Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

lees de ervaringen

115
meningen

Oxycodon

oxycodon

Geef mening

Algehele tevredenheid

Algehele tevredenheid

Effectiviteit

Effectiviteit

Hoeveelheid bijwerkingen

Hoeveelheid bijwerkingen

Leeftijd + Geslacht

Leeftijd + Geslacht

Bijwerkingen

Bijwerkingen
Pagina 1 van 7

15-01-2017
Vrouw, 75
Algehele tevredenheid 3

Oxycodon (oxycodon)
Osteoporose/botontkalking

Tevredenheid over
4
4
4
3
Heb sinds 8 jaar osteoporose wat langzaam erger wordt, na eerst van alles geprobeerd te hebben paracetamol met codeine, naproxen, ibuprofen de hele rataplan van geneesmiddelen, die zg goed werken tegen deze pijnen. Ondertussen ben ik al 8 cm ingezakt. Om een lang verhaal kort te maken: de eerste keer dat ik oxycodon kreeg voorgeschreven zal ik niet gauw vergeten. Ik ben [lees meer...]begonnen met 3 maal per dag 10mg retard wat al een feest was, in de loop der jaren was de pijn niet te onderdrukken met deze 10mg 3 maal daags! Toen kreeg ik 20 mg 3 maal daags wat lange tijd goed ging, maar in verloop van tijd drong de pijn hier ook doorheen en nu mag ik 2 maal daags 30 mg met aanvulling indien nodig met 10mg of 20mg. Ik wil zolang mogelijk zelfstandig blijven en geen apparatuur gebruiken wat met tot nu toe lukt! Bijwerkingen zijn iets minder : ben wat suffer en de ontlasting moet geholpen met zakjes laxa! Al met al ben heel tevreden over Aurobindo en kan het absoluut niet missen
24-12-2016
Man, 47
Algehele tevredenheid 3

Oxycodon (oxycodon)
Lage rugpijn

Tevredenheid over
4
2
2
4
bij een ruggenprik ging het mis en werd er een zenuw geraakt, nu ben ik ruim een jaar verder en maak steeds kleine vooruitgang. Ik kan moeilijk lopen en kan niet meer fietsen en tillen. De oxi help redelijk bij de pijn, maar heeft toch een grote invloed op mijn leven. Ik was altijd een vrolijk en levenslustig persoon, maar nu moeilijk te motiveren en liever alleen omdat ik[lees meer...] me toch moeilijk kan concentreren op wat er gebeurd of wat mensen zeggen.
15-11-2016
Man, 67
Algehele tevredenheid 3

Oxycodon (oxycodon)
Artrose van de wervelkolom

Tevredenheid over
4
3
2
5
Het was prima spul werkte goed en ik voelde mij er top bij vooral met een wijntje, maar toen de pijn minder werd, wilde ik het prettige gevoel niet kwijt en slikte door met als gevolg dat ik erge last kreeg van stress en depressie. Ik werd snel kwaad, ging dan vreselijk uit mijn stekker, mijn gezichtsvermogen was niet goed vooral in het donker. Ben nu gestopt, gezichtsver[lees meer...]mogen heeft zich hersteld. Ga niet meer uit mijn stekker, kortom ben aan het afkicken, maar het gaat goed en wordt weer dezelfde van voor het gebruik.
12-11-2016
Man, 50
Algehele tevredenheid 1

