Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Cipramil

27
meningen

Cipramil

citalopram

geef je mening
Bij  DepressieX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Angst & paniekstoornis (24 meningen)
Angststoornis (24 meningen)
Chronische depressie (4 meningen)
Overspannen/burn-out (3 meningen)
Bipolaire stoornis (1 mening)
PDD-NOS (1 mening)
Postnatale depressie (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRIā€™s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

12
5

Cipramil

03-11-2010 | Vrouw
citalopram
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ben 3 jaar van de cipramil afgeweest, maar heb besloten toch weer te beginnen en dat is mijn grootste angst!! Voor mij is de eerste 2 tot 3 weken het medicijn erger dan de kwaal! Ik kom altijd in een diep dal maar als de cipramil aanslaat, gaat er een wereld voor mij open!!! Ik ben veel afgevallen van cipramil maar wat is belangrijker......je gewicht of je een gelukkig men[lees meer...]s voelen? Ben blij dat het bestaat!!
2

Cipramil

12-06-2016 | Man | 13
citalopram (40mg/ml)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

4

Cipramil

12-06-2016 | Man | 13
citalopram (40mg/ml)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

5

Cipramil

26-10-2019 | Vrouw | 16
citalopram (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds ik geen tabletten kan inslikken kreeg ik de druppel vorm van de medicatie. Langzaam hebben we het opgebouwt en ik zit nu aan de zeven druppeltjes, wat redelijk laag is šŸ˜„. Na Ć©Ć©n dag eigenlijk al meteen een verschil! Mensen om mij heen zagen dat ik veel meer energie had en veel vrolijker keek en was. Zelf werd ik er rustiger van en ook veel vrolijker! Ik heb eindelij[lees meer...]k weer zin om dingen op te nemen zoals mijn hobbies en school.
2

Cipramil

06-04-2013 | Vrouw | 23
citalopram
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Doordat ik me zeer ongelukkig voelde en alles, (kort samengevat), duister in zag heeft mijn huisarts Cipramil voorgeschreven. In het begin was het ontzettend heftig. Veel erger dan voorheen: verdriet, angst en zelfs suicidale gedachten. Verschrikkelijk. Mijn dosis werd verhoogd aan de hand van een opbouwend schema. Ik heb dit ong 2,5 jaar geslikt zonder enige controle hier[lees meer...]op. Slechte zaak eigenlijk. Echt beter ging het niet. Een periode van een paar maanden ging het iets beter maar veelal negatief. Daarbij ben ik ontzettend aangekomen en gaat het er niet meer af!!!!!! Uiteindelijk ben ik uit eigen initiatief gestopt. Ook af te raden, maar ik was/ben er klaar mee. Ik probeer zelf wel weer op te krabbelen en me 'uit te leven' met sporten e.a.
3

Cipramil

04-07-2012 | Vrouw | 27
citalopram
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik starte met 20 mg. De 1e week voelde ik me net een zombie, en ik had de eerste 2 weken last van verergering van de symptomen. Na 6 weken zelfstandig overgestapt naar 40mg, aangezien ik vond dat 20mg niet voldoende was. Ik slaap raar, transpireer, slaap wel, of niet, rare dromen. Maar ben overdag bijna continu moe. Dat vind ik wel vervelend. Daardoor heb ik ook nauwelijks[lees meer...] zin in dagelijkse dingen. Ik weet niet zo goed of dit nu wel het juiste is voor mij. Ik ben niet echt meer down, huil niet meer zoals ik voorheen iedere dag deed. Dus dat scheelt dan weer wel. Ik hoop ooit zonder te kunnen, gewoon blij functioneren.
4

