Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Ferrofumaraat

110
meningen

Ferrofumaraat

ferrofumaraat

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
opgezette buik winderigheid buikpijn

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Bloedarmoede (53 meningen)
IJzergebreksanemie (35 meningen)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Ferinject (45 meningen)
Hydrocobamine (31 meningen)
Foliumzuur (21 meningen)
Venofer (18 meningen)
Losferron (16 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1

Ferrofumaraat

11-04-2024 | Vrouw | 52
ferrofumaraat (100mg)
IJzergebreksanemie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

winderigheid opgezette buik buikpijn

Ik kan iedereen met bijwerkingen aanraden om over te stappen op IJzer Bisglycinaat in plaats van ferrofumaraat. IJzer Bicglycinaat (ander type ijzer) geeft geen darmklachten en neemt heel goed op. Mijn ijzerwaarde steeg daarmee ineens wél heel goed. Ik snap niet waarom artsen nog steeds ouderwets ferrofumaraat voorschrijven terwijl er een goed alternatief is. Vanwege vee[lees meer...]l te lage ferritinewaarden kreeg ik ferrofumaraat voorgeschreven. Hielp nauwelijks en het gaf veel darmklachten met zelfs slecht slapen tot gevolg. Het was niet te doen! Ook genant vanwege de hele dag extreem vieze stinkende winden (rotte eieren) terwijl ik daarvoor nooit winderig was.
5

Ferrofumaraat

22-01-2024 | Man | 39
ferrofumaraat (200mg)
IJzergebreksanemie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
slik 2x 200 mg per dag en ik vind het een top medicijn moeheid verdwijnt en ik krijg het er lekker warm van alsof men bloed lekker loopt door mijn lichaam.
2

Ferrofumaraat

12-12-2023 | Vrouw | 23
ferrofumaraat (200mg)
Bloedarmoede
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds ik deze medicijnen slik heb ik belachelijk veel last van duizeligheid, misselijkhijd, diarree hartkloppingen en noem maar op. Ik heb de ferrofumaraat dit jaar 1 maand lang geslikt en wat schetst mijn verbazing, het heeft mij niet eens voor 0,1 vooruit geholpen met mijn hb omhoog te halen!! Dit is echt smerig spul.. volgend se huisarts moest ik dit weer voor 2 maanden[lees meer...] innemen, met het idee dat mijn hb dit keer wel omhoog gaat, maar met deze klachten… onmogelijk!
1

Ferrofumaraat

11-11-2023 | Vrouw | 67
ferrofumaraat (100mg)
IJzergebreksanemie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik had altijd al wel last van hartoverslagen maar daar was hoe vervelend ook mee te leven. Dit medicijn heeft iets bij mij getriggerd, vooral die 2e dag al, zo erg waren de hartritmestoornissen nog nooit geweest, bij alles wat ik deed waren ze aanwezig, vreselijke ervaring. Ben meteen gestopt met die pillen maar de klachten bleven heel lang, maanden zelfs daarna nog aanwe[lees meer...]zig, totat ik een onderzoek kreeg op het ziekenhuis, zogenaamd myoview onderzoek, daarbij wordt de doorbloeding rondom en in je hart gescand, de eerste keer in rust, de tweede keer na stress, dat was ongeveer een week na de eerste scan. Terwijl je ligt krijg je een middel ingespoten waardoor het voor het lichaam lijkt alsof je een zware sportactiviteit hebt geleverd terwijl je dus in wezen zelf niets doet. Rare ervaring krijg je ervan in je lichaam, op borst, schouders, armen en benen, niet prettig maar was snel daarna uitgewerkt en gebeurd allemaal onder controle van een cardioloog. Toen ik daarna onder de scanner moest, zo'n ding wat helemaal om je heen draait, dacht ik bij mijzelf 'huuuh, ik voel helemaal de vele overslagen en onregelmatige hartslag niet meer'. Vanaf dat moment was het dus gewoon ineens weg, voor maanden. Wat een opluchting was dat! Dat middel wat ik ingespoten had gekregen heet adenosine en kwam er later achter dat het ook een middel is dat ze op de eerste hulp soms ook aan mensen geven waarbij de hartslag heel snel en onregelmatig is, het verwijd de bloedvaten hoorde ik. Maar wat voor mij het negatieve is aan dit alles, dat door die inname van ferrofumaraat alle aanvallen die ik daarna weer kreeg de volgende aanval steeds de vorige in ernst overtrof en dan wel maanden aanwezig bleef om daarna zo opeens weer op te houden Slik nu allerlei medicijnen daarvoor maar steeds komen ze ook daar weer doorheen. Heel naar, ik hoop dat er ooit een oplossing voor mij komt hiervoor want dit is geen leven.
3

