Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Hyperiplant

7
meningen

Hyperiplant

sint janskruid

geef je mening
Bij  DepressieX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Venlafaxine (959 meningen)
Mirtazapine (673 meningen)
Efexor (658 meningen)
Cymbalta (359 meningen)
Valdoxan (126 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

verplichte waarschuwingstekst op producten met sint-janskruid?

Minister Van Ark (Medische Zorg) wil waarschuwingsteksten op producten met sint-janskruid verplicht stellen. Volgens het RIVM kunnen voedingssupplementen en thee met sint-janskruid schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid. Het instituut adviseert voorzichtig te zijn met preparaten met sint-janskruid, en deze niet te gebruiken in combinatie met geneesmiddelen. Door sint-janskruid kan de therapeutische werking van geneesmiddelen verstoord worden, en kunnen er schadelijke gezondheidseffecten optreden.

Zo schrijft het RIVM in haar advies dat kruidenpreparaten met sint-janskruid bijvoorbeeld de werking verminderen van chemotherapie of middelen tegen schimmel- of virusinfecties.

KNMP (09-04-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
3

Hyperiplant

02-03-2019 | Man | 33
sint janskruid (300mg)
Depressief
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik neem nu sinds een zestal weken hyperiplant 300 Mg. In de morgen een pil en ‘s middags een pil. Na een week voelde ik me echt goed en nam ik maar 1 pilletje maar na een paar dagen voelde ik een enorme terugval. Nochtans staat in de bijsluiter dat je er in principe zonder problemen mag mee stoppen. Ik heb dat misschien iets te letterlijk genomen. Ik heb geen verleden[lees meer...] van depressies maar sinds een jaar of 10 wel eens last van periodes waar ik soms angst en hyperventilatie voel. Dit verhelp ik iedere keer met Clozan. Mijn arts zei dat ik enkel best ‘s avonds een pilletje Clozan neem. Als ik Clozan neem (5mg) gaat de somberheid voor een paar uur wel weg, maar werken de hyperiplant en de clozan niet tegen elkaar in? Want ik wil nog blijven werken en voor mijn zoontjes zorgen, dus neem ik in afwachting (ik neem nu 3x hyperiplant) overdag ook in de namiddag en ‘s avonds een Clozan (ik probeer het in het ergste dagen bij 15mg te houden). Is dat een goed idee tot wanneer de hyperiplant volledig zal werken binnen een paar weken? En misschien toch de fout gemaakt van na een week al af te bouwen, niet? Groetjes
3

Hyperiplant

19-12-2018 | Man | 37
sint janskruid (300mg)
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben naar mijn huisarts gestapt en heb zelf gevraagd om een alternatief vooraleer ik er nog maar denk om antidepressiva te gaan innemen. Sommige dagen gaat het heel goed met Hyperiplant, andere dagen is mijn gevoel heel rauw en zit ik echt diep, dus ik concludeer dat het wel degelijk hulp biedt maar misschien net niet die stabiliteit waarop ik had gehoopt. Toch zou ik he[lees meer...]t zeker aanraden, enig minpuntje is ook het lange wachten vooraleer je er een effect van hebt, ik ben ondertussen aan m'n 2de verpakking van 90 stuks bezig...misschien wordt het nog stabieler?
5

Hyperiplant

12-03-2015 | Man | 47
sint janskruid (300mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hyperiplant is zeer effectief gebleken bij mijn matige, maar chronische depressie. Ermee stoppen is echter geen optie voor mij: al na een paar dagen komt de depressie dan terug. Ik zou anderen aanbevelen depressieve klachten niet uitsluitend met dit medicijn te bestrijden, maar ook op zoek te gaan naar de betekenis van die klachten. Is die gevonden en doorgewerkt, dan kan [lees meer...]nog steeds een deel van de klachten blijven bestaan, zeker als de oorzaak in een ver verleden ligt. Dan heeft de stofwisseling van de hersenen mogelijk een bepaald patroon ontwikkeld, waar versnelde heropname van serotonine deel van uitmaakt. In zo'n situatie is Hyperiplant een probaat middel om de blijvende depressieve klachten te verminderen of zelfs op te heffen. Bijverschijnselen ervaar ik helemaal niet. Geen impotentieklachten, geen gewichtsveranderingen.
5

Hyperiplant

14-11-2014 | Vrouw | 34
sint janskruid
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruik dit middel voor milde angst en depressie. Vooral eerste weken heel moe en heftige dromen, daarna geen bijwerkingen. Heb dit bijna een jaar genomen en zeer tevreden over. Nu weer begonnen. Je moet dit middel de tijd geven, zeker 4 weken, net als reguliere anti-depressiva
2

Hyperiplant

29-10-2014 | Man | 42
sint janskruid (300mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
bij mij helpt het zeker tegen depressie maar na 2 weken krijg ik er knallende hoofdpijn van. daarom ben ik er toen mee gestopt was niet te doen. probeer nu opnieuw.
2

Hyperiplant

04-03-2012 | Man | 29
sint janskruid
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb Hyperiplant circa 6 weken gebruikt tegen depressie. Bij mij heeft het niet gewerkt, althans voor zover het wel heeft gewerkt was het effect marginaal. Enkele bijwerkingen, niet ernstig, maar wel vervelend (verstopping en geringe afname libido). Toch wel teleurgesteld, ik had hogere verwachtingen van dit middel.
4

Hyperiplant

18-01-2012 | Vrouw | 50
sint janskruid
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik nu zo'n 6 weken 3 x 300 mg St. Janskruid (Hyperiplant) tegen depressiviteit en slaapproblemen. Deze dosering is mij voorgeschreven door mijn psychiater. Als bijwerking had ik moeheid overdag. Dit wordt nu langzaamaan beter en ik voel mijn stemming ook iets vooruit gaan. Slapen is nog steeds matig, maar er is wel een lichte verbetering merkbaar. Al met al positie[lees meer...]f en weinig bijwerkingen.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2336) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1399) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1154) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (959) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (876) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (828) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (780) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (673) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (655) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (650) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (634) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (628) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (603) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (596) - Verslavingsziekten
Metformine (593) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (548) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (512) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (487) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (440) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (431) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.