Cipramil

01-07-2013 | Vrouw | 28
citalopram
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Begin ..met heftige bijwerkingen. Niet gekeken vooraf op de bijsluiter. Maar na twee weken terug gaan lezen en achter elkaar het rijtje van droge mond, tot MOE, misselijk, duizelig , heftig dromen etc. Maar na twee weken zga verdwenen. Chemie toevoegen gaat nooit glansrijk denk ik dan maar. Tijdens gebruik ...Weinig last gehad van de bijwerkingen. Was me wel bewust van[lees meer...] de werking. Mondiger of meer lef om te reageren op dingen ipv stil in een hoekje te blijven hangen. Heb wel mn pieken (slash..lekker zon duits toetsenbord ...) mn vrolijkheid gemist. Voelde alsof het bijtje op lavendel minder genot bracht en een stuk vlakker en minder diep binnen kwam. De combi alcohol was ook niet echt altijd even soepel..of jiust wel... Dosering vergeten? Accuut last van de middag erop. Duizelig en kloppende tong. Nu gestopt .... 4 weken lang om de dag 20 mg (ligt niet erg voor de hand) De laaste dagen zelfs wat slordiger geslikt. Nu 5 dagen na de stop klopt mn tong nog lekker door, en verschiet mn beeld nog steeds. Ik voelde me een paar dagen redelijk apatisch en naast mn schoenen lopen. Nu ervaar ik wel de dip van het afkicken van iets, ben redelijk somber, heb soms rare gedachtenkronkels en ben redelijk wisselend van stemming. Net bij de apotheek geweest voor ab.. en aldus de apother: het duurt een week voordat zulke dingen verdwijnen. Zelf ben ik hoogsensitief dus zal de sleep wel iets langer aanhouden. Maar ik hoop aan het einde van de week me wel beter te voelen.. Want deze status bevalt me niet zo ;-) ..in de hoop iets voor iemand betekends te hebben geschreven.. hierbij mijn groeten
1

Cipramil

24-04-2013 | Vrouw | 32
citalopram
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Blij dat ik terug ben van Efexor naar Cipramil!
1

Cipramil

24-04-2013 | Vrouw | 32
citalopram
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

4

Cipramil

01-09-2019 | Man | 35
citalopram (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Depressie door verschillende oorzaken, voor jullie niet relevant. Na in name cipramil had ik na enkele dagen al resultaat. Na enkele jaren werkte het naar mijn inziens niet meer. Uit mijn eigen cold turkey afgekickt, daarna voelde ik mij weer als herboren.
5

Cipramil

06-08-2012 | Vrouw | 36
citalopram
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruik Cipramil in druppelvorm. In het begin 8 druppeltjes (16 ml) maar na adviesgesprek bij de POP Poli in het Andreas Lucas ziekenhuis toen ik zwanger was mijn dosis opgehoogd naar 25 druppeltjes (50 ml) en doorgezet tijdens de zwangerschap en nu na de bevalling ook bij de borstvoeding. Voor mij is dit het perfecte middel en de perfecte dosis en het blijkt het beste mid[lees meer...]del te zijn tijdens zwangerschap en bij borstvoeding. D.w.z. van alle depressiva het middel met de minste bijwerking en schadelijke effecten voor de foetus en het kind. Voor iedereen die zwanger is; je hoeft echt niet te stoppen. Bij een POP Poli kunnen ze je adviseren. Ik ben rustig niet depressief meer en geen angst en paniek aanvallen. Ik heb een fijn huwelijk, geniet van het moederschap en de goede band met mijn zoontje (terwijl het echt niet makkelijk is geweest; o.a. monster bevalling, infectie bj mijn zoontje door te lang open water, spruw). Maar ik voelde me ondanks alles goed in balans. Vroeger trok ik me het leed van de hele wereld aan, kon ontzettend piekeren en was vaak bang en gestresst. Dat is door de Cipramil helemaal over. Bij het ophogen van de dosis wel een week erge bijwerkingen gehad (opgejaagd gevoel) maar zoals de arts al zei, dat verdween na een week. Ik gun iedereen de werking van Cipramil maar daarvoor is het echt nodig de juiste dosis te vinden.
3

