Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Acid A Vit

9
meningen

Acid A Vit

tretinoine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1
1

Acid A Vit

25-02-2019 | Vrouw | 21
tretinoine (0,5mg/ml)
Acne/puistjes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na twee maal van pil verwisseld te zijn (heb nu een koperspiraal), meerdere malen naar de schoonheidsspecialiste te zijn geweest en de inderm applicatievloeistof te hebben geprobeerd, vond de huisarts het tijd voor iets anders. Ik heb al vanaf mijn 13de acne en ben er nu wel een beetje klaar mee. Deze schreef toen de Acid A Vit voor. Ik ben gewend dat er bijwerkingen vastz[lees meer...]itten aan acnebestrijding, maar had niet verwacht dat ik het zo vervelend zou vinden. De roodheid en irritatie vielen wel mee, maar de droogheid en schilfering was vreselijk. Als ik al enkel mijn huid aanraakte, vielen er velletjes van mijn huid af. Je kan beter geen make-up dragen bij deze crème, maar i.v.m. onzekerheid en schaamte durfde ik dit niet. Dit maakte het uitdrogen nog erger. Het maakte niet uit hoeveel nivea ik erop smeerde, mijn huid bleef droog. Het heeft mij ook niet geholpen. Ik ga tegenwoordig naar een dermatoloog en ben begonnen met de differin gel. Raak niet ontmoedigd door mijn ervaring. Iedereen zijn huid is anders. Ik heb de crème 12 tot 14 weken geprobeerd. Als je zelf na 8 à 9 weken onvoldoende effect merkt, zou ik je adviseren om opnieuw naar de huisarts te gaan voor iets anders. Succes!
5

Acid A Vit

03-11-2018 | Vrouw | 41
tretinoine (0,5mg/ml)
Acne/puistjes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na het stoppen met de pil toen ik achter in de dertig was, kwam mijn acne in volle hevigheid terug. Ik gebruikte al een tijdje Clindamycine, maar dit hielp niet voldoende. De onderhuidse acne (cystes) bleven komen. Tretinoine zalf had ik al eerder gekregen van de huisarts, maar in het begin gebruikte ik deze verkeerd (lees: iedere avond een dikke laag erop smeren), waard[lees meer...]oor ik enorm last van mijn huid kreeg. Deze keer heb ik het rustiger aangepakt: ik gebruik de creme twee keer per week, heel dun (niet meer dan een erwtje voor mijn hele gezicht), en smeer er dan na een half uur een goede vochtinbrengende, neutrale nachtreme overheen. Ik gebruik hiervoor Effaclar H van La Roche Posay. Topspul! In de ochtend gebruik ik Cetaphil creme. Deze is iets vetter, maar trekt wel snel in, en zorgt dat de schilfers niet zichtbaar zijn. Je huid wordt wat droger van deze creme, maar het effect is prachtig. Ik kan het bijna niet geloven. Na een paar weken gebruik lijkt het wel of mijn talgklieren er voorgoed mee opgehouden zijn. Geen glimgezicht meer, en mijn make-up blijft de hele dag zitten zonder dat ik deze hoef bij te werken! En het belangrijkste: er is geen pukkeltje meer te zien op mijn gezicht. De huid van mijn gezicht lijkt ook een stuk strakker te zijn, en littekentjes zijn minder zichtbaar. Ik ben heel erg blij met dit effect, en kan deze creme iedereen aanraden. Het is echter wel belangrijk dat je de creme met mate, en op de voorgeschreven manier gebruikt, anders kan het averechts werken!
4

Acid A Vit

12-10-2018 | Vrouw | 35
tretinoine (0,5mg/ml)
Acne/puistjes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Top spul.
4

Acid A Vit

12-01-2017 | Vrouw | 26
tretinoine (0,2mg/ml)
Acne/puistjes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Als puber last gekregen van acne. Op mijn veertiende aan de Diane-35 gegaan die wonderen voor mijn huid deed. Vanwege zware hoofdpijnklachten op 26-jarige leeftijd mee gestopt, waarna mijn acne in volledig terug kwam. Lees: super veel white heads, kleine witte pukkeltjes en ontstekingen op m'n voorhoofd en wangen. Ondanks mijn pogingen om ervan af te komen (lichtere pil, k[lees meer...]operspiraal, huidtherapie) uiteindelijk de huisarts Acid A Vit voorgeschreven gekregen. Elke avond aanbrengen. De eerste weken gebeurde er voor mijn gevoel weinig, behalve een schilferige huid (rond de kin) en branderige wangen. Echter, in combinatie met een goede vette/hydraterende dagcreme, merkte ik dat het na een flink aantal weken stukken beter werd. Na 10 weken zijn mijn voorhoofd en wangen zo goed als glad. Af en toe een ontsteking maar ik ben zeer tevreden en opgelucht. Ik zou dit product zeker proberen, let wel: je moet geduld hebben en consequent smeren. De nadelen zijn wat mij betreft te verwaarlozen bij de voordelen die je ervan hebt. Ik zou graag een voor- en na foto delen, maar helaas biedt dit platform die mogelijkheid niet.
3

