Medicatieveiligheid voor jou

EFFECTIVITEIT

geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

geenzeer veel
misselijkheid acute diarree constipatie maagzuur bittere smaak obstipatie maagpijn voor misselijkheid/braken braken darm/maag van streek diarree

LEEFTIJD + GESLACHT

Victoza (195 meningen)
Saxenda (150 meningen)
Jardiance (81 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

07-01-2025 | Vrouw | 43

misselijkheid

De eerste 4 weken echt heel ziek geweest, kon niks verdragen. Was echt heel misselijk. Had het koud en voelde mij echt ziek. Na die 4 weken ging het steeds iets beter. Inmiddels 7 weken en nu nog steeds wel een afkeer van eten en lust ineens dingen niet meer. Maar wel 10 kilo kwijt. De energie begint iets terug te komen en merk dat ik me makkelijker kan bewegen. Suiker [lees meer...]is mooi stabiel

06-01-2025 | Vrouw | 52
semaglutide (14mg)
Obstructief Slaapapneu Syndroom (OSAS)

misselijkheid terugkerende depressie

Ik slaap al een tijdje met een apparaat sypap. Wat heel vervelend is. Ook voor mijn Overgewicht door mijn medicatie tegen depressie, waardoor ik met een apparaat moest gaan slapen. Door mijn Overgewicht kreeg ik last van mijn gewrichten. Ik gebruik dit medicijn om af te vallen niet omdat ik niet alleen kon afvallen maar omdat mijn antidepresiva mijn eetlust zo in de w[lees meer...]ar brengt en ik constant honger gevoel heb zelf tot ik er misselijk van werd als ik niet wilde toegeven om te eten, dus moest ik iets eten om er vanaf te komen. Dus geprobeerd om die antidepresiva te stoppen maar dan werd ik weer depressief. Zo blijf je draaien in een cirkeltje. Was nooit zwaar geweest en plots ben je dik en dat werkte ook op mijn humeur. Ik moest ook niet alleen afvallen voor mijn slaap apneu, maar voor mijn algemene gezondheid. Voor mij is het al zeker niet voor het schoonheids beeld, heb ook chronische aandoeningen zoals, cvs, fibro, spasmofilie, nier lijder en hartpatiënt. Dus echt gaan sporten wat ik vroeger deed is niet simpel want dan komt de pijn extra naar boven. Dus met deze medicijn en revalidatie waar we gecontroleerd sporten ben ik dus beginnen afvallen, maar ben er nog niet. Enige probleem dat er nu voor mijn deur staat is de prijs, 100 euro per maand is voor mij veel geld. Wat ik allicht ga moerten stoppen door het duurder worden van leven. Dit zou ook terug betaald moeten worden voor mensen die dit nodig hebben voor hun gezondheid. Ik ben nu 8 kg kwijt en moet er nog 15 kg af om op een gezond gewicht te komen.

03-01-2025 | Vrouw | 62

Bijwerkingen

misselijk wakker worden bittere smaak verandering in smaak maagpijn voor misselijkheid/braken

Alles al gedaan om te vermageren,niks hielp.begonnen met ozempic was daar nogal ziek van.maar dit is niet beter loop constant dag en nacht misselijk op braken na.ik kan amper eten en toch viel ik rapper af met ozempyc. Misschien begin ik daar terug mee

02-01-2025 | Man | 54

Bijwerkingen

ernstige constipatie constipatie buikpijn misselijkheid

Begon met 3 mg en stopte met bijwerkingen. Toen toch weer begonnen en volgehouden. Was net te doen. Toen 7 mg en daar zit ik nu al bijna twee maanden op. Het verschilt per dag, maar soms moet ik een dagje stoppen, want dan moet ik te weinig naar de wc en voel ik me niet lekker. Te lang stoppen levert weer jeuk op, wat een teken is dat het wel wat doet. Mijn bloedsuikerspie[lees meer...]gel is wel ietsje lager, maar niet enorm. Toen met 3 mg heb ik een keer een hypo gehad, maar met 7 mg nog nooit. Het lijkt wel of mijn darmen overvol zitten, zo'n gevoel heb ik. Als ik dat kwijt zou zijn, is er misschien wel een paar kilo af, hoop ik. Ik weet het even niet, ik hou het zo, ik hou me nog niet voldoende aan 'meer beweging' en gezonder eten e.d. hoewel ik wel wat meer oplet. Zou liever Ozempic hebben. Niet iedere dag dat vieze tablet.

21-12-2024 | Vrouw | 55

buikpijn acute hoofdpijn

Sinds 2 dagen van 7 naar 14 mg gegaan en ook al sinds 2 dagen buikpijn ,hoofdpijn en weinig kunnen eten hoop dat dit beter gaat worden dit is de derde maand dat ik rybelsus gebruik eerst 3 mg een maand toen naar 7 een maand en nu naar 14 en minder insuline gebruikt, bloedsuiker is super goed

09-12-2024 | Vrouw | 60

obstipatie misselijkheid hoofdpijn

deed niets voor mijn te hoge bloedwaarde. na 5 weken extreem misselijk geworden kon niet meer rechtop zitten. gelijk gestopt. er wordt nog gekeken naar Mounjaro maar weet niet of ik dit nog wil proberen.

