Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Valaciclovir

24
meningen

Valaciclovir

valaciclovir

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
acute hoofdpijn wazig in het hoofd verandering van stabiliteit abnormale zwelling van de penis misselijkheid duizeligheid kan niet plassen

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Vitamine D tekort geassocieerd met positieve test COVID-19

In een retrospectieve studie van patiënten die op COVID-19 werden getest, vonden onderzoekers van de University of Chicago Medicine een verband tussen vitamine D-tekort en de kans op besmetting met het coronavirus. De analyse suggereert dat personen die waarschijnlijk een tekort aan vitamine D-spiegels hadden op het moment van COVID-19-tests, een aanzienlijk hoger risico liepen om positief te testen op COVID-19 dan personen die waarschijnlijk voldoende vitamine D-spiegels hadden.

Naast dat deze studie voordelen van vitamine D-suppletie bij mensen met een vitamine D-tekort bespreekt, wijst het ook op mogelijke (kleinere) effecten van suppletie bij mensen bij wie de vitamine D-spiegel volgens de huidige normen voldoende is.

Mijnmedicijn (21-09-2020)

12
4

Valaciclovir

07-08-2020 | Vrouw | 34
valaciclovir (500mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik het elke dag sinds 5 jaar. Als ik dit niet doe dan heb ik meteen blaasjes in de schaamstreek wat naast besmettelijk ook pijnlijk is. Het duurt lang voor het geneest. Ik maak me soms wel zorgen omdat er nog niet veel bekend is over het medicijn. Het kan nooit goed zijn dat ik dit dagelijks slik. Sinds ik het medicijn slik heb ik ook meer last van overgewicht. Ik[lees meer...] weet niet of dit door het medicijn komt of door het feit dat ik herpes heb gekregen en hier psychisch toch veel last van heb. Iemand anders hier ervaring mee? Ik heb nog een kinderwens, iemand ervaring met de acyclovir?
4

Valaciclovir

27-04-2020 | Vrouw | 56
valaciclovir (500mg)
Oogontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb al circa 7 jaar last van recidiverende herpesinfectie HSV1 in 1 oog. Gelet op de hoge terugkerende frequentie (4-6 keer per jaar) en moeizame genezing is besloten tot een standaard onderhoudsdosis van 1000 miligram valacyclovir per dag en 1 druppel FML of dexamethason. Dat helpt om het virus enigszins terug te dringen, nu circa 2 tot 3 opvlammingen per jaar en als h[lees meer...]et gebeurt is het weer sneller onder controle. Tijdens een actieve ontsteking krijg ik 3000 mg voorgeschreven en samen met Zovirax zalf. Al met al een lastige aandoening die bij mij niet makkelijk onder controle blijft. Jammer dat er geen echt medicijn is wat ervoor zorgt dat het herpesvirus niet meer terugkomt. Maar Valacyclovir is goed te verdragen, geen kast van bijwerkingen, wel grote pillen.
5

Valaciclovir

27-01-2020 | Vrouw | 50
valaciclovir (500mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik al minstens 10 jaar elke dag 500 mg valaciclovir zonder enige bijwerkingen. Ik kan niet anders want als ik het gebruik stop heb ik binnen n week n blaasje in de schaamstreek. Wat minstens 20 dagen nodig heeft om te genezen. Plus daarbij kans op besmetting. Momenteel ben ik 5 dagen gestopt om toch te zien of het nog zo snel opkomt. Ik had zonder medicijngebruik el[lees meer...]ke maand een uitbraak. Niet heel veel Plekjes maar heel pijnlijk. Ik hoop dat er ooit n genezing zal bestaan voor deze chronische aandoening waar je eigenlijk nooit over kunt praten..
5