Ferrofumaraat

03-10-2023 | Vrouw | 44
ferrofumaraat (200mg)
IJzergebreksanemie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb al voor de 2e keer deze kuur gekregen.Eerste keer moest ik 3 keer per week 1 pilletje nemen a 200 mg .Dit keer was het advies 2 keer per week 1 pilletje. Ik word er gelukkig niet beroerd van zoals vele,maar ben wel erg opgeblazen van dit middel en nog sneller maagzuur dan anders . Ook is de ontlasting hard. Ik voel dat het langzaamaan wat werkt maar naar mijn ide[lees meer...]e niet genoeg. mijn hb was 7.2 met ferritine 3. vorige keer was dit 6.9 hb en 3 ferritine.Na 10 weken gebruik was mn hb toen 8.4 en ferritine 6.9.Ik denk dat artsen vooral de ferritine onderschatten ,ze denken dat je je weer top voelt zolang je hb maar goed is.Niet dus!Ik blijf erg vermoeid en zie nog steeds sterretjes enzo (wel iets minder. Vermoeidheid blijvend hoog .
1

Ferrofumaraat

04-09-2023 | Vrouw | 71
ferrofumaraat (100mg)
Bloedarmoede
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ivm anemie eind mei ('23) begonnen aan dagelijkse inname Ferrofumaraat 100 mg. Eerste instantie 1 tabletje p.d. Laatste 1.5 maand 2 tabletjes p.d. Inname tegelijkertijd met fruit. Bijwerkingen: Bovenmatig last van maagzuur, slokdarm irritatie, duizeligheid en winderigheid. Constant erg hongerig en flauwtes voelen. Heel vervelend en teleurstellende gewaarwording. Laatste [lees meer...]bloedconrrole, geen verhoging hb gehalte... Conclusie: 3 maanden geslikt voor noppes nada incl ondergaan van de nare bijwerkingen. De therapie schreef 3 maanden gebruik voor voor het beste te verwachten resultaat. Helaas! Voor mij geen Ferrofumaraat meer. Ben er wel klaar mee.
3

Ferrofumaraat

15-08-2023 | Man | 60
ferrofumaraat (200mg)
Bloedarmoede
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo ik heb 8.2 hb en 2.0 ferretine en moet 8.5 hb en 3.0 ferretine
1

Ferrofumaraat

02-07-2023 | Vrouw | 54
ferrofumaraat (200mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na 2 pillen in 1 week te hebben geslikt moet ik helaas concluderen dat ik enorme buikpijn ervan krijg. Ik slik elke dag 1 zakje movicolon om mijn ontlasting zacht te houden ivm divertikels in dikke darm. Nu dus 2 zakjes want door de ijzertabletten enorme pijn links in buik. Veel aandrang om naar wc te gaan. Ik ga weer terug naar de floradix tabletten.
1

Ferrofumaraat

19-06-2023 | Vrouw | 37
ferrofumaraat (200mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Klacht was soort duizeligheid. Het helpt bij mij niet, om mijn ferritine omhoog te krijgen. Was 4 is nu 6 ... Ik ben al 3 maanden verder... Ik heb gelezen dat lage ferritine , angst en depressie kan veroorzaken. Ik hoop dat deze klacht ook meteen verdwijnt.
1

