Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Dexmethylfenidaat

8
meningen

Dexmethylfenidaat

dexmethylfenidaat

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

ADD (5 meningen)
ADHD (3 meningen)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Concerta (479 meningen)
Dexamfetamine (427 meningen)
Ritalin (405 meningen)
Methylfenidaat (395 meningen)
Amfexa (209 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

1
5

Dexmethylfenidaat

14-11-2021 | Vrouw | 32
dexmethylfenidaat (20)
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Je kan heel goed merken dat dit een zuiver medicijn is. Ik heb geen vervelende rebounds meer en heb mijn focus veel gereguleerder. Over de 6 uur voor ik de volgende dosis heb, heb ik 6 uur een goed werkzaam vermogen. Ik ben veel alerter met tijdstippen en kan goed functioneren zonder dat ik me neerslachtig voel.
4

Dexmethylfenidaat

13-03-2020 | Man | 28
dexmethylfenidaat (22)
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
1. Methylfenidaat sandoz 2x 54 innametijd 900 en om 1400.gestopt na 1.5 jaar ivm negatieve gedachten. Isoleerde mij thuis en overvroeg mijzelf. Een tablet werkte voor mij 6 uur lang vandaar twee tabletten. 2. Concerta.eerst 2x 54 geprobeerd bleek te veel. Daarna overgegaan naar 1x 54 mg op een latere tijdstip namelijk rond 10.30. Dit ging beter. Sociaal ging het beter [lees meer...]en wilde meer met vrienden ondernemen en mij begeven in sociale situaties. Meer succeservaringen. In de ochtend dronk ik koffie en aan het eind van de.middag iets van cafeine voor meer effect. Daarom overgegaan na 1.5 jaar Concerta naar Dexamfetamine. 3. Dexamfetamine 4 maanden geprobeerd sloeg minder aan. Verschillende dosissen uitgeprobeerd. 4. Nu sinds een maand gezocht naar de juiste dosis Langwerkend Dexmethylfenidaat Retard. Start 20.00 met 20 mg. Tablet van 15+5 mg om 8.00 uur s'ochtends. Rond 16.00 neem ik 2mg erbij om rebound te overbruggen. Voordelen: - Rust - Overzicht - Taken afmaken - Stap voor stap kunnen nadenken. - Verbanden leggen - functioneren op werk en sport
3

Dexmethylfenidaat

07-12-2019 | Vrouw | 50
dexmethylfenidaat (10)
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik ga nu ook deze medicijnen gebruiken, en ben erg benieuwd. Alleen Regenboog apotheek maakt deze medicatie zelf in Nederland. En wordt ook alleen vergoedt door DSW.
5

Dexmethylfenidaat

14-03-2016 | Vrouw | 58
dexmethylfenidaat
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak

5

Dexmethylfenidaat

27-11-2015 | Vrouw | 36
dexmethylfenidaat (30mg)
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb 2 kinderen met adhd. Zij zijn gestart met ritalin. Maar deze moesten ze 3 maal per dag innemen. Eten ging steeds slechter. veel last van rebound effect. Kinderen waren hier niet gelukkig mee. Gelukkig is er een apotheek in Nederland die deze medicatie maakt die langer werkt en geen bijwerkingen heeft. Mijn kinderen willen niet meer stoppen met deze medicatie. Missch[lees meer...]ien moet dit toch als ik deze medicatie zelf moet gaan betalen. Want dit is voor 2 kinderen niet te doen. Dit zou ik erg jammer vinden.
2

Dexmethylfenidaat

12-10-2015 | Vrouw | 17
dexmethylfenidaat (10mg)
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Begin van inname een extreem vrolijk en blij gevoel. Na een aantal dagen werden mijn emoties op een lijn getrokken (neutraal) ik werd niet meer enthousiast maar ook niet meer somber. Dit duurde echter voor maar 2 dagen. Kort samengevat, de eerste 5 dagen hadden een redelijk positief effect. Daarna alleen nog maar negatieve klachten: buikpijn, hoofdpijn, spontane huilbuien,[lees meer...] kokhalsen (regelmatige drang tot overgeven), vermoeidheid, somberheid en een droge mond.
5

Dexmethylfenidaat

14-05-2015 | Vrouw | 50
dexmethylfenidaat (15mg)
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Sinds september vorig jaar weet ik dat ik ADHD heb, ben nu 50 en heb m'n hele leven al concentratieproblemen. Met een IQ van 130 de Mavo gedaan en gestreden tegen het niet kunnen concentreren maar de strijd verloren met diverse burnouts. Dus ik was blij met de diagnose en toen aan de pillen...eerst Ritalin maar kreeg ontzettende rebounds en hartkloppingen, dus toen over op[lees meer...] Concerta maar de hartkloppingen bleven. Vervolgens Welbutrin maar hier werd ik ontzettend depressief van. Dus toen leken de mogelijkheden uitgeput. Tot ik op mijn speurtocht op internet op DEXmethylfenidaat stuitte. Dit middel is in de VS in de handel onder de naam Focalin maar helaas in Nederland niet in de handel MAAR GELUKKIG is er één apotheek in Nederland die ze zelf maakt en per post verstuurd. Ik heb het mijn psychiater verteld, zij kende het niet maar is er zich in gaan verdiepen en werd ook enthousiast. DEXmethylfenidaat heeft nl. veel minder bijwerkingen. Ik slik het nu sinds januari, het instellen ging heel makkelijk en ik heb eigenlijk geen bijwerkingen. Vanaf dag 1 kan ik me beter concentreren en ben innerlijk veel rustiger geworden. Mijn psychiater schrijft het nu aan meer patiënten voor! Ik hoop dat Focalin in Nederland ook gewoon nog een keer in de handel komt want ik vind dat veel meer mensen de mogelijkheid moeten hebben dit middel te gebruiken. DEXmethylfenidaat is nl. een gezuiverde vorm van methylfenidaat (Ritalin) waardoor het zoveel minder bijwerkingen heeft.
3

Dexmethylfenidaat

28-11-2014 | Vrouw | 18
dexmethylfenidaat
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
sinds 2 weken slik ik methylfenidaat (2 x 10 mg driemaal daags). ik merk in mijn werk dat ik rustiger werk (als de pil is ingewerkt) op school merk ik er niets van , ik kan me nog steeds niet concentreren en ben vaker met andere dingen bezig dan de les. ik heb een aantal bijwerkingen die niet weg gaan zoals : eerste uur droge mond drink veel water, ik ben de hele dag misse[lees meer...]lijk , ben suf, ben vaak aan het trillen en heb af en toe huilbuien. ik kan ook erg heftig reageren op dingen die mensen zeggen, ben niet mezelf. ik ga vragen voor een ander medicijn want denk niet dat dit het juiste is voor mij.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2323) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1356) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1209) - Cholesterol
Paroxetine (1193) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1154) - Verslavingsziekten
Sertraline (1099) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (941) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (909) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (816) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (761) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (640) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (633) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (627) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Furabid (625) - Antibiotica - urineweginfectie
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (614) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (590) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (584) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (578) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (529) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (479) - ADHD - psychostimulantia
Escitalopram (472) - Depressie - antidepressiva SSRI
Roaccutane (466) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (454) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Amlodipine (422) - Bloeddruk - calciumantagonisten

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.