ISO 27001

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

lees de ervaringen

9
meningen

Acid A Vit

tretinoine

Geef mening

Algehele tevredenheid

Algehele tevredenheid

Effectiviteit

Effectiviteit

Hoeveelheid bijwerkingen

Hoeveelheid bijwerkingen

Leeftijd + Geslacht

Leeftijd + Geslacht

Bijwerkingen

Bijwerkingen
Pagina 1 van 2

12-01-2017
Vrouw, 26
Algehele tevredenheid 4

Acid A Vit (tretinoine)
Acne/puistjes

Tevredenheid over
5
3
4
5
Als puber last gekregen van acne. Op mijn veertiende aan de Diane-35 gegaan die wonderen voor mijn huid deed. Vanwege zware hoofdpijnklachten op 26-jarige leeftijd mee gestopt, waarna mijn acne in volledig terug kwam. Lees: super veel white heads, kleine witte pukkeltjes en ontstekingen op m'n voorhoofd en wangen. Ondanks mijn pogingen om ervan af te komen (lichtere pil, k[lees meer...]operspiraal, huidtherapie) uiteindelijk de huisarts Acid A Vit voorgeschreven gekregen. Elke avond aanbrengen. De eerste weken gebeurde er voor mijn gevoel weinig, behalve een schilferige huid (rond de kin) en branderige wangen. Echter, in combinatie met een goede vette/hydraterende dagcreme, merkte ik dat het na een flink aantal weken stukken beter werd. Na 10 weken zijn mijn voorhoofd en wangen zo goed als glad. Af en toe een ontsteking maar ik ben zeer tevreden en opgelucht. Ik zou dit product zeker proberen, let wel: je moet geduld hebben en consequent smeren. De nadelen zijn wat mij betreft te verwaarlozen bij de voordelen die je ervan hebt. Ik zou graag een voor- en na foto delen, maar helaas biedt dit platform die mogelijkheid niet.
30-06-2015
Vrouw, 20
Algehele tevredenheid 3

Acid A Vit (tretinoine)
Acne/puistjes

Tevredenheid over
3
3
4
5
Ik heb al ruim acht jaar last van vrij hevige acne. Op mijn veertiende aan de Diane-35 gegaan die wonderen voor mijn huid deed. Uiteindelijk op m'n achttiende mee gestopt, waarna mijn acne in al zijn glorie weer terug kwam. Door de huisarts Acid A Vit voorgeschreven gekregen, elke avond aanbrengen. In het begin schilferde mijn huid enorm en was het gortdroog. Na een maand [lees meer...]gebruik gingen de schilfers weg. Heb nu nog steeds wel een droge huid, dus het is belangrijk om je huid goed vochtig te houden met een hydraterende creme voor overdag. Wat betreft mijn acne is mijn huid wel verbeterd. Mijn voorhoofd is vrij glad, krijg soms helaas nog wel wat grote ontstekingen. Is het zeker waard om te proberen.
13-05-2015
Vrouw, 18
Algehele tevredenheid 4

Acid A Vit (tretinoine)
Acne/puistjes

Tevredenheid over
4
2
2
5
Ik begon steeds meer puistjes te krijgen en dat vond ik vervelend. De huisarts schreef mij dit voor. Je moet wel erg geduld hebben, maar het helpt zeker. Je mag er niet mee in de zon, geen idee waarom, maar ik doe het toch. Je huid wordt inderdaad heel schilferig. Dat is vervelend, maar is makkelijk te verhelpen met een simpele dagcrème.
02-04-2015
Vrouw, 20
Algehele tevredenheid 5

Acid A Vit (tretinoine)
Acne/puistjes

Tevredenheid over
5
4
4
5
Ik gebruik de créme nu 3 dagen en heb geen pukkels meer en ook geen onderhuids pukkels , terwijl mijn gezicht helemaal onder zat. Ik ben zeer tevreden hierover het werkt! P.S. : Ik gebruik trouwens ook nog doxycycline Disp 100 mg pch erbij en die combinatie werkt echt goed samen.. Pukkels gaan weg! DoxycyclineDisp zijn trouwens tabletten.
25-09-2014
Vrouw, 33
Algehele tevredenheid 3

