Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

ziekte

Galstenen


 

Vergelijk de ervaringen met medicijnen voor galstenen


De laatste ervaringen over medicijngebruik bij: galstenen

5

Ursochol

06-10-2023 | Vrouw | 64
ursodeoxycholzuur
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
mijn lever waarden waren jaren geleden heel hoog, die zijn nu wa stabielnu was mijnvraag wat is de levensduurtyd? mijn professer heeft eens gezegd dat je der oud mee kan worden ?maar zit met veel vragen iemand een link of forum
4

Tamsulosine capsules

11-11-2022 | Vrouw | 54
tamsulozine
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na meerdere ERCP's en steeds terugkerende kolieken heeft mijn huisarts naast ursochol ook tamsulosine voorgeschreven. Oorspronkelijk niet voor galproblemen, het zorgt wel voor verwijding van de gladde spieren. Sindsdien geen ERCP meer gehad. Ben nu ruim 4 jaar verder.
5

Ursochol

13-06-2022 | Vrouw | 46
ursodeoxycholzuur
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben pas sinds kort met dit medicijn begonnen. Ik hoop echt dat mij dit gaat helpen. In 2013 is mijn galblaas verwijderd, helaas met complicaties. Ik heb nu blijvende galletsel opgelopen. Mijn galwegen zijn per ongeluk doorgenomen waardoor ik erge vernauwingen heb en last van galstenen en koliekaanvallen. Inmiddels 10 ERCP's gehad met stents wissels. 2 jaar terug weer [lees meer...]opgenomen met galstenen en afgesloten galwegen, hele boel ontstoken. Vorig jaar tijdens de één na laatste ERCP een darmperforatie en gaatje in mijn galwegen opgelopen. Week AMC gelegen met duodenumsonde. Ik hoop dat dit medicijn werkt en dat de gal goed blijft stromen hierdoor en ik minder tot geen koliekaanvallen meer zal hebben. Ik zie het namelijk niet zitten om een roux-Y operatie te ondergaan (reconstructie van de galwegen), dat zie ik als mijn laatste redmiddel 🙏
2

Flagyl

30-03-2021 | Vrouw | 76
metronidazol
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heb gal laten weg nemen 5 weken geleden , en heb nog steeds slechte smaak en voze tong en aften door deze medicatie ,ben ook nog vlug moe , geen fut , heb ook mijn voorgeschreven pillen uitgenomen.Ik was zo blij als ze op waren maar de naweeen blijven duren.NOOIT neem ik deze medicatie nog. Ik ben trouwens niet gewoon van medicatie te nemen en voel mij hier zéér ongelu[lees meer...]kkig mee.
5

Cholestagel

24-08-2020 | Vrouw | 31
colesevelam
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Namens onze dochter. Na 17 jaar dokteren, vreselijke diaree. Met 14 jaar gal/stenen verwijderd. Heeft ze eindelijk beetje haar leven terug. Maar cholestagel hiervoor niet vergoed te krijgen. Schandelijk iets wat eindelijk helpt. 180 tabletten € 247, bijbetalen.
1

Ursochol

12-05-2020 | Vrouw | 64
ursodeoxycholzuur
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Een jaar terug Ursochol gaan gebruiken ivm grote galsteen.Maar ipv de diaree en plakkerige ontlasting die als bijwerking wordt vermeld op de bijsluiter,kreeg ik ernstige verstopping.Dus gestopt met het middel.Nu ruim een jaar later opnieuw een poging gedaan met Ursochol van een andere fabrikant en kreeg na een dag of 3 vreselijke buikkrampen en pijn in mijn rug ter hoogt[lees meer...]e van de gal en rechterschouderblad.De buikpijn was onverdraaglijk en ben nu weer gestopt.Ik lees dat sommige mensen die ervaring ook hebben gehad en de dosis toen hebben verlaagd en dat de krampen zijn verminderd.Ik durf gezien de pijn die ik heb ervaren met Ursochol de tabletten bijna niet meer in te nemen.Misschien dat ik na een week nogmaals een poging doe met een lagere dosis en mochten er dan weer zulke ernstige klachten optreden dan geef ik het op en stop ik er helemaal mee.
2

