Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Maprotiline

7
meningen

Maprotiline

maprotiline

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (4 meningen)
Chronische depressie (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
4

Maprotiline

13-02-2019 | Vrouw | 65
maprotiline (25mg)
Depressief
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Paniekaanvallen wat resulteert in depressie Gebruik het al 20 jaar. Vorig jaar gestopt, heb er een jaar over gedaan om het af te bouwen. Ben er nu weer aan omdat de angsten en paniekaanvallen terugkomen wat suïcidaal kan worden.
5

Maprotiline

30-08-2017 | Vrouw | 22
maprotiline (75mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Tijdens therapie heb ik de diagnose depressie gekregen. (later bleek dat ik vrijwel alle symptomen heb van serotonine tekort maar dit is niet te bewijzen). Ik ben met dit medicijn tijdens mijn therapie begonnen, enkele maanden later ben ik met dit medicijn afgebouwd omdat therapie was afgelopen. Ik voelde me beter en mentaal ook goed. Na 3 maanden ben ik wederom begonnen [lees meer...]met Maprotiline. De eerste weken voelde ik me goed, hetzelfde als met de medicatie. Daarna begon alles bergafwaarts te gaan. Ik begon weer 'gekke' gedachtes te krijgen, voelde me erg neergeslagen, niet kunnen slapen en/of doorslapen. Na bezoek bij de huisarts opnieuw begonnen met Maprotiline wat snel werd opgebouwd naar 75mg. 2 weken later voelde ik mij stukken beter. Ik kon weer normaal slapen en de 'gekke' gedachtes zijn zo goed als weg. Dit medicijn is een uitkomst voor mij.
5

Maprotiline

06-09-2016 | Vrouw | 46
maprotiline (75)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Meerdere keren in mijn leven gebruikt. In het begin bijwerkingen maar zeer langzame opbouw maakt het gemakkelijker. Na 1,5 week 75mg effect merkbaar. Niet zoals bij andere middelen algehele afstompen van gevoelens maar je blijft jezelf. Ben niet iemand met lichte depressie/somberheid maar hevig, dus heb wat bijwerkingen (in begin licht dronken gevoel, nachtmerries, later a[lees meer...]lleen nog droge mond) er graag voor over. Met medicatie echt gelukkig gevoel. In de avond tijdig innemen, dan slaap je goed en s'ochtends geen last van.
3

Maprotiline

21-02-2015 | Man | 65
maprotiline (25mg)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik kende dit middel al vele jaren, maar gebruikte het zeer incidenteel om mijn slaapproblemen mee aan te pakken. In deze lange periode werkte het als zodanig naar tevredenheid want ik sliep op één dosis 3 tot 4 nachten prima. Wel had ik dan overdag veel problemen met sufheid en slaperigheid, maar bij een goede timing van inname was dat te verdragen. In november 2012 heb ik[lees meer...] het zelf aan de huisarts voorgesteld het als antidepressivum te gaan gebruiken omdat ik verschijnselen had die veel aan burnout deden denken. Zelf omschreef ik het als zenuwuitputting, "te weinig stroom in de bedrading", wat mij, naast een algeheel gevoel van onrust en onbehagen, beangstigde bij mogelijke crisissituaties. Het middel heeft enigszins geholpen, maar het feit dat ik sindsdien een keer of zeven vergeefs heb geprobeerd om af te kicken geeft mij toch het gevoel er verslaafd aan te zijn, terwijl de arts(en) nu juist beweren dat je er niet aan verslaafd raakt..... Komt dat omdat ik inderdaad te weinig neurotransmitter produceer of zijn dit afkickverschijnselen die met dit middelgebruik te maken hebben? De depressieve gevoelens die ontstaan bij niet-gebruik zijn echter zo heftig en bedreigend dat ik weer gauw aan de slik ga. Als slaapmiddel werkt het bij mij nauwelijks meer helaas, tenzij ik de dosis tijdelijk verhoog....
5

Maprotiline

27-04-2010 | Man
maprotiline
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

2

Maprotiline

25-07-2009 | Vrouw
maprotiline
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik gebruik dit middel nu iets van twee weken. ik zit sinds 11 dagen op de 75 mg ik voel me erg rot en dow neerslachtig en kan weinig hebben. mogelijk zijn dit de bijwerkingen maar die hadden volgens mij al weg moeten zijn. misschien ben ik veels te vroeg om er iets over te kunnen zeggen, maar het voeld gewoon niet goed. ik hoop dat iemand anders dit middel ook gebruikt en [lees meer...]kan mij jullie ervaringen met mij delen.
1

Maprotiline

22-05-2008 | Vrouw
maprotiline
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Werkt amper voor mijn gevoel. Grote steeds terugkerende vermoeidheid en slaperigheid, neerslachtigheid en gewichtstoename. Ik heb al een lange tijd last van vermoeidheid en neerslachtigheid, Als deze medicatie dit allemaal verergert vind ik het voor mij een erg slecht medicijn.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1385) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1212) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1144) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (952) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (774) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (663) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (643) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (640) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (622) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (589) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (544) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (497) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (433) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (424) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.