Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Nortrilen

251
meningen

Nortrilen

nortriptyline

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
droge mond reumatische pijnen misselijkheid handen trillen of trillen tijdens het rusten duizeligheid hartritmestoornissen slaperigheid

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (100 meningen)
Stoppen met roken (31 meningen)
Chronische depressie (26 meningen)
Postnatale depressie (4 meningen)
Complex Regionaal Pijnsyndroom (CRPS) (2 meningen)
Polyneuropathie (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Nortriptyline (Notrilen)

Bojan Nikolik (06-06-2015)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

3

Nortrilen

19-04-2024 | Vrouw | 71
nortriptyline (25mg)
Stoppen met roken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

droge mond slaperigheid

De eerste maand werkte het uitstekend. Ondanks dat ik het roken heel af en toe toch miste, bleef mijn humeur gewoon goed. Nu, na ongeveer 6 weken ben ik iedere keer dat ik het roken mis, meteen de hele dag of nog langer, niet te genieten. Moeilijk volhouden op deze manier.
1

Nortrilen

25-03-2024 | Vrouw | 65
nortriptyline (25mg)
Gordelroos
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

reumatische pijnen

Kreeg dit bij gordelroos. Het hielp tegen de pijn na 4 weken kon ik een uur na inname mijn handen niet meer gebruiken. Reumatische pijnen.
1

Nortrilen

13-02-2024 | Vrouw | 26
nortriptyline (25mg)
Postnatale depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

misselijkheid duizeligheid handen trillen of trillen tijdens het rusten droge mond hartritmestoornissen

Niet aan beginnen!!!! Zeeer slechte ervaringen, 6 weken gebruikt, geprobeerd om vol te houden maar neen, klachten werden alleen maar slechter. Ik werd er slechter van + zm gedachten kwamen er nog bij. Hartkloppingen, zweten, trillen, misselijkheid, hoofdpijn, niet helder kunnen nadenken, uitslag op mijn tong. Is alleen maar vergifff!!! Nu al maanden mee gestopt alle klacht[lees meer...]en zijn weg, maar het blijft een traumatje door deze medicatie. Als vrouwen met ppd zitten, ik weet hoe moeilijk het is maar het gaat over! Ik las continu ervaringen van medicijnen il zoekte continu een oplossing, en heb het uiteindelijk gevonden! Als een vrouw met ppd dit leest gelieve te reageren, ik weet hoe moeilijk het is!
4

Nortrilen

08-01-2024 | Vrouw | 52
nortriptyline (10mg)
Aangezichtspijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na veel wikken en wegen en allerlei gebruikers reviews te hebben gelezen het in eerste instantie geweigerd maar de pijn werd dusdanig dat ik uiteindelijk overstag ging.Ik heb het rustig opgebouwd en merkte in het begin bij 20 mg al enige verbetering maar al snel moest ik ophogen omdat de pijn er toch doorheen kwam.Na ongeveer 2 maand gebruik zat ik op de 50 mg.Ik merkte da[lees meer...]t bij elke ophoging van 10 mg het zo,n dag of 4-5 duurde voordat het zn effect had.Het effect hield dan maximaal 3 weken aan en dan kwam de pijn er weer doorheen,dus wéér 10 omhoog.Dit mocht ik doen tot 100 mg.Wat ik ook snel bereikte...tussendoor nog een proef gehad met carbamazepine en pregabaline wat allebei enorme bijwerkingen gaf en dus na elk een dag of 7 geprobeerd te hebben weer staakte.De nortriptyline/nortrilen geeft minimale bijwerkingen in vergelijking met die twe proefmedicijnen.Ik heb met nortryptiline een drogere mond dan normaal-af en toe een klein beetje oorsuis-ik heb levendige dromen...en dat was het ! Bij de carbamazepine en pregabaline was het ofdat ik de hele dag stoned was , ik vergat dingen,kon niet op woorden komen.Ergens werd mij gevraagd om mijn geboorte datum en ik kon er ineens niet opkomen, ik was zo duizelig dat ik niet kon blijven staan...dus ik blijf mooi op de nortrilen..Twee weken geleden een avonddosis vergeten en de volgende dag had ik geen terugval in pijn... aangezien ik op de max dosis zat van 100 dacht ik..ik probeer gewoon 20 mg minder....en de pijn bleek niet erger te worden daarna..dus 1 week 90 geslikt en deze week weer 20 eraf..en dat gaat nog steeds goed !
3

Nortrilen

04-01-2024 | Vrouw | 22
nortriptyline (10mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

3

Nortrilen

12-12-2023 | Vrouw | 23
nortriptyline (87,5mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

1

Nortrilen

14-08-2023 | Vrouw | 65
nortriptyline (10mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gekregen voor zenuwpijn 2x 10mg innemen voor het slapen gaan. gelijk veel last van buikpijn, obstipatie, vermoeidheid en oorsuizen. Kan geen voordelen opnoemen, kreeg zelfs meer pijn.na 4 weken uit eigen beweging gestopt.
3

Nortrilen

27-07-2023 | Vrouw | 33
nortriptyline (10mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds 2 maanden gebruik van Nortrilin ivm chronische pijn. Begonnen met 10mg en elke 3/4 week (mocht sneller, door bijwerkingen lukte dit niet) opgehoogd tot 30mg. Bij ophogen eerste 2 dagen geen bijwerkingen, daarna beginnen de bijwerkingen zoals beschreven. Ene bijwerking verdwijnt en wat anders komt er voor in de plaats. Na 1,5/2 weken zijn de bijwerkingen zo goed als v[lees meer...]oorbij en de pijn is ook daadwerkelijk minder. Bijwerkingen die blijven: enorm moe, wazig zien, diep slapen, buikpijn/opgezette buik. Ik kom de dagen weer makkelijker door, omdat de pijn minder is. Dit maakt me weer een vrolijker mens :-).
1