Questran

18-12-2019 | Vrouw | 29
colestyramine
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Naar galblaasverwijdering door Mdl arts voorgeschreven 3 jaar geleden. Ben nu 29. In zwangerschap niet nodig gehad ivm andere liging van darmen en door een te kort aan vitamines doorgeven aan de baby stop je direct. Naar bevalling was het direct weer mis dus naar 3weken doorzetten helaas echt weer begonnen. Heb nu alleen mega spierpijn in mijn hele lichaam. Kan soms enorm [lees meer...]slecht naar de w.c. maar als ik het per ongeluk door de drukte een keer vergeet. Is het helemaal mis! Als ik moet, moet ik niet meer hoeven nadenken waar een wc is want het komt er met een explosie en heel veel pijn uit. Sorry anders kan ik dit niet omschrijven. Ik wil er heel erg graag vanaf. Maar helaas nog niet gelukt. Ben bij een diëtiste geweest. Voeding aanpassen helpt niet en was eigenlijk niet nodig want deed het al heel ver goed. Ik wil binnenkort beginnen met sporten maar zie er wel tegenop. Het idee dat mijn spieren erg zijn afgenomen. En gewoon zo'n spierpijn nu al de hele dag! Weet niet zo goed wat ik er mee moet.
5

Acetylcysteine Bruistabletten / Granulaat /Poeders

27-08-2019 | Vrouw | 58
acetylcysteine
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik had ergens gelezen dat n acetylcysteine al het vocht in t lichaam meer vloeibaar maakt, en dus ook galvloeistof. Dat was nadat ik eens een fikse kou had en fluimicil had gebruikt, de slijm kwam los, en ik droomde heel helder, en voelde me goed, en mn reuk was beter. Ik sliep beter, en ben gaan uitzoeken wat dit zwavelhoudend middel doet. Veel ! Het lost dus ook ga[lees meer...]lstenen op, of voorkomt dat je ze krijgt, doordat het taaie vocht meer vloeibaar wordt. Preventief dus, met ALLE voordelen erbij. n a c is zeer brees inzetbaar. Los gekocht, in een reformzaak, en dus veel goedkoper dan de bruistabletten, capsules ;dus geen toevoegingen.
2

Pantoprazol

23-04-2018 | Vrouw | 43
pantoprazol
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na mijn galblaas operatie veel last van maagproblemen, dit medicijn van de huisarts gekregen, ik heb het jaren geslikt (4 jaar) totdat ik veel klachten kreeg. Extreem moe, 's nachts veel last van spierkrampen in de kuiten. vergeetachtig zijn, veel aangekomen en vocht vasthouden. Na en uitgebreide bloedtest bleek ik een zwaar tekort te hebben aan vitamine B12 en foliumzuur[lees meer...]. Dat werd niet meer opgenomen door deze medicatie. Ik ben ondertussen gestopt met deze medicatie en voel mij een stuk beter.
4

Ursochol

17-08-2017 | Vrouw | 44
ursodeoxycholzuur
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb vijf jaar met galstenen gelopen, koliekaanval na koliekaanval met tussenpozen. Na vijf jaar galblaas eruit laten halen (oktober 2016). Helaas nog veel galstenen in de galwegen en daardoor nog vier keer een ercp-ingreep gehad. Na de laatste ercp ingreep (mei 2017) ben ik begonnen met ursochol. Ik heb geen bijwerkingen gehad en als ik toch een minpunt moet opnoemen is[lees meer...] het dat ik de tabletten erg groot vind en ze soms blijven hangen. Maar met een beetje extra water is dat ook verholpen. Na de laatste ingreep geen pijnaanvallen meer gehad, dus ursochol lijkt goed aan te slaan.
5

Questran

01-08-2017 | Vrouw | 40
colestyramine
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds galblaas verwijdering alleen maar diarree. Nu dit proberen hoop dat ik de deur uit kan weer. Vind het wel heel erg vies. Ik heb last van vieze rotte eierboeren, herkent iemand dat?
5

Ursochol

08-01-2017 | Vrouw | 33
ursodeoxycholzuur
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hoi. Ik gebruik nu 1 week deze medicijnen en voel me er erg goed bij. Ik vraag me eigenlijk wel af wat jullie ervaringen zijn wat betreft dat de galstenen weg gaan. Hoe lang duurt dat ongeveer. En hoe kom je erachter dat de galstenen weg zijn. Moet eigenlijk een operatie maar daar zit ik niet echt op te wachten. Ik hoop zo dat deze medicijnen hun werk goed doen en dat ze z[lees meer...]o weggaan.
5

