Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Tarceva

10
meningen

Tarceva

erlotinib

geef je mening
Bij  LongkankerX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Borstkanker (0 meningen)
Darmkanker (0 meningen)
Pancreaskanker (0 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Behandelingen met nieuwe antikankermedicijnen worden te vaak onnodig stopgezet.

Veel kankerpatiënten krijgen een behandeling met medicijnen voorgeschreven. Zo’n behandeling kan enkele maanden tottien jaar en zelfs levenslang nodig zijn.“Maar veel patiënten haken vervroegd af omdat zij de bijwerkingen niet verdragen”, zegt Boers-Doets na jarenlang onderzoek. “Dat maakt de behandeling een stuk minder effectief.”

“Door bijwerkingen gestructureerd te managen, kunnen patiënten met kanker vaker hun behandeling voltooien zoals gepland. Terwijl patiënten gemiddeld vijf maanden langer kunnen leven als zij zelf de bijwerkingen monitoren.”

onderzoeker Christine Boers-Doets (11-09-2019)

1
3

Tarceva

26-01-2019 | Vrouw | 64
erlotinib (150mg)
Longkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na 4 weken Erlotinib te hebben geslikt ben ik een paar dagen voor de kerst in het ziekenhuis opgenomen omdat de ontstekingswaarden in mijn bloed te hoog waren. Antibiotica tegen blaasontsteking gehad. Ontzettende diarree en buikklachten. 1e kerstdag ontslagen omdat alle bloedtesultaten acceptabel waren. De 27ste opnieuw opgenomen omdat de koorts niet meer wilde zakken. De [lees meer...]reeds geplande CTscan werd gemaakt en 's avonds kwam de longarts met het fantastische nieuws dat de tumor in de linkerlong een stuk kleiner was geworden en de uitzaaiingen niet meer te zien waren (na 4 weken!!). Ondertussen werd er nog steeds dagelijks bloed geprikt en diverse kweekjes gemaakt. De volgende dag kwam de longarts met wat minder vrolijk nieuws... Ik moest stoppen met alle medicijnen omdat de Erlotinib mijn lever had "aangevallen "... er was sprake van leverfalen en in het ergste geval moest ik rekening houden met een levertransplantatie. Ik was zo geel als een banaan en voelde me zo slap als een dweil. We zijn inmiddels een paar weken verder en de leverwaardes zijn gelukkig weer een stuk gedaald. 1 februari heb ik een afspraak bij het AvL. De specialisten daar waren ook op de hoogte van alle ellende en hadden nog nooit zo'n reactie meegemaakt. Ik heb echter nu nog steeds last van huidproblemen waarvoor ik onder behandeling ben bij een Dermatoloog... kapotte handen, ontsteking van de haarzakjes op mijn benen, kale plek op mijn hoofd (gelukkig komen er weer nieuwe haartjes) en ik heb inmiddels een snor. Ik vraag me af hoe lang dit blijft doorwoekeren... Waarschijnlijk gaan ze nu voor een soortgelijke medicatie.. en we gaan er weer voor de volle 100% tegenaan .
5

Tarceva

27-09-2018 | Man | 56
erlotinib (150mg)
Longkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
bij mij is in september 2017 longkanker in rechterlong ondekt later met uitzaaiingen in hoofd, lymphe en linker long eerste diagnose geen opperatie en bestraling mogelijk . maar traceva zou kunnen werken en gelukkig werkt het in mijn hoofd is het geheel weg en de rest is veel kleiner geworden. eerst werdt gezegd 6 maanden tot 2 jaar nu is dat wel anders maar vraag het maar[lees meer...] niet meer gaat geweldig zo en met de bijwerkingen is te leven.
4

Tarceva

21-10-2014 | Man | 29
erlotinib
Longkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn moeder heeft het geluk in aanmerking te komen voor Tarceva. Media november 2013 was er nog de diagnose 'uitbehandeld' en was het 'einde in zicht'. In Februari 2014 plotseling het goede nieuws dat ze in aanmerking kwam voor Tarceva. De laatste scans laten geen veranderingen zien, wat goed nieuws is! Sterker nog, de voorlaatste scan liet een verkleining zien! De bijwerk[lees meer...]ingen zijn niet altijd even leuk, desalniettemin is de kwaliteit van leven goed! Hopelijk blijft de medicatie aanslaan en kan ook Tarceva voor een hoop andere in ieder geval levensverlengend werken!
3

Tarceva

02-06-2014 | Vrouw | 50
erlotinib (150mg)
Longkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In november 2013 werd longkanker geconstateerd. Drie maanden chemotherapie leverden geen resultaat op. In die tijd zaaide de kanker zich zelfs uit. De oncoloog stelde voor om op Tarceva over te stappen. Na een dag of 10 zat mijn gezicht onder de acné en enkele dagen later had ik overal gruwelijke jeuk. Deze bijwerkingen kun je echter met medicijnen redelijk onder controle [lees meer...]houden. Na 90 pillen werd er een scan gemaakt. Tot mijn grote verdriet heeft Tarceva in het geheel niet gewerkt. Er zijn wederom nieuwe tumoren bijgekomen. Drie daarvan zitten in de hersenen. Het wordt dus weer chemo en nu ook bestraling. Als uw arts Tarceva voorstelt, zou ik het zeker een kans geven! Het is een kleine moeite om dagelijks een pil in te nemen. I.t.t. chemotherapie had ik geen last van extreme vermoeidheid noch misselijkheid en braken.
4

