Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Ursochol

13
meningen

Ursochol

ursodeoxycholzuur

geef je mening
Bij  GalstenenX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1
5

Ursochol

06-10-2023 | Vrouw | 64
ursodeoxycholzuur (500mg)
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
mijn lever waarden waren jaren geleden heel hoog, die zijn nu wa stabielnu was mijnvraag wat is de levensduurtyd? mijn professer heeft eens gezegd dat je der oud mee kan worden ?maar zit met veel vragen iemand een link of forum
5

Ursochol

13-06-2022 | Vrouw | 46
ursodeoxycholzuur (450mg)
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben pas sinds kort met dit medicijn begonnen. Ik hoop echt dat mij dit gaat helpen. In 2013 is mijn galblaas verwijderd, helaas met complicaties. Ik heb nu blijvende galletsel opgelopen. Mijn galwegen zijn per ongeluk doorgenomen waardoor ik erge vernauwingen heb en last van galstenen en koliekaanvallen. Inmiddels 10 ERCP's gehad met stents wissels. 2 jaar terug weer [lees meer...]opgenomen met galstenen en afgesloten galwegen, hele boel ontstoken. Vorig jaar tijdens de één na laatste ERCP een darmperforatie en gaatje in mijn galwegen opgelopen. Week AMC gelegen met duodenumsonde. Ik hoop dat dit medicijn werkt en dat de gal goed blijft stromen hierdoor en ik minder tot geen koliekaanvallen meer zal hebben. Ik zie het namelijk niet zitten om een roux-Y operatie te ondergaan (reconstructie van de galwegen), dat zie ik als mijn laatste redmiddel 🙏
1

Ursochol

12-05-2020 | Vrouw | 64
ursodeoxycholzuur (450mg)
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Een jaar terug Ursochol gaan gebruiken ivm grote galsteen.Maar ipv de diaree en plakkerige ontlasting die als bijwerking wordt vermeld op de bijsluiter,kreeg ik ernstige verstopping.Dus gestopt met het middel.Nu ruim een jaar later opnieuw een poging gedaan met Ursochol van een andere fabrikant en kreeg na een dag of 3 vreselijke buikkrampen en pijn in mijn rug ter hoogt[lees meer...]e van de gal en rechterschouderblad.De buikpijn was onverdraaglijk en ben nu weer gestopt.Ik lees dat sommige mensen die ervaring ook hebben gehad en de dosis toen hebben verlaagd en dat de krampen zijn verminderd.Ik durf gezien de pijn die ik heb ervaren met Ursochol de tabletten bijna niet meer in te nemen.Misschien dat ik na een week nogmaals een poging doe met een lagere dosis en mochten er dan weer zulke ernstige klachten optreden dan geef ik het op en stop ik er helemaal mee.
4

Ursochol

17-08-2017 | Vrouw | 44
ursodeoxycholzuur (450mg)
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb vijf jaar met galstenen gelopen, koliekaanval na koliekaanval met tussenpozen. Na vijf jaar galblaas eruit laten halen (oktober 2016). Helaas nog veel galstenen in de galwegen en daardoor nog vier keer een ercp-ingreep gehad. Na de laatste ercp ingreep (mei 2017) ben ik begonnen met ursochol. Ik heb geen bijwerkingen gehad en als ik toch een minpunt moet opnoemen is[lees meer...] het dat ik de tabletten erg groot vind en ze soms blijven hangen. Maar met een beetje extra water is dat ook verholpen. Na de laatste ingreep geen pijnaanvallen meer gehad, dus ursochol lijkt goed aan te slaan.
5

Ursochol

08-01-2017 | Vrouw | 33
ursodeoxycholzuur (300mg)
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hoi. Ik gebruik nu 1 week deze medicijnen en voel me er erg goed bij. Ik vraag me eigenlijk wel af wat jullie ervaringen zijn wat betreft dat de galstenen weg gaan. Hoe lang duurt dat ongeveer. En hoe kom je erachter dat de galstenen weg zijn. Moet eigenlijk een operatie maar daar zit ik niet echt op te wachten. Ik hoop zo dat deze medicijnen hun werk goed doen en dat ze z[lees meer...]o weggaan.
5

