Ik zou een tia hebben gehad, wel 2 medicijnen gebruikt die verkeerd op elkaar reageren. Moet nu blijkbaar levenslang clopidogrel slikken. Eigenlijk zonder een degelijk onderzoek naar mijn gevoel. Zit nu regelmatig met bloed uitstortingen en als ik een wondje heb dan loop ik leeg. Dus ik herken mij in de opmerking waarop ik reageer
Ik moest van mijn cardioloog persé anti stolling slikken, omdat ik jaren ernstig boeemfiblireren had. Na jaren van ascal gebruik, waar ik geen last van had. eerst een middel gekregen waar ik zo duizelig van werd dat ik niet meer durfde fietsen en tv kijken of een boek lezen kon ik amper meer. Dus toen kreeg ik xarelto. Ik kreeg een pacemaker na his ablatie en moest dit m[lees meer...]iddel doorslikken. Ik heb geen last meer van de ritmestoornissen, maar van dit medicijn krijg ik steeds meer last van bijwerkingen. Ga de cardioloog zeggen dat ik wil stoppen en weer aan de ascal wil.
Meerdere bijwerkingen bij gebruik van Acenocoumarol. Racemisch mengsel. 50% onwerkzaam. Moet lichaam opruimen. Slecht in te stellen. Zeer attent zijn bij eten drinken en werken. Moeilijk en echt een opgave bij een internationale job met reisbewegingen.
Ik gebruik dit medicijn nu bijna 2 jaar na een herseninfarct en een TIA. Clopidrogel schijnt het beste middel te zijn na een cva. Ik heb regelmatig last van maagzuur, af en toe heftige bloedneuzen en veel blauwe plekken. Door mijn lichamelijke beperkingen tgv mijn cva ben ik onhandig geworden, waardoor ik sneller vak of mij stoot. Dit helpt uiteraard niet mee voor de blau[lees meer...]we plekken ;-). Natuurlijk zijn bijwerkingen vervelend, maar een cva krijgen op je 40e is 1000x vervelender. Ik ben blij dat dit middel bestaat en hierdoor de kans vergroot dat ik mijn kinderen mag zien opgroeien.
Gebruik inmiddels ongeveer half jaar Xarelto. Lekker klein pilletje elke ochtend tussen 07.30 en 08.00 uur. Ik kan niet nagaan wat de effectiviteit is. In ieder geval tot nu geen last van stolsels gehad. Ook geen enkele last van bloedingen of andere bijwerkingen. Ik ben niet moe, depressief, duizelig of duf. Wel af en toe een wondje die minuutjes langer doorbloed maar ach,[lees meer...] dat deert niet.
Twee weken gebruikt, misselijkheid nam met de dag toe uiteindelijk dusdanig dat ik ermee gestopt ben en mijn oude middelen weer ben gaan gebruiken.
Geen bijwerkingen maar wel erg pijnlijke stroeve naalden, moet dit 6 weken achter elkaar gebruiken en vraag me af wat er met die naalden is?!
Blauwe plekken van op de buik. Nog 4 te gaan en dan blij dat het niet meer hoeft!
Ik ben ontevreden ,erste ker gebruiken 20mg ,dikker geworden wet niet of ik daarna beter ben ,maar veel bijwerkingen,bmben niet meer de persoon,als voor gebruik,ben veranderd in alle opzichten,beetje teleurgesteld zelfs.
Na 30 jaar gebruik van bloedverdunners in 2017 over gestap naar Xarelto. Nu binnen een half trombose rechts en toen die genezen was kreeg ik het links rondom de knie. Besluit internist levenslang fraxiparine, maar zoals het nu gaat wil ik ermee stoppen en hoop ik dat er nog iets is wat wel helpt
Na een jaar Eliquis gebruikt te hebben,keeeg ik plots Sandoz apixaban van de apotheek
i.v.m preferentie.
Na 14 dagen die rommel aan de kant gegooid en teruggebracht naar
de apotheek.Werd er beroerd van,erg duizelig,botste tegen muren aan
bij het om de bocht lopen,autorijden werd moeilijk( alles ging in vertraging)
Op Sandoz apixaban moet zeker de waarschuwingssticke[lees meer...]r komen
voor autorijden en gebruik machines wegens verminderd reactievermogen.