Nortrilen

28-06-2023 | Vrouw | 83
nortriptyline (10mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Twee weken deze medicijnen gebruikt, maar nog geen resultaat
1

Nortrilen

18-05-2023 | Vrouw | 27
nortriptyline (10mg)
Artrose van de wervelkolom
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb dit medicijn een tijdje geslikt omdat mijn pijnspecialist het voorschreef voor de zenuwpijn door slijtage op jonge leeftijd. Het hielp niet voor de pijn, sterker nog na het stoppen werd de pijn een stuk beter door alles van mijn revalidatie weer op de pakken. Alleen nu heb ik het gevoel dat ik met een depressie zit, het is nu 6 weken na het stoppen en ik heb het gev[lees meer...]oel dat dit medicijn mijn geluksstofje in mijn hersens heeft verpest. Wie herkent dit? Ik werd er tijdens de behandeling wel een stuk vrolijker van, al hielp het niet voor het doel. Ik slikte 10mg per dag voor 4 maanden ongeveer.
4

Nortrilen

18-05-2023 | Vrouw | 58
nortriptyline (50mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik kreeg dit voor mijn depressie met angststoornis en zenuwpijnen. Pak dit twee maanden en ik voel heel wat rustiger en minder angstig . Ik heb wel een versnelde hartslag , hopelijk gaat dit over of kan er iets aan gedaan worden.
1

Nortrilen

17-05-2023 | Vrouw | 30
nortriptyline (10mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vreselijk middel. Ik heb 6 dagen laagste dosis gebruikt voor zenuwpijn. 6e nacht werd ik wakker met OORVERDOVENDE tinninus. Ik ben direct gestopt en heb daarna 4 nachten zo goed als niet kunnen slapen en de ergste paniek ooit. Voordat ik begon met de medicijnen sliep ik prima. Na 4 dagen knapte ik op en nam de volume van tinnitus af. Het is er nog steeds, maar hoop zo erg [lees meer...]dat het weggaat!!
1

Nortrilen

31-03-2023 | Vrouw | 27
nortriptyline (10mg)
Slapeloosheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik sliep 6weken niet meer door , toen was ik op. Kreeg oxazepam maar zelf daarmee sliep ik nog niet door. Toen schreef mijn huisarts mij nortilen voor. De 2e dag sliep ik alweer rustig door. Maar op dag 6 voelde ik mij extreem depressief , prikkelbaar , misselijk , licht in mijn hoofd waardoor ik niet meer kon werken of autorijden. Was helemaal mezelf niet meer. Fijn da[lees meer...]t het bestaat maar voor mij niet weggelegd.
5

Nortrilen

12-02-2023 | Vrouw | 51
nortriptyline (50mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik krijg de nortrilen voor zenuwpijn , ik gebruik het nu 1,5 maand .. Vreemd genoeg vond ik opeens het roken vies, dus ik rookte van 15 sigaretten per dag opeens 2 per dag en nu helemaal niks meer . Ik was niet van plan te stoppen, maar dit ging vanzelf .. heb geen afkick verschijnselen ervan , de zin in een sigaret is er ook niet .. Soms probeer ik het wel eens maar [lees meer...]na 1 trekje gooi ik hem weg , vind het echt vies.. Behalve een droge mond en vieze smaak heb ik verder geen bijwerkingen
3

Nortrilen

18-01-2023 | Vrouw | 28
nortriptyline (25mg)
Maagklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik neem deze medicatie voor maagpijn waarmee ik al ruim een jaar sukkel + gevoel dat er iets vastzit in mijn keel dat vermoedelijk zou kunnen komen door reflux. De eerste 2 weken van gebruik 25mg/dag had ik heel fel een zombiegevoel, niet helder in mijn hoofd, moeite met concentreren, mijn emoties waren afgevlakt, heel vaak wakker worden 's nachts, altijd heel moe in de oc[lees meer...]htend ongeacht hoeveel uur ik sliep, ENORM verminderde eetlust, had gewoon zin in niets, voelde mij niet meer mijzelf. Heb overwogen om ermee te stoppen, toen in tranen naar de huisarts gelopen, maar ze raadde aan om toch te blijven doornemen omdat dit als laatste medicatie werd gezien om mij te helpen met de maagklachten en de bijwerkingen zouden beteren. Ik heb doorgezet, maar in mijn 3de week werd ik duizelig (dit viel samen met 1 week nadat ik covid heb gehad) en wazig zien, zicht niet kunnen scherpstellen, ik kan met moeite mijn mails voor het werk lezen, alles lijkt wazig en is heel moeilijk om de focus te behouden. Duizeligheid en dat wazig zien blijft nu wel ruim een week, wat wel angstaanjagend is. Een heel sterk vermoeden dat het dus door de medicatie komt. Ik ga morgen naar de dokter om dit te bespreken. Wil er graag mee stoppen.
5

Nortrilen

08-01-2023 | Man | 27
nortriptyline (25mg)
Stoppen met roken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik krijg Nortrilen voorgeschreven om te stoppen met roken. Heb minder trek om te roken. Verder wat mij erg opvalt en waar ik meeste blij mee ben is dat mijn stemming etc. veel beter is geworden. Ik geniet weer van de kleine dingen in mijn leven en ik heb een betere kijk in de toekomst. Bedankt. Ik ben er net mee begonnen dus hoop ook dat ik ook kan stoppen met roken.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1392) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (957) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (670) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (650) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (592) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (506) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (465) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (435) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.