Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Votrient

11
meningen

Votrient

pazopanib

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Nierkanker (8 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Behandelingen met nieuwe antikankermedicijnen worden te vaak onnodig stopgezet.

Veel kankerpatiënten krijgen een behandeling met medicijnen voorgeschreven. Zo’n behandeling kan enkele maanden tottien jaar en zelfs levenslang nodig zijn.“Maar veel patiënten haken vervroegd af omdat zij de bijwerkingen niet verdragen”, zegt Boers-Doets na jarenlang onderzoek. “Dat maakt de behandeling een stuk minder effectief.”

“Door bijwerkingen gestructureerd te managen, kunnen patiënten met kanker vaker hun behandeling voltooien zoals gepland. Terwijl patiënten gemiddeld vijf maanden langer kunnen leven als zij zelf de bijwerkingen monitoren.”

onderzoeker Christine Boers-Doets (11-09-2019)

1
4

Votrient

28-12-2023 | Man | 63
pazopanib (200mg)
Longkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik had een fibrosarcoom in m’n knieholte, deze is verwijderd. Maar helaas is deze uitgezaaid via mijn bloedbaan , naar mijn longen. Hij groeit daar heel snel , ondanks de chemotherapie was de tumor 5 cm gegroeid. Wel vreemd dat al mijn andere vitale organen helemaal schoon zijn , ook de lymfeklieren zijn schoon . Heb nu votrient 2x200mg gekregen , wel wat bijwerkingen[lees meer...] maar het is te doen Ik heb er weinig vertrouwen in , want voor deze sarcoom staat geen overlevingskans en Verwacht wordt 15 tot 20 maanden. Ik heb me er maar bij neergelegd.
3

Votrient

18-10-2019 | Man | 70
pazopanib (400mg)
Longkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Een zeer goed gekende bijwerking is diarree , een combinatie met bv pantomed is taboe omdat zij interactief zijn, toch schrijven ze dit in sommige ziekenhuizen voor. Als het soms zo erg is dat het ondraaglijk is stellen ze een onderbreking van enkele dagen voor of een verlaging van de hoeveelheid Votrient.
3

Votrient

02-07-2019 | Vrouw | 56
pazopanib (400mg)
Nierkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

2

Votrient

31-12-2018 | Man | 53
pazopanib (400mg)
Nierkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
na 1 maand slechte leverwaarden.
3

Votrient

25-07-2018 | Man | 58
pazopanib (400mg)
Nierkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik neem de dosis voor het slapen. De ene dag voel ik mezelf goed, de andere dag beroerd. Mijn eetlust is bijzonder slecht . Ik kan geen brood eten. Gefrituurd voedsel gaat ook niet. Het eten met saus gaat het makkelijkste.
3

Votrient

21-03-2018 | Man | 48
pazopanib (400mg)
Nierkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Nierkanker werd bij mij ontdekt in november 2017. Nu in maart 2018 na maanden 800 Mg te hebben geslikt moet ik terug naar 400mg vanwege aanhoudende diarree en hoofdpijn. Bloeddruk is veel te hoog. Operatie ligt wel in het vooruitzicht. De pillen doen hun werk goed. De tumer is geslonken en de helft van de uitzaaiingen in de longen is zo klein geworden dat deze niet meer zi[lees meer...]chtbaar zijn. Uiteindelijk dus een goed middel, maar ik heb er wel behoorlijk last van. Volhouden moet je omdat dit de kans op een langer leven mogelijk maakt.
3

Votrient

27-06-2017 | Man | 64
pazopanib (400mg)
Nierkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
April 2015 niertumor ontdekt met een grote van 26x13x11 cm 1452 gram.Operatief verwijderd incl. milt en 14 lymfeknopen.Begin 2016 uitzaaiingen long, bijnier en bekken. De effectiviteit kan ik nog niet beoordelen, scan volgt binnenkort.
5