Tarceva

10-10-2013 | Man | 68
erlotinib (150mg)
Longkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Op 2 augustus 2013 werd er onbehandelbaar uitgezaaid longkanker geconstateerd. Prognose van nog 6 tot 9 maanden te leven. Na divers bestralingen op lichaam en hoofd, ging men over tot bestrijding tumor op de long. Onderzoek wees uit dat ik in aanmerking kwam voor behandeling net TARCEVA pillen, een beter alternatief dan chemo. Na 4 weken een nieuwe röntgenfoto gemaakt [lees meer...]en de tumor was flink geslonken. Goed nieuws dus. Toekomst is kijken of Tarceva blijft aanslaan (kankercellen blijven wegen zoeken) of nieuwere medicijnen die bij AvL in ontwikkeling zijn, het over gaan nemen en kijken hoelang we het volhouden. Bijwerkingen zijn huiduitslag, niet mooi maar goed mee te leven. Kalknagel teen die los zit. Meer vermoeidheid en langer slapen, geen probleem op zich. Wat wel heel erg vervelend is de "diarree" die regelmatig opspeelt en zeer plotseling kan melden. Indien je in een ongemakkelijk gebied bevind van geen toilet, dan kan dat hoogst vervelend zijn. Dit gegeven houd je dus meer thuis dan je lief is. Medicijnen hebben nog niet hiervoor echt geholpen, ik ben nog zoekende naar oplossingen om meer mobiel te worden.
5

Tarceva

15-07-2013 | Man | 62
erlotinib
Longkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb longkanker en lymfekanker (non Hodgkin) als gevolg daarvan 4 chemokuren, Cisplatin en Gemzar, en heel veel ellende,met name nierineffiviente. Na 1 jaar waren de tumoren in beide longen kleiner geworden en dat bleef zo. Een jaar later werd de tumor in de linkerlong weer actief. Nu werd er Tarceva voorgeschreven. 1 x per dag 150 mg. Weinig bijwerkingen een beetje jeuk[lees meer...] en rode vlekjes, schilvertjes op de hoofdhuid, diarree. Remedie zalf voor de jeuk en schilvertjes en lopromide tegen diarree. Prima spul want de tumoren slinken beetje bij beetje.
4

Tarceva

13-02-2013 | Vrouw | 41
erlotinib
Longkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Wij hebben afgelopen maandag te horen gekregen dat mijn moeder (64) longkanker heeft,uitzaaiingen naar de lymfen en verdrukt ook haar zenuw van de stemband. Nu lees ik hier over jullie medicijn, dit is niet aan ons medegedeeld in het ziekenhuis, ik zou dan ook graag willen weten of het medicijn direct al gegeven word of pas in later stadium, heeft iemand hier ervaring mee?[lees meer...]? Ik zou het zo graag willen weten, ondanks dat mn moeder heel erg hees is heeft ze verder nog geen last. We willen haar zo lang mogelijk bij ons houden.
4

Tarceva

26-01-2013 | Vrouw | 50
erlotinib
Longkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In mei 2012 kreeg ik de diagnose longkanker stadium IV met uitzaaiingen naar de lever, ruggenwervel en luchtpijp. Ik ben getest voor de EGFR mutatie en ik kwam in aanmerking voor Tarceva als 1e lijns behandeling. Na 4 maanden was de tumor op de long alleen nog te zien als littekenweefsel en op de lever was niets meer te zien. De uitzaaiingen op de ruggewervel is na 5 bes[lees meer...]tralingen zo goed al verdwenen. Ik heb bijna alle bijwerkingen al gehad maar ze verdwijnen ook weer. Ik ben wel mijn haar kwijt en heb nu een pruik. Ik ben erg blij dat ik Tarceva mag gebruiken en ben ervan overtuigd dat ik dit heel lang kan volhouden.....
5

Tarceva

15-01-2013 | Man | 56
erlotinib
Longkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik nu 3 jaar tarceva en het werkt bij mij geweldig, 4jaar geleden ben ik begonnen met chemo kuren maar het resultaat was 0, als laatste kon ik nog taceva proberen en dit werkte voor mij geweldig. Ik heb wel alle bijwerkingen gehad die op het lijstje staan en meer. Nog steeds heb ik veel last van mijn teennagels. Maar dat zijn kleinigheden zeker bij de mededeling va[lees meer...]n de longarts 4 jaar geleden: u hebt nog 4 tot 6 maanden.
2

Tarceva

03-12-2012 | Vrouw | 58
erlotinib
Longkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
moe en jeuk als nare bijwerkingen
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1392) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (957) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (670) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (650) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (592) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (506) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (465) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (435) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.