Cipramil

03-11-2015 | Vrouw | 41
citalopram (10mg)
Depressief
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Door vele jaren stress in een burn out beland, met angst, en depressieve gevoelens, daardoor ook niet meer kunnen slapen en alleen maar kunnen piekeren. Hulp gezocht bij een psycholoog, maar dit was niet afdoende, ik bleef angstig en depressief. Een goed gesprek gehad met mijn huisarts en besloten om te gaan starten met cipramil druppels, doordat ik erg gevoelig ben en a[lees meer...]ltijd heftige reacties krijg op medicatie is er besloten langzaam te beginnen met 1 druppel en na 5 dagen ophogen met een druppel. Ondertussen zit ik op 5 druppels wat 10 mg is, de meeste bijwerkingen zoals meer onrust en down gevoel en geen eetlust zijn wel afgenomen, wat ik nog wel heb is dat ik vreselijk slecht slaap, maar zo'n 4 uurtjes. Ik mag van de huisarts bij onrust en voor het slapen gaan, oxazepam innemen, dit gebruik ik overdag nu niet meer zo vaak, wel in het begin van het opstarten met de cipramil. Voor het slapen gaan slik ik oxazepam 10 mg... Mijn stemming is al beter gelukkig, wel momenten op een dag maar er zit een stijgende lijn in. Nu moet ik eerst afwachten of ik op de 10 mg kan blijven ik zit nu 2 weken op 10 mg, daarvoor langzaam opgehoogd. Mijn vraag is kan ik de inname veranderen? ik neem het nu voor het slapen gaan in, maar doordat ik zo slecht slaap is het misschien goed om het de ochtend in te nemen? wie kan mij daar een antwoord op geven? En zijn er ook mensen met positieve ervaringen met 10 mg gebruik? en wanneer er weer opgehoogd moet worden, komen de bijwerkingen dan terug? Ik hoop op een reactie.
5

Cipramil

31-07-2012 | Vrouw | 41
citalopram
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

1

Cipramil

09-09-2019 | Vrouw | 46
citalopram (40mg/ml)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Omdat ik allergisch ben voor hulpstoffen tabletten druppels gekregen. Na 20 minuten helder in hoofd maar bijwerkingen startten ook meteen. Darmen lieten alles los, voelde het zelf niet altijd. Eerste 3 dagen erg misselijk en gevoel een marionet te zijn omdat ledematen eigen leven leden. Avond van de 3e dag wegzakken, verward, huid branderig, luchtbellengevoel door hele lij[lees meer...]f, benauwdheid, gevoel alsof keel dichtkneep. Op de HAP extra antihistamine gekregen en moest acuut stoppen. Ook na stoppen nog paar dagen lijf van slag. In overleg met psychiater de antidepressivatest aangevraagd. Nu wachten op die uitslag en hopen op een medicijn waar ik niet zo heftig op reageer.
4

Cipramil

10-10-2014 | Vrouw | 46
citalopram
Depressief
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Depressief door een aantal opeenvolgende gebeurtenissen, een onverwerkt trauma en misschien ook door de medicijnen voor hoge bloeddruk. Tot nu toe weinig bijwerkingen. Moest heel voorzichtig beginnen, de eerste drie dagen een druppel, na drie dagen twee druppels, weer na drie dagen drie druppels net zolang ik aan de zes druppels zit. Verminderde eetlust(mag toch wel wat af[lees meer...]), wat moe overdag en vreselijk gapen. Maar ja, wat ik met andere medicijnen heb meegemaakt is dit een eitje daarbij vergeleken. Ik merk nog niet zoveel van de werking, maar mijn psychotherapeut zei dat het zo'n beetje zes weken duurt voordat het gaan werken.
3

Cipramil

11-12-2012 | Man | 46
citalopram
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2327) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1378) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1211) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1156) - Verslavingsziekten
Sertraline (1129) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (946) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (912) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (822) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (764) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (654) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (640) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (631) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (628) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (617) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (593) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (586) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (538) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (484) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (480) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (468) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (459) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Amlodipine (426) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.