Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Prothiaden

7
meningen

Prothiaden

dosulepine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (5 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
5

Prothiaden

27-09-2023 | Man | 61
dosulepine (25mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik neem 4 antidepressiva 's namelijk Wellbutrin 300mg , paroxitine 30mg , Protiaden 25mg en Trazodone 100gram , maar durf ik Protiaden te stoppen heb ik het weer nodig
1

Prothiaden

08-03-2021 | Vrouw | 36
dosulepine (75mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

1

Prothiaden

14-07-2020 | Man | 61
dosulepine (75mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Prothiaden 75 mg,is zeker niet aan te raden tegen tics,nochthans schreef een neuroloog ze mij voor,om van mijn tic in mijn mond af te geraken,depressief ben ik niet.
1

Prothiaden

10-05-2019 | Vrouw | 38
dosulepine (75mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hoi, 18 maart begonnen met prothiaden 75 mg.( angsten + continue beklemming op mijn borstkas)Daarvoor verschillende AD genomen zonder resultaten. Na 4 weken begon ik verbetering te voelen. Jammer genoeg na een goede week kwamen er weer slechte dagen. Toen heeft mijn psychiater beslist om de dosis te vergohen naar 150 mg. Ben al bijna tweede week verder met hogere dosis en[lees meer...] steeds geen verbetering. De goede dagen willen precies niet terug komen.Continue een angstgevoel en beklemming op mijn borstkas. Iemand ervaring, is het normaal ,? Graag jullie ervaring bij opbouwing.
3

Prothiaden

16-09-2018 | Man | 21
dosulepine (25mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na het proberen van antipsychotica, dit middel voorgeschreven gekregen. Werkte al snel in op mij, na ongeveer 2 weken. Mijn lust om te werken nam toe, dingen doen werd weer interessant. Over het algemeen heeft deze medicatie een zeer goede werking. Ben nu reeds ong. 4 maand dit aan het nemen. Hopelijk kan naar de toekomst toe de de medicatie/dosis stopgezet/verminderd word[lees meer...]en. Antidepressiva is een goede (tijdelijke) oplossing als je in een moeilijke situatie zit, maar naar mijn mening is geen medicatie nog altijd beter.
3

Prothiaden

05-05-2012 | Vrouw | 50
dosulepine
Depressief
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik pak al sinds mei 1994prodiaden maar heb nog steeds last van depessief te zijn.Ik heb al dikwijls geprobeerd om af te bouwen maar dat gaat helemaal niet. sinds vorig jaar mei is er reuma sjorgen vast gesteld en had de huis dokter voor gesteld om prodiaden af te bouwen en een ander antidepresia middel te te nemen de naam weet ik helaas niet meer . Om dat hij voorstelde om[lees meer...] plakenil te nemen voor reuma. Ik was een vrak en ben na een week terug begonnen met prodiaden .Ik heb dit middel blijkbaar nodig maar toch geeft het mij niet voldoende resultaatWie heeft deze ervaring ook.
5

Prothiaden

15-03-2010 | Vrouw
dosulepine
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
De eerste drie weken last van bijwerkingen (duf, moe, slaperig etc.) gehad en daarna niet meer. Ikzelf ben allergisch voor de verbindingsstof maar dat geeft verder geen problemen.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1393) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (957) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (670) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (651) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (592) - Verslavingsziekten
Metformine (590) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (435) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.