Ursochol

03-01-2017 | Vrouw | 56
ursodeoxycholzuur (300mg)
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
M'n kolieken zijn weg !!!!!Ik heb/had weer galstenen. Vorig jaar ook, die zijn afgekomen met ursochol. Ze vergruizen totdat ze klein zijn en door de galbuis naar de darm kunnen doorschieten. Onvoorstelbaar. Ik stop nu niet meer. Een lage dosering werkt ook al super. 5 weken kolieken gehad, dacht dat ik doodging . Mensen met galstenen weten waar ik t over heb. Je kunt niet[lees meer...] meer denken, dag en nacht kwellen deze stenen je, totdat je uitgeput in t ziekenhuis ligt. Waar ze altijd héél graag de galblaas eruit willen halen. Maar n tig operaties wil ik nu geen gerommel meer in m'n buik. Dus nu weer Ursochol ! En ik blijf ze nu in lage dosering innemen, ter voorkoming van weer een hoop doffe ellende.
1

Ursochol

30-01-2016 | Vrouw | 62
ursodeoxycholzuur (500mg)
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb sludge in de galwegen; Sludge kun je vergelijken met gruis. Ik heb er al jaren last van van, maar heb halverwege vorig jaar pas actie genomen. Eerst echo, daarna MRI. Er is helaas weinig aan te doen. Sinds november slik ik Ursochol, 2 x 600 Mg. Na een maand kreeg ik huiduitslag met enorm veel jeuk. Omdat we met vakantie waren in Thailand heb ik dat geweten aan de vo[lees meer...]chtige warmte. Nu, eind januari, werd het me te gek en ben gaan Googelen omdat er weinig in de bijsluiter stond. En ja hoor: zeer zelden: huiduitslag, galbulten, veel jeuk en erg kortademig. Klopt allemaal! Ik ben dus onmiddellijk gestopt, conform advies internet.
5

Ursochol

05-12-2015 | Vrouw | 55
ursodeoxycholzuur (300mg)
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na de helse ervaring een tijdje terug met ursochol, en daarna galkolieken ten top dagelijks 's nachts, totaal uitgeput, weer stenen verloren, ben ik nu begonnen met een véél lagere dosering verspreid over de dag. 3 x een halve tablet--dus 3x 150 mg-- opgelost in water tijdens t eten. Dit is een openbaring. Ik wil iedereen vertellen, die slecht reageert op hoge dosis urso[lees meer...]chol; verspreid deze pillen en ze doen goed hun werk. Gallijders hebben een veel te dikke galvloeistof, die snel in stenen omgezet kan worden. Of blokkades door klonters. Eenmaal 's avonds een hoge dosis is killing. Maar verspreiden over de dag werkt goed.
1

Ursochol

24-09-2015 | Vrouw | 54
ursodeoxycholzuur (300mg)
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Zéér bittere pillen. Ingenomen , daarna vreselijke buikpijn gekregen. Mijn galblaas was net rustig een paar weken, de stenen zijn afgekomen met olijfolie , de leverflush. 5 stuks, zaten in mn stomazak. 1x2 en 1x3 Dit medicijn als onderhoud. Zo ziek ervan geworden................leek op koliekpijn, 3 uur lang. Ik stop met die troep. Dan maar iedere dag olijfolie.
1

Ursochol

25-08-2015 | Vrouw | 65
ursodeoxycholzuur (300mg)
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb 9 dagen ursochol geslikt en heb ernstige diarree en spier- en buikpijnen. Ben 4 dagen geleden gestopt en heb nog steeds buikpijn en diarree.
3

