Medicatieveiligheid voor jou

EFFECTIVITEIT

geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

geenzeer veel
misselijkheid vermoeidheid maagzuur hoofdpijn boeren winderigheid obstipatie darm/maag van streek braken acute diarree

LEEFTIJD + GESLACHT

Victoza (196 meningen)
Jardiance (88 meningen)
Gliclazide (80 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

09-07-2025 | Vrouw | 44

haaruitval galstenen

Gelijk na de eerste spuit voelde ik al verschil. Ik kon niet meer zoveel eten en werd echt misselijk als ik toch dat laatste hapje eten pakte. De eerste 8 maanden waren geweldig, ik viel af, had alleen last als ik teveel at en had verder nergens last van. Tot ik in maand 5 zag dat ik haaruitval kreeg en in maand 9 stopte het afvallen. Het bleef stabiel en toen nog 1 maand [lees meer...]gespoten maar er gebeurde niks meer dus toen gestopt. Ik merkte wel dat mijn lichaam was veranderd, alles was slapper geworden, maar op zich vind ik dat logisch na zoveel kilo af te vallen. De haaruitval is gestopt en ik ben nu met een serum weer mijn haar aan het versterken en wekelijks een paar keer naar de sportschool moet mij weer strak krijgen. Nu ben ik een jaar verder en heb ik galstenen. Achteraf was het het zeker waard geweest, maar als ik wist wat ik nu weet, had ik gelijk de sportschool erbij ingezet en was ik flink erbij gaan sporten. Dan was het slapper worden misschien niet gebeurt of minder. En de galstenen zijn vervelend maar de 18 kilo die ik te zwaar was, was veel vervelender.

08-07-2025 | Vrouw | 64
Diabetes type 2
Ik heb na eerst andere medicatie Ozempic gekregen en zeer tevreden.

08-07-2025 | Vrouw | 37

Bijwerkingen

migraine spotting of bloeding tussen menstruaties hoofdpijn wazig zien duizeligheid vermoeidheid

Ik lijd al jaren aan obesitas. Enkele jaren geleden via een tijdelijke maagballon in 6 maanden tijd 30 kg afgevallen (BMI 35 naar BMI 23). Helaas weer deels teruggevallen a.g.v. stress (BMI 29 bij start Ozempic). Inmiddels 4,5 week bezig op 0.25 mg en ik ben 4,2 kg verloren in 4 weken. Na de 1e injectie was af en toe duizeligheid de enige bijwerking. De meer vervelende[lees meer...] bijwerkingen kwamen rond mijn menstruatie: migraine, een week te vroeg ongesteld geworden, in totaal 2 weken gemenstrueerd daar dit normaal gesproken bij mij 3 dagen duurt max. Door de migraine had ik last van wazig zicht. Inmiddels is dit weer beter. Nu wel af en toe nog last van wazig zicht, duizeligheid, vermoeidheid en lichte hoofdpijn. Maar is niet iets waar ik veel last van heb dus goed te doen. Achtergrondinfo voor de mensen die zoekende zijn naar hoe je het kunt aanpakken: In de eerste week zette ik mezelf bewust op 1500-1600 kcal per dag en moest ik er wel op letten. Ik wandel elke dag 10.000 stappen minimaal en ik let op mijn voeding. In het eetpatroon dat ik heb ontwikkeld kom ik gemiddeld uit op: koolhydraten 120 gr p.d. / eiwit 100 gr p.d. / vet 60 gr p.d. Totaal aan suiker gem 25 gram p.d. Verzadigde vetten < 12 gr p.d. Ik ben echt niet bewust alles aan het wegen maar houd het bij om te monitoren om te zien of ik de goede dingen doe om het ook hierna zonder medicatie te kunnen vasthouden. Wekelijks wordt mijn behoefte aan eten echter minder. Inmiddels zit ik op een eigen behoefte van 1000 kcal p.d. en vul ik dat bewust aan tot een gezonde hoeveelheid van 1500 kcal p.d. ondanks dat ik geen honger meer heb omdat ik lichamelijk niet in de spaarstand wil komen. Dit aanvullen doe ik met eiwitshakes (vegan clear protein van MyProtein en vegan shakes van Be-Slank want andere smaken verschrikkelijk). Ik ben vegetariër en heb een zuivelallergie dus zonder vegan (clear) eiwitshakes is het lastig om aan voldoende eiwitten te komen uit normaal voedsel alleen. Als vegetariër moet je ook meer eiwitten eten dan een vlees- of viseter. Mijn ruststofwisseling (BMR) is 1500 kcal. Door het eten van meer eiwitten dan ik deed neemt mijn spiermassa zelfs toe ondanks dat ik afval. Dat uit zich wel in minder grote hoeveelheden afvallen per week. Maar wat ik afval is wel hoofdzakelijk vet en dat is de bedoeling. Ter indicatie: ik heb een fulltime kantoorbaan maar verricht ook zwaar lichamelijk werk 7 dagen in de week wat meehelpt bij behouden/opbouwen spiermassa. De komende weken zal ik nog krachttraining toevoegen aan mijn sportroutine. Mijn vetpercentage is inmiddels gedaald naar 22.5% en de vetvrije massa is 77.4%. Ondanks dat deze waarden in principe zeggen dat ik juist heel gezond ben, kan mijn lichaam in realiteit echt wel slanker (of misschien vooral strakker na zoveel afvallen in al die jaren). Mijn doel was terug naar mijn oude gewicht van 60 kg, maar met veel spiermassa is dat denk ik onmogelijk. Mijn doel is daarom veranderd naar een strakker en gezond uitziend lichaam los van het getal dat daaraan hangt.

