Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

27
meningen

Cipramil

citalopram

geef je mening
Bij  DepressieX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Angst & paniekstoornis (23 meningen)
Angststoornis (22 meningen)
Chronische depressie (4 meningen)
Overspannen/burn-out (3 meningen)
Bipolaire stoornis (1 mening)
PDD-NOS (1 mening)
Postnatale depressie (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

12
3

Cipramil

04-07-2012 | Vrouw | 27
citalopram
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik starte met 20 mg. De 1e week voelde ik me net een zombie, en ik had de eerste 2 weken last van verergering van de symptomen. Na 6 weken zelfstandig overgestapt naar 40mg, aangezien ik vond dat 20mg niet voldoende was. Ik slaap raar, transpireer, slaap wel, of niet, rare dromen. Maar ben overdag bijna continu moe. Dat vind ik wel vervelend. Daardoor heb ik ook nauwelijks[lees meer...] zin in dagelijkse dingen. Ik weet niet zo goed of dit nu wel het juiste is voor mij. Ik ben niet echt meer down, huil niet meer zoals ik voorheen iedere dag deed. Dus dat scheelt dan weer wel. Ik hoop ooit zonder te kunnen, gewoon blij functioneren.
2

Cipramil

12-06-2016 | Man | 13
citalopram (40mg/ml)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak

2

Cipramil

28-04-2014 | Vrouw | 50
citalopram
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Gedurende 2 jaar dit middel geslikt 2001/2002 en heb me voorgenomen nooit maar dan ook nooit meer antidepressiva te gebruiken. In gevallen van somberheid aan de Sint Janskruid en de methodes van Roy Martina (acupressuur). Van cipramil was ik net een zombie. Geen echte emoties meer, geen negatieve maar ook geen positieve. Verder vreetbuien dus gewichtstoename, zweetbuien t[lees meer...]e pas en te onpas, het leken opvliegers. Kortom een verschrikking. Heb het in overleg met de huisarts heel langzaam afgebouwd.
2

Cipramil

06-04-2013 | Vrouw | 23
citalopram
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Doordat ik me zeer ongelukkig voelde en alles, (kort samengevat), duister in zag heeft mijn huisarts Cipramil voorgeschreven. In het begin was het ontzettend heftig. Veel erger dan voorheen: verdriet, angst en zelfs suicidale gedachten. Verschrikkelijk. Mijn dosis werd verhoogd aan de hand van een opbouwend schema. Ik heb dit ong 2,5 jaar geslikt zonder enige controle hier[lees meer...]op. Slechte zaak eigenlijk. Echt beter ging het niet. Een periode van een paar maanden ging het iets beter maar veelal negatief. Daarbij ben ik ontzettend aangekomen en gaat het er niet meer af!!!!!! Uiteindelijk ben ik uit eigen initiatief gestopt. Ook af te raden, maar ik was/ben er klaar mee. Ik probeer zelf wel weer op te krabbelen en me 'uit te leven' met sporten e.a.
1

Cipramil

09-09-2019 | Vrouw | 46
citalopram (40mg/ml)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Omdat ik allergisch ben voor hulpstoffen tabletten druppels gekregen. Na 20 minuten helder in hoofd maar bijwerkingen startten ook meteen. Darmen lieten alles los, voelde het zelf niet altijd. Eerste 3 dagen erg misselijk en gevoel een marionet te zijn omdat ledematen eigen leven leden. Avond van de 3e dag wegzakken, verward, huid branderig, luchtbellengevoel door hele lij[lees meer...]f, benauwdheid, gevoel alsof keel dichtkneep. Op de HAP extra antihistamine gekregen en moest acuut stoppen. Ook na stoppen nog paar dagen lijf van slag. In overleg met psychiater de antidepressivatest aangevraagd. Nu wachten op die uitslag en hopen op een medicijn waar ik niet zo heftig op reageer.
1

Cipramil

24-04-2013 | Vrouw | 32
citalopram
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Blij dat ik terug ben van Efexor naar Cipramil!
1

Cipramil

24-04-2013 | Vrouw | 32
citalopram
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak

1

Cipramil

26-02-2012 | Vrouw | 62
citalopram
Depressief
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik dit middel,omdat ik na het overlijden van mijn man erg depressief ben. Slik het nu 4 weken ,1tablet per dag van 20mg,maar het werkt totaal niet.
Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2267) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1206) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1186) - Cholesterol
Champix (1144) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1131) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (974) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (874) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (872) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (868) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (771) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (740) - Epilepsie
Metoprolol (720) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (650) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (598) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (596) - Depressie - antidepressiva TCA
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (589) - Anticonceptie - eenfase
Seroquel (588) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Metformine (573) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (545) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Furabid (545) - Antibiotica - urineweginfectie
Wellbutrin XR (539) - Verslavingsziekten
Lexapro (501) - Depressie - antidepressiva SSRI
Implanon (hormoonimplantaat) (498) - Anticonceptie - overig
Concerta (470) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (452) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (434) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (416) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (415) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (409) - Pijn
Crestor (399) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.