Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Saxenda

128
meningen

Saxenda

liraglutide

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
migraine misselijkheid vermoeidheid galstenen chronische vermoeidheid verstoorde leverwaarden blaasontsteking nierprobleem niersteen onderrug pijn

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Metformine (592 meningen)
Ozempic (304 meningen)
Victoza (194 meningen)
Jardiance (78 meningen)
Gliclazide (75 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

5

Saxenda

28-06-2024 | Man | 64
liraglutide (6mg/ml)
Afslanken - overgewicht
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

misselijkheid

Ik ben in december 2023 begonnen met Saxenda. Overgewicht en wilde zo’n tien kilo afvallen. Cholesterol was te hoog. Leverwaarden ook veel te hoog (Gamma GT 81) door alcoholgebruik. In het begin lichte misselijkheid en wat obstipatie. De eerste kilo’s vlogen er af en ik voelde al snel eaten effect overgewicht had op mijn conditie . Ik voelde mij beter en fitter. Alco[lees meer...]holgebruik is hetzelfde gebleven en toch tot nu juni 7,5 kilo afgevallen. Het is nu stabiel en ik val niet meer af. Ik heb nog een doos met vijf pennen en twijfel die nog te gaan gebruiken. Vorige week bij mijn huisarts geweest en vroeg om een bloedonderzoek. De uitslag vandaag in mijn app en kon mijn ogen niet geloven! De levereaarden waren ver onder de norm ondanks dat het alcoholgebruk gelijk is gebleven. Mijn Gamma GF zelfs op 31. Ook de cholesterolwaarden zijn bijna in orde. Nu komt het moment natuurlijk om op een natuurlijke wijze het gewicht onder controle te houden. We zullen zien.
5

Saxenda

25-06-2024 | Vrouw | 53
liraglutide (3)
Afslanken - overgewicht
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

rode plekken

Precies hetzelfde. Met 2.4 rode schijven. Nu op 3 nog steeds. Verder goed
4

Saxenda

22-06-2024 | Vrouw | 43
liraglutide (3.0mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

galstenen onderrug pijn niersteen verstoorde leverwaarden

Saxenda onderschat de bijwerkingen niet. Mocht met de gele taxi na het ziekenhuis omdat dubbel lag van een galstenen aanval/ontsteking . Doodeng. De hele mikmak erbij en hele circus op de ehbo door een bijwerking van SAXENDA omdat het m'n gal overwerkt maakt. Dus als je het in feite niet meer nodig hebt vanwege een plateau . STOP gewoon. Als je niet verder afvalt is dat he[lees meer...]t antwoord van je lichaam en luister er aub naar.
4

Saxenda

18-06-2024 | Vrouw | 54
liraglutide (3)
Artrose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

2

Saxenda

07-06-2024 | Vrouw | 38
liraglutide (6mg/ml)
Braken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

misselijkheid

Saxanda gebruikt. Eerst weinig bijwerkingen . Maar na 2 weken begon de misselijkheid toe te nemen. Veel braken en maagpijn.
2

Saxenda

04-06-2024 | Vrouw | 35
liraglutide (6mg/ml)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vorig Jaar gestart met saxenda, 7 kg mee afgevallen, wegens pcos was dit altijd lastig voor me voor ik met sax begon. Maar helaas het werkt niet meer. Paar maanden mee gestopt en vorige week weer een nieuwe doos met 5 pennen voorgeschreven gekregen van de arts, helaas werkt het echt niet meer. Als je interesse hebt in deze pennen laat het me weten, ik heb ze uit eigen z[lees meer...]ak betaald, dus wil graag dat ze overgenomen worden.
3