06-07-2025 | Vrouw | 61
Afslanken - overgewicht
Hardnekkig overgewicht bij hypothyreoidie, ondanks dieten

06-07-2025 | Vrouw | 55

moeite met afvallen

Diabetes onder control samen met de pijnstillers maar geen pond nog niet afgevallen.

02-07-2025 | Man | 37

vermoeidheid

Ben inmiddels 5 weken bezig, waarvan 4 weken op 0,25 mg Deze dosis als zeer prettig ervaren. Geen bijwerkingen behalve vermoeidheid, maar dat kan uiteraard ook het gevolg zijn van de verminderde kcal inname. Backstreet bij interesse; Na meermaals geopereerd te zijn aan de darmen en buikwand, in combinatie met overgewicht besloten om het overgewicht aan te pakken. [lees meer...]Dit omdat mijn gewicht op moment van aanvang 125,4 betrof en hier dusdanig veel last van heb dat het mijn dagelijkse leven vrijwel bepaald. Dus ondanks dat veel mensen dit "een makkelijke weg vinden", ik heb er last van, "zij" niet. Mijn gewicht was al hoog voor de operaties, maar deze periode van +- 2 jaar heeft zeker 20kg extra opgeleverd. Daarbij merkte ik klachten die te linken zijn aan het overgewicht, waarom dan niet alle mogelijkheden aangrijpen? Enfin, het medicijn werkt voor mij fantastisch: maar het is een hulpmiddel, geen wondermiddel. Want dat is uiteraard het meest belangrijk, om een nieuwe band op te bouwen met voedsel doordat de Ozempic werkelijk álle cravings en bingen bij mij vanaf dag 1 volledig de nek heeft omgedraaid. Ik walg werkelijk bij het idee een kaasbroodje te eten, om maar een voorbeeld te geven. Ja, het is zoveel makkelijker om je aan een dieet te houden gebaseerd op je kcal behoefte om af te vallen. Mijn kcal tekort had ik ingezet op 1000 kcal per dag, omdat 125,4 kg gewoon belachelijk veel is. Meer eten zou een gevecht worden met mezelf ook. Uiteraard is mijn kcal aangepast na wat rekenwerk, thanks ChatGPT 🫡 Eiwitrijk voedsel en fruit zijn mijn beste vriendjes momenteel. Probeer daarbij ook extra te wandelen, de sportschool stond op de planning maar ik ervaarde het wandelen prettiger dan het idee van krachttraining ondanks dat ik jarenlang "in het krachthonk" te vinden was. Mijn streefgewicht is 90kg btw Resultaat: 26 mei: 125,4 kg 3 juni: 122 (-3,4kg) 10 juni: 119,6 (-2,4kg) 17 juni: 118,8 (-0,8kg) 24 juni: 117 (-1,8kg) 1 juli: 116 (-1kg) Totaal 9,4kg afgevallen, waarbij ik in de week van 0,8kg verlies vrijwel geen extra cardio heb gedaan omdat ik ziek was die week. Voor mij werkt het fantastisch. Komende periode verhogen naar 0,5mg waar ik best wel over heb getwijfeld om te verhogen. Wie meer wil weten of vragen, voel je vrij