Ursochol

03-01-2017 | Vrouw | 56
ursodeoxycholzuur
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
M'n kolieken zijn weg !!!!!Ik heb/had weer galstenen. Vorig jaar ook, die zijn afgekomen met ursochol. Ze vergruizen totdat ze klein zijn en door de galbuis naar de darm kunnen doorschieten. Onvoorstelbaar. Ik stop nu niet meer. Een lage dosering werkt ook al super. 5 weken kolieken gehad, dacht dat ik doodging . Mensen met galstenen weten waar ik t over heb. Je kunt niet[lees meer...] meer denken, dag en nacht kwellen deze stenen je, totdat je uitgeput in t ziekenhuis ligt. Waar ze altijd héél graag de galblaas eruit willen halen. Maar n tig operaties wil ik nu geen gerommel meer in m'n buik. Dus nu weer Ursochol ! En ik blijf ze nu in lage dosering innemen, ter voorkoming van weer een hoop doffe ellende.
1

Ursochol

30-01-2016 | Vrouw | 62
ursodeoxycholzuur
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb sludge in de galwegen; Sludge kun je vergelijken met gruis. Ik heb er al jaren last van van, maar heb halverwege vorig jaar pas actie genomen. Eerst echo, daarna MRI. Er is helaas weinig aan te doen. Sinds november slik ik Ursochol, 2 x 600 Mg. Na een maand kreeg ik huiduitslag met enorm veel jeuk. Omdat we met vakantie waren in Thailand heb ik dat geweten aan de vo[lees meer...]chtige warmte. Nu, eind januari, werd het me te gek en ben gaan Googelen omdat er weinig in de bijsluiter stond. En ja hoor: zeer zelden: huiduitslag, galbulten, veel jeuk en erg kortademig. Klopt allemaal! Ik ben dus onmiddellijk gestopt, conform advies internet.
4

Morzet

13-12-2015 | Vrouw | 34
nicomorfine
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Tijdens mijn zwangerschap kreeg ik erg veel last van galsteen kolieken. Werkt zeer effectief tegen galsteen kolieken. Lichamelijke gewenning trede bij mij na 8 maanden ( was toen al niet meer zwanger) in en de dosering moest worden verhoogd van 10mg naar 20mg per koliek. Het middel werkt effectief. Ik had echter wel veel last van de bijwerkingen. M.n. verwardheid, d[lees meer...]uizelig en zweten waren het vervelendst. Omdat ik tijdens mijn zwangerschap maar gemiddeld 1 x per maand een "aanval" had, heeft dit geen negatief effect gehad op mijn baby. Deze heeft geen ontwenningsverschijnselen gehad na de geboorte. Het is een gezonde blije baby!
5

Ursochol

05-12-2015 | Vrouw | 55
ursodeoxycholzuur
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na de helse ervaring een tijdje terug met ursochol, en daarna galkolieken ten top dagelijks 's nachts, totaal uitgeput, weer stenen verloren, ben ik nu begonnen met een véél lagere dosering verspreid over de dag. 3 x een halve tablet--dus 3x 150 mg-- opgelost in water tijdens t eten. Dit is een openbaring. Ik wil iedereen vertellen, die slecht reageert op hoge dosis urso[lees meer...]chol; verspreid deze pillen en ze doen goed hun werk. Gallijders hebben een veel te dikke galvloeistof, die snel in stenen omgezet kan worden. Of blokkades door klonters. Eenmaal 's avonds een hoge dosis is killing. Maar verspreiden over de dag werkt goed.
4

Ursodeoxycholzuur

06-11-2015 | Vrouw | 61
ursodeoxycholzuur
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hevige pijn na galblaasoperatie bleek na drie ERCP dat er nog steeds dikke gal werd geproduceerd. Direct na het begin van deze medicatie minder pijn. Nu nog steeds deze medicatie en eigenlijk op een incident na pijnvrij.
1

Ursochol

24-09-2015 | Vrouw | 54
ursodeoxycholzuur
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Zéér bittere pillen. Ingenomen , daarna vreselijke buikpijn gekregen. Mijn galblaas was net rustig een paar weken, de stenen zijn afgekomen met olijfolie , de leverflush. 5 stuks, zaten in mn stomazak. 1x2 en 1x3 Dit medicijn als onderhoud. Zo ziek ervan geworden................leek op koliekpijn, 3 uur lang. Ik stop met die troep. Dan maar iedere dag olijfolie.
1

Ursochol

25-08-2015 | Vrouw | 65
ursodeoxycholzuur
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb 9 dagen ursochol geslikt en heb ernstige diarree en spier- en buikpijnen. Ben 4 dagen geleden gestopt en heb nog steeds buikpijn en diarree.
2

