Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Cymbalta

359
meningen

Cymbalta

duloxetine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
misselijkheid acute hoofdpijn braken gestrest gespannen

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (140 meningen)
Zenuwpijn (49 meningen)
Angststoornis (26 meningen)
Angst & paniekstoornis (18 meningen)
Chronische depressie (9 meningen)
Psychische klachten (1 mening)
Postnatale depressie (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Duloxetine (Cymbalta)

Bojan Nikolik (09-05-2015)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1

Cymbalta

19-05-2024 | Vrouw | 43
duloxetine (60mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

misselijkheid acute hoofdpijn braken

Ik heb de ziekte Primaire Progressieve MS en gebruik al een aantal jaren tramadol capsules 50 mg, 3 maal daags en baclofen 10 mg, 3 maal daags. Dit is erg weinig met mijn ziekte, voor mij werkt dit prima daarom zit ik ook al jaren op een lage dezelfde dosis. Maar van mijn huisarts moet ik dit medicijn nemen en mijn tramadol afbouwen. Echt wat een rommel is dit, het lijk[lees meer...]t wel zware harddrugs waar je van gaat trippen en alleen maar overgeven en dagen zwaar ziek geweest. Ik neem dit medicijn nooit meer, heb al lyrica, amytriline,oxycodon en baclofen gebruikt maar ik vind dit medicijn echt heel gevaarlijk. Ook de combinatie van de tramadol en baclofen met dit medicijn is echt onverantwoordelijk.
2

Cymbalta

28-03-2024 | Vrouw | 63
duloxetine (60mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

gestrest gespannen

In 2019 een zware depressie gekregen na een zeer stresserende periode. Bij Psychiater sipralexa10 mg en Remergon 45mg voorgeschreven gekregen. Na een half jaar van afzien klaarde de depressie op. Na een paar maanden zeer goed( te goed ) te zijn geweest naar psychiater gegaan en op zijn aanraden remergon heel traag afgebouwd. Een paar maanden later opnieuw depressief gewoon[lees meer...] ineens in éen dag. Remergon terug verhoogd en het heeft lang geduurd voor ik verbetering voelde. Ondertussen de sypralexa vervangen door symbalta 60 mg. Mijn depressieve gevoelens zijn weg maar ik barst vd opgejaagdheid, het lijkt wel of ik speed neem. Ga nu heel stapsgewijs de symbalta afbouwen. De remergom blijf ik nemen. Ik hoop dat ik mij dan rustiger ga voelen. Zelfs mijn grootste vijanden gun ik geen depressie.
2

Cymbalta

21-11-2023 | Man | 45
duloxetine (60mg)
Dysthymie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Jarenlang gebruikt maar eigenlijk zonder effect. Ik ga nu switchen naar citalopram. Hopelijk gaat dat werken voor mij.
4

Cymbalta

12-09-2023 | Man | 51
duloxetine (60mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb de ziekte van Lyme. Na 2 maanden antibiotica kuur kwamen de tintelingen en stramme spieren snachts terug. Met het nemen van cymbalta zijn al die symptomen sterk verminderd en kan ik terug slapen.
3

Cymbalta

12-08-2023 | Vrouw | 56
duloxetine (60mg)
Psychische klachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik cymbalta 60mg en eerst 90 mg. Maar toen ik van 90 mg naar 60 mg ging werd ik erg emotioneel
3

