Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Doxy Disp

12
meningen

Doxy Disp

doxycyline

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Ziekte van Lyme (4 meningen)
Acne/puistjes (2 meningen)
Longontsteking (1 mening)
Rosacea (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1
3

Doxy Disp

28-02-2019 | Vrouw | 21
doxycyline (100mg)
Acne/puistjes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na de indermvloeistof, verschillende soorten anticonceptiepillen en tetrinoïnezalf (acid a vit), heeft dr huisarts doxycyclinetabletten voorgeschreven. Ik was blij hiermee, want wilde met iets starten wat van binnenuit zou werken. Ik heb deze tabletten in totaal 3 maanden geslikt. Na 1,5 maand waren de ontstekingen wel iets minder, maar niet volledig weg. Ik heb het toen n[lees meer...]og 1,5 maand geprobeerd, maar minder werd mijn acne niet. Qua bijwerkingen heb ik weinig tot niet van gemerkt. Soms nam ik de tablet in zonder er bij te hebben gegeten ('s morgensvroeg op een lege maag). Dan kreeg ik wel pittige hoofdpijn. Neem dus altijd deze tablet bij het eten in en op vaste tijden. Ik gebruikte deze tabletten wel in combinatie met benzoylperoxide. Deze twee samen leverde voor mij weinig resultaat op. Geheel ontevreden ben ik niet, maar het deed niet wat ik ervan gehoopt had. Op het moment loop ik bij een dermatoloog en ben met de differin gel gestart.
1

Doxy Disp

03-07-2018 | Vrouw | 21
doxycyline (100mg)
Keelontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dit type antibioticum voorgeschreven gekregen in verband met keelontsteking. Eerste dag beginnen met een dubbele dosis, dus 2 smelttabletten. Dit netjes gedaan. Binnen een half uur na inname werd ik ineens extreem misselijk, daarbij veel zweten, duizelig, en uiteindelijk braken. Hierna vrijwel direct van bovenstaande klachten af. Contact opgenomen met de apotheek en de hui[lees meer...]sarts, apotheek zei dat dit geen kwaad kon maar de huisarts gaf aan dat ik gelijk kon stoppen met de kuur en dat hij een ander type antibioticum voor zou schrijven. Dit middel nooit meer!
2

Doxy Disp

12-09-2016 | Vrouw | 49
doxycyline (100mg)
Ziekte van Lyme
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slikte het net 10 minuten voor het eten maar ik moest na 10 minuten meteen overgeven en mijn maaltijd ook van de middag kwam eruit
3

Doxy Disp

26-06-2016 | Man | 21
doxycyline (100mg)
Ziekte van Lyme
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
slik nou 6 dagen tabletten 100mg 2x PD. Vaak jeuk aan mn lichaam en penis irritaties en vermoeidheid. vrij irritante bijwerkingen geen last gehad van de zon.
5

Doxy Disp

19-06-2012 | Vrouw | 24
doxycyline
Acne/puistjes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Werkt geweldig! Mijn huid is eindelijk weer zacht en breekt niet meer open van droogheid. Daarnaast zijn puistjes bijna niet meer te zien. Ik kan eindelijk cremés smeren waardoor alles nu prima is. Medicatie geeft geen bijwerken heb eenmaal last gehad van misselijkheid doordat ik het pilletje nuchter innam. Misselijkheid ging weg nadat ik snel een broodje consumeerde. Heb [lees meer...]de kuur nog niet afgerond dus moet nog enkele weken het product gebruiken maar ben er erg blij mee.
3

Doxy Disp

12-05-2012 | Vrouw | 45
doxycyline
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
de eerste dag 2 tabletten ging goed maar de dag daarna alleen maar duizelig nu duizelig en misselijk moet gewoon door gaan van de huisarts maar vind dit echt niet fijn
5

Doxy Disp

22-12-2011 | Vrouw | 57
doxycyline
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heb gisteren voor het eerst doxy disp in genomen 2 tabletten tijdens het eten na 2 uur moest ik slijm opbraken ,is nu de werking van de pillen ook weg ?
3

Doxy Disp

08-12-2011 | Vrouw | 43
doxycyline
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Krijg nu last van moeheid . jeuk op mijn hoofd en ledematen. het is winter bijna dus door zonlicht komt dit verder niet want in combinatie zou dat kunnen gebeueren. Jeuk jeuk jeuk werkelijk op de meest rare plekken maar kwaal zelf wordt wel wat minder scheelt al veel.
1

Doxy Disp

16-11-2011 | Man | 70
doxycyline
Rosa sea
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
veel jeuk rond de annis. en mijn penis ontstoken na 25 dagen, de pil te hebben ingenomen. ben er vlug mee gestopt en nu maar afwachten wanneer het beterd hoelijk vlug. ik gebruik voor de ros sea metronidazo actavis
3

Doxy Disp

21-10-2011 | Man | 48
doxycyline
Ziekte van Lyme
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
reeds na 1 dag maag/darmproblemen en diarree, apotheek had me erop gewezen en geadviseerd een probiotica plus ((Phital) erbij te nemen om de darmflora weer op te bouwen. Heb dit advies opgevolgd en bevalt goed. Klachten zijn nu na 4 dagen bijna verdwenen. Moet wel zelf betalen, wordt niet vergoed.
4

Doxy Disp

18-06-2011 | Vrouw | 60
doxycyline
Terugkerende longontsteking, bronchiectasiën
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Slik meer dan drie jaar dagelijks 100mg doxycycline. Vanaf 1987 last van terugkerende longontstekingen. Volgens artsen geen bijwerking, maar sinds ik het slik is mijn huid, vooral hoofd en rug heel erg kwetsbaar voor ruwe, schrale, ontstekingsachtige plekken. Weet niet of meerdere mensen dit hebben ervaren. Verder ben ik doorlopend moe, maar weet niet of dit door de Doxy [lees meer...]komt
3

Doxy Disp

04-06-2009 | Vrouw
doxycyline
Lyme
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Eerste dag dat ik het nam heel duizelig, wazig, afwezig. Daarna lange tijd totaal geen last. Op dag 12 opeens verschrikkelijke refluxklachten, ik kon niks behalve heel stil zitten, want bij alles kwam het maagzuur omhoog in mijn inmiddels ontstoken slokdarm. Helse pijnen. Na een dag en een nacht creperen naar de huisarts gegaan, die me sucralfaat (maagwandbeschermer) en om[lees meer...]eprazol (maagzuurremmer) voorschreef. Nu is het wel te doen, maar als ik honger heb dan komt nog steeds met elke peristaltische beweging het zuur omhoog. Dus constant blijven eten. Van de arts mag ik alleen geprakte banaan en biscuitjes maar dat vind ik overdreven. Ik eet wel kleinere en meer porties om mijn maagzuur bezig te houden.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1393) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (957) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (670) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (651) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (592) - Verslavingsziekten
Metformine (590) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (435) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.