Valaciclovir

31-10-2019 | Man | 73
valaciclovir (500mg)
Koortslip
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Koortslippen en geheugenverlies Een bijeffect van koortslippen is dat het ook geheugenverlies (Alzheimer) tot gevolg kan hebben. Door de koortslippen te voorkomen is ook het geheugenverlies te beperken. Koortslippen zijn te bestrijden met een antivirus therapie (..): Zodra een uitbraak van koortslippen te voelen is: 1000 mg Valacyclovir en 12 uur later nog 1000 mg. [lees meer...] Zelf heb ik gevonden dat effectief is: Zodra een uitbraak van koortslippen te voelen is: 125 mg Valeriaan (Valdispert) en 250 mg Valacyclovir en deze in de mond oplossen (na bij de lippen) en 8-12 uur later nog 500 mg Valacyclovir (inslikken). Met deze één daagse medicatie is de koortslipuitbraak vaak al in de kiem te smoren. --------------------------------------------------------------- Het lijk er op dat vanaf middelbare leeftijd het hersenvlies doorlaatbaar wordt voor het koortslip-virus (Herpes Simplex Virus type 1, HSV1). Gevonden is dat het als het koortslip-virus in de hersenen komt, het een factor is in de ontwikkelen van Alzheimer (Wikipedia English, HSV-1). Verondersteld wordt dat het virus, indien aanwezig in de hersenen, het er een ontstekingsreactie geeft en zo een factor is de ontwikkeling van Alzheimer. Bij een koortslip-uitbraak wordt het koortslip-virus o.a. in de lippen aangemaakt en komt dan ook in de bloedbaan. Vervolgens kan het virus van de bloedbaan naar de hersenen diffunderen. Om de diffusie van het virus naar de hersenen te voorkomen, moet het virus in de bloedbaan snel geïnactiveerd worden. Bekend is dat antivirale medicijnen het virus inactiveert. Voor mensen die last hebben van geheugenverlies en koortslip uitbraken hebben, is een therapie met een antiviraal medicijn gewenst. Het antiviraal medicijn bestrijd het ontstaan van een koortslip en het bestrijd het virus als het in de bloedbaan komt. Een antivirale therapie tegen koortslippen (koortslip virus) is: Zodra een uitbraak van koortslippen te voelen is: 1000 mg Valacyclovir en 12 uur later nog 1000 mg (..). Zelf heb ik gevonden dat effectief is: Zodra een uitbraak van koortslippen te voelen is: 125 mg Valeriaan (Valdispert) en 250 mgr Valacyclovir en deze in de mond oplossen (nabij de lippen) en 8-12 uur later nog 500 mg Valacyclovir (inslikken). Met deze medicatie is de koortslipuitbraak vaak al in de kiem te smoren. Zelfs als een koortslip toch ontwikkeld dan kan het virus in de bloedbaan geïnactiveerd worden nog voordat het tijd heeft gehad om naar de hersenen diffunderen. Valeriaan tabletten zijn bij de drogisterijen te verkrijgen. Het antivirale middel dat effectief blijkt te zijn is Valacyclovir en kan door de huisarts voorgeschreven worden. Valacyclovir is al lang op de markt en heeft weinig bijwerkingen. In vergelijking tot andere methoden is deze medicatie effectief. Valeriaan (Valdispert) en Valacyclovir hebben vrijwel geen bijwerkingen, zeker niet bij de ééndaagse medicatie. De tabletten zijn gemakkelijk in te nemen.
4

Valaciclovir

19-11-2017 | Vrouw | 30
valaciclovir (500mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik had een herpes hepatitis opgelopen vanwege immuunonderdrukkende medicijnen die ik slikte voor mijn crohn. Om terugkeer van het virus in mijn lever te voorkomen, slik ik nu alweer bijna 2 jaar Valaciclovir. Ik heb nooit last gehad van bijwerkingen. Wel vind ik de pillen wat groot en had ik in het begin wat moeite met innemen. Ik ben op zoek naar mensen die dit middel al [lees meer...]echt langdurig slikken. Wat zijn jullie ervaringen? Ik heb angst dat het virus ooit resistent wordt tegen het middel.
3

Valaciclovir

07-09-2017 | Man | 28
valaciclovir (500mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb het "koortslipvirus" maar dan bij mijn oog. Vorige keren heeft het medicijn wel geholpen, maar met de nodige bijwerkingen waardoor ik me ziek moest melden. Ik moet het wel innemen om te voorkomen dat het op mijn oog slaat.
4

Valaciclovir

02-07-2017 | Man | 52
valaciclovir (500mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben drager van het herpes simplex virus, dus koortslip maar dan op het oog. Momenteel slik ik geen valaciclovir pillen omdat ik geen last heb. Een herpes aanval voel je aankomen, begint met zeer gezicht, zere neus, en altijd aan de zelfde kant. Drie jaar terug heb ik een zware herpes aanval gehad, eerst geprobeerd om met zovirax zalf voor in het oog het virus weg te k[lees meer...]rijgen, maar zonder resultaat, oog werd maar roder en roder, in het oog ziekenhuis kwamen ze er na een tijdje achter dat ik allergisch was voor zovirax, hoornvlies had toen al schade opgelopen. Toen valaciclovir tabletten gehad van ziekenhuis die prima werkten, je voelt als het ware de zenuw terug vanuit je gezicht weer je hoofd intrekken. Ik heb ongeveer 1,5 jaar dus dagelijks valaciclovir geslikt, alleen maar om het voorkomen van een herpes aanval, resultaat was goed. Ik heb weleens plekken op de tong gehad, soort opzwellen, en tong deed zeer. En pil niet nemen op lege maag want dan krijg je buikpijn, dus eerst goed eten. Nu slik ik momenteel niet, maar zodra ik de symptomen aan voel komen neem ik weer twee weken valaciclovir. Vaak neem ik ook maar een halve pil, ja je kan hem makkelijk op de breuklijn breken, dus 250 mg, die neem ik dan s'morgens in, op een volle maag. Je moet er wel veel bij drinken. Herpes aanvallen hebben vooral te maken met stress en je eigen druk maken weet ik uit ervaring en de zon die moet je niet op zoeken, ik draag ook vaak een zonnebril. Op mijn oog heb ik een litteken over gehouden die jammer genoeg precies in het gezichtsveld zit, niks aan te doen, ja bril heeft géén nut. Gewoon pech gehad. Dus herpes simplex kan gevaarlijk zijn...
1

Valaciclovir

07-08-2016 | Man | 60
valaciclovir (250mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ondanks inname toch af en toe een uitbraak per kwartaal. Tijdje zonder geprobeerd, geen verschil
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2331) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1385) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Paroxetine (1212) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1145) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (953) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (774) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (663) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (643) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (640) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (622) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (589) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (544) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (499) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (433) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (424) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.