Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

54
meningen

Anafranil

clomipramine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (20 meningen)
Angst & paniekstoornis (10 meningen)
Angststoornis (4 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (1 mening)
Sociale fobie (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry 2019, 18 (3) (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

2

Anafranil

24-08-2021 | Vrouw | 30
clomipramine (75mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 5
Na CPTSS en comorbide gegeneraliseerde angststoornis ooit begonnen na een totale breakdown. Eerste 2 weken met lorazepam ernaast. Slikte 225 mg omdat ik voelde (met steeds prikken blpedspiegel) het niet genoeg deed. Nu 2,5 jaar gebruikt. Al bijna een half jaar aan het afbouwen, eerst vielen de ontwenningsverschijnselen mee. Nu 2 weken volledig gestopt, ik voel me net een j[lees meer...]unk. Doodziek! Hartkloppingen, raak mijn ademhaling kwijt, paniekaanvallen, schokjes, pijn in buik en darmen, constant nerveus en bang, niet kunnen slapen, huilbuien. Nog nooit was ik zo lang, zo heftig zo ziek. Ook niet van eerdere medicatie. Dit zag ik NIET aankomen. Is me ook nooit verteld dit zo extreem zou zijn. Als ik had geweten dit zo extreem was (en ik kan een hoop hebben) was ik hier nooit aan begonnen. Het heeft me wel een tijd wat meer rust gebracht, sliep meer, was afgestompter en minder kwetsbaar qua gevoel. Bang voor een terugval, maar wil nooit, niet meer afhankelijk zijn. Hoop het met 2 weken ÉCHT over is!! Je word er heel erg gek van...maar misschien lag dit ook aan de erg hoge dosering en gebruikersduur.
1

Anafranil

07-11-2020 | Man | 57
clomipramine (75mg)
Angststoornis
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 2
IS VOLGENS MIJ EEN SOORT GIF IK WERD ER BIJNA GEK VAN !! voel me beter met paroxetine
2

Anafranil

28-04-2019 | Man | 42
clomipramine (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 2
Hallo, Ik heb dit ook gehad. Ik heb nu 10 jaar behoorlijk zware angstoornissen, de ene dag beter dan de andere. Heb zowat gans de apotheek geprobeert. Ik neem nu al jaren Lysanxia, en is ook niet denderend, maar ja, ik reageer te fel op meeste meds. Wat jij beschrijft heb ik ook vaak gehad bij verschillende meds.. Hoe moeilijk het ook is, probeer vol te houden en prob[lees meer...]eren... Groetjes Steve
3

Anafranil

22-04-2019 | Vrouw | 46
clomipramine (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 4
Hoi,in februari 2019 begonnen met anafranil 10mg dit ging zonder problemen geen bijwerkingen en voelde na de 10de dag geen angst of paniek meer. Dan opgebouwd naar 20mg bij deze kreeg ik alle bijwerkingen erbij,het ergste was de werking op mijn spieren en enorme spierzwakte op mijn benen. Na ongeveer 12 dagen verdween alles van bijwerkingen. Nu zijn we april en krijg ik si[lees meer...]nds 3dagen barstende hoofdpijn,misselijk,en terug enorme spierzwakte op de benen. Ik neem 20mg per dag in 2 innamens, kwa angst en paniek werkt het super goed deze zijn helemaal verdwenen,ik vraag mij nu af vanwaar deze bijwerkingen vandaan komen en wat kan ik er mee doen??? Neem ik mss te weinig of te veel??? Want de spierzwakte op de benen is hel. Alvast bedankt. Groetjes Angke.
3

Anafranil

25-01-2019 | Man | 53
clomipramine (75mg)
Angststoornis
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 3
Ik heb een vraag, ik slik al vele jaren anafranil maar sinds 2 weken slik ik nu 60 Mg (was 30 Mg). Ik voel me eerder slechter dan beter (onrustiger en neerslachtiger). Moet ik wel doorgaan of wil ik te snel resultaat? De dokter Vertelde dat het 2 weken zou duren voordat het aou "aanslaan". Ik slik het i.c.m. 30 Mg Frisium.
2

Anafranil

19-07-2018 | Vrouw | 47
clomipramine (25mg)
Chronische depressie
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 4
Ik ben op advies van de psycholoog na 10 jaar gebruik van Fluoxetine overgestapt op Anafranil. Ik heb het ongeveer een jaar gebruikt en ben toen weer terug overgestapt naar Fluoxetine. Ik was minder depressief maar ik voelde mij niet 'gewoon mezelf', wat ik wel had met de fluoxetine. Ook hielp het niet echt tegen mijn eetstoornissen. In overleg met de huisarts hebben w[lees meer...]e eerst de dosis verhoogd maar dat had niet gewenste effect dus toen weer terug naar de Fluoxetine en dat slik ik nu alweer meer dan 10 jaar en voel me (meestal) prima.
1

Anafranil

20-11-2017 | Vrouw | 58
clomipramine (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 3
Ik heb van mijn huisarts anafranil voorgeschreven gekregen, sinds ik die neem heb ik, overmatig zweten, geen fut, uitslag, steeds moe en erge oorsuis is om gek van te worden heb ook gewichtstoename. Ben naar een oorarts geweest voor die Oorsuis om zeker van te zijn dat het niet zelf aan mijn oor lag, ik heb die Oorsuis enkel aan mijn linkeroor. De oorarts zei dat het een b[lees meer...]ijwerking was van anafranil, ben nu 1 maand gestopt met anafranil maar dat Oorsuis blijft aanhouden. Nu neem ik Sipralexa 10 mg en blijkbaar krijg je dezelfde bijwerkingen zoals bij anafranil. Ben radeloos! Geen van beiden geven resultaten ze geven enkel bijwerkingen.
1

