Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Venofer

18
meningen

Venofer

ferrioxidesaccharaat

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Bloedarmoede (8 meningen)
IJzergebreksanemie (8 meningen)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Ferrofumaraat (110 meningen)
Ferinject (45 meningen)
Hydrocobamine (31 meningen)
Foliumzuur (21 meningen)
Losferron (16 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

12
4

Venofer

05-08-2021 | Vrouw | 62
ferrioxidesaccharaat (20mg/ml)
Bloedarmoede
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
I.v.m bloedarmoede die .et tabletten niet oploste een ijzerinfuus gehad. Was van tevoren bang maar was geen enkele reden voor. Goed geholpen in het ziekenhuis. Het enige wat ik merkte was een.lage bloeddruk maar verder geen enkele reactie.
4

Venofer

15-05-2019 | Vrouw | 19
ferrioxidesaccharaat (20mg/ml)
Bloedarmoede
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vandaag voor het eerst een ijzerinfuus gehad, had op google ervaringen opgezocht en daardoor was ik heel zenuwachtig voor de bijwerkingen door alle negatieve reacties. Eenmaal aan het infuus, niks aan de hand heb nergens last van gehad en de zusters waren allemaal superlief en meelevend ! Vaak worden er allen maar negatieve ervaringen gedeeld, maar bij deze; het viel reuz[lees meer...]e mee :)
1

Venofer

13-04-2014 | Vrouw | 18
ferrioxidesaccharaat (500)
IJzergebreksanemie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik wil iedereen waarschuwen dat je je niet te veel wijs moet laten maken door zusters tijdens het infuus. Als het binnen een minuut al fout gaat in je lichaam, dan ben je allergisch. Voorkom een anafylactische shock, het is levensgevaarlijk! Een aantal jaren geleden had ik bloedarmoede en kreeg ik staaltabletten. Hier kreeg ik enorme buikkrampen van, dus moest ik aan het i[lees meer...]jzerinfuus. Binnen een minuut voelde ik dat ik weg ging vallen, mijn moeder zag dit en kon dit melden aan de zuster. Niets aan de hand volgens haar, gewoon de stroming wat langzamer zetten. Dit ging beter, totdat ik in het midden van de behandeling brandende benen kreeg. Toen ik klaar was, zag ik twee kleine bultjes op mijn arm. 'Die waren er net vast ook wel', zei de zuster. Echt niet. Nog geen minuut later wilde ik opstaan uit de stoel, maar ik viel. Geen zuster die het zag. Daarna pakte ik mijn jas, was mijn hand dik en rood. 'Dat kan door het verband komen, thuis gewoon even minder strak doen'. Thuis aangekomen, kon ik mijn vingers niet meer bewegen omdat ze zo opgezwollen waren. Moeder deed mijn jas uit en stroopte mijn mouw per ongeluk. Arm paars en rood en vol met bulten. De andere ook. Benen waren donkerpaars en rood, opgezwollen, behalve mijn romp en gezicht. Gelijk naar de huisarts gegaan, die wist ook niet wat het kon zijn. Gaf me anti-histamine voor de zekerheid. Moeder en ik naar de apotheek, viel ik daar flauw. Klam, zweten, trillen, lage polsslag, moest een uur bijkomen in de apotheek. Kreeg een anti-histamine en deze werkte een klein beetje. Ik kon weer staan, maar om de paar meter moest ik zitten omdat ik anders weg zou vallen. Ik ben blij dat ik geen benauwdheid had, maar het was echt wel een allergische reactie die niet herkend werd! Ik had wel dood kunnen gaan!! Maanden lang ontzettend wagenziekgevoel gehad, ook als ik alleen maar zat of lag, lage bloeddruk, zware problemen met mijn concentratie. Het ziekenhuis/de zusters heeft/hebben een dikke klacht van mij gekregen.
1

Venofer

05-01-2012 | Man | 44
ferrioxidesaccharaat
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb dit medicijn tijdens de dialyse gekregen (1x per 2 weken). Ik moet zeggen dat het goed werkt, maar het had bij mij de zeer irritante en vervelende bijwerking dat ik regelmatig last kreeg van vliegende jicht (voet, pols, elleboog en andere gewrichten). Na overleg met nefroloog gestopt en na 4 weken geen last meer. Sindsdien geen last meer van jicht.
5

