Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

categorie

Maagzuur - protonpompremmers

Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie

De laatste ervaringen in de categorie: Maagzuur - protonpompremmers

25-11-2023 | Vrouw | 55
Inname- / gebruiksgemak
Enkele dagen last van maagzuur totdat het niet meer te harden was heel veel pijn in, en rondom de maagstreek. Kreeg omeprazol na 2 tot 4 dagen geen last meer, maar heb het een week moeten slikken. Geen bijwerkingen gehad. Ik noem het magisch. Nu jaren later weer maagzuur, krijg nu pantoprazol, heel veel last van stekende pijn in zijkant buik en rug, diarree, winderigheid [lees meer...]en veel jeuk etc. geven ze geen gehoor aan, nog even doorzetten en anders dosis verhogen.

22-11-2023 | Vrouw | 37
Inname- / gebruiksgemak
Ik had altijd omeprazol aurobindo 40 kg. Blauw wit capsule die prima werkten. Nu de omeprazol Mylan meegekregen. Vanaf het begin meteen bijwerkingen moeite met eten en drinken. Pijn met slikken. Vele malen terug naar de huisarts en apotheek. Mijn eigen medicijn is niet leverbaar zeggen ze. Nu de 20 MG capsule meegekregen van aurobindo. Deze zijn geel. Hopelijk dat deze hu[lees meer...]n werking beter doen en e geen bijwerkingen zijn.

22-11-2023 | Man | 79
Inname- / gebruiksgemak
Maagklachten is familiekwaal, net als maagzweren. Na de 2de maagzweer geen extreme aanvallen meer ervaren, men schijnt er mee om te leren gaan, internets constateerde bij inwendig onderzoek tientallen littekens. Kan niet tegen rauwe groeten en ui, verteer geen noten en drink veel melk, zeker als we uit eten gaan. Voorschrift is 1 a 2 capsules per dag, meestal 1!

20-11-2023 | Vrouw | 48
Maagzweer
Inname- / gebruiksgemak
Zijn er nog mensen die per dag 2 capsules van 40mg nemen? Na een acute maagperforatie door maagzweer (2020) neem ik 1 capsule 's ochtends. Mijn huisarts zei dat ik bij last tijdelijk 2 capsules mag nemen....

20-11-2023 | Man | 51
Maagzuur
Inname- / gebruiksgemak
Mijn man slikt dit nu enkele jaren. Sinds de leverancier is veranderd, van de blauwe naar de gelige/bruine pillen, ineens bijwerkingen. Misselijk, maagzuur. Eigenlijk de klachten waarvoor hij deze medicijnen slikt komen nu juist terug. Met de blauwe pillen had hij nergens last van.

17-11-2023 | Vrouw | 35
Inname- / gebruiksgemak
Hoe heb je dit afgebouwd??

11-11-2023 | Vrouw | 69
Inname- / gebruiksgemak
Voor onderzoek weinig last , nu uit geschakeld / gestopt met esomepazol ( past niet bij mij .

06-11-2023 | Vrouw | 65
Inname- / gebruiksgemak
Helaas ontkom ik door de hoeveelheid medicijnen niet aan het slikken van dit medicijn. Bij mij is er al snel een tekort aan magnesium ontstaan waardoor ik er nu elke dag Magnesium-400 van Orthica bij slik. Dit helpt tegen de vooral nachtelijke beenkrampen. Zou handig zijn als de voorschrijver dit erbij vermeldt.

Buscozol

02-11-2023 | Man | 79
Inname- / gebruiksgemak
Al heel mijn leven maagklachten en maagzweren. Komt ook in familie vaderskant zeer veel voor. Ook eigen vader en zuster bekend met deze klachten, zuster zelfs op teenage leeftijd maagbloedingen.

31-10-2023 | Vrouw | 60
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik het al lang had altijd de grote blauwe die super werkte. Nu opeens kleine gele. en veel bijwerkingen. Volgens apotheek zijn de andere niet meer verkrijgbaar

29-10-2023 | Vrouw | 62
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik het al jaren, (omeprazol 40mg) kreeg ze van cardioloog, nu echter in eens kreeg ik anderen, kleiner andere kleur, zou het zelfde zijn… nu buikpijn en hoofdpijn… Ik wil gewoon mijn eigen voorgeschreven medicijnen, weer terug, waarom wat anders, en wie bepaalt dat? Wat moet ik doen?

26-10-2023 | Man | 49
Maagzuur
Inname- / gebruiksgemak
Ik had in de avonden veel maagzuur en opboeren daardoor slapeloze nachten na veel onderzoeken scope en verschillende medicijnen gebruik onderanderen omeprazol gaviscom etc… heeft geen effect voor mij gehad na 6 weken ging ik uit mezelf panazol gebruiken binnen paar dagen was van deze hinderlijke maagzuur af.

02-10-2023 | Man | 62
Inname- / gebruiksgemak
Sinds ik dit gebruik schouderklachten. Geen idee of er een verband is. Wellicht toeval???

