Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Sinequan

10
meningen

Sinequan

doxepine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
5

Sinequan

01-01-2023 | Vrouw | 68
doxepine (25mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinequan helpt mij al 8 jaar tegen angst en periodes van schuldgevoelens, somberheid enz. Geen bijwerkingen en na een paar dagen gebruik trok de grijze mist gewoon weg en heb ik er geen enkele last meer van gehad. Het leek een wonder. Tot nu. Het medicijn is niet meer te krijgen in Europa. Onvoorstelbaar. Ik weet van meer mensen die hier zoveel aan hebben en nu in zak en a[lees meer...]s zitten omdat het er niet meer is. De vervangers hebben naast doxepine allemaal ook andere bestanddelen en daar kan ik dus niet tegen. Het medicijn is ws te goedkoop, er wordt niet genoeg aan verdiend. En dat gaat voor toch???? Inmiddels ben ik aan het afbouwen met alle vervelende bijwerkingen....
4

Sinequan

22-06-2020 | Vrouw | 57
doxepine (25mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Helpt goed tegen zenuw pijn ,en goed kunnen slapen ,overdag stijfheid in spieren en wat last van afvlakken gevoel en in zich zelf keren
5

Sinequan

27-01-2020 | Vrouw | 57
doxepine (25mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Zenuw beknelling rug ,hoogte schouderbladen, kan nu pijnloos slapen!!
5

Sinequan

26-01-2020 | Vrouw | 63
doxepine (10mg)
Aangezichtspijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik nam dit al zoveel jaren zonder probleem. Mijn arts stopte plotseling ermee. Kreeg alleen jeuk .3 maanden verder elkedag vechten. Niet normaal gewoon. Na 1 week snel via andere apotheek laten komen. Mocht niet meer baten.
5

Sinequan

09-01-2020 | Vrouw | 75
doxepine (10mg)
Artrose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Tegen Reumapijn-artrose gebruik ik dit medicijn. Ben er zeer tevreden over. Nu is het niet beschikbaar en wie weet wanneer het weer is??? Of hoe kom je er aan??
5

Sinequan

10-11-2019 | Vrouw | 60
doxepine (25mg)
Chronisch pijnsyndroom
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinequan /Doxipine heb ik lang gebruikt, een goed medicijn, zonder bijwerkingen. Het is nu tijdelijk uit de handel i v m een grondstof die niet leverbaar is . Ik heb iets anders gekregen nortriptyline, ik zit in de hel, ik neem ze nu ook niet meer. Hopende dat mijn zeer goed werkende medicijn Sinequan snel weer terug is. Ik zie op internet dat er meer wanhopige men[lees meer...]sen zo eraan toe zijn, zonder Doxipine /Sinequan. Vréselijk.
5

Sinequan

07-11-2019 | Vrouw | 52
doxepine (25mg)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dit wondermiddel werkt op vele vlakken.... tegen pijn, tegen angst, tegen depressies, tegen slapeloosheid. Ik schrok me rot toen ik werd gebeld door de apotheker dat dit prachtmedicijn uit de handel is. Met de fabrikant gebeld, in maart is Sinequan weer terug ! En nu zien te overleven........
5

Sinequan

04-11-2019 | Vrouw | 59
doxepine (50mg)
Artrose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Er is een fout opgetreden in mijn vorige waardering !? Algehele tevredenheid 5 sterren ! Zéér tevreden over dit medicijn.
5

Sinequan

02-11-2019 | Vrouw | 59
doxepine (25mg)
Buikpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Door crohn en artrose van nek tot heupen ,en spodylolisthesis , én scoliose had ik veel pijn. Vaak dag en nacht. Eerst gebruikte ik lange tijd 25 mg, (en soms gabapentine) nu sinds 'n paar maanden 2x 25 mg. TOP middel. Ik kan zelfs weer stukken lopen, en de chronische pijn aan mn darmen is zo goed als weg. Gisteren belde de huisarts en de apotheek dat Sinequan [lees meer...]/Doxipine uit de handel is tot maart, en misschien ook helemaal nooit meer leverbaar is. Ook kreeg ik te horen dat het een vrij ouderwets middel is. Ik kreeg het ooit van een fijne Duitse arts bij de pijnbestrijding. Ik moet gaan overstappen op nortryptiline.........................dat is volgens de apotheek het meest vergelijkbare middel. Als mijn pijn maar wegblijft ! Dan vind ik alles prima. Heb t al opgezocht, en i d d wordt ook ingezet tegen zenuwpijnen.
4

Sinequan

30-06-2014 | Vrouw | 36
doxepine
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinequan, niet voor depressie maar tegen angst en paniek. Heeft sederend effect en dit is al na twee uur merkbaar. De eerste 4 weken bijwerkingen als droge mond, slaperig, vermoeid. Daarna verdwenen deze bijwerkingen. Ik ben heel tevreden. Sinds deze medicatie voel ik me rustiger, slaap ik weer goed. Ik heb maar een heel lage dosering nodig. 10 mg. De enige nadelige bijw[lees meer...]erking is dat ik in deze maanden 3 kg ben aangekomen. Ik heb vaak een hongergevoel. Maar het weegt niet op met hoe ik nu weer in het leven sta!
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1385) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1212) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1142) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (951) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (773) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (643) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (622) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (589) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (543) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (497) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (433) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (424) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.