Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Sipralexa

9
meningen

Sipralexa

escitalopram

geef je mening
Bij  AngstX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (33 meningen)
Angst & paniekstoornis (13 meningen)
Postnatale depressie (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
5

Sipralexa

20-05-2023 | Vrouw | 66
escitalopram (10mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Angst na rugoperatie steeds verder pijn blijven hebben op l5 s1 direct n operatie van fuzie op l4 l5 ....van de ene specialist naar de andere gestuurd infiltraties hier en daar en toen kwamen de anti depri op de proppen ...want ik kreeg overal brandende pijnen tot zelfs in het hoofd en oren en zwakte gevoel in mijn benen toen kreeg ik sipralexa van neuroloog opgebouwd tot[lees meer...] 20 mg het ging goed zodanig terug naar 10 mg en plots begon mijn nekspieren te trekken stilletjes .....haalbaar nog dan gestopt volgens neuroloog en toen kreeg ik spierspasmen de nek erg ik wist niet .eer waar ik stond concentratieproblemen ...dokter begon botoxinfiltraties nu heb ik een soort tremor cerv dystonie en nl veel stress heb nu cymbalta en niks veranderd ....nog iemand met dit grote probleem?
4

Sipralexa

03-10-2022 | Vrouw | 29
escitalopram (10mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik had enorme paniekaanvallen doordat mijn stress level veel te hoog zat. Ik kon mij niet meer ontspannen en begon op verschillende lichamelijke klachtten te letten waardoor ik ook nog eens angst begon te krijgen voor ziektes. Ik ben nu aan het afbouwen naar 5mg stilletjes aan zou ik er mee willen stoppen. Ik heb al eens een poging gedaan maar ik was er eigenlijk n[lees meer...]og niet klaar voor.
1

Sipralexa

16-08-2022 | Vrouw | 37
escitalopram (20mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Deze medicatie was geen succes voor mij. Ik heb het bijna een half jaar geslikt zonder verbetering van mijn klachten. Nu gebruik ik Sertraline, wat heel goed werkt voor mij.
4

Sipralexa

21-07-2022 | Vrouw | 37
escitalopram (20mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Enkele jaren geleden opgenomen wegens ernstige depressie met angststoornis. Begonnen met 10mg, maar enkele keren een terugval gehad. Tijdens therapie ontdekt dat ik ernstige verlatingsangst heb omwillen van een zeer triestige jeugd. Opgebouwd naar 15mg en dan verder naar 20mg. Sindsdien kan ik opnieuw een normaal leven leiden. Na jaren ziekte terug aan het werk. Ik word ni[lees meer...]et meer belemmerd in mijn leven door angst. De bijwerkingen zijn soms lastig, maar leven in angst nog veel lastiger. Wel hoop ik ooit nog wat te kunnen afbouwen. Ik deed dit al eerder en toen waren de ontwenningsverschijnselen enorm. Anderzijds neem ik liever 1 pil per dag, dan opnieuw te hervallen.
5

Sipralexa

28-12-2020 | Vrouw | 40
escitalopram (20mg)
Angst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

3

Sipralexa

08-07-2019 | Man | 29
escitalopram (10mg)
Angst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Pak nu een dikke 6 maand sipralexa 10 mg nu merk ik dat mijn angst stillaan terug begint te komen en me wat down voel dus de ha heeft gezegt voor te verhogen naar 20 krijg je daarvan ook een bijwerkingen??
3

Sipralexa

13-06-2019 | Vrouw | 48
escitalopram (10mg)
Angst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na 3 jaar deze pil te nemen, heb ik sinds 1 maand besloten te stoppen hiermee. Ik ben 12 kg aangekomen, en had geen sexleven meer... Ondertussen komt het gevoel eindelijk terug! Ook de emoties komen terug, maar ik probeer deze onder controle te houden. In het begin was ik zeer draaierig.. Ik voel me niet ongelukkig en denk dat het me eindelijk zal lukken zonder!
3

Sipralexa

22-01-2019 | Man | 54
escitalopram (10mg)
Angst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik neem deze medicijnen al bijna 2 weken maar voel mij erdoor moe .en verhoogde hartslag..en heb de indruk dat ik erdoor dikker van wordt ......
3

Sipralexa

23-02-2015 | Man | 21
escitalopram (20mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1384) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1139) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (950) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (771) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (767) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (642) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (621) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (588) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (542) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (495) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (471) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (432) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.