Ursochol

13-03-2015 | Vrouw | 43
ursodeoxycholzuur (300mg)
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben net een kleine week bezig met Ursochol maar tot op heden ervaar ik winderigheid, hevige pijnen in de bovenbuik die uitstralen naar de rug; lijkt bijna wel op een galkoliek. Er was 3 x 300 mg voorgeschreven, de eerste dag ging ik uit mijn dak 's nachts van de pijn, dus meteen gebeld met de apotheker/huisarts. Mocht naar 600 mg per dag, ook gezien mijn gewicht (zat m[lees meer...]et 900 mg toch wel aan de hoge kant). Maar ook 600 mg was niet te doen. Toen de dag erop terug naar 300 mg. Ook daarvan word ik 's nachts wakker van de pijn in de maag en rugstreek. Nu maar 150 mg per dag. Geen idee of dat iets in werking gaat zetten maar meer mg verdraag ik (nog) niet. Misschien moet ik het opbouwen, maar ik durf het tablet bijna niet meer in te nemen. Wat een heftige reacties, het medicijn werkt gewoon heel sterk bij mij. Wilde iedereen toch waarschuwen want er staan positieve verhalen hier over Ursochol met weinig bijwerkingen maar dat ervaar ik dan toch echt anders. Ik heb 1 (klein) galsteentje van 1 cm en aangezien ik niet in aanmerking kom voor een operatie (wegens te lichte klachten volgens de chirurg) ben ik verder gaan zoeken naar een oplossing. Want met galkolieken die ontstaan na te vet eten, daar ben ik klaar mee. Erg pijnlijk. Dus toen kwam ik met Ursochol in aanraking. Hoop dat het iets gaat doen, maar volgens de apotheek is de voorgeschreven hoeveelheid van 600 mg wel nodig om de galsteen te laten oplossen, met minder dan 600 mg is, aldus een lagere dosering, is het gewoon minder effectief, maar kennelijk niet onmogelijk. Ik ga stug door met 150 mg, de komende weken. En hoop dan langzaam naar 600 mg op te kunnen bouwen. Mocht dat niet lukken dan vermeld ik dat hier wederom.
5

Ursochol

07-10-2014 | Vrouw | 51
ursodeoxycholzuur
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na 4 maanden erachter dat ik galaanvallen had, echo gemaakt en daar waren enkele steentjes op te zien. De huisarts wilde gelijk doorverwijzen om te galblaas te verwijderen. Ik wilde eerst met medicijnen proberen. Gestart en na 3 maanden geen aanval meer gehad dat is nu ruim 3 jaar geleden, ik slikte 2 x per dag 450mg en nu nog 1 x per dag 450mg s avonds. Nagenoeg geen bij[lees meer...]werkingen gehad.
5

Ursochol

05-08-2013 | Man | 61
ursodeoxycholzuur
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na een aantal maagzuur / gal aanvallen bleek via een echo dat ik galstenen had. De dokter wilde direct mijn galblaas operatief laten verwijderen. Hier had ik geen zin in. Ben op internet gaan zoeken en ben zo op het medicijn Ursochol gestuit. De huisarts kende dit medicijn niet maar vond het prima dat ik het ging proberen. Ik slik nu 6 maanden twee tabletten van 450 mg per[lees meer...] dag en heb nergens meer last van. Vanaf het begin heb ik geen last gehad van bijwerkingen. In het begin voelde ik mijn galstenen nog wel af en toe, en had ik last van mijn rug en schouders, maar dat is nu ook helemaal over. Ik ben er van overtuigd dat dit te danken is aan de Ursochol tabletten. De dokter wil pas over nog een half jaar weer een echo maken om te kijken of de galstenen verdwenen zijn, maar daar ben ik eigenlijk wel van overtuigd. Ik adviseer iedereen om eerst deze tabletten te proberen; opereren kan altijd nog.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1384) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1139) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (950) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (771) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (767) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (642) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (621) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (588) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (542) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (495) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (471) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (432) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.