Venofer

10-10-2011 | Vrouw | 50
ferrioxidesaccharaat
IJzer gebrek
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Er moest 500 ml Venofer via een infuus toegediend worden. De verpleegkundige heeft eerst 50 ml toegediend voor de proef. Ik werd een beetje lichtjes in mijn hoofd, maar dat was volgens de verpleegkundige wel normaal. Toen besloot ze de overige 475 ml toe te dienen. Zat lekker op een leunstoel met mijn voeten op een voetenbank een tijdschrift te lezen en het infuus aan mi[lees meer...]jn rechter arm. Opeens kreeg ik pijn in mijn rug met ademhaling, vervolgens trok de pijn door naar mijn borst. Ik wilde rechtop gaan zitten en probeerde mijn voeten van de voetenbank af te halen, maar kon amper mijn benen buigen, omdat de benen binnen no time opgezwollen waren. En kreeg allemaal rode dikke plekken op mijn armen en mij hele lichaam werd dik. Het ademen werd steeds erger, kon bijna niet ademen, heel oppervlakkig, omdat ik een vreselijk pijn op mijn borst en rug had. Ik heb toen op de bel gedrukt, de verpleegster was snel ter plekke, ze heeft mij op een bed geplaatst en zag hoe slecht ik er aan toe was, ze was bezig een anti middel te koppelen aan het infuus en ik toen raakte ik bewusteloos. Mijn polsslag was gedaald naar 40 en mijn bloeddruk daalde naar 45 en hoog stond hij op 70. Dit ging allemaal zo snel, misschien nog geen tien minuten. Er was nog ongeveer 225 ml venofer over. De arts is geweest en concludeerde dat de rest van de venofer ook toegediend moest worden. Ondanks dat ik zei, dat ik naar mijn gevoel allergisch was voor dat spul, maar volgens haar was dat niet het geval. Als ik allergisch was voor venofer dan zou alleen mijn polsslag dalen en niet mijn bloeddruk en polsslag tegelijk. Enfin..de rest van de venofer werd verder toegediend, einde van de rit op een paar drubbels na viel ik weer flauw en weer een hele lage polsslag en bloeddruk, weer een anti middel toegediend. De arts kwam weer langs en had besloten dat ik toch een nachtje in het ziekenhuis moest blijven ter observatie. Ik had een onrustige nacht met een schommelend polsslag en bloeddruk. De arts kwam in de ochtend langs met de mededeling dat ik toch allergisch was voor de venofer! Ik heb een ERNSTIGE LEVENSGEVAARLIJKE OVERGEVOELIGHEIDS REACTIE doorgemaakt!!! De artsen hebben het ook niet altijd bij het juiste eind!! Toen ik naar het ziekenhuis ging, dacht ik dat ik na een paar uren heel erg energiek het ziekenhuis zou uitlopen, wist niet dat ik na al deze ellende nog maanden erg beroert zou voelen!! De medewerkers maakten een opmerking: U kwam zo opgewekt/vrolijk en spontaan binnen en gaat zo ziek en gebroken naar huis!! Ik zag er uit als een wrak!! Een ding was wel positief, mijn ijzer was gestegen naar 9.7!!...nog nooit zo een hoge ijzergehalte gehad!!
5

Venofer

29-08-2011 | Vrouw | 41
ferrioxidesaccharaat
Anemie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Doordat mijn hb 5.0 was heb ik een ijzerinfuus en VitB12 injecties gekregen 1x, na een maand was mijn hb al gestegen naar 8.7. De dag erna had ik niet zo veel eetlust, beetje hangerig, was volgende dag weer weg. Na een dag of vier kon ik de trap oplopen zonder gebonk in mijn hoofd.
2

Venofer

23-08-2011 | Vrouw | 30
ferrioxidesaccharaat
Bloedarmoede
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Het werkt wel maar het duurt lang en je hebt vaak een infuus nodig om echt effect te hebben bij een laag HB.
5

Venofer

30-06-2011 | Man | 49
ferrioxidesaccharaat
Ijzertekort
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na een obestas operatie vertelde de arts dat ik ijzertekort zou kunnen hebben. De eerste jaren bleef mijn ijzerpeil hetzelfde. Daarna had ik een accuut tekort aan ijzer, dat niet opgelost kon worden met ampules. Dus met een infuus, nooit problemen mee gehad, zelfs geen bijwerkingen. Voelde mij direct beter en voelde de energie over heel mijn lichaam.
3

Venofer

06-04-2011 | Vrouw | 21
ferrioxidesaccharaat
Bloedarmoede
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Al langer dan een jaar last van een laag HB, door mijn huisarts na verschillende orale ijzerkuren doorverwezen naar een hematoloog. Deze heeft besloten mij 3 intraveneuse venofer kuren te geven. Vandaag mijn laatste kuur gekregen. Na elke kuur zat 1 dag, de dag na de kuur voelde ik me erg beroerd en moe! Heel erg moe echt zo'n koort- grieperig gevoel. Heel erg vervelend wa[lees meer...]nt je zou denken dat je je beter en fitter gaat voelen door de kuur. Verder ben ik wel tevreden over de toedieningswijze, via de bloedbaan, binnen 2uurtjes klaar!
4

Venofer

18-02-2011 | Vrouw | 43
ferrioxidesaccharaat
IJzer tekort
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
zeer effectief bij een te laag hb en te weinig ijzer. Door gebrekkige opname in mijn darmen blijft herhaling nodig, nu nog maar één keer per jaar 400 mg (halve dag ziekenhuis) Goede begeleiding verpleging op eventuele bijwerkingen en kans op shock. Wel een keer stuwing gehad, pech dus. Metaalachtige smaak in de mond, dorst en warm (heb het altijd koud door te lage hb, dus [lees meer...]warm is niet erg!)
1

