Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Forsteo

5
meningen

Forsteo

teriparatide

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Alendroninezuur (117 meningen)
Aclasta (54 meningen)
Prolia (53 meningen)
Fosavance (29 meningen)
Actonel (23 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1
3

Forsteo

15-10-2023 | Vrouw | 71
teriparatide (250ug/ml)
Osteoporose/botontkalking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na eerder een bisfonaat voorgeschreven gekregen van mijn huisarts nu Sondelbay (Teriparatide) op recept van mijn specialist i.v.m. osteoporose. (-2.7) Gebruikservaring; pijnlijkere gewrichten en spieren, met name in armen en benen. Soms lichte duizeligheid. Vermoeiender. Het lichaam moet er ook even aan wennen natuurlijk. Ik ben onder behandeling van een heel prettige v[lees meer...]rouwelijke specialist die goed kan luisteren, goed uitlegd en dito advies geeft. Voel me door haar goed begrepen en geholpen. De 1e belangrijke stap denk ik. Osteoporose is een ziekte die, zonder behandeling, steeds verder toeneemt. Ondanks gezonde eetgewoontes en goed blijven bewegen etc, kan mijn lijf zonder dit medicijn dit proces van botafname op eigen kracht niet doen stoppen. Vandaar begonnen, sinds nu 3,5 mnd. Ik dacht eerst ook, 'kop in de wind en ik zoek het zelf wel uit, aan mijn lijf.... etc. Tot het besef van mijn eigen 'eigengereidheid' niet de beste instelling is. Ik ben er inmiddels aan gewend geraakt en in het belang van de noodzaak ervan ga ik er mee door dankzij de goede hulp en prettige begeleiding van mijn specialist. Enigszins een nadeel; het moet in de koelkast bewaard worden en op vakantie moet je er extra aandacht bij houden m.b.t. het vervoer onderweg (koel houden). Kost even 'vinger aan de pols' maar zolang je het belang er van in blijft zien went het ook. Voor het behoud van gezonde(re) botten, is het mij voornamelijk te doen.
1

Forsteo

08-02-2023 | Vrouw | 59
teriparatide (250ug/ml)
Osteoporose/botontkalking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb n wervel gebroken bij ernstig verkeersongeval. Deze wervelbreuk is verder ingezakt ipv gestabiliseerd en genezen. Tijdens een dexa werd osteopenie (-1,8) geconstateerd. Volgens osteoporiose-verpleegkundige komt t verder inzakken vd wervelbreuk door de ostepenie. Mijn mening is dat ik mijn letsel steeds overbelast heb door zwaar tillen (oppassen op n baby van 10 kg[lees meer...] die ik de hele dag tilde en droeg) Nu wordt dringend geadviseerd door deze verpleegkundige om Forsteo te gaan injecteren, omdat de wervel nog verder zou inzakken en ik over n paar jaar polsbreuken krijg. De internist heeft haar toestemming gegeven mij dit voor te schrijven. De verpleegkundige spreekt van geluk dat ik dit medicijn krijg (de richtlijnen zijn verbreed en eerder zou ik t niet krijgen en vanaf nu wel) Ik voel niets voor medicijnen.! Ik ben fit en gezond, zwem, liep hard, doe Pilates, fiets en sta nog 3 dagen voor de klas in Speciaal onderwijs. Met de vakantie liep ik 300 km met rugzak op mijn rug (wat ik na mijn ongeluk helaas niet meer kan)… Ik ben 59 en plotseling duwen ze mij door een T-score van -1,8 en een wervelbreuk door een verkeersongeluk in hokje aankomend osreopotose-patiënt en moet ik zo snel mogelijk aan de forsteoinjecties voor jaren. Door dit te weigeren reageert het ziekenhuis alsof ik mijn doodvonnis teken. Ik zou graag mensen horen met soortgelijk verhaal zoals ik hierboven schrijf…
1

Forsteo

11-12-2022 | Vrouw | 59
teriparatide (250ug/ml)
Osteoporose/botontkalking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na 5 jaar risedroninezuur gebruikt te hebben overgestapt naar teriparitide, vanaf dag drie last gekregen van enorme plasdrang ( om de vijf minuten paar druppeltjes plassen, om gek van te worden). Reumatoloog had er nog nooit van gehoord, geen begeleiding, geen advies. Na twee weken gestopt van pure ellende.
5

Forsteo

21-05-2022 | Vrouw | 59
teriparatide (250ug/ml)
Osteoporose/botontkalking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn twee jaar forsteo zitten er bijna op, ik vond het iedere dag injecteren totaal geen probleem en heb geen last van bijwerkingen gehad , mijn botdichtheid is verbeterd van -5.4 naar -4.0
2

Forsteo

14-12-2017 | Vrouw | 63
teriparatide (250ug/ml)
Artrose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Nadeel van Forsteo was dat je dagelijks moet spuiten en dat de spuiten in de koelkast moeten liggen. Dus als je weg wilt je altijd iets moet regelen om de spuiten koel te houden. Mij overkwam weleens dat ik de verpakking vergeten was terug te leggen in de koelkast. Daarover veel gezeur gehad met de leverancier die zelfs een verpleegkundige op mijn dak stuurde die kwam kij[lees meer...]ken of ik de boel wel op orde had. |Heel dwingend en intimiderend.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1392) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (957) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (670) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (650) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (592) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (506) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (465) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (435) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.