Cymbalta

29-07-2023 | Man | 68
duloxetine (60mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben een van de weinigen die pancreaskanker overleefd heeft (nu al vier jaar nadat de internationaal gereputeerde Leuvense professor Topal me in 2019 opereerde). De operatie was zeer zwaar en er waren veel complicaties. De (preventieve) chemo was de zwaarste, zo zwaar zelfs dat de meeste patiënten de kuur moeten stoppen. Plezant was het niet, maar ik revalideerde verb[lees meer...]azingwekkend snel. Wat ik wel overhield waren gevoelens van angst en onrust, en niet alleen wanneer ik om de drie maanden onder de scanner moest. Op vraag van mijn vrouw schreef mijn behandelende arts het SSRI-antidepressivum Sipralexa voor. Dat deed weinig aan de angsten, maar zorgde wel voor erectiestoornissen en op den duur totale impotentie. Na doorverwijzing kwam ik terecht bij een psychiater. Hoewel, ik zei geen SSRI meer te willen, schreef ze me toch Cymbalta voor, wat ook een SSRI is. Toch maar gepakt, en het bleek nog te werken ook. De angsten namen fel af, maar helaas, de impotentie bleef. Bovendien werd ik maar zwaarder en zwaarder. Ook leek ik steeds meer te drinken, zodat ik eigenlijk niet wist wat de oorzaak van het overgewicht was.Na een maand of twee had ik de indruk dat ik ‘genezen’ was, en liet de psychiater dat ook weten. Die was erg verbaasd, maar ik denk dat nogal wat dokters mij een medisch mirakel vinden omdat ik zo vlot pancreaskanker en nog wat extra complicaties overwonnen lijk te hebben. Maar binnen de kortste keer was de onrust er weer. Cymbalta werkt dus wel degelijk bij mij. Binnenkort mag ik opnieuw naar de psychiater en vraag haar hoe ik van Cymbalta af kan geraken want die impotentie vind ik nog erger dan de angstgevoelens. En dat steeds maar dikker worden ook.
1

Cymbalta

28-06-2023 | Vrouw | 59
duloxetine (30mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Helaas ben ik er juist depressief van geworden. De angst werd erger daardoor niet meer in staat om de simpele dingen te doen zoals het huis bijhouden. Nergens meer intetesse en plezier in hebben. Daardoor gaan drinken Angstige dromen. Ik ben nu gestopt en voel me weer mens. Een verschrikkelijk medicijn. Ook geen behoefte meer aan drank
1

Cymbalta

17-06-2023 | Vrouw | 42
duloxetine (30mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Neuroloog en psychiater hoopten dat dit tegen de migraines, zenuwpijnen, fybronialgy pijnen en depressie hielp. Hoofdpijn werkte het wel tegen, maar dat is alles. Daarvoor kreeg ik een waslijst aan bijwerkingen. Na bloedprikken bleken mijn leverwaarden torenhoog. Dus nu aan t afbouwen. Dus duizelig misselijk overgeven hoofdpijn. Wat n feest. Alle andere medicijnen in t ver[lees meer...]leden al geprobeerd, dus ik weet niet of ze nog iets kunnen vinden om van de oxy af te komen. Binnenkort weer aan n tens apparaat
4

Cymbalta

24-05-2023 | Vrouw | 42
duloxetine (30mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Al jarenlang somber, moe, angstig, pijn. De standaard leefstijl adviezen (dagelijks sporten, gezond en voldoende eten, gezond gewicht, regelmaat, positief denken, etc) hielden me op de been, maar van mij hoefde het leven niet meer. Zeer slechte ervaringen met psychiatrie; als kind anorexia gehad en toen mocht ik maandenlang geen school, geen bezoek, strikte bedrust, geen b[lees meer...]uitenlucht, etc. En psychotherapie en cognitieve gedragstherapie maakten het leven destijds alleen maar ingewikkelder. Ook slechte ervaringen met Seroxat toen, hielp niks en werd er een zombie van. Door die slechte ervaringen wilde ik geen medicatie en geen hulp meer. Maar sinds een paar jaar een erg fijne huisarts. Hij heeft aangedrongen om medicatie toch een nieuwe kans te geven. En liet de keuze aan mij in welke ik vertrouwen had. Vanwege de combi depressie/angst/pijn gekozen voor Cymbalta. Ik had er nul vertrouwen in en zag er erg tegenop omdat er ook zoveel slechte ervaringen te vinden zijn op internet, maar vanaf de eerste capsule voelde ik effect. Bizar. Kan volgens huisarts niet, maar was echt zo. Wat ik bedacht te kunnen gaan doen, ging ik automatisch gewoon doen ipv mezelf nergens toe te krijgen. Meer energie. Geen geruzie meer in m'n hoofd. Voel me veel kalmer, maar totaal geen zombie. Veel soepeler bewegen tijdens sporten (ben een goede hardloper). Minder pijn. Veel meer lucht. Meer ontspannen spieren. Ben pas een week aan het slikken, maar voel me een ander mens. Bijwerkingen: vooral duizelig. Tijdens sport misselijk en droge mond.
4