25-09-2023 | Vrouw | 57
Inname- / gebruiksgemak
Ik slik ze 2 weken 2 x per dag 40 mg en heb nu paar dagen borrelend gevoel op borst en rug alsof ballon leeg loopt zo erg pff ben gestopt maar merk nog niks nu 2 dagen graag mening of jullie ook deze klachten en hoelang duurt dat klachten weggaan nu 2 dagen gestopt

25-09-2023 | Man | 56
Inname- / gebruiksgemak
Altijd maagzuur, en echt heel erg brandend. Ik kreeg van water al maagzuur, en slikte wel 90 rennies in de week. Ik kwam er bij toeval achter toen ik aan m'n knie geopereerd werd en anti biotica kreeg, met daarbij een maagbeschermer, omeprazol. Na een dag was de maagzuur weg en nooit meer terug gekomen, en slik dit nu al een jaar of 20.

22-09-2023 | Vrouw | 43
Inname- / gebruiksgemak
Heb al een aantal jaren maagzweren. En het wilde maar niet over gaan. Gebruikte per dag wel 3 strips rennie. Mijn huisarts vond dat niet normaal en goed. Dus heeft hij me omeprazol voorgeschreven. En sindsdien helpt het bij alles. Als ik het een dag vergeten ben merk ik het meteen. Meteen weer zuurbrander.

19-09-2023 | Man | 71
Inname- / gebruiksgemak
Ik kreeg pantoprazol na een zware buikoperatie voorgeschreven. Ging twee weken goed maar langzamerhand voelde ik me steeds beroerder. Kreeg ook last (pijn) van de dikke darm en oedemateuse voeten en onderbenen. Gestopt en over gegaan op omeprazol . Na twee dagen waren de klachten weg. Ook de dikke voeten en onderbenen meer, waren weer als normaal. Ongeveer 10 jaar gel[lees meer...]eden kreeg ik ook pantoprazol voorgeschreven. Ook toen eigenlijk het zelfde verhaal als boven omscheven

09-09-2023 | Vrouw | 64
Inname- / gebruiksgemak
Even iets rechtzetten.Een paar mnd. geleden schreef ik dat dit merk mij niet beviel,omdat ik voorheen Omeprazol Sandoz kreeg.Ben er toch mee doorgegaan,geen bijwerkingen.En het helpt waar het voor nodig is.Nu nieuwe capsules besteld van hetzelfde merk.

30-08-2023 | Man | 63
Maagzweer
Inname- / gebruiksgemak
Vertel dit namens mijn man, (vnl. Spaanstalig) hij kreeg enkele jaren geleden pantoprazol voorgeschreven bij een maagzweer. vanaf de 2de dag gebruik werd hij zwaar depressief, en agressief : zette alle ramen en deuren van het appartement open, terwijl onze dwergpapegaaitjes los vlogen.( ze zijn niet naar buiten gevlogen, gelukkig) Heb de arts van dienst gebeld, en[lees meer...] het mogelijke verband met deze medicijnen vermeld, maar de arts was hiermee niet bekend ,verwees me naar politie. heb de pantoprazol weggedaan, en na een dag was deze gemoedstoestand volledig bijgetrokken; in overleg met huisarts overgegaan op omeprazol.

14-08-2023 | Man | 52

14-08-2023 | Vrouw | 49
Inname- / gebruiksgemak
Vreselijk medicijn. Vanaf t begin t gevoel dat t niet goed voor me was. Arts adviseerde om hogere dosis te nemen. Hele zomervakantie bijna verprutst. Onbegrijpelijk waarom het andere middel, dat geen vaak voorkomende bijwerkingen kent, niet eerst voorgeschreven wordt.

09-08-2023 | Vrouw | 70
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb deze merk voor de eerste keer gebruikt i.p.v originele merk wat ik altijd gebruikte Al vanaf de eerste dag heb ik deze medicijn niet kunnen verdragen Deze medicatie is mij door apotheek gegeven i.p.v originele.Ik of de huisarts heeft het recept veranderd!

01-08-2023 | Man | 55
Inname- / gebruiksgemak
Gebruik al 20+ jaar dit medicijn. Kreeg een herhaalrecept met 1A Pharma capsules. Kreeg in het verleden wel eens andere merken en/of verpakkingen maar verder niet bij stilgestaan. Na 1 dag weer reflux klachten, dacht toeval maar 2e dag weer. Naar apotheek gegaan en gezegd dat dit product (voor mijn in ieder geval) niet werkt. Na paar dagen kon ik m'n vertrouwde capsules w[lees meer...]eer ophalen. En geen reflux klachten meer.