Saxenda

20-05-2024 | Vrouw | 51
liraglutide (3)
Afslanken - overgewicht
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

chronische vermoeidheid migraine

De eerste 3 weken waren geweldig. Totaal geen honger meer, de kilo’s vlogen eraf. Voor het eerst in mijn leven heb ik ervaren om vol te zitten na een normale maaltijd. Na de 3 weken kwamen de bijwerkingen, een verdubbeling van mijn migraine, extreem vermoeid en gekmakende jeuk op de prikplekken. Ook het honger gevoel kwam weer terug. Een poos gestopt en weer opnieuw bego[lees meer...]nnen met de laagste dosering, maar helaas de bijwerkingen sloegen gelijk weer toe en het hongergevoel ging niet meer weg, Mezelf erbij neergelegd dat dit niet voor mij is. Nu op zoek naar iets dat wel gaat helpen bij mijn eetstoornis. /////RED mijn medicijn.nl: wij herinneren u eraan dat wij volgens onze richtlijnen het ruilen of kopen van medicijnen niet faciliteren. De wet verbiedt ons dit te doen. Bovendien geven wij geen persoonlijke gegevens door, wat de reden ook is, alles wordt geanonimiseerd.////
4

Saxenda

17-05-2024 | Vrouw | 35
liraglutide (6mg/ml)
Afslanken - overgewicht
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

vermoeidheid lage suikerwaarden

Inmiddels gebruik ik een maand Saxenda. 0,6 mg verdroeg ik goed, 1,2 mg ook en nu op 1,8 mg en hier heb ik meer moeite mee. Het duurde een week om eraan te wennen en me weer ‘Okay’ te voelen. Maar de eetlustremming is zo sterk dat ik op deze dosering echt moeite heb om aan voldoende voedingsstoffen te komen. Ik heb na een paar happen zo’n gigantisch vol gevoel dat dooreten[lees meer...] echt moeite kost. Ook merk ik op deze dosering dat ik sneller het gevoel van een lage glucosewaarde hebben. Of dat echt zo is, dat weet ik niet want dat heb ik niet gemeten. Maar wat ik voel is trillerig, vermoeid, slap gevoel in de armen en een prikkel om iets suikerrijks te eten. Ik merk over het algemeen dat mijn hang naar zwaar en hartig eten is veranderd in de wens om licht en zoet te eten. Ik vraag me af of dat komt omdat ik behoefte heb aan suiker omdat mijn glucosewaarde nu kunstmatig laag gehouden wordt of omdat licht voedsel doorgaans vaak zoet is in plaats van hartig. Ik begon op een gewicht van 69,5 kg (BMI 27,1). Maar ik heb een lang traject met GLI en maagballon achter de rug vanwege obesitas (BMI 35). Na 4 weken gebruik weeg ik nu 66,2 kg (BMI 25,9). Kan me voorstellen dat als mensen dit lezen denken: als je zo weinig afvalt en zoveel geld moet betalen voor dit middel is het dan de moeite waard? Ja, het middel is heel duur. En ja, ik vind het de moeite wel waard. Als ik het niet zou gebruiken dan zou ik nu waarschijnlijk weer wat zijn aangekomen ipv zijn afgevallen. Of ik zou stabiel zijn gebleven. Maar 3,3 kg afvallen in 4 weken, zonder veel spiermassa te verliezen en zonder dat ik heb gesport zou mij niet lukken in een normale situatie. Mede omdat ik ook redelijk dichtbij een gezond gewicht zit. Vanwege vermoeidheid heb ik niet de energie gehad om te sporten. Maar als ik mijn nieuwe gewicht wil behouden na het stoppen met Saxenda zal ik mezelf er wel toe moeten zetten. De eerste maand heb ik tegen mezelf gezegd dat ik deze mag gebruiken om te wennen aan het middel. Maar nu is de maand afgelopen dus schouders eronder en vanaf morgen doen wat ik geleerd heb in het GLI traject: 6x per dag kleine maaltijden eten, zo puur en natuurlijk mogelijk eten, veel drinken en dagelijks bewegen. Ik weet dat ik het kan. Het gaat me lukken. Maar man man man, wat is obesitas toch een vervelende chronische en erg onderschatte aandoening. Ondanks dat ik meermaals heb laten zien dat ik slank, gezond en gelukkig door het leven kan gaan val ik na enige tijd altijd weer terug in periodes van stress. Er is ooit door mijn bariatrisch arts gezegd dat ik de strijd met obesitas de rest van mijn leven zal moeten voeren. Toen dacht ik nog: wat een onzin. Maar hij heeft helaas toch echt gelijk…
3