27-06-2025 | Vrouw | 67

Bijwerkingen

verhoogde hartslag harde ontlasting misselijkheid

In het begin geen enkele bijwerking. Na 4 weken overstap naar 0,50 mg en werd ik soms wel misselijk. Dit is na een 1 maand bijna niet meer aan de hand. Heb snel een voldaan gevoel tijdens het eten en weinig zin om tussendoor te snacken. Ik ben 4,5 kg afgevallen in 2 maanden tijd en ben tot nu toe zeer tevreden.

23-06-2025 | Vrouw | 53
Diabetes type 2
Gebruikte eerst Metformine en glyclazide, maar de glucose bleef te hoog. Door de Glyclazide kwam ik ook nog aan, (terwijl ik met alleen Metformine mijn BMI op 25 kon houden). Dieet/aanpassing leefstijl door GLI hadden weinig tot geen resultaat. Ik ben nu in mijn zevende week met Ozempic bezig en reeds 7 kilo afgevallen! Mijn glucosewaardes zijn prachtig (5 a 6) en ik gebr[lees meer...]uik nu de 0,5 mg. De eerste 4 weken geen bijwerkingen, nu wat lichte darmklachten, maar goed te doen. Het werkt niet vanzelf, je moet echt meer bewegen en bewust eten. Maar dit deed ik ook al vóór Ozempic, zonder resultaat. Ik ben zeer tevreden met dit medicijn, het werkt nog beter dan ik had gehoopt!

23-06-2025 | Vrouw | 69
semaglutide (0.25)

Bijwerkingen

droge mond misselijkheid hartritmestoornissen te veel plassen 's nachts Maagreflux obstipatie

Mijn ervaring is erg slecht. Ik verdraag weinig medicatie en alles wat lichaams vreemd is daarreageer ik heftig op. Ik heb het gekregen voor prediabetes maar ben er enerzijds blij mee omdat ik al 2 kilo kwijt ben in 1 maand. Maar is dat de ellende waard? Mijn hart is van slag ik ben bekend met hartritmestoornissen zg. PAC. Maar na inspuiten 1e ozempic pen ging het na elke [lees meer...]3 slagen 1 extra . Cardiologen gebeld die zei. Direct stoppen. Wat is dit nu voor raar verhaal dat het goed moet zijn voor je hart. Jazeker als je afvalt is alles beter voor je. En het lukt mij niet op een gewone manier. Dus hiera dacht ik eureka ozempic. . Maar wat een ellende. Zeker goede resultaten met muizen en varkens én mannen. Maar vrouwen zijn anders he. Wetenschap erken dat eens een keer. En doe beter onderzoek! Ik weet niet wat ik nu moet er veranderd niks in de bijwerkingen.

09-06-2025 | Vrouw | 60

diarree winderigheid stemmingswisselingen maagzuur

6 jaar geleden gestart met ozempic. Nauwelijks klachten. Gewicht bleef hetzelfde helaas. Toen ik begon af te vallen bleek ik borstkanker te hebben. Inmiddels na amputatie, chemotherapie en radiotherapie wel wat afgevallen. Na circa 3 jaar na de chemo steeds meer maag en darmklachten. Onderzoek leverde niets op. Intussen werden de klachten steeds erger en kon vrijwel na ied[lees meer...]ere maaltijd het toilet opzoeken vanwege diarree. Vaker als normaal misselijk en spugen. Na een paar gênante ongelukjes gestopt met ozempic in overleg met arts. Na 2 weken zijn de maag- en darmklachten vrijwel geheel verdwenen. Afwachten of de waardes goed blijven en ben ik benieuwd naar de andere “soorten” van ozempic.