Oxycodon (oxycodon)
Artrose

Tevredenheid over
3
2
2
4
Ik zit vanaf 4-1-2016 thuis in de ziektewet, met veel pijn in de onderrug en tintelingen in mijn rechter been. Naar de fysiotherapeut gestuurd door de huisarts en diclofenac zetpil gekregen, want van pillen krijg ik jeuk. 1 week volgehouden, maar de pijn werd alleen erger. Teruggegaan naar de huisarts, die stuurde me door om een MRI scan te laten maken. Uitslag: een hernia[lees meer...] en artrose, dus naar de neuroloog toe en die propte me weer met diclofenac(meer mg) vol en extra paracetamol ( 4x daags 1000 mg). De pijn bleef aan, van de artrose en de hernia moest met rusten genezen. Van de neuroloog naar de pijnpoli gestuurd en daar enkele behandelingen gehad. Dat hielp een paar weken, maar niet echt. Toen werd er oxycodon( 2x daags 10mg) voorgeschreven, na 2 dagen had ik last van misselijkheid ,beven en trillen, hoofdpijn, verstopping, jeuk, overgeven, zwetend wakker worden in de nacht. Ik zit nu ruim 8 maanden aan de oxycodon, ben nu aan het proberen om er af te geraken van dit spul, dit valt erg zwaar. Mijn gezin lijd er erg onder, ik herken mezelf niet meer, stemmingswisselingen en constant ruzie, met hele heftige drift buien, met erna een gruwelijk schuldgevoel, wat ik heb veroorzaakt. Ik weet het niet meer, maar weer eens met de huisarts gaan praten. Ik moet er vanaf, anders is mijn huwelijk van 30 jaar naar de klote? GRT
11-11-2016
Man, 16
Algehele tevredenheid 3

Oxycodon (oxycodon)
Chronisch pijnsyndroom

Tevredenheid over
4
3
1
4
In het begin dat ik de Oxycodon had genomen, dacht ik top spul! Ik voelde mij super. Helaas was dit van korte duur. Ik wilde eigenlijk meer. Omdat ik niet meer wilde leven. Ik wilde dood. Ik werd om iedere dingetje boos. En zocht meest van de tijd ook ruzie als mij iets niet aan stond. Ik was toen zo boos dat ik mijn medicatie weg gegooid had. En vaak huilend op bed lag[lees meer...]. Mijn ouders hebben de dokter toen gebeld. Omdat ze niet meer wisten wie ik was. Toen het medicijn eenmaal uit werkte. Voelde ik mij erg gespannen maar ook relaxt. Ik wist op dat moment ook niet wat ik gedaan had. Mijn ouders hebben mij toen alles vertelt. Ik schrok hier van. Ik heb dit toen ook gehad met de: Arcoxia, Oxycontin
08-11-2016
Man, 69
Algehele tevredenheid 1

Oxycodon (oxycodon)
Complicatie na operatie

Tevredenheid over
5
3
3
4
Wees alert je kan er zeer snel goed beroerd van voelen. Ik had last van: acute misselijkheid met braak neiging, later hoofdpijn.
05-10-2016
Man, 61
Algehele tevredenheid 4

Oxycodon (oxycodon)
Artrose

Tevredenheid over
4
4
4
5
Na diverse operaties aan mijn linkerenkel en volledige knieprothese rechts en ook artrose in beide handen, duimen, wijs- en middelvingers begonnen met oxycodon mva. Van 25 mg per dag zit ik nu op 70 mg per dag. 2 keer 35 mg. Bijwerkingen van de obstipatie zijn goed te behandelen met de bijgeleverde poeiers. Wel vies, maar goed je moet wel. Als maagbeschermer slik ik 1 pan[lees meer...]toprazol 40 mg per dag. Merk wel dat wanneer ik dezelfde werking wil ervaren ik zo af en toe de dosis moet verhogen. Zou graag willen afbouwen, maar dat gaat gewoon niet. Ik kan dan niet of nauwelijks lopen of dingen met mijn handen oppakken. Ben wel blij met deze pijnmedicatie.
24-09-2016
Vrouw, 19
Algehele tevredenheid 3

