Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

1
mening

Lonnoten

minoxidil

geef je mening
Bij  AllergieX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Hoge bloeddruk (0 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Invloed van genen op medicatie

Hoge bloeddruk is een belangrijke oorzaak van hart- en vaatziekten. Naast factoren als voeding en roken, wordt de bloeddruk voor een groot deel bepaald door erfelijke aanleg. Er zijn verschillende soorten medicijnen om de bloeddruk te verlagen. Vaak krijg je meer dan één soort voorgeschreven, dat werkt vaak beter en je hebt minder kans op bijwerkingen. Maar helaas houdt slechts een klein aantal patiënten met hypertensie de bloeddruk met geschikte medicamenteuze behandeling onder controle.

Een onderzoek naar verschillen in DNA kan dan als een hulpmiddel worden ingezet om tot een betere behandeling van de bloeddruk te komen.

mijnmedicijn.nl (22-07-2019)

1
1

Lonnoten

15-08-2012 | Vrouw | 20
minoxidil
Allergie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben een vrouw van 20 en heb minoxidil vd dermatoloog gekregen toen de pil niet meer zo goed hielp tegen mijn extreme haaruitval. Ik ben met minoxidil begonnen en kreeg na 3 maanden zomaar een allergische reactie op de gezicht. Dikke oren. Rode, ruwe en dikke wangen. En veel jeuk. De dokter stuurde me de 1e afspraak gwn naar huis omdat hij dacht dat het door de pollen et[lees meer...]c. in de lucht kwam. Toen begon een week later mijn wangen nog erger op te zwellen en zo ook mijn rechteroog. Dus naar de spoed geweest en tavgyl gekregen. Het ging even beter en weer niet ( ondertussen gebruikte ik nog gwn minoxidil ). Ik had ook veel jeuk op mijn hoofdhuid. Ik moest een allergietest laten doen dus moest ik stoppen met tavegyl omdat deze de test uitslag kunnen beinvloeden. Dus niet 100% verklaren. Nou, omdat ik er niet zonder mee kon moest ik weer naar de spoed en kreeg ik hydrocortison creme voor mijn zwellingen. Dus smeerde ik dit op mijn wangen, rondom mijn ogen en oren. Wanneer ik in de ochtenden echt veel last had nam ik eerst 2 paracetamol in en deed vervolgens de creme op. Na de allergietest bleek het niets te zijn. Thuis ging ik minoxidil een paar keer op mijn arm testen maar er gebeurde niets. Toen eind juli had ik het weer getest en kreeg ik in de avond zomaar ernstige steken op de borst en had veel pijn rondom borst wanneer ik slikte. Even later begon dit keer mijn andere oog erg dik te worden. Erger dan de 1e keer. Zo heb ik zonder slaap de nacht doorgebracht en vervolgens had ik super dikke lippen. Nou, in de ochtend gebeld naar de huisarts. Kon  pas 3 uur later komen. Eenmaal bij de afspraak moest ik direct naar de spoed en kreeg ik daar prednisolon en weer tavegyl ( een zeer zwaar mediciijn ). Volgende dag nog erger dus weer naar de spoed en moest ik ipv tavegyl een ander medicijn gebruiken. Weet de naam niet meer. Dus deze medicijn 2 x p dag en prednisolon samen met een maagtablet 1 x p dag. Ik heb toen ook een spuit in mijn onderrug gekregen met een hoge dosis van die medicijn die ik dus nieuw kreeg. Uiteindelijk kreeg ik de dagen erna vlekken overal op mijn lichaam en kon niet meer lopen omdat het leek te scheuren op mijn benen. Ook was mijn tong en keel helemaal opgezwollen en kon ik niks eten. Ook mijn handen en voeten waren opgezwollen. Dus had veel moeite met lopen en iets vastpakken. Enkele dagen later ging het al wat beter. Maar de medicijnen hielpen niet direct en heeft de dokter mij uiteindelijk laten stoppen toen hij zag dat het beter ging. Hij schrok er zelf ook van! En op internet kloppen alle bijwerkingen en er staat zelfs dat je er meer haaruitval kan krijgen. En geloof het of niet, maar het is veel erger geworden. Dit had ik in het begin al in de gaten maar dacht juist dat ik het moest gebruiken en het anders nog erger zal worden.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2319) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1341) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1207) - Cholesterol
Paroxetine (1181) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1154) - Verslavingsziekten
Sertraline (1080) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (931) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (905) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (873) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (809) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (761) - Epilepsie
Metoprolol (758) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (636) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (626) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (623) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Furabid (617) - Antibiotica - urineweginfectie
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (610) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (589) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (582) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (574) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (525) - Anticonceptie - overig
Lexapro (506) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (479) - ADHD - psychostimulantia
Escitalopram (465) - Depressie - antidepressiva SSRI
Roaccutane (463) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (452) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (425) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (421) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (419) - Pijn

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.