Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

2
meningen

Insuman Rapid

insuline humaan

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Diabetes type 1 (1 mening)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Lantus (70 meningen)
Novorapid (43 meningen)
Abasaglar (28 meningen)
Bydureon (22 meningen)
Levemir (14 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1
3

Insuman Rapid

05-02-2019 | Vrouw | 43
insuline humaan (100ie/ml)
Diabetes type 2
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben sinds oktober 2017 aan het spuiten eerst met de novorapide en lantus, maar omdat de kort werkende extreme pijn (brandend gevoel en lang na het injecteren nog aanhield en ik ivm mijn ASS erg gevoelig ben voor pijnen), ben toen 7/8 kg aangekomen maar had normale hoeveelheden 26/20/26, omdat de pijn bleef en ik elke dag opzag tegen het spuiten vanwege de pijn toen besl[lees meer...]oten om over te stappen op deze insuman rapide. De heftige pijnen bij het prikken en na het inspuiten van de insuline is verdwenen, maar helaas heb ik wel vaak flinke bloeddruppels of soort van muggenbult na het spuiten voor in de avonduren. Van dit middel ben ik helaas ook 25kg sinds mei tot aan nu (wel eerlijk bijzeggen ik ben in september in rolstoel beland) aangekomen. Heb ik extreem veel last van exceem op mijn benen gekregen. En helaas heb ik van dit middel ook veel meer eenheden nodig (voor exact hetzelfde aan eten of soms zelfs minder) dan wat ik met de novorapide spoot. Ik spuit nu 32/22/52 dus echt heel heel veel meer. Ik zou het middel dus ook niet echt aanraden, maar ja ik heb ivm de pijn bij de ultra kort werkende geen andere keuze.
1

Insuman Rapid

10-07-2009 | Man
insuline humaan
Diabetes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Onderstaand een brief die ik in 2007 aan mijn apotheek gestuurd heb naar aanleiding van de overstap van NovoActrapid naar NavoRapid. Een soortgelijke brief heb ik naar de internist gestuurd. Zowel de apotheek als de internist hebben schriftelijk hun excuses aangeboden Mijnheer, Hierbij wil ik mijn ongenoegen uitspreken over de manier waarop u met klanten omgaat. [lees meer...]Recent heb ik via de huisarts een recept ingeleverd voor Novo Actrapid (wegwerpspuiten). Toen ik de insuline kwam halen werd mij verteld dat deze niet meer in productie is, maar Actrapid Penfill nog wel, waarbij gebruik gemaakt moet worden van een andere pen. Als ik hetzelfde systeem wil blijven gebruiken kan ik overstappen op Novo Rapid, werd mij verteld. Daarvoor was dan wel een recept van de arts/internist nodig. Omdat ik toch op controle bij de internist moest heb ik aan hem een recept gevraagd voor Novo Rapid en bij u ingeleverd. Op dinsdag 3 juli ben ik begonnen met toedienen van Novo Rapid. Donder-dagochtend 5 juli stond de ambulance voor de deur, omdat ik een zware hypo had. Wonder boven wonder ben ik zonder infuus weer bijgekomen. Zaterdag-avond 7 juli gebeurde hetzelfde, waarbij ik in de ambulance d.m.v. een glucose-infuus weer op de wereld kwam. Vervolgens bleef het tobben met mijn bloedsuikerwaarde (low). Dit was voor mij reden om naar uw apotheek te gaan om mijn ervaring te vertellen. Nogmaals nadrukkelijk gevraagd of Rapid dezelfde werking heeft als Actrapid, omdat het wel heel veel toeval is dat je 2 keer van de kaart gaat na gebruik van enkele dagen Novo Rapid. ..... In oktober moet ik pas weer terug naar mijn internist. Gezien de gebeurtenissen heb ik hem gebeld en is besloten om minder te gaan spuiten. Ik gebruikte nog 60% van de eenheden Actrapid aan Rapid en toch bleven de klachten nog. Ook het ziekenhuis hoort hier nog over. Ten einde raad heb ik gisteren Novo zelf gebeld en mijn ervaringen verteld. Daar kreeg ik te horen dat Rapid wel degelijk een andere werking heeft dan Actrapid. Rapid heeft een veel hogere piek dan Actrapid. Als je de bijsluiters vergelijkt kan je dat ook zien. De Diabetes Vereniging Nederland geeft hetzelfde antwoord. Natuurlijk reageert ieder mens anders op insuline. Men was wel hoogst verbaasd om te horen dat de apotheek blijft volhouden dat het dezelfde werking heeft, zelfs nadat ik verteld had wat mijn ervaringen waren. ....
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2311) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1321) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1201) - Cholesterol
Paroxetine (1168) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1152) - Verslavingsziekten
Sertraline (1055) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (913) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (897) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (872) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (789) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (752) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (752) - Epilepsie
Efexor (652) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (621) - Depressie - antidepressiva TCA
Mirtazapine (619) - Depressie - antidepressiva overig
Seroquel (618) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (602) - Anticonceptie - eenfase
Furabid (595) - Antibiotica - urineweginfectie
Metformine (579) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (576) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (562) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (517) - Anticonceptie - overig
Lexapro (506) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (478) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (462) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (449) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Escitalopram (448) - Depressie - antidepressiva SSRI
Euthyrox (421) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Dexamfetamine (421) - ADHD - psychostimulantia
Diclofenac (418) - Pijn

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.