Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Transtec

15
meningen

Transtec

buprenorfine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Zenuwpijn (4 meningen)
Artrose (2 meningen)
Gewrichtsontsteking (2 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1
3

Transtec

17-12-2022 | Man | 42
buprenorfine (35ug)
Restless legs syndrome (rusteloze benen)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Tegen Rls die toen nog niet gediagnosticeerd was, ik werd er precies dom van. Het hielp wel.
3

Transtec

30-07-2019 | Vrouw | 52
buprenorfine (35ug)
Chronisch pijnsyndroom
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik heb dit medicijn nog niet vaak gebruikt omdat de bijwerking op het lichaam slaat " dus verdikken "gewicht toename ' alleen als echt nodig is
5

Transtec

04-06-2018 | Man | 30
buprenorfine (52,5ug)
Rugpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik nam al 8 jaar elke dag 4x 20 druppels Valtran voor pijn in mijn bovenrug. Sinds kort begon mijn lage rug ook meer en meer pijn te doen en hielp de Valtran hier niet meer voor. Mijn huisarts heeft me dan Transtec 35 voorgeschreven en deze pijnstiller hielp de eerste week zeer goed. Alleen wanneer ik de klever op mijn borstkas kleefde kreeg ik ontzettende jeuk dus deze [lees meer...]plaats was voor mij niet goed. Voor mij waren dus de beste plaatsen de bovenrug en bovenarmen. Na een tijdje kwam de pijn er terug door en werd door de huisarts Transtec 52 voorgeschreven en deze gebruik ik tot op heden nog steeds en werkt zeer goed. Enige minpuntje is dat ik moeilijk kan plassen en nogal snel vermoeid ben.
4

Transtec

17-10-2017 | Man | 64
buprenorfine (52,5ug)
Gewrichtsontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
bij hevige pijn is het wel doeltreffend.
4

Transtec

24-07-2017 | Man | 64
buprenorfine (70ug)
Artritis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
transtec werkt zeer doeltreffend tegen artritis
4

Transtec

18-07-2017 | Man | 64
buprenorfine (70ug)
Artrose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik heb geen bijwerkingen
5

Transtec

23-04-2015 | Man | 70
buprenorfine (52,5ug)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ben al 20 jaar diabeet, en heb sinds +- 15 jaar Transtec pleisters en heb tot 18 April de grote transtec pleister (groot ) gebruikt waar je op moet letten dat je de pleister om de 4 dagen op een andere plaats moet plakken, inderdaad is na het verwijderen van de oude pleister de huid enigzins rood dan doe ik er een zeer dun laagje sudocrem op , dit helpt prima. Ook plakt mi[lees meer...]jn vrouw de pleister op mijn rug dus ook nooit lichamelijke problemen mee gehad. Sinds afgelopen week word de grote transtec pleister niet meer vergoed en heb nu een kleine met de zelfde werking maar problemen met het los halen van de verpakking. Nu heb ik Buprenorfine Ranbaxy waardeloos men kijkt niet meer naar het gemak van aanbrengen maar naar de prijs. Tot slot ik weet wat zenuwpijn is maar voor mij een geweldig werkend medicijn. Heb je een vraag of opmerking mail mij gerust. Ko
5

Transtec

05-01-2015 | Vrouw | 60
buprenorfine
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb chronische pijn (zenuwpijn en botpijn). Ik slik al een aantal jaren temgesic (tablet onder de tong) een prima middel. Maar ik vergeet nogal eens mijn medicijnen. Daarom kreeg ik de pleisters voorgeschreven. Ik ben er super blij mee! Alleen na een maand of drie krijg ik huidirritatie en dan is het moment weer gekomen dat ik overga op de pillen. Nu lees ik dat ik geh[lees meer...]olpen kan worden met Flixotide spray. Daar ben ik erg blij, dus morgen de dokter bellen voor een recept. Als het werkt zal ik het vermelden! Al las ik al, dat er mensen zijn die er een goed resultaat mee hebben, dus ga ik er vanuit dat dat bij mij ook zo zal zijn.
4

