Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

21
meningen

Cipramil

citalopram

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (44 meningen)
Angststoornis (21 meningen)
Chronische depressie (4 meningen)
Overspannen/burn-out (3 meningen)
Bipolaire stoornis (1 mening)
PDD-NOS (1 mening)
Postnatale depressie (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

12
4

Cipramil

25-07-2014 | Vrouw | 46
citalopram
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb een vraagje wie heeft er ervaring met cipramil savonds of smorgens in te nemen
4

Cipramil

02-03-2013 | Man | 46
citalopram
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Vanaf mijn 20e angst- en paniekstoornis (ben nu 46). In 2011 was ik overspannen en vreselijk angstig. Kon nauwelijks nog naar buiten. Ik gebruikte grote dosering kalmeringsmiddelen ( 6 x alprazolam 0,25 mg) per dag, de maximale dosering voor dit middel. Ik denk dat ik depressief was, maar ik heb dan meer last van angst dan van echte somberheid. Mijn ervaring met anti-depr[lees meer...]essiva was erg heftig, ernstige angst- en paniekaanvallen, terwijl ik me al rot genoeg voelde. Cipramil (citalopram) mocht ik opbouwen met druppels. Eerste 2 dagen 4 mg, daarna 2 dagen 8 mg tot aan de 20 mg. Ik werd snel (echt binnen een paar dagen) rustiger, terwijl de alprazolam werd afgebouwd. Ik kon weer slapen en krabbelde uit het dal. Had sexuele bijwerkingen, maar alles werkt nu weer. Voor mij is dit een goed medicijn, waar ik niet meer mee stop. Enige serieuze bijwerking is moeheid, ik heb veel meer slaap en rust nodig dan een ander, maar ik neem het voor lief, Ga proberen meer te sporten in de hoop meer energie op te bouwen. Na lang gebruik van 8 druppels citalopram in druppelvorm, probleemloos overgestapt naar de pil vorm van dit medicijn (1 maal daags 20 mg)
5

Cipramil

18-02-2015 | Vrouw | 41
citalopram
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Vervelende zweetaanvallen...
5

Cipramil

03-03-2013 | Vrouw | 42
citalopram
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
veel meegemaakt met sterfgevallen en was heel erg bang voor de dood van daar deze medicijnen eerst had ik 80mg en nu 40
5

Cipramil

15-07-2012 | Vrouw | 33
citalopram
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
In 2009 / 2010 kreeg ik te maken met ernstige paniekaanvallen die samen gingen met hele erge darmklachten. Waardoor functioneren bijna niet meer mogelijk was en dit moeilijk te combineren was met mijn werk. Na meerdere darm en maag onderzoeken en psychiologische hulp ben ik in overleg met mijn huisart overgegaan tot Citolapram. Het heeft 2 tot 3 maanden geduurd voordat ik [lees meer...]de juiste dosis had ( 20 mg was niet voldoende) 30 mg. Je moet het zeker 10 weken geven voordat je echt kunt zeggen of het medicijn of de dosis werkt voor jou. Ik voel me er zeer fijn bij. Ik heb (bijna) geen last van angst en paniek aanvallen, als ik ze heb kan ik het makkelijk relativeren. Ik zit 'minder in mijn hoofd', waardoor het leven er voor mij een stuk prettiger is uit gaan zien. Ik leef rustiger en maak me niet meer 'overal' druk om. Ik zou het liefst nooit meer stoppen. Ik heb ook totaal geen enkele bijwerking. Ik heb nog voldoende emoties, ben niet vlak of raar in mijn hoofd. Ik voel me prima. Nu is het zo dat ik graag zwanger wil worden, maar liever niet met de pillen wil stoppen. Heeft iemand hier ervaring mee ?
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2246) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1179) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1178) - Cholesterol
Champix (1144) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1101) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (950) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (866) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Venlafaxine (865) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (855) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (767) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (732) - Epilepsie
Metoprolol (708) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (647) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (584) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (582) - Depressie - antidepressiva TCA
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (580) - Anticonceptie - eenfase
Seroquel (575) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Metformine (568) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (533) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Furabid (527) - Antibiotica - urineweginfectie
Wellbutrin XR (521) - Verslavingsziekten
Lexapro (498) - Depressie - antidepressiva SSRI
Implanon (hormoonimplantaat) (490) - Anticonceptie - overig
Concerta (468) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (445) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (424) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (413) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (408) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (407) - Pijn
Crestor (397) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.