Venofer

25-11-2010 | Vrouw
ferrioxidesaccharaat
Bloedarmoede laag hb gehalte
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb ook een keer venofer gehad nooit meer!Tijdens het inlopen van de ijzer kreeg ik druk op me borst spierpijn heel me hand zwol op ringen kom ik niet meer afdoen.Heel t weekend heb ik me ellendig gevoeld. de internist heb toen onderzoek gedaan naar iets anders nu krijg ik om de 4 weken fer inject toegediend en dat gaat goed gelukkig. Binnen een uurtje ben ik weer weg.
1

Venofer

15-10-2010 | Vrouw
ferrioxidesaccharaat
IJzertekort
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In oktober 2009 kreeg ik voor de eerste keer venofer via het infuus ingediend. Na de toediening had ik een brandend gevoel in mijn voeten. Toen ik dat meldde aan de verpleegkundige die mijn infuus afkoppelde, deed ze dat een beetje af als aanstellerij. Echter een uur na het infuus, toen ik al thuis was, ben ik in anafylactische shock gegaan. Die pijnlijke voeten was dus ee[lees meer...]n voorbode, ik bleek allergisch te zijn aan venofer. Sindsdien krijg ik om de 8 weken ferinject 500 mg per infuus. daar had ik wel wat last van, hoofdpijn en spierpijn maar niks ernstigs. Tot 3 mnd terug de dosis werd verhoogd tot 1000 mg. De eerste keer kreeg ik na 2 dagen plots heel hoge koorts, tot om en bij de 41 gr. Dat werd afgedaan als een griepje, maar de dag nadien was de koorts voorbij. Afgelopen dinsdag kreeg ik opnieuw een ferinject infuus en ja hoor, sinds deze nacht weer heel hoge koorts.... weer griep?
3

Venofer

10-09-2010 | Vrouw
ferrioxidesaccharaat
Ferriprieve anemie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vorige week en vandaag venofer infuus gekregen (een halve dag in het ziekenhuis). Ik moest na het infuus elke keer minstens een uur blijven liggen in het ziekenhuisbed omdat ik last had van te lage bloeddruk (eerste keer flauwgevallen in de gang toen ik naar huis vertrok). Dit was dan wel elke keer na een uurtje volledig over. Mijn hand van de kant waar het infuus had geze[lees meer...]ten stond ook nog een dag gezwollen. Voorlopig nog niet echt effect, maar het is nog maar een week geleden dat ik mijn eerste infuus had..
2

Venofer

22-10-2009 | Vrouw
ferrioxidesaccharaat
IJzer tekort bloedarmoede
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Omdat ik door een nog onduidelijke reden bloedarmoede heb heb en na een paar mnd ijzer labletten geslikt te hebben het niet beter wordt heb ik een ijzerinfuus gekregen. Ik voelde mij na het infuus nog goed maar na een paar uur kreeg ik het koud en voelde mij erg rillerig dit werd steeds erger en ik maakte mij wel zorgen het bleek dat ik behoorlijke koorts had 40,2. Mijn zu[lees meer...]s vertrouwde het niet en we zijn naar de huisartsen post gereden uitgelegd dat ik s'middags een ijzerinfuus had gekegen en mij nu zo ziek voelde. Volgens de arts kon dat niet aan het infuus liggen en had ik griep.. moest maar paracetmol nemen en naar bed gaan. We waren beiden overrommeld door de reactie van de arts en de assistente. Thuis aangekomen naar bed gegaan mijn zus is nog een tijdje bij mij gebleven we hadden er beiden geen goed gevoel over. Later in de nacht voelde ik de koorts zaken en s'morgen was deze verdwenen GEEN GRIEP DUS! maar toch een reactie op het infuus fijn he die artsen die niet ECHT luisteren. Hier wordt je heel onzeker van..
5

Venofer

03-09-2009 | Vrouw
ferrioxidesaccharaat
Laag hb door ijzergebrek
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
na een zwaar jaar,waarin ik me heb voortgesleept en mijn hb maar niet steeg, kreeg ik begin dit jaar 4 x ijzerinfuus. Dat was wouw...ik kreeg kleur op mijn gezicht,maar vooral weer energie en kracht. na een aantal maanden begon het weer te zakken en nu krijg ik dus weer 3 infusen, van 300 mg, 1x per week. maar voel me nu wel steeds misselijk en alles doet zeer, maar zou oo[lees meer...]k heel goed een griep kunnen zijn want die heerst nu. ik kan dus alleen maar positief zijn.
4

Venofer

27-04-2009 | Vrouw
ferrioxidesaccharaat
Orale opname stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
de insteek plaats van het infuus, was erg pijnlijk en ontstoken, nu een week nadien, nog steeds gevoelig. Verder voelde ik me de rest van de dag wel koud en rillerig, maar verder niets dan positief, ik leef weer, heb weer energie en kan weer trappen oplopen, over 2wk mag ik weer en de ongemakken zijn de voordelen zeker waard.
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2333) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1387) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1215) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1148) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (956) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (667) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (647) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (646) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (591) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (505) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (434) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (429) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.