Acid A Vit (tretinoine)
Acne/puistjes

Tevredenheid over
4
2
3
4
Ik heb Acid A vit door de huisarts voorgeschreven gekregen tegen mijn acne. Ik gebruik het nu 4 maanden ongeveer. Eerst ben ik begonnen het iedere dag te smeren. Ik kreeg echter een heel droge, trekkerige, schilferende, rode huid. met een branderig gevoel. Daarom ben ik de creme 2x per week gaan gebruiken. ik heb veel minder last van puisten (ik had echt van die onderhuids[lees meer...] ontstekingen). nu heb ik af en toe nog kleine oneffenheden. Mijn huid blijft echter wel schilferen, de rest van de bijwerkingen zijn weg getrokken gelukkig. Ik vraag me alleen af of het goed is dat mijn huid blijft schilferen. Ik kijk het nog ff aan en anders toch maar ff terug naar de huisarts. Ik zou het niet direct iedereen aanbevelen omdat de creme wel veel bijwerkingen heeft. maar als je alles al geprobeerd hebt kan deze creme uitkomst bieden.
17-02-2013
Vrouw, 61
Algehele tevredenheid 3

Acid A Vit (tretinoine)
Niet in de lijst

Tevredenheid over
3
2
2
5
Eind aug. 2012 is een aantal plekken op mijn hals/borst met stikstof verwijderd (pijnlijk). Omdat de overige omringende huid nog wat korrelig aanvoelt heeft de arts vorige week het dagelijks dun aanbrengen van Acid a Vit 0,5 creme voorgeschreven. Mijn huid is vanaf de 3e behandeldag ontzettend rood en uiterst gevoelig (branderig). Als ik het 2 weken gebruikt heb ga ik info[lees meer...]rmeren of het zich wel goed ontwikkelt, ik heb nl. mijn twijfels.
20-10-2011
Vrouw, 34
Algehele tevredenheid 3

Acid A Vit (tretinoine)
Acné op rug

Tevredenheid over
4
2
3
4
Ik gebruik de creme nu 4,5 week op mijn rug. De acné is bijna geheel verdwenen. Mijn huid jeukt vervelend, is schilverig en rood. Met sproten wordt dit erger door het zweten. Het is nu herfst, maar het schijnt dat je ook niet in de zon mag, omdat de huid dun is geworden. Ik ga over een aantal weken met mijn huisarts overleggen of ik de creme zal blijven gebruiken en wat de[lees meer...] alternatieven zijn. Heeft iemand ervaring met het gebruik en na hoelang verdwijnt de roodheid, jeuk en schilverigheid?
24-03-2011
Vrouw, 18
Algehele tevredenheid 4

Acid A Vit (tretinoine)
Acné

Tevredenheid over
4
3
3
5
Ik gebruik Acid A Vit al bijna twee jaar. In het begin verergerde de acné erg en ging mijn huid daarbij heel erg schilferen. Ik heb toen doorgezet waardoor ik tegenwoordig een egale huid heb, met zeer zelden nog een puistje. Deze blijven altijd klein. Het enige is wel dat mijn huid erg slecht tegen zon kan. Het wordt rood en gaat schilferen. Ook reageert mijn gezicht ov[lees meer...]ergevoelig op zweet tijdens het sporten. Het voelt branderig en trekkerig aan en wordt knalrood. Deze bijwerkingen wegen wat mij betreft niet op tegen een gezicht helemaal vol puistjes. Ik raad deze crème dan ook zeker aan.
Pagina 1 van 2

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2043) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1062) - Cholesterol
Champix (951) - Verslavingsziekten
Paroxetine (926) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (836) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Citalopram (800) - Depressie - antidepressiva SSRI
Tramadol (712) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (685) - Maagzuur - protonpompremmers
Sertraline (680) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (656) - Depressie - antidepressiva overig
Lyrica (642) - Epilepsie
Efexor (602) - Depressie - antidepressiva overig
Metoprolol (568) - Bloeddruk - betablokkers
Metformine (511) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Seroquel (472) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (464) - Depressie - antidepressiva TCA
Lexapro (455) - Depressie - antidepressiva SSRI
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (444) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (444) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Concerta (415) - ADHD - psychostimulantia
Mirtazapine (404) - Depressie - antidepressiva overig
Wellbutrin XR (375) - Verslavingsziekten
Crestor (362) - Cholesterol
Amoxicilline / Clavulaanzuur (362) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Diclofenac (353) - Pijn
Ritalin (352) - ADHD - psychostimulantia
Implanon (hormoonimplantaat) (345) - Anticonceptie - overig
Roaccutane (337) - Acne
Lipitor (326) - Cholesterol
Furabid (313) - Antibiotica - urineweginfectie

Geef je mening over jouw medicijngebruik

Geniet van nieuwe muziek, apps, boeken en meer.

Deel jouw ervaringen over medicijngebruik en maak kans
op een cadeaukaart voor de
Google Playstore of de Appstore
t.w.v. 15 euro!


Geef je mening nu!
Appstore Cadeaukaart
Google Playstore Cadeaukaart