31-07-2023 | Man | 74
Inname- / gebruiksgemak
Mijn mag helemaal kapot gemaakt, ik kan bijna niks meer eten want krijgt ik last , ook hart klopping , soms krijgt ik gevoel dat ik ik krijgt hartinfarct, 2 keer ambulance gebeld op intensieve care enkele uren gebleven en naar huis gestuurd, ik slikte 18 jaar zogenaamde Nexium origineel esomeprazol van Astra zeneca. Eerlijk zegen giftig medicijn,

30-07-2023 | Vrouw | 54
Maagontsteking
Inname- / gebruiksgemak
Na een helicobactor bacterie in mijn maag pantoprozol 40 mg voorgeschreven gekregen. Dit ongeveer 2 jaar geslikt. Enorm veel vage klachten. Naast de maagbeschermer ook bloeddruk verlagers en cholesterol verlagers geslikt. Na vele klachten bloeddruk medicatie en cholesterol medicatie gestopt. Ik kreeg aanvallen van opgezet rood gezicht, duizeligheid, pijn op de borst (zelfs[lees meer...] vanuit de huisarts met ambulance naar hartafdeling vervoerd). Ik had dikke enkels, blauw opgezette handen, kon niet slapen, paniekaanvallen, oorsuizingen, aanvallen van hoge bloeddruk ,overal spierpijn. Enorm beroerd. Bij verschillende artsen werd het aan stress gerelateerd. Zelf geloofde ik dat niet. Aangedrongen om te stoppen met pantoprezol. Nu 3 weken gestopt na afbouw. Ik ben een heel ander mens. Bloeddruk is nu perfect ( zonder medicatie), niet meer opgezet, niet meer duizelig, normale enkels en handen etc. Veel klachten waren gerelateerd aan deze medicatie naar mijn mening.

28-07-2023 | Man | 50
Inname- / gebruiksgemak
Jarenlang heb ik Omeprazol van Sandoz gehad, maar ineens krijg ik nu die van A1 Pharma en heb al 2 weken last van maagzuur. Ik moet nu dagelijks een extra capsule nemen. Mijn apotheek (in Heerhugowaard) zegt doodleuk dat ze niets voor me kunnen ( willen ) doen 😡

27-07-2023 | Man | 68
Inname- / gebruiksgemak
Geen last meer van het maagzuur. Eet en drink gewoontes rekening mee houden, zout, zuur en pittig of scherp eten, niet doen.

24-07-2023 | Vrouw | 63
Barrett's slokdarm
Inname- / gebruiksgemak
Op 27/04/2023 (ik ging oorspronkelijk voor ander probleem nl. 8 keer/dag dunne ontlasting), Kreeg ook gastroscopie omdat ik verminderd speeksel had en regelmatig braaksel kreeg in de keel. Diagnose Barett's slokdarm graad B,met cyste in de slokdarm, problemen in de dunne darm met de Brunner klieren en 8 poliepen in de dikke darm waarvan 1 op de milthoek , 1 cyste in sygmoï[lees meer...]d. Allen verwijderd. Sindsdien Panthomed en Esomeprazole 20 en 40 mg geprobeerd en voeding aangepast ook op lichaamshouding gelet. Constant maagpijn (wat ik vroeger niet had) en algemeen onwel zijn. Een Barettslokdarm is niet te genezen en slokdarmkanker bij een Barettslokdarm ook niet (levensduur bij kanker 3 maand tot en jaar) omdat dit meteen met uitzaaïngen naar de longen is. Ik heb besloten om op te letten (meer kun je niet doen) en voor de rest de volgende colo- en gastroscopie af te wachten. Verder heb ik al het één en ander op papier vastgelegd voor het geval dat de kanker zich door zet , ik kan alléén proberen de kanker voor te blijven maar niet ten koste van mijn levenskwaliteit.

24-07-2023 | Vrouw | 70
Inname- / gebruiksgemak
Sandos maandje geleden gekregen daar reageerde ik slecht op…van omeprazol Focus Farma nagenoeg geen klachten

21-07-2023 | Vrouw | 19
Misselijkheid
Inname- / gebruiksgemak
Omeprazol voorgeschreven gekregen omdat ik al een tijdje last heb van constante misselijkheid zonder duidelijke oorzaak. Dus omeprazol uitproberen om te kijken of maagzuur misschien het probleem is. Helaas werd ik hier alleen maar zieker van. Last van erg toegenomen misselijkheid, buikpijn, verstopping, hoofdpijn, mondslijmvliesontsteking, verandering in mijn smaak, slaper[lees meer...]igheid. Na 4 dagen mee gestopt in overleg met huisarts.

Categorieën met de meeste ervaringen

Depressie - antidepressiva SSRI (6199)
Anticonceptie - overig (4430)
Cholesterol (3243)
Depressie - antidepressiva overig (3077)
Epilepsie (2859)
Psychose / schizofrenie - antipsychotica (2833)
ADHD - psychostimulantia (2504)
Pijn - morfine-achtigen (2497)
Verslavingsziekten (2275)
Pijn (2236)
Bloeddruk - betablokkers (1898)
Maagzuur - protonpompremmers (1763)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend) (1658)
Diabetes (suikerziekte) - orale middelen (1650)
Anticonceptie - eenfase (1573)
Angststoornissen (1553)
Bloed / stolling - thrombose (bloedstolsels) (1424)
Antibiotica - urineweginfectie (1254)
Depressie - antidepressiva TCA (1213)
Allergie (1190)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.