Ben na 14 dagen weer overgestapt op Eliquis.
Moest het zelf betalen,maar heb de factuur opgestuurd naar
de zorgverzekeraar en die trekt het af van de eigen bijdrage.
Indien deze vol is krijg ik het medicijn gewoon 100% vergoed
Ik gebruik dit nu ongeveer 8 weken, 2x per dag 150 mg.
Ik voel me duizelig, totaal niet lekker, hondsmoe, moet heel vaak plassen, diarreeklachten, kleine bloedinkjes . Ik denk dat ik naar 1 pil per dag ga, want dit is echt een naar medicijn.
Heb twee jaar lang last van hoesten tijdens eten, alleen dan. Slijm ophoesten. En geregeld pijn in slokdarm en krampachtig gevoel in kaken/ verhemelte.
Slik nog meer medicijnen, weet dus niet of dit alleen maar aan de bloedverdunner ligt.
Ik gebruik Pradaxa reeds meer dan 10 jaar om reden van hart ritme stoornissen. Ik heb geen last van bijwerkingen, alles zeer tevreden!
13 jaar geleden op 53 jarige leeftijd. Voelde het aankomen gelijk 112 gebeld terwijl ik mijn infarct kreeg werd ik gelijk behandeld. zieken huis gedotterd . ook behandeld met plavix voor een jaar te slikken. en bloedruk tabletten. nu nog alleen Ascal Cardio -Neuro 100mg en een Valsartan/hydrochloorthiazide KrKa 320mg/12,5 mg en een cholesterol Rosuvastatine 5mg 1 per dag [lees meer...]in de avond. Als vitamine tablet Lucovitaal Multi 65 + At/m Z one a day. met Q10,Lutene &Panx Ginseng. Nu weet ik niet of ik dit kan slikken bij mijn Ascal.
Dit is de laatse doac die ik gebruik.Ik heb ze allemaal geprobeerd.
Dit na 5 jaar acenocoumerol zelfprik jaren. Ook hiervan problemen. Diaree, galbulten,haaruitval
Dus maar weer een nieuwe doac geprobeerd. Lixiana 30 mg.
En ascal kan niet, omdat het te weinig beschermd tegen herseninfarct en dat kon ik wel verdragen.
Het kwaad met het kwaad bestrijden.
Sandoz heeft middel uit handel genomen
Sandoz heeft middel uit handel genomen.
Alternatief Clopidorel van Viatris .. krijg ik uitslag van
Zijn er meer gevallen bekend
Naar aanleiding van het bericht van de NOS over Covid en geheugenverlies het volgende.
Zou het ook aan het medicijn "XARELTO" (een bloedverdunner) te wijten zijn.
Ik had dezelfde klachten die als maar erger werden, maar sinds ik van de "Xarelto" af ben ben ik weer bijna helemaal de oude.
Wellicht kan er een uitgebreid onderzoek worden gestart.
Natuurlijk ben ik b[lees meer...]ereid om dit naar buiten te brengen. Stel je voor dat de mensen die nu Xarelto slikken ineens een stuk beter worden??
Mvrgr,
Heb ik al in het forum geschreven.
Ik snap wel waarom dit medicijn niet vaak wordt voorgeschreven. Het werkt niet alleen voor het hart, maar ook op je psyche. Wat ben ik toch weken beroerd geweest. Nachten niet kunnen slapen vanwege angstaanvallen. Daarop volgend een zombie gedrag overdag. Heb het twee weken volgehouden. Jammergenoeg lees ik niet veel over betreffende medicijn. Ook in de bijsluiter word ni[lees meer...]ets over psychische bijwerkingen vermeld. Word zeker heel weinig voorgeschreven. Nu maar na Ticagrelor en prasurgrel weer een ander proberen. Gillend gek word ik van die medicijnen.
Na plaatsing van stent dit advies gebruik van o.a. Brilique. Heel veel klachten en overgestapt op clopidogrel 75. Nu maar afwachten of dit een fijner middel is.
Openhart operatie. Na innemen medicatie krijgen we het fysieke niet op pijl. Laat ik het staan voel ik me beter en kan ik meer doen overdag.
Categorieën met de meeste ervaringen
Depressie - antidepressiva SSRI (6149) |
Anticonceptie - overig (4417) |