Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

medicijnen

Lees de ervaringen

4
meningen

Androgel

testosteron

geef je mening
Bij  MoeheidX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1
4

Androgel

21-12-2019 | Man | 56
testosteron (20mg/g)
Vermoeidheid
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Ik heb al geruime tijd problemen met vermoeiheid, erectie en libido. Verder slaap problemen (apneu), spierpijn/kramp, futloos en wat al niet meer. Als de huisarts onlangs niet had gevraagd of er verder problemen waren had ik nu nog niks geweten. Ik gaf aan dat het aan de sex lag en slaap problemen. Na weet bloed prikken etc kwam er niks naar voren. Er kwamen symptoom b[lees meer...]estrijdingen zoals slaapmiddel en viagra. Bij een volgend bezoek gaf ik aan dat we moesten zoeken naar de oorsprong. Hij wist niet waar te beginnen. Na veel googelen kwam ik op testosteron tekort. Alle verschijnselen die ik had konden direct of indirect hieraan gekoppeld worden. 1e testosteronmeting sochtends was 12, beter was 15 maar niet verontrustend. Toch ook maar een middagmeting. Zou 2 max 3 punt lager mogen zijn maar niet onder de 9. Het was 6. Dus beide metingen feitelijk te laag. Vervolgens naar de Andros kliniek in Arnhem. Aldaar zeer goed geholpen. Alles is prima uitgelegd. Op Testosteron na alle bloed waarden tussen de lijntjes. Prostaat goed, plassen goed. Ik kreeg Androgel voorgeschreven. 2 pompjes per dag smorgens aanbrengen. Daar ik nogal heftig op medicijnen kan reageren eerst met 1 pompje begonnen. Ging goed. Na paar dagen dus de gehele medicatie. Helaas werd ik hier misselijk en duizelig van. Dus voorlopig maar de halve medicatie en kijken wat er na 6 week,tussen meting, is veranderd. Voor als nog is libido gestegen en de erectie beter. Nog wel snel moe, maar wel de zin van het leven terug. Ach we zijn nog maar 2 week bezig dus er kan nog veel veranderen in de rest van de 3 maand proeftijd.
4

Androgel

31-05-2019 | Man | 50
testosteron (1.25mg)
Vermoeidheid
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Sinds meer dan drie jaar hevige vermoeidheids en tal van andere klachten. Alle onderzoeken...meneer je bent gezond. terwijl ik geen stap vooruit kan en zelfs sinds drie maanden niet meer kan werken. Zelfstudie bracht me bij testosteron en dat laten testen. 3.0nmol/l of 90ng/dl wat dus zeer laag is. Geen seksuele klachten enkel veel minder goesting maar alles werkt nog n[lees meer...]aar behoren. Is me echt om dat rot gevoel te doen, fysiek helemaal op waardoor heel men leven en omgeving nu stil staat. sinds drie weken androgel aan het smeren (twee pompjes) en gisteren bloed laten afnemen. 6.8nmol/l wat dus meer dan een verdubbeling is. Moet er bij vermelden dat ik in de mate van het mogelijke thuis ook krachttraining doe. Zeer tevreden dus over de gel. Geen last en super makkelijk om aan te brengen. tegen dat men handen gewassen zijn is ie droog. Ferritine was wel verhoogt wat in de gaten gehouden wordt als eventuele bijwerking. Ook sinds het smeren nerveus gevoel. Voor de rest geen klachten en smeer lustig voort. Vermoeidheid is beter met de dag al zit er al es een terugval bij. dus hopelijk als ik de waardes nog eens kan verdubbelen misschien van men problemen af. Groeten
5

Androgel

04-03-2017 | Man | 45
testosteron (50mg)
Moeheid
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 5
Ik ben een man van 45 jaar, ik heb 4 lichte beroertes en 2 hartinfarcten gehad. Het leven begint bij 40 jaar zeggen ze, nou ik heb het geweten, na de laatste hartinfarct voelde ik mijzelf zwaar futloos, altijd moe, geen zin in sex, geen zin in niks. Ik gebruik nu bijna 3 weken Androgel 50mg, 1 x per dag Oke nu komt het, dit wonderspul verandert je hele leven. [lees meer...]Ik voel mijzelf weer een jonge hond van 28 jaar, want dat doet dit spul met je. Je hebt energie voor 10. Voorheen als ik een half uur op de sportschool was, dan was ik het alweer zat en ik had 5 minuten tijd nodig om weer bij te komen in de kleedkamer. Ik train nu anderhalf uur per dag. Als een jonge God van 28 ga ik daar tekeer. Dit spul pakken ze nooit meer van mij af. Mijn testosteronwaarde was voorheen 11/ 6,6/ 13, dus voor mij doen veel te laag ,want je moet het 3 keer laten testen. Nu ligt mijn waarde rond de 20. Ik voel mijzelf weer helemaal top en mijn kleine beste vriend is in de ochtend uren net als een stuk hout.
4

Androgel

15-05-2016 | Man | 45
testosteron (10mg/g)
Vermoeidheid
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 5
In de afgelopen 2-3 jaar ontstonden bij mij niet verklaarbare slaap problemen. Wel inslapen maar na een paar uur wakker, met vaak een onverklaarbaar warm gevoel. Dit alles bij normale slaapkamertemperaturen en beddengoed. Ik werd steeds lustelozer, chronisch moe, matig depressief en ik begon me ernstig zorgen te maken over mijn gezondheid. Met sportactiviteiten merkte ik d[lees meer...]at mijn hersteltijd toenam, minder spierkracht had en snel last had van overbelaste spieren in vooral de benen. Erectie problemen had ik niet, maar genieten en tot een orgasme komen werd steeds moeilijker. Na heel lang zelf zoeken kwam ik op een testosteron tekort uit (7) en heeft de specialist (androloog) Androgel voorgeschreven. Na 1-2 weken merkte ik dat ik meer energie kreeg, beter ging slapen en fitter werd. Na 3-4 weken merk ik ook dat ik fysiek sterker wordt. Ik ervaar totaal geen bijwerkingen. Mijn huid wordt misschien iets steviger en vetter, maar deze was juist zeer dun. Mijn sex drive is iets hoger en mijn erecties zijn beter, al was dit voor mij de minste reden om naar de specialist te gaan.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2175) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1150) - Cholesterol
Champix (1079) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1041) - Depressie - antidepressiva SSRI
Citalopram (1008) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (848) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Sertraline (834) - Depressie - antidepressiva SSRI
Tramadol (815) - Pijn - morfine-achtigen
Venlafaxine (805) - Depressie - antidepressiva overig
Omeprazol (739) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (692) - Epilepsie
Metoprolol (659) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (634) - Depressie - antidepressiva overig
Metformine (547) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (543) - Anticonceptie - eenfase
Amitriptyline (536) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (533) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Mirtazapine (524) - Depressie - antidepressiva overig
Amoxicilline (498) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Lexapro (484) - Depressie - antidepressiva SSRI
Wellbutrin XR (462) - Verslavingsziekten
Concerta (454) - ADHD - psychostimulantia
Implanon (hormoonimplantaat) (439) - Anticonceptie - overig
Furabid (410) - Antibiotica - urineweginfectie
Roaccutane (408) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (396) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Diclofenac (391) - Pijn
Crestor (387) - Cholesterol
Ritalin (384) - ADHD - psychostimulantia
Dexamfetamine (378) - ADHD - psychostimulantia

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.