Votrient

13-02-2017 | Vrouw | 42
pazopanib (400mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
mesenchymaal chondrosarcoom. 5 jaar geleden is bij mij extraskeletaal mesenchymaal chondrosarcoom vastgesteld.. Meerdere operaties ondergaan. Bleef terugkomen en toen een VIDE chemokuur gehad. Na 1 jaar gingen de uitzaaiingen toch weer groeien en ben ik met de pazopanib gestart. In het begin een aantal bijwerkingen gehad die na verloop van tijd zijn overgegaan zoals hoge b[lees meer...]loeddruk, gevoelige voeten, heesheid. Nu heb ik nog de volgende bijwerkingen witte haren, diarree (slik als het te erg wordt loperamide) en las ik een extra slaapmoment in. Met deze bijwerkingen valt prima te leven. En de uitzaaiingen zijn nu al 2,5 jaar stabiel. Daar doe je het voor. Binnen de beperkingen is de kwaliteit van leven goed!
4

Votrient

03-10-2016 | Man | 60
pazopanib (400mg)
Nierkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In 2013 nierkanker ontdekt met uitzaaiingen op de botten, het was zo erg dat er gezegd werd dat ik de kerst niet zou halen. Toen begonnen met sutent die goed aansloeg waardoor ik er nog steeds ben. Na de verwijdering van de kwade nier in 2016 werd er een uitzaaiing ontdekt op mijn lever. Hieruit bleek dat de sutent niet meer goed werkte en er besloten werd om te starten[lees meer...] met Votrient. Na de eerste scan waren de uitzaaiingen in mijn lever geslonken dus het lijkt dat het zijn werk doet. Ik heb bijna tot geen bijwerkingen alleen dat ik wat grijzer wordt, maar dat kan ook de leeftijd zijn.
5

Votrient

30-08-2016 | Man | 70
pazopanib (400mg)
Nierkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
2011 eerste keer nierkanker. Nier verwijdert. Verder geen problemen van uitzaaiingen. (Ingekapseld). December 2014 bij controles alles goed ondanks het aangeven van bijwerkingen uit eerste periode kanker. Begin januari 2015 toch echo en scan laten maken en aan de tweede nier tumor ontdekt van ongeveer 5cm en uitzaaiingen in longen. Begonnen met 800 mg pazopanib. Binnen enk[lees meer...]ele weken geheel uitgedroogd door diaree en braken zonder eten en drinken. Een weekje in het ziekenhuis zonder medicatie er weer bovenop. Overgegaan op 600 mg. Dezelfde verschijnselen en wederom weer uitgedroogd. Wederom een weekje ziekenhuis. Overgegaan naar 400 mg. De verschijnselen zijn identiek doch zeer goed verdraagbaar. Soms bij teveel last een weekje zonder pazopanib. Dan weer als herboren. inmiddels zijn zowel de uitzaaiingen als de tumor zo goed als verdwenen. De arts wil geen lagere dosering ivm het terukomen van de tumor die dan blijkbaar onherroepelijk funest zal zijn. Het is voor mij zeer goed leefbaar.
1

Votrient

31-01-2016 | Man | 62
pazopanib (200mg)
Nierkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik nu 1 jaar en negen maanden Votrient. Ben begonnen met 800 mg en was in 14 dagen bijna dood door hoge bloeddruk 255/ 145. Toen naar 600 mg, dat ging ook niet. Daarna een jaar 400 mg, kon ik ook niet meer verdragen. Nu zit ik op 200 mg en denk erover om helemaal te stoppen vanwege de bijwerkingen: energie weg, smaak weg, hoge bloeddruk, koude voeten en handen, bloed [lees meer...]bij ontlasting, oncontroleerbaar hikken, kramp in armen en benen, pijn op de borst, dikke voeten/benen, bloedneuzen, zeer gebit, wazig zien, opvliegers en veel pijn van de spieren in mijn heupen sindskort waardoor ik eigenlijk niet meer kan lopen. Mijn conclusie is dat je beter voorgelicht moet worden over de bijverschijnselen en als iemand mij vraagt wat ik van Votrient vind, zal ik zeggen: een levensverwoestend medicijn in mijn geval. Als ik alles van te voren geweten had, was ik er nooit aan begonnen. Wees gewaarschuwd dat bij Votrient gebruik een operatie onmogelijk is, omdat je niet meer hersteld volgens mijn arts in D. den Hoed.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2327) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1379) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1211) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1157) - Verslavingsziekten
Sertraline (1131) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (946) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (912) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (822) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (764) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (654) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (640) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (631) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (629) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (617) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (594) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (586) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (540) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (485) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (480) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (469) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (460) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (427) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.