Oxycodon (oxycodon)
Ziekte van Bechterew

Tevredenheid over
4
2
1
5
Ben aan dit medicijn begonnen omdat ik onwijs veel pijn had in mijn konstpier. Dacht dat ik de spieren had verrekt met sporten maar na een jaar werd het alleen maar ernstiger. Kon op een gegeven moment niet meer lopen en werd na veel andere medicatie dit middel voorgeschreven. Doktoren waren er heilig van overtuigd dat het een hernia was, daarna was het een spierziekte. He[lees meer...]t bleek reuma te zijn. Ik had drie ontstekingen in mijn rug en eentje op mijn schaambot.. Ik durf rustig te zeggen dat ik nog nooit zoveel pijn heb gehad in mijn hele leven. Op dit moment gebruik ik het medicijn al 9 maanden en besef nu pas wat voor een kriem het is. Ik zat door alles wat er aan de hand was met mijn gezondheid in een dip en heb dus steeds vaker oxycodon geslikt voor het gevoel dat het mij gaf.. Ik voelde me én vrolijk en ik kon weer functioneren als een normaal mens. Ik zie nu al een tijdje in dat ik moet stoppen met dit medicijn, maar alle medicatie die ik heb gebruikt en die ik nu gebruik verhelpen de pijn niet. Vanaf dinsdag stap ik over op een biological genaamd Enbrel. Als dit medicijn ook zijn werk niet doet weet ik het niet meer. Ben nu de oxycodon aan het afbouwen.. Mijn school en sociale leven lijdt eronder. Heb het gevoel alsof ik mijzelf ben kwijtgeraakt. Ik heb mezelf totaal afgetakeld met het gebruik van dit medicijn. Ben het ene moment onwijs vrolijk, het andere moment wil ik mijzelf voor de trein gooien. Probeer er nu 3 per dag te slikken (begon met 3x daags 10 mg en 6x daags 5) maar heb constant huilbuien en last van angstaanvallen. Kan niet meer slapen maar ik ben dood op.. Slik nu naast oxycodon Oxazepam erbij om mezelf een beetje in rust te houden, maar dat is ook een tyfus medicijn. Ik kan niet bevatten dat deze ziekte en dit medicijn mij totaal leeg hebben gemaakt... En ik heb op dit moment ook echt geen idee hoe ik die leegte weer kan vullen. Mijn reumatoloog doet ook alsof ik 4 maar daags een keelpastille slik, het kan geen kwaad... zegt die ook alleen maar omdat hij met z'n handen in het haar zit. Als iemand ooit de behoefte heeft om eens te praten, over dit medicijn, ziekte of over het weer, let me know. Ik zal het erg waarderen.
Pagina 1 van 7

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (1937) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1002) - Cholesterol
Champix (844) - Verslavingsziekten
Paroxetine (840) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (779) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Citalopram (655) - Depressie - antidepressiva SSRI
Tramadol (648) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (626) - Maagzuur - protonpompremmers
Sertraline (597) - Depressie - antidepressiva SSRI
Efexor (587) - Depressie - antidepressiva overig
Lyrica (576) - Epilepsie
Venlafaxine (564) - Depressie - antidepressiva overig
Metoprolol (511) - Bloeddruk - betablokkers
Metformine (479) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Lexapro (441) - Depressie - antidepressiva SSRI
Seroquel (429) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (416) - Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline (398) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (390) - Anticonceptie - eenfase
Concerta (382) - ADHD - psychostimulantia
Mirtazapine (359) - Depressie - antidepressiva overig
Ritalin (337) - ADHD - psychostimulantia
Amoxicilline / Clavulaanzuur (334) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (325) - Verslavingsziekten
Lipitor (322) - Cholesterol
Diclofenac (321) - Pijn
Crestor (318) - Cholesterol
Implanon (hormoonimplantaat) (292) - Anticonceptie - overig
Cymbalta (291) - Depressie - antidepressiva overig
Roaccutane (279) - Acne

Geef je mening over jouw medicijngebruik

Geniet van nieuwe muziek, apps, boeken en meer.

Deel jouw ervaringen over medicijngebruik en maak kans
op een cadeaukaart voor de
Google Playstore of de Appstore
t.w.v. 15 euro!


Geef je mening nu!
Appstore Cadeaukaart
Google Playstore Cadeaukaart