Bloed / stolling - thrombose (bloedstolsels)
Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie
Naam | Aantal ervaringen | Effectiviteit | Algehele tevredenheid |
Prasugrel | Als eerste beoordelen |
Thelin | Als eerste beoordelen |
Rivadia | Als eerste beoordelen |
Runaplax | Als eerste beoordelen |
De laatste ervaringen in de categorie: Bloed / stolling - thrombose (bloedstolsels)
Sandoz heeft middel uit handel genomen
Sandoz heeft middel uit handel genomen.
Alternatief Clopidorel van Viatris .. krijg ik uitslag van
Zijn er meer gevallen bekend
Naar aanleiding van het bericht van de NOS over Covid en geheugenverlies het volgende.
Zou het ook aan het medicijn "XARELTO" (een bloedverdunner) te wijten zijn.
Ik had dezelfde klachten die als maar erger werden, maar sinds ik van de "Xarelto" af ben ben ik weer bijna helemaal de oude.
Wellicht kan er een uitgebreid onderzoek worden gestart.
Natuurlijk ben ik b[lees meer...]ereid om dit naar buiten te brengen. Stel je voor dat de mensen die nu Xarelto slikken ineens een stuk beter worden??
Mvrgr,
Heb ik al in het forum geschreven.
Ik snap wel waarom dit medicijn niet vaak wordt voorgeschreven. Het werkt niet alleen voor het hart, maar ook op je psyche. Wat ben ik toch weken beroerd geweest. Nachten niet kunnen slapen vanwege angstaanvallen. Daarop volgend een zombie gedrag overdag. Heb het twee weken volgehouden. Jammergenoeg lees ik niet veel over betreffende medicijn. Ook in de bijsluiter word ni[lees meer...]ets over psychische bijwerkingen vermeld. Word zeker heel weinig voorgeschreven. Nu maar na Ticagrelor en prasurgrel weer een ander proberen. Gillend gek word ik van die medicijnen.
Na plaatsing van stent dit advies gebruik van o.a. Brilique. Heel veel klachten en overgestapt op clopidogrel 75. Nu maar afwachten of dit een fijner middel is.
Openhart operatie. Na innemen medicatie krijgen we het fysieke niet op pijl. Laat ik het staan voel ik me beter en kan ik meer doen overdag.
Dat heb ik al verwoord, er komt ook nog bij dat je moet prikken om bepaalde tijd en doorgeven
Na een Tia in mijn oog en de daarop volgende carotis operatie kreeg ik dit middel voor geschreven .en voor 1 maand meegekregen vanuit het ziekenhuis . bij verlengging van mijn recept kreeg ik bij de apotheek Clopicodrel van Sandoz mee , eerst niet aan gedacht maar ik hoestte de hele dag en ook s,nachts 2 maanden aan een stuk , heb toen om een ander merk gevraagd , da[lees meer...]t was het zelfde alleen kreeg ik daar maagpijn bij . weer terug naar de apotheek en heb naar de medicatie gevraagd die ik in het ziekenhuis had gekregen daar had ik geen klachten bij . dat was allemaal moeilijk werd niet vergoed , dan weer geen medische noodzaak ,uiteindelijk via de specialist toch de Grepid voor geschreven gekregen en voor 1 jaar wordt het vergoed , ik ben blij na 3 dagen waren de klachten weg .
Voor mijn hartinfarct was ik vanwege hoge bloeddruk al enkele dagen in het ziekenhuis opgenomen. Na ontslag kreeg ik de nacht een hartinfarct. Twee kransslagaders volledig geblokkeerd en de derde voor 70 procent. Werd gedotterd en kreeg vier stents geplaatst. De eerste weken na mijn infarct was ik zeer labiel en emotioneel. Na anderhalve maand kreeg ik het steeds meer bena[lees meer...]uwd. Daardoor kon ik niet veel meer aan. Mijn duizeligheid die ik in de loop van de dag krijg, dat heb ik ook te danken aan de Ticagrelor. Van de week maar vragen of ik mag stoppen. Mijn drie maanden zitten erop. Radboud heeft geconstateerd dat het niets uitmaakt of je drie of twaalf maanden het medicijn slikt.
Na trombose xarelto gekregen ivm met eerdere allergische reacties op fraxiparine. Na 3 a 4 dagen roze urine en binnen een rode urine. Huisarts gebeld in paniek. Die verwees naar de bestaande afspraak bij de internist binnen een paar dagen. Deze zag de door mij meegenomen urine en verwees naar de uroloog waar ik pas na 2 maanden terecht zou kunnen. Na aandringen toch de ove[lees meer...]rschakeling naar fraxiparine en acounemarol gekregen. Na een dag of 3 was het bloed in de urine en pijn weg. Dus naar mijn idee was xarelto daar inderdaad de oorzaak van. Helaas voor mij begon toen de hel vd fraxiparine waarbij zoals ook i 2014 de jeuk en allergische rode huid opnieuw begon . Belachelijk is dat er kennelijk geen veilig alternatief is voor een trombose behandeling zonder dit gif fraxiparine te moeten gebruiken aan de start.
