Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Rabeprazol

13
meningen

Rabeprazol

rabeprazol

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
kuitspierkramp gemakkelijk blauwe plekken krijgen slapeloosheid vermoeidheid keelpijn misselijkheid hoofdpijn vochtretentie

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Reflux (4 meningen)
Barrett's slokdarm (3 meningen)
Maagzuur (brandend) (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1
2

Rabeprazol

23-05-2024 | Vrouw | 58
rabeprazol (20mg)
Maagzweer
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

kuitspierkramp slapeloosheid vermoeidheid gemakkelijk blauwe plekken krijgen hoofdpijn keelpijn

Ik loop al jaren dat mijn eten blijft hangen in mijn keel, en dat ik na 3 á 4 happen iets moet drinken om mijn eten er door te krijgen. Nu bij de mdl arts een gastroscopie gehad en geconstateerd dat ik een actieve maagzweer heb. Ik slik al ruim 21 jaar diclofenac zonder beschermer want dat was toen niet aan de orde. Jaren later meerdere naagbeschermers gebruikt naar zeer v[lees meer...]eel last van bijwerkingen. Dus met alle maagbeschermers gestopt. Nu moest ik rebaprozolnatrium slikken. De resultaten worden op 21 juni bekent gemaakt na een nieuwe gastroscopie op 6 juni. Ik blijf de gehele dag boeren en hikken. Heb onverklaarbare blauwe plekken. Regelmatig hoofdpijn. En misselijk de gehele dag door wat ik ook eet of drink binnen 5 minuten boer en hik ik weer. Word daar zo moe van. Dat mijn werk er onder lijd. Ook is de kramp niet prettig.
2

Rabeprazol

02-08-2022 | Vrouw | 63
rabeprazol (20mg)
Reflux
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Door scheur in mijn middenrif moest ik zuurremmende medicijnen in gaan nemen dit doe ik nu al 20 jaar veel bijwerkingen en constant over gestap op verschillende tabletten nu sinds een 16 maanden Rabeprazol inmiddels een antireflux operatie achter de rug wil heel graag af van deze medicijnen omdat ik nu weer zulke nare bijwerkingen heb. Zal met deze ook weer moeten stoppen[lees meer...] en er is geen andere alternatief want heb heel de rij van deze medicijnen al geprobeerd zal denk ik wat betere begeleiding nodig hebben met het stoppen na zoveel jaar.
3

Rabeprazol

12-05-2022 | Man | 38
rabeprazol (20mg)
Barrett's slokdarm
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Rabeprazol voorgeschreven gekregen na jarenlang Pantoprazol geslikt te hebben . Middel werkt prima (2 x maals 2 tabletten) en geen last van maagzuur meer . Een nare bijwerking is het veel te vroeg wakker worden en dan heel moeilijk weer in slaap komen . Als dit nog weken zo blijft vraag ik de arts om een ander middel .
4

Rabeprazol

23-10-2020 | Man | 73
rabeprazol (20mg)
Ongewenste bijwerking van ander medicijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

3

Rabeprazol

15-07-2020 | Vrouw | 65
rabeprazol (20mg)
Maagbeschermer
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruik sinds kort ivm Verapamil 120mg onderhoudskuur (gereguleerde afgifte) waar ik ongeveer drie weken geleden mee ben begonnen en in overleg met cardioloog vandaag mee ben gestopt. Ondanks maagbeschermer toch maagklachten gehad deze weken
1

Rabeprazol

03-12-2019 | Man | 52
rabeprazol (20mg)
Maagbeschermer
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Reeds meer dan tien jaar (ernstige) maagklachten, lange tijd omeprazol gebruikt, hielp niet meer. Vorig jaar over moeten stappen op Rabeprazol. Ging een tijdje wel goed, totdat door een "specialist" de dosering werd verhoogd van 1x 20 mg naar 4 x 20 mg. per dag . Niet lang daarna begon de ellende: slecht slapen, en steeds pijnlijker voeten. Laatst kon ik bijna niet meer l[lees meer...]open van de pijn. Voetzolen doen vreselijk pijn. Dus deze week gestopt met die pillen, en heel langzaam aan gaat het iets beter. Wat een keuze: brandend maagzuur of pijnlijke voeten..waardeloos. Ik zie wel wat er van terecht komt
3

Rabeprazol

21-03-2018 | Man | 77
rabeprazol (20mg)
Reflux
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Plotselinge verergering van langdurige klachten zomer 2016. Vervelendste klachten: talrijke pijnlijke slaaponderbrekingen. Gastroscopie: nog steeds sliding hernia, geen helicobacter pylori. Verhoging naar vijf maal 20mg per etmaal leidde in de herfst tot duidelijk minder klachten, maar veel onrust bij apotheker en huisarts. Afbouw naar drie tabl./etmaal. Additionele Gavi[lees meer...]scon suspensie plus droge biscuits 's nachts verminderen reflux significant, maar gaven vervelende tandvleesproblemen. Suggesties dus welkom!
1