Ursodeoxycholzuur

22-03-2015 | Vrouw | 75
ursodeoxycholzuur
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Door obstructie van de galwegen eerst een ERCP gehad, na 6 weken is de galblaas verwijderd. Ik bleef klachten houden. Geen pijn, maar een niet te harde jeuk en vermoeidheid. Weer een ERCP, geen effect, daarna nog een. Galweg was schoon, maar vol met verdikte gal. Specialist schreef ursodeoxychol voor 2 tabletten, 600 mg. dus. Na een week merkte ik dat ik steeds vermoeider [lees meer...]werd, ik sleepte me ahw door de dag. In overleg met huisarts gestopt met ursod. de volgende dag al voelde ik mij fitter. maar ja ...., wat te doen? Ik ga na lezing van ervaringen op deze site, maar eens beginnen met 1 tablet per dag. Kijken welk effect het sorteert en dan proberen op te bouwen.
3

Ursochol

13-03-2015 | Vrouw | 43
ursodeoxycholzuur
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben net een kleine week bezig met Ursochol maar tot op heden ervaar ik winderigheid, hevige pijnen in de bovenbuik die uitstralen naar de rug; lijkt bijna wel op een galkoliek. Er was 3 x 300 mg voorgeschreven, de eerste dag ging ik uit mijn dak 's nachts van de pijn, dus meteen gebeld met de apotheker/huisarts. Mocht naar 600 mg per dag, ook gezien mijn gewicht (zat m[lees meer...]et 900 mg toch wel aan de hoge kant). Maar ook 600 mg was niet te doen. Toen de dag erop terug naar 300 mg. Ook daarvan word ik 's nachts wakker van de pijn in de maag en rugstreek. Nu maar 150 mg per dag. Geen idee of dat iets in werking gaat zetten maar meer mg verdraag ik (nog) niet. Misschien moet ik het opbouwen, maar ik durf het tablet bijna niet meer in te nemen. Wat een heftige reacties, het medicijn werkt gewoon heel sterk bij mij. Wilde iedereen toch waarschuwen want er staan positieve verhalen hier over Ursochol met weinig bijwerkingen maar dat ervaar ik dan toch echt anders. Ik heb 1 (klein) galsteentje van 1 cm en aangezien ik niet in aanmerking kom voor een operatie (wegens te lichte klachten volgens de chirurg) ben ik verder gaan zoeken naar een oplossing. Want met galkolieken die ontstaan na te vet eten, daar ben ik klaar mee. Erg pijnlijk. Dus toen kwam ik met Ursochol in aanraking. Hoop dat het iets gaat doen, maar volgens de apotheek is de voorgeschreven hoeveelheid van 600 mg wel nodig om de galsteen te laten oplossen, met minder dan 600 mg is, aldus een lagere dosering, is het gewoon minder effectief, maar kennelijk niet onmogelijk. Ik ga stug door met 150 mg, de komende weken. En hoop dan langzaam naar 600 mg op te kunnen bouwen. Mocht dat niet lukken dan vermeld ik dat hier wederom.
2

Zaldiar

12-03-2015 | Vrouw | 57
paracetamol / tramadol
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

4

Tradonal

04-02-2015 | Vrouw | 43
tramadol
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na wegname gal, veel complicatie's....
5

Ursochol

07-10-2014 | Vrouw | 51
ursodeoxycholzuur
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na 4 maanden erachter dat ik galaanvallen had, echo gemaakt en daar waren enkele steentjes op te zien. De huisarts wilde gelijk doorverwijzen om te galblaas te verwijderen. Ik wilde eerst met medicijnen proberen. Gestart en na 3 maanden geen aanval meer gehad dat is nu ruim 3 jaar geleden, ik slikte 2 x per dag 450mg en nu nog 1 x per dag 450mg s avonds. Nagenoeg geen bij[lees meer...]werkingen gehad.
1

Hoestdrank bij prikkelhoest

16-09-2014 | Man | 44
noscapine
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
mijn man had grote verkoudheid, hoest , lopende neus ,en ik ging een fles hoestsiroop halen voor neus en hoest , na een soeplepel had hij lichte pijn in de galstreek een jaar of zes geleden is zijn gal verwijderd, na een uur of vier nam hij nog een soeplepel hoestsiroop met codeine in na een half uur moesten we de dokter halen hevige pijn, grijs uitzicht , klam , hij[lees meer...] moest met spoed met ambulance opgenomen worden , bloedafname scanners enz, in zijn bloed was te zien dat hij zo fel gereageerd had op die codiene omdat zijn gal weg was en op het spiertje die daar normaal zit na twee dagen opname en veel onderzoeken is hij nu eindelijk thuis, geeeeeeen codiene meer dus , jammer dat dit niet in de voorschriften staat van geneesmiddelen waar codeiene inzit
4