Transtec

03-08-2014 | Man | 54
buprenorfine
Artrose - gewrichtsaandoening
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb van de huisarts Transtec voor geschreven gekregen waar ik zeer goed op reageerde en had ook weinig tot geen bij werking van. Ik heb transtec in pleister form gekregen en moet er 2 tegelijk plakken dus totaal 140 Mg. Hier voor had ik Fentanyl 100 Mg waar ik heel suf op werd en meer lag te slapen dan dat ik nog leefde. Maar nu heb ik weer andere pleisters gekrege[lees meer...]n snap er niks meer van reageer je goed dan gaan ze weer rommelen kunnen ze weer meer verdienen aan de medicijnen of zo... Nu heb ik Bupreorfine Ranbaxy gekregen maar deze laten los door dat ik nog al zweet.
1

Transtec

07-02-2013 | Man | 49
buprenorfine
Rugklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds mijn man de pleisters gebruikt doet hij niets anders dan overal slapen. Hij is begonnen met een halve pleister om de 3 dagen. Nu zit hij ongeveer een grote week aan een hele pleister om de 3 dagen. Hij slaapt dus nog meer en is altijd moe. Hij heeft geen zin meer in seks/vrijen. Hij krijgt zijn penis niet meer in een volledige erectie. Nog iemand deze problemen? Dan [lees meer...]had ik graag uw reactie gehoord aub.
1

Transtec

02-10-2012 | Vrouw | 35
buprenorfine
PDS (prikkelbare darmsyndroom)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Van Kapanol overgegaan naar Transtec 52,5. Ik ben op woensdag met mijn eerste pleister begonnen. Ik had er een goed gevoel over. Transtec is een partieel opiaat antagonist en de pleister hoeft maar 1x per 4 dagen te worden vervangen. IDEAAL. Donderdag begon mijn buikpijn, heel erge buikpijn. Dit is tot vandaag onveranderd. Zit nu op mijn 2e pleister. Ik heb zo'n buikpij[lees meer...]n gehad dat ik dubbel heb gezeten en de tranen over mijn wangen liepen. Dat is toch vreemd als je zoveel pijn hebt met zo'n zware pijnpleister. Ook al meer dan een week aan de zwarte slijmerige diarree. Vanochtend gemeld bij mijn huisarts. De pleister moet er acuut af. Het stofje Buprenorfine verdraag ik niet. Vanaf nu weer terug op Kapanol.
5

Transtec

25-10-2010 | Vrouw
buprenorfine
Zenuwpijn!
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ruim 3 jaar gebruikt, maar van de een op de andere dag allergische reactie op de huid door de pleisters, ik kon ze wel goed verdragen en hebben mij erg goed geholpen om de pijn te kunnen verragen. Helaas, nu kan ik ze niet meer hebben op mijn huid en dus aan het zoeken naar andere hulpmiddelen!
1

Transtec

27-09-2010 | Man
buprenorfine
Alvleesklier
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

2

Transtec

29-10-2009 | Man
buprenorfine
Wervelkanaalstenose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Al jaren pijn, vele operaties. Sinds ik deze pleisters gebruik, is mijn depressie sterker geworden/
1

Transtec

27-10-2009 | Vrouw
buprenorfine
Zenuwpijn in rug/been
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na verschillende medicijnen geprobeerd te hebben (zoals o.a. tramadol en artrotec (die niet veel hielpen)) kreeg ik Transtec pleisters voorgeschreven. Leek mij ideaal, 1x in de 4 dagen een pleister plakken en dat is het! Geen rekening meer houden met een bepaald tijdstip en met het innemen van pillen voor of juist na een maaltijd. s'Avonds op advies van de huisarts met e[lees meer...]en halve pleister begonnen, en de volgende dag als een zombie opstaan! Ontzettend duizelig, misselijk, verward en niet meer kunnen functioneren. Later op de dag kwam daar jeuk over het hele lichaam bij, met dubbele tong praten, een doof gevoel in gezicht, opvliegers, gebrek aan eetlust en een 'stoned/dronken' gevoel, kon niet meer normaal uit m'n ogen kijken of normaal uit m'n woorden komen..Volgende ochtend precies het zelfde gevoel en toen heb ik de pleister eraf getrokken..Pas na een uur of 5 werd de duizeligheid minder en pas de volgende dag was ik de meeste klachten kwijt. Heb alleen nog een dag of 2 'raar' uit m'n ogen gekeken. Misschien is dit een allergische reactie geweest op een middel dat hierin zit waar ik blijkbaar nogal heftig op reageer, maar voor mij nooit geen Transtec meer!
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2336) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1399) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1154) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (959) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (828) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (779) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (673) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (655) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (649) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (632) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (627) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (603) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (596) - Verslavingsziekten
Metformine (592) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (548) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (510) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (486) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (440) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (431) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.