In 2014 dezelfde ervaring ook bij trombose.
Nu opnieuw fraxiparine en acounemarol om de INR in teregelen. Na 2 dagen grote rode plekken en blauwe plekken. Na een week nu overal rode bultjes en hevige jeuk. Geen rust meer en ik kan nauwelijks slapen. Ik vind het puur gif. Van kastje naar de muur om een oplossing te vinden. Huisarts verwijst naar internist en internist ver[lees meer...]wijst naar trombosedienst.
Xarelto hiervoor gehad wat me Na 3 dagen pijn in de achterzijde van mijn rug op leverde en bloed in de urine. Dat was na stoppen in 3 dagen over maar internist beweerde dat xarelto daar de oorzaak niet van was. Xarelto is dus ook geen goede oplossing.
Acounemarol heb ik wel goede ervaringen mee.Masr de injecties met fraxiparine is de hel.
Ik ben er nu mee gestopt en hoop dat de trombosedienst me een verhoogde dosering met alleen Acounemarol kan voorschrijven.
Absurd dat als de bijwerkingen van fraxiparine bekend zijn er geen goed alternatief gemaakt of gevonden kan worden. Patiënten zijn geen proefkonijnen, ik voel me zeer in de steek gelaten zeker door het doorverwijzen en onnodige duur van deze vreselijke bijwerkingen.
5 maanden geleden een hartoperatie gehad en twee omleidingen.
Heb 6 soorten medicijnen gekregen waarvan Brilique bij zit.
Aortaklep met de aorta eraan vast vervangen in 2011
Zgn Bentallprocedure. Daarna Acenocoumarol en een jaar later zelfprik en -doseren met controle via internet door trombosedienst. Hier in Dordrecht een cursus voor gevolgd. Nu ernstige jichtaanvallen. Ik weet niet of dit verband heeft met de Acenocoumarol. Wel zeer pijnlijk en loop nu bij een nefrologe. Ik gebruik ook nog[lees meer...] meerdere medicijnen.
Had angina p ,heupoperatie, te weinig bloed,hartinfarct
+ 6 jaar geleden ook Atriumfibrilleren gehad.Toen geen bloedverdunners.
nu een week geleden weer boezemfibrilleren. Naar het ziekenhuis en daar kreeg ik een infuus met een middel en gelukkig stopte het fibrilleren vrij snel. Nu aan de bloedverdunners(Xarelto) Heb nu al spierpijn, vooral linker been.Ben misselijk en vermoeider dan anders.Moet het gesprek met de arts nog aa[lees meer...]ngaan en kijken hoe nu verder.
Lees heel veel negatieve boodschappen over dit middel. Krijgt een vervolg.gr
Paar minuten spraakstoornissen gehad, daarna geen klachten en lange wandeling gemaakt.
De week erna terloops bij de huisarts aangekaart en naar de TIAPOLI verwezen. Alle onderzoeken en test waren goed, maar ze wilden me wel levenslang op de Clopidogrel, Simvastine en maagbeschermers zetten - alles geweigerd, geen trek om me als patiënt weg te laten zetten. In een brief [lees meer...]naar de huisarts stelt de neuroloog dat het nog maar eens besproken moet worden.....ik wacht op het telefoontje, maar ik beslis en verder niemand, het is mijn lichaam!
dag 1 en 2 ging goed, vanaf dag 3 alleen maar ellende. Doodziek
Oorzaak van dubbele longembolie onduidelijk, diagnose naar aanleiding van ct scan nieren/blaas vanwege pijn in de rug aan rechterzijde. Op ct scan werd een mogelijk probleem in de longen ontdekt en dus ook ct scan van longen met conclusie longeembolie op 2 plaatsen wat overeen kwam met de lokaties van de rugpijn.
7 dagen dubbele dosis Eliquis en nu de 3e dag met lage dose[lees meer...]ring bijwerkingen ervaren die hinderlijk zijn. Werd wakker vanwege buikpijn en brandend maagzuur gevoel. Na toiletbezoek de slaap weer kunnen vatten tot na ongeveer 1 uur ik opnieuw wakker werd met kramp in mijn buik. Ik ben zeer tevreden met de werking van het medicijn, mijn conditie die zeer slecht was, verbeterde al na 2 dagen met dit medicijn, maar nu overweeg ik een afspraak met de huisarts om te bespreken of mijn krampaanvallen bijwerking zijn of een andere rede hebben.
Na corona vaccin, kreeg ik binnen 5 uur klachten, benauwheid, pijn in mijn rug, bleek later dat ik een dubbele longembolie had, waardoor ik nu apixaban 2 x daags 5 mg slik.
Heb vervelende bijwerkingen als oorsuizen, slaap slecht en last van blauwe hielen, ook een keer heftige bloedneus gehad.
Voorgeschreven om een nieuwe longembolie te voorkomen. Nooit problemen gehad met deze medicatie. Nu inmiddels gestopt.