Anafranil

16-09-2017 | Vrouw | 43
clomipramine (25mg)
Obsessieve-compulsieve stoornis
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 5
Helaas geen baat erbij, alleen vervelende bijwerkingen waardoor de psychiater me weer liet stoppen met het middel. Ook geen effect bij de depressie die ik naast de OCD draag. Ik heb 225 mg geslikt. De ergste bijwerkingen vond ik het zweten en de zwakte (zwak op de benen staan). De andere bijwerkingen: Duizeligheid, vermoeidheid, problemen met het praten, tintelingen in han[lees meer...]den, armen en benen, reflexmatige spiertrekkingen in de benen.
5

Anafranil

22-12-2016 | Vrouw | 26
clomipramine (75mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 5
Tijdens de opbouw was ik erg misselijk (dit was een hel i.c.m. emetofobie) en ben ik flauwgevallen. Na de opbouw merk ik vooral dat ik overmatig zweet en vermoeider ben dan zonder het slikken van deze tabletten. De opbouw was een hel van een paar weken, maar nu ik al langere tijd 112,5 mg slik (in mijn bloed blijkt dit de juiste hoeveelheid te geven) voel ik me zoveel bete[lees meer...]r dan ik me ooit gevoeld heb!
4

Anafranil

18-06-2016 | Vrouw | 28
clomipramine (75mg)
Chronische depressie
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 4
Heeft een aantal jaren goed zijn werk gedaan als anti-depressivum. Zeker in vergelijking met alleen gesprekken, en enkele ssri's. Het werkte niet meteen optimaal, zodat er lithium aan is toegevoegd. Van deze combi werd ik minder somber en angstig en kreeg ik ook weer meer energie. Het heeft me het zetje gegeven om intensief bezig te gaan met cognitieve therapie en weer d[lees meer...]ingen te gaan ondernemen. Het was in die zin een goede opstap en ondersteuner. Ik ben na een paar jaar weer in een depressie gevallen, waarna ik overgestapt ben op Parnate. Ik slik op dit moment een combinatie van lithium en Parnate en daar doe ik het heel aardig op.
3

Anafranil

22-02-2016 | Man | 32
clomipramine (75mg)
Depressie
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Hoe en/of wanneer kan ik Anafranil (clomipramine) retard (sustained release) 225 MG, drie tabletten het beste innemen?
5

Anafranil

12-02-2016 | Man | 45
clomipramine (75mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 4
ik heb veel middelen gehad maar dit middel is top spul!. mijn hele leven al angsten gehad nu ben angsten vrij. Gr martin
2

Anafranil

03-02-2016 | Vrouw | 51
clomipramine (75mg)
Depressiviteit
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 4

3

Anafranil

31-07-2015 | Vrouw | 46
clomipramine (75mg)
Depressie
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 4
In het begin heb ik veel last van bijwerkingen gehad. Ik werkte toen nog en ben toen gestopt met de Anafranil. Later heb ik het middel nogmaals geprobeerd. De bijwerkingen waren minder maar het middel werkt tot nog toe het beste bij mij. Ik gebruik het samen met seroquel
1

Anafranil

07-11-2014 | Vrouw | 41
clomipramine
Borderline persoonlijkheidsstoornis
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 5
ik hoop dat ik met deze ervaring veel mensen zal helpen. ik heb een 3tal weken anafranyl 75mg retard gebruikt en de eerste 10 dagen waren fantastisch. nu kan ik alleen maar besluiten dat ik door deze pillen nog nooit zo diep geraakt ben. ik kan alleen maar huilen en in een bolletje in mijn bed kruipen en ben nog eens angstig bovendien. soms zie ik dingen in een flits die e[lees meer...]r niet zijn. ik weet nu wat ik met deze pillen ga doen, en dat is in de vuilbak gooien want zoiets wil ik niet meer meemaken. daarvoor nam ik paroxetine 40 mg en ben er maanden goed door geweest op gebied van angsten want ik heb agorafobie. maar voor borderline helpt het niet. morgen komt de dokter langs en ik hoop dat hij mij eindelijk het juiste middel kan voorschrijven. dus mensen begin niet aan anafranyl, ik hoop dat ik een beetje kon helpen.
5

Anafranil

20-12-2013 | Man | 43
clomipramine
Depressie
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 4
Na drie SSRI's kreeg ik afgelopen zomer Anafranil voorgeschreven. Vanaf de eerste week merkte ik onmiddellijk effect! Bij mij werkt het zeer goed en ik wil voorlopig ook geen wijzigingen in dosering etc doen. Zit nu op 2 maal 75 retard. Bijwerkingen zijn wel fors: bloeddruk omhoog, droge mond, zweten, krachtverlies, vertraagde zaadlozing, moe, gewichtstoename en verstoorde[lees meer...] stoelgang. Maar daar staat de effectieve werking tegenover...dan maar wat bijwerkingen!

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2234) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1175) - Cholesterol
Citalopram (1155) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1140) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1096) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (936) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (863) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Venlafaxine (856) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (849) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (760) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (724) - Epilepsie
Metoprolol (705) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (647) - Depressie - antidepressiva overig
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (575) - Anticonceptie - eenfase
Mirtazapine (575) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (573) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (571) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Metformine (564) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (527) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (515) - Verslavingsziekten
Furabid (503) - Antibiotica - urineweginfectie
Lexapro (496) - Depressie - antidepressiva SSRI
Implanon (hormoonimplantaat) (484) - Anticonceptie - overig
Concerta (465) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (441) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (419) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (410) - ADHD - psychostimulantia
Diclofenac (405) - Pijn
Euthyrox (404) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Crestor (395) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.