Acid A Vit

30-06-2015 | Vrouw | 20
tretinoine (0,5mg/ml)
Acne/puistjes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb al ruim acht jaar last van vrij hevige acne. Op mijn veertiende aan de Diane-35 gegaan die wonderen voor mijn huid deed. Uiteindelijk op m'n achttiende mee gestopt, waarna mijn acne in al zijn glorie weer terug kwam. Door de huisarts Acid A Vit voorgeschreven gekregen, elke avond aanbrengen. In het begin schilferde mijn huid enorm en was het gortdroog. Na een maand [lees meer...]gebruik gingen de schilfers weg. Heb nu nog steeds wel een droge huid, dus het is belangrijk om je huid goed vochtig te houden met een hydraterende creme voor overdag. Wat betreft mijn acne is mijn huid wel verbeterd. Mijn voorhoofd is vrij glad, krijg soms helaas nog wel wat grote ontstekingen. Is het zeker waard om te proberen.
4

Acid A Vit

13-05-2015 | Vrouw | 18
tretinoine (0,5mg/ml)
Acne/puistjes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik begon steeds meer puistjes te krijgen en dat vond ik vervelend. De huisarts schreef mij dit voor. Je moet wel erg geduld hebben, maar het helpt zeker. Je mag er niet mee in de zon, geen idee waarom, maar ik doe het toch. Je huid wordt inderdaad heel schilferig. Dat is vervelend, maar is makkelijk te verhelpen met een simpele dagcrème.
5

Acid A Vit

02-04-2015 | Vrouw | 20
tretinoine (0,5mg/ml)
Acne/puistjes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik de créme nu 3 dagen en heb geen pukkels meer en ook geen onderhuids pukkels , terwijl mijn gezicht helemaal onder zat. Ik ben zeer tevreden hierover het werkt! P.S. : Ik gebruik trouwens ook nog doxycycline Disp 100 mg pch erbij en die combinatie werkt echt goed samen.. Pukkels gaan weg! DoxycyclineDisp zijn trouwens tabletten.
3

Acid A Vit

25-09-2014 | Vrouw | 33
tretinoine
Acne/puistjes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb Acid A vit door de huisarts voorgeschreven gekregen tegen mijn acne. Ik gebruik het nu 4 maanden ongeveer. Eerst ben ik begonnen het iedere dag te smeren. Ik kreeg echter een heel droge, trekkerige, schilferende, rode huid. met een branderig gevoel. Daarom ben ik de creme 2x per week gaan gebruiken. ik heb veel minder last van puisten (ik had echt van die onderhuids[lees meer...] ontstekingen). nu heb ik af en toe nog kleine oneffenheden. Mijn huid blijft echter wel schilferen, de rest van de bijwerkingen zijn weg getrokken gelukkig. Ik vraag me alleen af of het goed is dat mijn huid blijft schilferen. Ik kijk het nog ff aan en anders toch maar ff terug naar de huisarts. Ik zou het niet direct iedereen aanbevelen omdat de creme wel veel bijwerkingen heeft. maar als je alles al geprobeerd hebt kan deze creme uitkomst bieden.
2

Acid A Vit

05-07-2010 | Vrouw
tretinoine
Acne/puistjes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb nu 3 maanden Acid A Vit creme gebruikt voor mijn plotseling opkomende acne. Maar nu 3maanden verder heeft het bij mij niet veel geholpen, in het begin dacht ik dat het minder werd, maar daarna werd het eigenlijk iets meer. Verder weinig bijwerkingen alleen klein beetje droge huid. Ik krijg nu Eryacne gel erbij en moet Acid A Vit ook blijven door smeren. Kijken of di[lees meer...]t helpt.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1385) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1212) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1142) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (951) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (773) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (643) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (622) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (589) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (543) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (497) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (433) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (424) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.