Diclofenac

12-03-2014 | Vrouw | 26
diclofenac
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Helpt perfect tegen galkolieken en pijn daardoor. Voel me een ander mens door constant gebruik.
5

Primperan

12-03-2014 | Vrouw | 26
metoclopramide
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruik dit al maanden tegen de misselijk heid en snellere passage voedsel door galkolieken. Ik ben er erg tevreden over. Eerste dagen wat suf maar dit trok al snel weg. Nu wil ik dit blijven slikken tot mijn operatie. In combi met nexium perfect. Kwaliteit van leven is gewoon weer terug en kan eten beter verdragen.
5

Ursochol

05-08-2013 | Man | 61
ursodeoxycholzuur
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na een aantal maagzuur / gal aanvallen bleek via een echo dat ik galstenen had. De dokter wilde direct mijn galblaas operatief laten verwijderen. Hier had ik geen zin in. Ben op internet gaan zoeken en ben zo op het medicijn Ursochol gestuit. De huisarts kende dit medicijn niet maar vond het prima dat ik het ging proberen. Ik slik nu 6 maanden twee tabletten van 450 mg per[lees meer...] dag en heb nergens meer last van. Vanaf het begin heb ik geen last gehad van bijwerkingen. In het begin voelde ik mijn galstenen nog wel af en toe, en had ik last van mijn rug en schouders, maar dat is nu ook helemaal over. Ik ben er van overtuigd dat dit te danken is aan de Ursochol tabletten. De dokter wil pas over nog een half jaar weer een echo maken om te kijken of de galstenen verdwenen zijn, maar daar ben ik eigenlijk wel van overtuigd. Ik adviseer iedereen om eerst deze tabletten te proberen; opereren kan altijd nog.
4

Tramadol

19-05-2013 | Vrouw | 33
tramadol
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In juni vorig jaar opgenomen in het ziekenhuis vanwege een acute alvleesklier ontsteking. Dit door medicijnen en galstenen. Acuut gestopt met de medicijnen. 2 weken hierdoor op de ic gelegen. Aan de beademing en sondevoeding gelegen. Begonnen met 3 maal daags 1 tramadol. Daarna weer terug naar normale verpleegafdeling. Hier nog 1 week aan sondevoeding gelegen. Sinds 3 weke[lees meer...]n aan het afbouwen met tramadol. Eerst 2 weken 2 capsules geslikt. Geen afkickverschijnselen gehad. Nu sinds 1 week 1 capsule en wel afkickverschijnselen zoals inwendige jeuk rug en linker arm, diarree. Hoe lang duren deze afkickverschijnselen voor ze verdwenen zijn? Het is de bedoeling dat ik volgende week woensdag 22 april naar 0 moet afbouwen. Ben bang voor de afkickverschijnselen. Misschien gaat het afbouwen te snel en moet ik langzamer afbouwen? Graag reacties op mijn verhaal!
2

OxyNorm

14-07-2012 | Vrouw | 42
oxycodon
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb na de verwijdering van de galblaas ivm. galstenen nog steeds hevige pijnaanvallen onder de ribben en onder mijn schouderblad zeer hevige pijnen,na 10 min. lopen kan ik echt niet verder.Heb oxynorm gekregen en de ene keer word ik er duizelig van en hoofdpijn en erg hyper,en de andere keer word ik er echt doodziek van,word er nog slechter van dan de kwaal waarvoor ik [lees meer...]het gebruik. zeer duizelig,erg hoofdpijn,misselijk,heel raar in mijn hoofd echt ongelofelijk beroerd, Ik mag geen ibuprofen of diclofenac meer gebruiken ivm.maagwandontsteking,dus het is of oxynorm of niks.

Ziekten met de meeste ervaringen

Anticonceptie / zwangerschapspreventie (3013)
Angst & paniekstoornis (2601)
Depressie (2484)
Hoge bloeddruk (1810)
Blaasontsteking (1299)
ADHD (1246)
Acne/puistjes (1148)
Hoog cholesterol (1119)
Diabetes type 2 (1099)
Slapeloosheid (1091)
Migraine (1007)
Zenuwpijn (929)
Stoppen met roken (884)
ADD (876)
COVID-19 (777)
Angststoornis (771)
Astma (714)
Trage schildklier (687)
Epilepsie (672)
Allergie (649)
Depressiviteit (617)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.