Saxenda

13-05-2024 | Vrouw | 74
liraglutide (1.8mg/ml)
Afslanken - overgewicht
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

trillingen in handen Misselijkheid trillingen bij zwakke inspanning

Na jaren op en af gewicht en de moed opgegeven te hebben toch naar de huisarts gegaan. Mij schildklier werkt niet helemaal goed, inmiddels bij een internist/lifestyle coach. Zelf begonnen met een koolhydraatarm dieet en op 4 maart begonnen met Saxenda. Na 4 weken begonnen met 2.4 mg. dat na een week gebruiken teruggebracht naar 1.8 mg, het leek alsof ik de weg kwijt was[lees meer...]. Het rillen blijft evenals de misselijkheid en overweeg terug te gaan naar 1.2 mg en er dan maar langer over doen. Inmiddels bijna 10 kg afgevallen. Mijn coach vindt dat teveel in zo'n korte tijd en dat ik moet oppassen om zo snel te gaan, risico dat ik blijf hangen op het inmiddels afgevallen gewicht en dat klopt er gaat niets meer af en ik wil nog zeker 10 kg afvallen. Even in een dip!
5

Saxenda

03-05-2024 | Vrouw | 59
liraglutide (6mg/ml)
Afslanken - overgewicht
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

migraine

Door medicatie en schildklier 1/5 verwijdering en andere hormonale verwijderingen hoop aangekomen twee jaar GLI gedaan en uiteindelijk toch mogen meedoen inmiddels 15 kilo kwijt in 10 maanden Eerste week erg veel migraine ( ben al chronische ) langer gedaan over opbouwen en toen ging het goed zelfs om en om dosis verhoogd ipv elke dag hetzelfde ( 1.2/1,4/1,2 ect )
5

Saxenda

27-04-2024 | Vrouw | 35
liraglutide (6mg/ml)
Afslanken - overgewicht
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

onverschilligheid vermoeidheid constipatie traagheid duizeligheid

Zit nog in de opbouwfase. Ben nu een week bezig. Was erg huiverig voor flinke bijwerkingen maar vind het tot nu toe reuze meevallen. De eerste twee dagen last van vermoeidheid, wat trager in denken/doen, gevoel van onverschilligheid (al schieten ze een kanon naast me af, het zal allemaal wel) en soms wat lichte duizeligheid. De hele week een gevoel van super vol zitten en [lees meer...]daardoor geen zin om te eten. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen dit kunnen ervaren als misselijkheid maar zo zou ik het niet willen noemen. Zo heftig was het niet. Eerder het gevoel alsof je een uur daarvoor heel veel en vet gegeten hebt en dus nog overvol zit. Van maag-darm klachten is nauwelijks sprake geweest. Een keer of twee een moeilijke stoelgang gehad. Heb wel gemerkt dat wanneer ik at, ik vooral trek had in lichte en gezonde dingen zonder dat ik daar moeite voor hoefde te doen. Het ging als vanzelf. Ik heb wel een keer iets gegeten dat wat vetter was en daarna heb ik wel een gevoel van misselijkheid ervaren. Vanwege het gebrek aan eetlust werd ik niet enthousiast bij het idee om de dosis te verhogen. Vandaag was het zover: dosis verhoogd, weer een paar uur een super vol gevoel en heel even licht duizelig maar daarna voelde ik me vrij snel weer normaal/prettig. Ik merk duidelijk gewenning aan het medicijn. Tot nu toe ben ik erg tevreden. 8 dagen geleden begonnen bij 71 kilo (in 2022 afgevallen van BMI 35 naar 23 maar was als gevolg van stress weer aangekomen tot aan een BMI 27). Na een week gebruik weeg ik nu 67,5 kilo. Nog 9,5 te gaan maar heb er alle vertrouwen in dat dit helemaal goed gaat komen. Let op: ik heb eerder een Allurion maagballon gehad en daarbij een leefstijlprogramma gevolgd. Ik raad het mensen af Saxenda te gebruiken zonder een leefstijlprogramma te volgen of te hebben gevolgd. Doordat je zo verzadigd bent hoef ik geen moeite te doen om me te beheersen als het om eten gaat. Daardoor loop je denk ik meer risico dat je jezelf niet aan kunt leren om te stoppen met eten wanneer je verzadigd bent. En uiteindelijk moet je het zonder medicijn zelf doen. Het is dat ik in het leefstijlprogramma echt een ‘reset’ heb gehad waardoor ik weet wat mijn valkuilen zijn en wat ik moet doen maar ik denk in alle eerlijkheid niet dat ik blijvend op gewicht zou kunnen blijven na Saxenda als ik eerder geen leefstijlprogramma had gevolgd. Hierbij spreek ik wel als iemand die jarenlang obesitas heeft gehad en aangezien dit eigenlijk een chronische ziekte is vind ik het wel zo eerlijk dit aan te geven. Ik geloof wel echt dat je na Saxenda op eigen kracht op gewicht kunt blijven. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt. Het simpelweg stoppen met Saxenda hoeft niet te betekenen dat je ook aankomt.
4