29-11-2024 | Vrouw | 56
Helpen totaal niet

23-11-2024 | Vrouw | 67

obstipatie misselijkheid acute diarree

Gebruik nu 4 mnd totaal Rybelsus. Start 4mg 1mnd, dan 7mg 2mnd, nu 1 mnd 14mg. Hart & vaatziekte en hersenbloeding, obesitas en diabetes2 zwaar vertegenwoordigd in mijn familie. Dit is de reden dat mijn arts dit medicijn voorschreef. Ozempic was niet meer leverbaar omdat het door mensen gebruikt werd om even wat kilo's af te vallen. Daar bestaan andere medicijnen voor trou[lees meer...]wens. Voor mij is dit bijzaak. Ik wil van mijn insuline af, want ik zou 4x per dag moeten spuiten en controleren. Ik heb een bloedhekel aan naalden dus. Ondertussen wel al 10kg afgevallen door Rybelsus en dat zal waarschijnlijk meer worden na langer gebruik. Ik ben al lang blij met een gewicht van 75kg dus nu nog 8kg te gaan. Mmol wat aan de hoge kant met waarde 8, maar verwacht dat dit lager gaat worden op de duur. Zit nu nog op 2EH langwerkende insuline, methformine, jardiance en glyclazide. Hoop op den duur mijn medicijnenlijst te kunnen uitdunnen. Bijwerkingen obstipatie en diarree zijn het ergste. Ik weiger daarvoor medicatie op advies van apotheek. Heb na 1wk obstipatie simpelweg een sneetje peperkoek zero gegeten ipv 1 sneetje brood en dat werkt prima bij mij. Dus... Doorzetten en op m'n tanden bijten ff want ik begrijp van mijn HA dat de bijwerking na verloop van tijd verdwijnen en dat de werking van Rybelsus zich stabiliseert na een week of 5 bij elke dosis. Ik voel me prima dusver desondanks de bijwerkingen. Goede voeding en beweging zijn de sleutel. Ben dus weer gaan sporten. Op naar een gezonde toekomst 😬

12-11-2024 | Man | 37
semaglutide (3mg)
Afslanken - overgewicht
Na 3weken van 101kg naar 95kg ,wel mijn eetgewoontes aangepast.niet meer eten na 20u en intermidiant fasting aan gekoppeld.op tijd stoppen met eten als je vol zit gewoon.tot nu toe geen bijwerkingen.

05-11-2024 | Vrouw | 53

Bijwerkingen

obstipatie hoofdpijn misselijkheid snurken verminderd gezichtsvermogen

Metformine werkte niet (+ veel bijwerkingen). Switch naar Rybelsus. Ook na 3 maanden Rybelsus 14 nog niet onder de 10 nuchtere waarde gekomen. Gebruik ook nog 90 Gliclazide.

30-10-2024 | Vrouw | 39
Polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS)

constipatie

Gebruik deze nu al van eind juni 2024, is moeilijke opstart. Maar tot nu toe 17kg kwijt en veel minder lichaamlijke klachten van mijn pcos. Is een totale aanpassing.

23-10-2024 | Vrouw | 60
Afslanken - overgewicht
Morbide obesitas- groot risico om diabetes patiënt te worden. Neem dit nu vanaf juni - juli 2024 en ben ongeveer 8-10 kg afgevallen. Werk heel hard om een nieuwe structuur in mijn eetgewoonten te krijgen. Is met vallen en opstaan. Het helpt maar is geen wondermiddel.

08-10-2024 | Vrouw | 28
Polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS)

Bijwerkingen

acute diarree braken misselijkheid slechte slaap moe maagpijn voor misselijkheid/braken

PCOS heeft me insulineresistentie gegeven. Ik ben ook zwaar gebouwd en kom snel aan bij stress. Als poging om hormonen te balanceren en af te vallen stelde dokter dit voor. Ik heb reeds een doos van 3 mg, 7 mg op en net gestart met een 14 mg. In totaal verloor ik tot nu toe 5 kg. Is ben bijna heel de dag misselijk, ik heb steeds kou en hou moeilijk eten binnen. Voel me zee[lees meer...]r moe, wat me niet helpt tijdens de werkuren. Maar ik heb hoop op dat het helpt. Binnen een maand terug een bloed onderzoek om mijn hormonen te controleren en hopelijk zijn deze al iets meer genormaliseerd.

28-09-2024 | Vrouw | 71
Afslanken - overgewicht
Effect zero qua gewichtverlies Veel geld voor niets.

21-09-2024 | Vrouw | 69

constipatie diarree

Omdat Ozempic niet meer leverbaar was, overgestapt naar Rybelsus. Soms wat zwaar gevoel op de maag bij inname. Last van constipatie en heel soms diarree. Goed afgevallen met Ozempic, maar niet met Rybelsus. Lastig om gewicht goed te houden, véél meer trek. Echt héél vervelend. Wie heeft ook deze ervaring?

14-09-2024 | Vrouw | 46

misselijkheid

Ik neem Rybelsus nu bijna 5 maanden. Huidig gewichtsverlies 13 kg. Zeer tevreden over de effectiviteit. Ondertussen een goede balans gevonden in eetporties. Misselijkheid is ook afgenomen (bij de 14mg heeft dit wel een maand geduurd). Maar zelfs met de bijwerkingen ben ik nog steeds heel tevreden omdat dit jet enige is wat me helpt om gewicht te verliezen en mijn glucosepi[lees meer...]jl naar beneden te brengen.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2352) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1439) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1234) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1219) - Cholesterol
Sertraline (1189) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1160) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (967) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (923) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (878) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (834) - Maagzuur - protonpompremmers
Roaccutane (474) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (469) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (459) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (433) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (428) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.