Ferrofumaraat

18-06-2023 | Vrouw | 32
ferrofumaraat (200mg)
IJzergebreksanemie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik ferrofumaraat 200 mg 2x per week volgens de huisarts, omdat ik ijzergebrek heb, mijn Hb is gewoon normaal, maar mijn ferritine is een 3, dit is extreem laag. De ferrofumaraat zou daarbij moeten helpen, deze slik ik nu al 3 jaar soms wel, soms niet. Als ik begin met het slikken van ferrofumaraat wordt mijn ontlasting extreem extreem extreem hard en zwart en pijnlijk[lees meer...]. Ik ga niet meer elke dag naar het toilet voor ontlasting, maar 1x in de 2/3/soms 4 dagen, maar wel elke dag aandrang en rennen naar het toilet, en niks komt eruit door de extreem harde ontlasting en erge pijn. Vaak lijdt dit tot aambeien of scheurtjes of beide. Wanneer de 3 dagen voorbij zijn en de ferrofumaaraat is uitgewerkt is het erg moeilijk om weer een pilletje in te slikken, omdat je eerst je ontlasting weer goed wilt krijgen en pijnloos naar het toilet wilt dat duurt enkele dagen, waardoor de ferrofumaraat dus niet 2x per week ingenomen kan worden door mij, terwijl dat wel moet. De huisarts en specialisten in het ziekenhuis doen er heel neerbuigend over, dat de bijwerking niet zo ernstig is of dat je er bij hoort en dat je gewoon moet doorgaan met slikken van de het pilletje 2x per week. Dit is zo frustrerend dat ik me als vrouw niet gehoord voel. Verder heb ik tijdens het innemen van ferrofumaraat extreme hormonale schommelingen of stemmingswisselingen, ik voel me net een puber weer met extreme emotionele probelemen, snel geirriteerd, snel boos, snel huilen, en ook extreem slecht voelen erbij, maar zodra de ferrofumaraat na 3 dagen is uitgewerkt is dat helemaal verdwenen en ben ik weer mezelf, rustig karakter, rationeel denkend weer, geduld kunnen hebben, en dat is wel jammer dat mijn persoonlijkheid geheel verdwijnt en na 3 dagen ben ik weer mezelf, heel gek is dat. Wat bij mij helpt om de ontlasting toch enigzins minder hard te krijgen is extreem veel vezels, niet 300 g die wordt aangeraden, maar richting de 700 g vezels per dag minimaal, en enkel volkoren havermout, groente, fruit, meergranen of volkoren brood. Verder vitmine C 1000 mg, fenegriekzaad 2 of 3 stuks, erg veel drinken, maar koud drinken heeft zero effect bij mij, het moet lauw of warm drinken zijn minimaal 1,5 L, een klein lepeltje honing als ik aandrang heb help enorm om minder pijn te hebben. Als ik koud water drink al is het 3L op een dag, heeft het geheel geen effect, niks, zero effect, maar als ik warm water of wat anders warms drink al is 300 ml dat heeft dat effect op de ontlasting die dan wat zachter wordt. Ook krijg ik jeuk op mijn huid, op mijn hoofdhuid, op mijn voeten, over mijn hele lichaam op random plekken steeds en de jeuk wordt erger als ik de ferrofumaraat blijf slikken. Dit alles zorgt er ook voor dat ik, als vrouw die ernstige ijzertekort heeft, er soms voor kies om de ferrofumaraat maar 2 of 3 weken even niet te slikken om weer een normale functionerende mens te zijn, zonder extreme stemmingswisselingen (ik ben 32 jaar). Dit is geen oplossing en dat weet ik ook. Ik hoop dat de wetenschap het ijzertekort van vrouwen beter gaat bestuderen en wat er voor vrouwen met al hun hormonen wel en niet werkt, aangezien de meeste ijzertabletten en oplossingen op mannen zijn getest, erg jammer.
5