In 2021 een herseninfarct en tia gehad als gevolg van een aangeboren hartafwijking. Sindsdien gebruik ik oa clopidrogel. Fabrikant is pharmathen, staat niet in de keizerlijke.
Ik vind het lastig om de effectiviteit te beoordelen. Zolang ik niet opnieuw een beroerte krijg, vertrouw ik erop dat het werkt.
Ik merk wel dat ik veel sneller blauwe plekken krijg. Af en toe een[lees meer...] bloedneus, waarvan 1x oncontroleerbaar. Ik heb sindsdien regelmatig last van maagzuur. Vroeger nooit last van, waardoor ik vermoed dat het een bijwerking is. Last van duizelingen, maar is denk ik een gevolg van de hersenschade door het herseninfarct.
Ik ben verder wel tevreden over het medicijn. Liever deze bijwerkingen dan opnieuw een beroerte. Door de beperkingen van het herseninfarct ben ik veel kwijt geraakt, zoals mijn bedrijf, mijn mobiliteit, altijd moe en een warboel in mijn hoofd, kan een deel van mijn hobby’s niet meer uitvoeren en ik word ziek van de prikkels in winkels en op feestjes. Als dit medicijn de kans kan verkleinen dat ik nog meer hersenschade oploop door weer een beroerte dan neem ik alle bijwerkingen op de koop toe.
Slik al jaren bloedverdunners na een herseninfarct.
Na een longembolie gewisseld naar Xarelto.
Van af die tijd veel klachten.
Ga volgende week naar de huisarts om overleg voor andere bloedverdunners ivm mijn klachten.
Ik kreeg al snel fikse bloedingen op de meest vreemde plekken. Heb toen meteen de neuroloog gebeld, hij adviseerde meteen te stoppen met dit medicijn. Hij zei ook dat er helaas geen vervanger voor voor was. Dat zag ik ziet zo zitten. Ik was blij dat ik na de derde Tia eindelijk bloedverdunner kreeg, en nu had ik weer niks. Maar ik was ondertussen wijzer geworden en heb gel[lees meer...]ukkig vrije keuze bij DSW. Na wat gebel naar verschillende ziekenhuizen kwam ik bij een neuroloog terecht die mijn Dipyridamol voorschreef. En was het probleem opgelost.
Ik kreeg dit medicijn voorgeschreven nadat ik allergisch bleek voor Clopidogrel (in en externe bloedingen). Ik gebruik Dipyridamol zonder ook maar een bijwerking, en voor de rest van mijn leven. Ik mag het ook gewoon blijven gebruiken bij b.v. de kaakchirurg e.d..
P.S Ik kan de juiste startdatum niet invullen, dat word geblokkeerd.
Neuropathie kan bij vlagen bijna niet meer lopen. Erg veel pijn, zware benen. Moeite met op gang komen. Ik slik ze expres voor t slapen gaan. Loop zwaaiend op mijn benen naar t toilet in de nacht. Overmorgen overleg of ik kan stoppen. Slik ze nu 5,5 maand
Aanvankelijk geen probleem maar na verloop van 2 weken steeds meer blauwe plekken, na prikken een intens koud gevoel over mijn lichaam. Ook last van maagpijn en uiteindelijk ook huidontstekingen. 28 dagen met enige moeite volbracht. Het prikken zelf viel me niet zwaar alhoewel fijn anders is.
Ik gebruik nu een jaar apixaban eliquis die ben ik gaan gebruiken na een operatie omdat ik telkens hart ritme stoornissen had heb ik de eliquis als vervangende medicijn gekregen na dat ik dit medicijn gebruikt minder bijwerkingen en geen hartritme stoornissen meer tot ik het merk sandos kreeg had ik na 3 dagen innemen elke dag wel een hartritme stoornis maar volgens apoth[lees meer...]eek is het gelijk aan eliquis maar dat is voorgelogen het werkende middel mag het zelfde zijn maar de bij stoffen niet. nu in gevecht met verzekeraar hoe dit opgelost gaat worden heb u de medicijnen zelf moeten betalen maar kreeg van verzekeraar niets terug betaald .
Mijn naam is ineke. 64 jaar.
Door dat ik 10 min draaierig was en dubbel zag heb ik dit middel gehad ben nu beroerder dan ervoor.
Na dat incident heb ik 40 banen gezwommen en naar huis gefietst.
Na 1 halve week toch naar de dokter geweest doorgestuurd naar neuroloog.
Ze vermoeden tia levenslang bloedverdunners innemen.
Ik slik niks voel me beroerder dan na dat incide[lees meer...]nt.
Zei dat ik er niet achter staat maar u wil toch niet in rolstoel.
Maar nu zit ik op de bank met onzettend last van knie.
Ben gestopt
Gebruikt dit medicijn al vanaf 1973. Heb er geen problemen mee gehad. Zit nu gemiddeld op 6 weken voor de controle.
Categorieën met de meeste ervaringen
Depressie - antidepressiva SSRI (6057) |
Anticonceptie - overig (4362) |