Rabeprazol

09-03-2018 | Man | 53
rabeprazol (20mg)
Maagbeschermer
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik rabeprazol met name omdat ik pijnstillers gebruik. Nu kreeg ik al 1 jaar terug erge last van mijn rug en nu ook van mijn heup en knie gewrichten. Na bloed onderzoek was mijn fosfaat te laag en dit zorgt zowiezo voor een slechte opname van vitaminen ( en calcium dus ). Omeprazol gaf ook gewrichtsklachten. Gebruik nu Pantoprazol, maar hoop te stoppen met pijns[lees meer...]tiller en zodoende ook met maagzuur remmers.
1

Rabeprazol

25-09-2017 | Man | 75
rabeprazol (20mg)
Barrett's slokdarm
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Klachten begonnen in 2013 na ong. vier jaar gebruik! Dit culmineerde deze zomer in totale uitputting en zware maag/darmklachten afwisselen verstopping en diarhee Nergens werd een lichamelijke oorzaak gevonden, alle bloedwaarden normaal. Uiteindelijk eind augustus 2017 bleken de leverfunctiewaarden licht verhoogd. Leverecho vond een lichte leververvetting! Ik verdacht al[lees meer...] langer Rabeprozal als veroorzaker. Meteen opgehouden met dit middel en op een strak dieet gegaan bijna vetloos, geen koffie en geen druppel alcohol meer. NA 4 weken zijn alle bloedwaarden weer binnen de grenzen. Mijn conclusie is dat er geen maagzuur meer aangemaakt werd! Hierdoor is de gehele spijsvertering in het ongerede geraakt. Maak nu meer maagzuur aan wat slecht is voor mijn Barrett slokdarm. Heb dit in een week onder controle gekregen met: bed aan hoofdeind 10 cm hoger, Alka tabs en Alka Green. Droge havermoutvlokken als maagzuur toch naar boven komt. Hierdoor geen last van maagzuur meer!!!! Ik vermoed dat er duizenden mensen zijn die deze “bijverschijnselen” voor lief nemen. Vind dat huisartsen/ specialisten ook pro-actiever moeten zijn bij gebruik van maagzuurremmers!! Ik heb een heel ander leven in 4 weken tijd gekregen.
1

Rabeprazol

09-09-2017 | Man | 75
rabeprazol (20mg)
Barrett's slokdarm
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Klachten bestaan al vier jaar en werden steeds erger. Alle gangbare onderzoeken wezen niet op een oorzaak, was dus kerngezond. Toen het te erg werd nuchtere echo van de lever samen met bloedonderzoek leverenzymen. Toen viel het kwartje. Meteen opgehouden met Rabeprazol overgestapt op ouderwets zuiveringszout. Geen druppel alcohol meer (was zeer matige drinker) en voorzic[lees meer...]htig met vet. Voel me als herboren, na twee weken reeds. Over een paar weken weer bloedonderzoek en dan kijken hoe ik verder moet met mijn Barretslokdarm en stille reflux
3

Rabeprazol

12-06-2017 | Vrouw | 67
rabeprazol (20mg)
Reflux
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik dit al heel lang voor reflux klachten, maar nu ook voor een middenrif hernia. Maar ik lees veel over maagzuurremmers, dat ze eigenlijk heel slecht zijn voor de maag. Want maagzuur hebben we juist nodig en zeker als we ouder worden gaat de productie omlaag.
1

Rabeprazol

28-10-2016 | Man | 74
rabeprazol (20mg)
Maagzuur (brandend)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
na 8 jaar gebruik er helemaal klaar mee. Duizeligheid, bijna omvallen, constipatie, voedsel blijft hangen in slokdarm. Algehele malaise. Eerst overgestapt naar natrium bicarbonaat (zuiveringszout), ouderwets maar werkzaam. Toen na een week naar Alka tabs original. Maag/slokdarm moesten zich een aantal dagen "zetten" naar de nieuwe situatie. Duizeligheid snel verdwenen. St[lees meer...]ille reflux ook weg!
1

Rabeprazol

13-01-2016 | Man | 67
rabeprazol (20mg)
Reflux
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
De bijsluiter in briefvorm van de apotheek vermeldde alleen rugklachten en buikpijn. Ik ervoer langzamerhand algehele malaise, diepe depressie met levenseindangst. Ik had geen fut meer en het leven leek meer een opgave dan een feest. Toen ik nieuwe doosjes haalde, van een andere fabriek, zag ik op de bijsluiter dat ik zo'n beetje de hele lijst met ernstige bijwerkingen had[lees meer...]. Inmiddels was mij al sertraline voorgeschreven die uiterst snel resultaat boekte, en dat vond ik vreemd. Uiteindelijk besloot ik om gaviscon te kopen en de rabeprazol te laten staan. Met rasse schreden begon ik op te knappen, hoewel ik van die paar weken pillen slikken nog steeds uitgeput ben.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2333) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1387) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1214) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1148) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (955) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (667) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Furabid (646) - Antibiotica - urineweginfectie
Amitriptyline (646) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (591) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (505) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (434) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (429) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.