Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Laif

2
meningen

Laif

sint-janskruid

geef je mening
Bij  DepressieX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Venlafaxine (955 meningen)
Mirtazapine (667 meningen)
Efexor (658 meningen)
Cymbalta (359 meningen)
Valdoxan (126 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
5

Laif

26-09-2023 | Vrouw | 54
sint-janskruid (900mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik Laif 900 bijna drie jaren tegen een matige depressie. Het medicijn is hier in Duitsland enkel op recept verkrijgbaar. Ik neem het een aantal uren later dan mijn andere medicijnen zodat de bijwerking, verminderen effect andere medicijnen minimaal is. Ik zeg er wel bij dat enkel Laif 900 tegen een milde of matige depressie niet werkzaam is als je er verder niets [lees meer...]mee doet, aan die depressie. Belangrijk is dat je precies weet wat een depressie inhoudt, dat je bezig blijft met sport, doelen zetten,gezond eten, skills en resources gebruikt, en jezelf met regelmaat een trap onder je reet geeft. Die combinatie doet voor mij wonderen en ik ben er erg blij mee. Mijn uitgebreid bloedbeeld geeft ook aan dat alles goed is. Wat de huuidproblemen betreft, ik heb de eerste zomer dat ik Laif 900 gebruikte last van mijn huid gehad, decolletee, daarna is dit niet meer gebeurd. Goed incremen met een hoge zonnefaktor als je in de zon wilt zijn. Vriendelijke groet, MImi
1

Laif

19-03-2015 | Man | 18
sint-janskruid (900mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik heb zelf ervaar ik totaal geen serotonine of dopamine of wat voor stofje ook in mijn hoofd. vroeger wel maar nu niet meer door vele vele en ik herhaal nogmaals vele teleurstellingen afwijzingen en gebeurtennissen. nooit voel ik me goed of gellukig. elke dag is hetzelfde. ik heb een depressie gehad meer ben daar over gegroeid. ik heb hiervoor ook 5htp en een potje met[lees meer...] een mix van natuurlijke anti depressive stofjes gehad en tryptofaan. daarna dus laif: ik heb de dubbel genomen per dag. niet een, maar 2 per dag. dus 900+900=1800mg na 4 weken heeft het niets gedaan, alleen in het begin last gehad van bijwerkingen. daarna heb ik citalopram gebruikt, 8 weken 40mg. ook citalopram heeft niet geholpen. sinds vandaag een mao remmer gekregen, dus wens me veel succes! amen
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2333) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1387) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1214) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1148) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (955) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (777) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (667) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Furabid (646) - Antibiotica - urineweginfectie
Amitriptyline (646) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (591) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (504) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (434) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (429) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.