Saxenda

23-04-2024 | Man | 44
liraglutide (6mg/ml)
Afslanken - overgewicht
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

misselijkheid

Ik gebruik dit medicijn nu bijna 2 jaar . Ruim 30 kilo afgevallen. Ik merk nu dat het niet meer werkt . Ook weer wat aangekomen . Tijdje gestopt en toen weer begonnen maar het werkt niet meer
2

Saxenda

22-04-2024 | Vrouw | 36
liraglutide (0.6)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

buikpijn


3

Saxenda

22-04-2024 | Vrouw | 36
liraglutide (0,6)
Afslanken - overgewicht
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

buikklachten darm/maag van streek

Aangezien ik veel lees over nare bijwerkingen en ik de kosten niet vergoed krijg, zou ik dit middel eerst op een lage dosering willen uitproberen. Heeft iemand een paar peen voor mij ter overname? /////RED mijn medicijn.nl: wij herinneren u eraan dat wij volgens onze richtlijnen het ruilen of kopen van medicijnen niet faciliteren. De wet verbiedt ons dit te doen. Aan d[lees meer...]e andere kant geven wij geen persoonlijke gegevens door, wat de reden ook is, alles wordt geanonimiseerd.////
3

Saxenda

28-03-2024 | Man | 62
liraglutide (6mg/ml)
Afslanken - overgewicht
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruik nu 1,5 jaar Saxenda ben in het eerste half jaar 14 kg afgevallen. Ging prima tot dat ik in een dip kwam overlijden van mijn partner , heb vanaf die tijd een wat onregelmatiger eet / drink patroon en ook niet altijd gezond er op na gehouden. Heb wel elke dag Saxenda geïnjecteerd maar het werkt niet meer. Kan gewoon weer blijven eten en krijg geen stop signalen. Oo[lees meer...]k inmiddels weer 7 kg zwaarder geworden. (Nog 7 over) Kan ik bv een maand stoppen en dan weer opnieuw starten met Saxenda? Hoor graag of iemand dezelfde ervaring heeft en hoe op te lossen. Met vriendelijke groet, Henk
1

Saxenda

19-03-2024 | Vrouw | 77
liraglutide (2.4)
Afslanken - overgewicht
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
4 Weken bezig 3 kg afgevallen, ik vind het weinig , eet weinig , kan het nog komen?

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2336) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1399) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1154) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (959) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (828) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (779) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (673) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (655) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (649) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (632) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (627) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (603) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (596) - Verslavingsziekten
Metformine (592) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (548) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (510) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (486) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (440) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (431) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.