09-06-2025 | Man | 63
Diabetes type 2
Ik gebruik nu 1 1/2 jaar Ozempic, Metformine en Glyclazide suikerwaarde zijn goed. Ik val alleen niet af maar ik word juist zwaarder. Heb gevraagd of ik Mounjaro kan krijgen.

08-06-2025 | Man | 63
semaglutide (1mg)
Acute necrotiserende parodontitis (ANP, ANUP)

acute hoofdpijn

Suiker en overgewicht eerst rebulus 3 toen rebulus 7 Niks geen resultaat .overleg huisarts ozempic 1mg Misselijk hoofdpijn geen eetlust gebruik 1 week

03-06-2025 | Vrouw | 41

vermoeidheid

Zeer tevreden, geen onrust in m'n hoofd qua hongergevoel. Geen pieken en dalen in mijn bloedsuiker dus lekker stabiel. Gewicht gaat er keurig af enkel veel vermoeider maar komt ook omdat er veel minder voedsel in gaat dan voorheen. Nu na 8 weken meer eiwitrijk voedsel proberen in kleine porties en vitaminepillen met als resultaat meer energie!

02-06-2025 | Vrouw | 58
Afslanken - overgewicht
Na eerste injectie 1 week geleden, na 1 uur een beetje een naar gevoel gehad verder gaat het goed. Was na 2 dagen al 2 kilo kwijt. Mijn gewicht is de laatste jaren omhoog gegaan door stress en slecht kunnen eten. Nu voel ik me beter, opgewekt en kan weer eten, suikerspiegel gaat omlaag en zie gelijk resultaat. Op naar de tweede prik.

27-05-2025 | Vrouw | 43

maagzuur vermoeidheid

Ik heb nu 8 weken 4x opbouw. 0,25 naar 0,50 spuiten 1x per week. Ben moe, en val af eigenlijk heel rustig en goed. Misschien 1 kg per week. Zonder lady van bijwerkingen. Zeer te vreden maar het advies wat ik heb gekregen voor de start van 1 mg , is vermijd koolhydraten, suiker, en tarwe. Anders wordt je ziek en misselijk. Ik probeer het, maar deze week werd ik zwaar g[lees meer...]estraft, ik had maagzuur en was misselijk, braken van mc Donald s . Dus nu weet ik omdat niet te doen .

27-05-2025 | Vrouw | 58
Afslanken - overgewicht
Wat veel mensen niet weten is dat je een dosering zelf kunt wijzigen bij bijv. 1 mg pen. 18 klikken is 0,25mg x2 is 0,50 en 4x18 klikken zit je weer op 1 mg. Het is een kwestie van goed tellen. Dit scheelt in het begin ook een hoop geld indien je de Ozempic zelf betaald. Let wel op dat de temperatuur tussen de 2 en 8 gr. blijft voor een eventuele langere houdbaarheid van 5[lees meer...]6 dagen. Ik ben in eerste instantie met een nog lager dosis dan18 klikken (0,25) mg gestart en had toen al meteen het volle gevoel en zeker in het begin een beetje duizelig. Vanaf de 3e week met 0,25mg gestart en toen het schema gevolgd. Overigens ben ik van mening als een dosering van 0,5 mg goed werkt ik niet zo snel naar 1 mg zou gaan. Ook dit kun je faseren met eerst 0,75mg. (3x18 klikken). Voor mij werkt het goed- overgewicht was 15kg- nu 70kg / lengte 1.65/ in een periode van 6 maanden. Bij een gebruik Van 0,5mg per week

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2362) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1472) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1252) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (1233) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1223) - Cholesterol
Champix (1171) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (983) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (932) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (878) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (838) - Maagzuur - protonpompremmers
Roaccutane (476) - Acne
Amlodipine (473) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Amoxicilline / Clavulaanzuur (473) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (440) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (432) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.