Ferrofumaraat

25-05-2023 | Vrouw | 49
ferrofumaraat (200mg)
Bloedarmoede
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb altijd al last gehad van zware menstruaties, maar sinds kort houden ze bijna de hele maand aan - ik steek het op de overgang. Ik ben begonnen met deze tabletjes toen mijn HB gehalte gezakt was tot 5.6; inmiddels zit ik weer terug op 6.9 terwijl ik toch echt af en toe bijna 'leeg loop' dus ze zijn heel effectief. Ja, ik heb bijna elke hartkloppingen maar dat had ik[lees meer...] ook voordat ik deze tabletjes ging gebruiken. Ik ben er verder heel positief over en heb geen bijwerkingen. Ik slik elke ochtend op mijn nuchtere maag een tabletje (200 mg) in met wat water en 2 uur later ga ik eten. Ik ben niet misselijk, heb geen obstipatie en ik zorg ervoor dat de tabletjes mijn tanden niet raken. Sinds ik ze gebruik heb ik weer kleur op mijn wangen en gelukkig ook weer wat meer energie. Ik kan niet wachten tot de overgang voorbij is!
3

Ferrofumaraat

06-05-2023 | Vrouw | 22
ferrofumaraat (100mg)
Bloedarmoede
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Wegens bloedarmoede door menstruatie een jaar geleden ijzer geslikt. Toen de eerste weken last van darmen en obstipatie, maar na 1 maand was mijn lichaam aan het medicijn gewend. na 2 maanden was mijn ijzer weer nét op peil. Nu een jaar later weer ijzertekort dus weer begonnen met ijzertabletten. Deze keer weer direct last van obstipatie. Daarbij ben ik deze keer erg moe e[lees meer...]n ook duizelig, ik zie snel zwart voor mijn ogen, sporten lukt daardoor momenteel niet (terwijl dat met alleen bloedarmoede wel lukte), ook heb ik last van brandend maagzuur. Ik neem de tabletten altijd 's avonds in een uur na het eten omdat het anders sowieso te zwaar op mijn maag ligt. Ik ben nu weer 2 weken aan het slikken, maar ik ga wel door, ik weet dat het uiteindelijk helpt... Fijn is anders
1

Ferrofumaraat

02-05-2023 | Vrouw | 16
ferrofumaraat (200mg)
Bloedarmoede
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik eet dit ferroformaat al zo een 17 dagen ongeveer, na paar dagen deze te eten, had ik al misselijkheid gevoel constant deuzlgheid, verkleuring op mijn tanden,veel maagzuur lat,hartkloppingen heftig,en nu zijn mijn tanden aan het verkleuren en zo is mijn tong.Vandaag zal ik stoppen belachelijk dit kan sinds dien niet fantaoenlijk slapen en ben nog 16.
1

Ferrofumaraat

08-04-2023 | Man | 69
ferrofumaraat (200mg)
Bloedarmoede
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Als ik het medicijn gebruikt kan ik 14 dagen niet naar het toilet!!!.en daardoor krijg ook problemen met katether.raakt daardoor ook verstopt
5

Ferrofumaraat

22-03-2023 | Vrouw | 31
ferrofumaraat (200mg)
Bloedarmoede
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb voor de 3de keer zware bloedarmoede. Gelukkig was het niet ernstig. Ik had echt zoveel klachten bij de bloedarmoede dat ik blij was dit medicijn te krijgen. Ik neem ze nu 2x per week maar had ze liever dagelijks gehad (herstellen ging dan ook veel vlugger) nu voel ik me langzaam beter. Alleen wel vervelende darmkramp soms en best wel harde zwarte ontlasting. Voor [lees meer...]de rest is het een prima medicijn die doet wat het moet doen.
3

Ferrofumaraat

25-01-2023 | Vrouw | 44
ferrofumaraat (200mg)
IJzergebreksanemie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Als ik dit middel s ochtends inneem, voel ik mij niet goed. Misselijk, soms zelfs tot overgeven. Kan er ook aan liggen dat het met vitamine C genomen moet worden, en dat dit op de nuchtere maag heel zuur is, als het bijvoorbeeld mandarijn of sinaasappel is. Als ik dit middel bij het avondeten neem, gaat het prima.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2333) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1387) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1215) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1148) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (956) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (667) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (647) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (646) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (591) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (505) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (434) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (429) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.