Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Cipramil

27
meningen

Cipramil

citalopram

geef je mening
Bij  DepressieX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Angst & paniekstoornis (24 meningen)
Angststoornis (24 meningen)
Chronische depressie (4 meningen)
Overspannen/burn-out (3 meningen)
Bipolaire stoornis (1 mening)
PDD-NOS (1 mening)
Postnatale depressie (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

12
5

Cipramil

14-01-2013 | Man | 53
citalopram
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik neem al een lange tijd cipramil en ben ook al verscheidene keren gestopt,wel met een afbouwschema.Dat lukt steeds prima maar helaas na een klein jaartje word ik weer zéér weemoedig,prikkelbaar,nerveus en is mijn concentratievermogen erg gestoord.Jaren geleden vertelde de arts mij dat ik levenslang dit medicijn zal moeten innemen omdat ik van nature uit niet genoeg serot[lees meer...]onine aanmaak.Ik kan me hier echter slecht bij neerlegen vandaar steeds mijn pogingen om te stoppen.Helaas lukt me dat niet en heb ik nu besloten om 10 mg te blijven gebruiken en ik moet eerlijk toegeven dat dit prima lukt.Ik voel me weer helemaal ok,ik moet namelijk een zaak runnen en dat werd me de dag moeilijker als ik dit niet neem.Eerlijkheidshalve geef ik wel toe dat ik me nogsteeds niet kan neerleggen bij het feit dat ik niet zonder kan en zal ik waarschijnlijk na een poos weer een poging doen om af te bouwen.
3

Cipramil

11-12-2012 | Man | 46
citalopram
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak

5

Cipramil

06-08-2012 | Vrouw | 36
citalopram
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Gebruik Cipramil in druppelvorm. In het begin 8 druppeltjes (16 ml) maar na adviesgesprek bij de POP Poli in het Andreas Lucas ziekenhuis toen ik zwanger was mijn dosis opgehoogd naar 25 druppeltjes (50 ml) en doorgezet tijdens de zwangerschap en nu na de bevalling ook bij de borstvoeding. Voor mij is dit het perfecte middel en de perfecte dosis en het blijkt het beste mid[lees meer...]del te zijn tijdens zwangerschap en bij borstvoeding. D.w.z. van alle depressiva het middel met de minste bijwerking en schadelijke effecten voor de foetus en het kind. Voor iedereen die zwanger is; je hoeft echt niet te stoppen. Bij een POP Poli kunnen ze je adviseren. Ik ben rustig niet depressief meer en geen angst en paniek aanvallen. Ik heb een fijn huwelijk, geniet van het moederschap en de goede band met mijn zoontje (terwijl het echt niet makkelijk is geweest; o.a. monster bevalling, infectie bj mijn zoontje door te lang open water, spruw). Maar ik voelde me ondanks alles goed in balans. Vroeger trok ik me het leed van de hele wereld aan, kon ontzettend piekeren en was vaak bang en gestresst. Dat is door de Cipramil helemaal over. Bij het ophogen van de dosis wel een week erge bijwerkingen gehad (opgejaagd gevoel) maar zoals de arts al zei, dat verdween na een week. Ik gun iedereen de werking van Cipramil maar daarvoor is het echt nodig de juiste dosis te vinden.
5

Cipramil

31-07-2012 | Vrouw | 41
citalopram
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak

3

Cipramil

04-07-2012 | Vrouw | 27
citalopram
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik starte met 20 mg. De 1e week voelde ik me net een zombie, en ik had de eerste 2 weken last van verergering van de symptomen. Na 6 weken zelfstandig overgestapt naar 40mg, aangezien ik vond dat 20mg niet voldoende was. Ik slaap raar, transpireer, slaap wel, of niet, rare dromen. Maar ben overdag bijna continu moe. Dat vind ik wel vervelend. Daardoor heb ik ook nauwelijks[lees meer...] zin in dagelijkse dingen. Ik weet niet zo goed of dit nu wel het juiste is voor mij. Ik ben niet echt meer down, huil niet meer zoals ik voorheen iedere dag deed. Dus dat scheelt dan weer wel. Ik hoop ooit zonder te kunnen, gewoon blij functioneren.
4

Cipramil

23-05-2012 | Vrouw | 46
citalopram
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Begonnen met drie druppels maar dat was overdreven. Ik liep de hele dag te zingen en met mijn hoofd in de wolken. Na 2 dagen gelijk teruggegaan naar 1 druppel. Wat een wondermiddel. Mijn somberheid is weg en ik heb geen bijwerkingen. Ik ben wel aangekomen maar wist niet dat dat met het medicijn te maken zou kunnen hebben. Dat lees ik nu bij andere ervaringen. Toch blijf ik[lees meer...] het gebruiken, want die somberheid en doodswensen zijn erg naar, vooral voor je medemensen.
1

Cipramil

26-02-2012 | Vrouw | 62
citalopram
Depressief
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik dit middel,omdat ik na het overlijden van mijn man erg depressief ben. Slik het nu 4 weken ,1tablet per dag van 20mg,maar het werkt totaal niet.
5

Cipramil

03-11-2010 | Vrouw
citalopram
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ben 3 jaar van de cipramil afgeweest, maar heb besloten toch weer te beginnen en dat is mijn grootste angst!! Voor mij is de eerste 2 tot 3 weken het medicijn erger dan de kwaal! Ik kom altijd in een diep dal maar als de cipramil aanslaat, gaat er een wereld voor mij open!!! Ik ben veel afgevallen van cipramil maar wat is belangrijker......je gewicht of je een gelukkig men[lees meer...]s voelen? Ben blij dat het bestaat!!
Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2322) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1356) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1208) - Cholesterol
Paroxetine (1192) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1154) - Verslavingsziekten
Sertraline (1098) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (941) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (908) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (816) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (761) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (639) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (633) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (627) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Furabid (625) - Antibiotica - urineweginfectie
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (614) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (590) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (584) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (578) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (529) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (479) - ADHD - psychostimulantia
Escitalopram (472) - Depressie - antidepressiva SSRI
Roaccutane (466) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (454) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Amlodipine (420) - Bloeddruk - calciumantagonisten

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.