Cymbalta

17-02-2023 | Vrouw | 39
duloxetine (30mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heb het tijdens een ziekenhuisopname voorgeschreven gekregen nadat ik al een jaar bedlegerig was door extreme pijn in mijn hele lichaam, ik kon niet eens meer het gewicht van een dekbed op mijn rug verdragen. Het hielp vanaf week 1 al tegen de pijn die sindsdien langzaam is afgenomen en tegen angst. De enige bijwerking is dat ik 20 kg ben aangekomen, maar dat heb ik ervoo[lees meer...]r over dat ik mijn leven weer heb terug gekregen. Ik kan ook ten zeerste de app curable en het boek ‘the way out’ van Alan Gordon aanraden voor mensen met pijnklachten.
4

Cymbalta

21-09-2022 | Man | 39
duloxetine (60mg)
Fibromyalgie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Cymbalta wordt steeds meer en meer voorgeschreven bij fibromyalgie. De bijwerkingen zijn milder en minder dan bij lyrica of amytriptyline. De laatste twee werken meer sederend en cymbalta meer opwekkend.
2

Cymbalta

23-04-2022 | Vrouw | 47
duloxetine (60mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

5

Cymbalta

09-03-2022 | Man | 63
duloxetine (60mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
mijn depressie was uitstekend behandeld met cymbalta
3

Cymbalta

10-02-2022 | Vrouw | 50
duloxetine (60mg)
Fibromyalgie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb spijt dat ik hiermee begonnen ben acht jaar geleden. Ik neem Cymbalta 60 Mg. Ik was er in het begin heel ziek van en kon er niet tegen. Dan heb ik de gelule opengedaan en ik leg de bolletjes op yoghurt en neem het zo in anders kan ik er niet tegen. Mijn huisarts zei dat dat goed is. Ik ga de medicatie met hele kleine stapjes afbouwen en daarna beginnen met Cbdol[lees meer...]ie. Zij geven hele goede informatie vind ik persoonlijk. Zo heb je ook Cbdolie voor depressie en ook om te slapen. Maar vraag eerst informatie voor je besteld. Maar je moet altijd eerst stoppen met Cymbalta en andere medicatie voor je met Cbdolie begint want anders krijg je serieuze leverproblemen. DUS NOOIT MEDICATIE SAMEN NEMEN MET CBD OLIE. ALTIJD EERST MET JE ARTS OVERLEGGEN WANT ANDERS KRIJG JE PROBLEMEN MET JE GEZONDHEID EN JE LEVER.
5

Cymbalta

08-02-2022 | Vrouw | 50
duloxetine (60mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Zeer tevreden over dit medicijn, wat ik gebruik voor neuropathische pijn wat is ontstaan na meervoudig traumaletsel. Ik ervaar 80 % mindering van pijnscheuten, tintelingen, krampen, spasmen en ik loop niet meer op "glasscherven". Ik slaap hierdoor beter en voel me overdag beter uitgerust. De keuze voor Cymbalta (duloxetine) heb ik gemaakt omdat ik bekend ben met allergieën[lees meer...] en gevoeligheden voor voedingsstoffen, latex, medicatie etc. Enkel de eerste weken last gehad van een droge mond en een pittige vermoeidheid bij de start van de dag. Door het medicijn 's ochtends in te nemen ipv 's avonds is de moeheid opgelost en ben ik alert overdag. Ik ben niet aangekomen in gewicht, wat bij het gebruik van pijnstillers (nsaid's) voor de zenuwpijnen daarentegen resulteerde in een gewichtstoename van 8 tot 10 kg. Gelukkig was ik snel terug op mijn oude gewicht na de stop van de ijnstillers en het starten met duloxetine.
3

Cymbalta

29-12-2021 | Vrouw | 60
duloxetine (60mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
4j geleden begonnen met inname na fibromyalgie diagnose,om de hoogste pijnprikkels weg te nemen..was gemakkelijk,elke dag een pilletje Bijwerkingen heb ik al beschreven..ik was op de duur mezelf niet echt meer..hoogtes en laagtes..die horen bij het leven...waren er niet meer.. 8d geleden gestopt...het was genoeg geweest Hevig ..1000en schokjes in mijn hoofd..nu 8d late[lees meer...]r veel beter..ik voel terug..angstmerries veel minder..vermoeidheid ook stukken minder..zie helderder..ben er zo blij en fier om..

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2336) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1399) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1154) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (959) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (828) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (779) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (673) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (655) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (649) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (632) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (627) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (603) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (596) - Verslavingsziekten
Metformine (592) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (548) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (510) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (486) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (440) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (431) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.