Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Zoledroninezuur

10
meningen

Zoledroninezuur

zoledroninezuur

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
rugspierpijn bloederige diarree hoesten met slijm lange tijd acute hoofdpijn buikklachten vermoeidheid hartkloppingen, longontsteking keelpijn acute pijn constante koorts met wisselende temperaturen

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Alendroninezuur (117 meningen)
Aclasta (54 meningen)
Prolia (53 meningen)
Fosavance (29 meningen)
Actonel (23 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1
2

Zoledroninezuur

07-06-2024 | Vrouw | 55
zoledroninezuur (0,05mg/ml)
Osteoporose/botontkalking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

spier- en gewrichtspijn gevoel van druk in hoofd bovenlichaam voelt warm aan constante koorts met wisselende temperaturen duizeligheid

Verleden week een infuus gekregen ivm osteoporose. Dag erna voelde ik mij prima en dacht mooi zo. Echter de dag daarna werd ik koortsig en moe. Na het nemen van paracetamol voelde ik mij weinig opknappen. Hevige hoofdpijn bij het opstaan, spierpijn in bovenarmen en wat ik eng vind, het gevoel dat ik brand van binnen in mijn bovenlichaam/buik en net eem hete kookplaat ben. [lees meer...]De internist stuurt mij nu doodleuk terug naar de huisarts, want ja, kan niet van dit infuus zijn. Dat zou maar paar dagen kunnen duren volgens hem. Nu lees ik deze verhalen en schrik ik. De continue koorts en elke dag ade paracetamol kan toch niet nornaal zijn. Hoelang duurt zoiets en wat kan je er verder nog tegen doen? Moedeloos..
1

Zoledroninezuur

02-05-2024 | Vrouw | 62
zoledroninezuur (100ml)
Osteoporose/botontkalking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

buikklachten acute hoofdpijn hoesten met slijm lange tijd bloederige diarree hartkloppingen, longontsteking keelpijn

Twee dagen na infuus heftige klachten. Hoofdpijn, huidpijn, botpijn (heupen, ribben, knieën), spierpijn, misselijk, nekpijn, hartkloppingen, geen stem en pijn in mijn slokdarm en ontzettend last van maagzuur. En doodmoe. Na bloedhoesten naar ziekenhuis gegaan. Ontstekingswaarden verhoogd en vermoeden op een longontsteking. Drie weken later nog steeds pijn in alle gewrichte[lees meer...]n en ontzettende diarree. Totaal verzwakt.
2

Zoledroninezuur

08-03-2024 | Vrouw | 74
zoledroninezuur (0,05mg/ml)
Osteoporose/botontkalking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

droge keel rugspierpijn acute pijn

Osteoporose na borstkanker: Had eerst alendroninezuur maar kon ik niet verdragen. Toestemming gekregen voor 1x per jaar infuus met zolendroninezuur. Kreeg ik op 27 febr. Infuus prima, eerste dag prima maar daarna begon de ellende. Pijn in spieren en botten, pijn in de nek, hoofdpijn en zo vreselijk moe. Mijn. Keel is droog en mijn stem is hees. Ik ben zangeres dus dubbel v[lees meer...]reselijk! Incontinentie erger geworden. Binnenkort weer een MRI van de lendenwervels. Ik hoop dat het na twee weken over is.
4

Zoledroninezuur

10-09-2023 | Vrouw | 75
zoledroninezuur (0,05mg/ml)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na het infuus had ik nergens last van,maar ik kreeg na een paar weken vreselijke pijn in de bovenarm. De huisarts dacht dat het een ontstoken pees was, dus kreeg een n injectie in de schouder. Nu na een paar maanden en 3 injectie s verder nog steeds erg veel pijn in de botten van mijn arm. Voor mij is het kwartje wel gevallen nu, het komt door deze medicijn. Dus een tweede[lees meer...] keer is er echt niet meer bij.
1

Zoledroninezuur

21-05-2023 | Vrouw | 75
zoledroninezuur (0,05mg/ml)
Osteoporose/botontkalking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na het toedienen van het infuus, heb ik nergens last van gehad. Maar een aantal weken later begon ik pijn te krijgen in de botten van mijn bovenarmen. Ik kan nu mijn armen moeilijk omhoog krijgen.Vooral het omdraaien in bed is een ramp. Inmiddels beginnen de ellebogen ook pijn te doen. Als ik dit geweten had, was ik er nooit aan begonnen.
5

Zoledroninezuur

24-04-2023 | Vrouw | 75
zoledroninezuur (0,05mg/ml)
Osteoporose/botontkalking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Verpleegkundige bracht infuus thuis aan. Was de eerste keer en alle horror verhalen op internet schrokken me wel af. Was binnen een uur klaar. Infuus zelf 15 minuten. Rest voorbereidingen en infuus spoelen. Geen centje pijn gehad. Ook geen griepachtige verschijnselen!
4

Zoledroninezuur

05-06-2022 | Vrouw | 61
zoledroninezuur (0,05mg/ml)
Osteoporose/botontkalking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In april 2022 zoledroninezuur gekregen ivm osteoporose en 4 wervelinzakkingen.Had wel pijn maar meestal in avonduren.Kon hier goed mee omgaan en kon alles doen.Op advies van ha na laatste breuk infuus genomen.Na 1 dag leek het wel of ik overreden was zo'n pijn had ik en kon heel moeilijk ademhalen.Dag 2 kreeg ik ontzettend pijn aan slokdarm en hoofdpijn.Daarna kwamen er s[lees meer...]teeds meer klachten botpijn, tanden en kaak pijnlijk,droge ogen, duizelig opgezette benen, kramp in benen, heupen ontzettend pijn en stijf.Inmiddels 2 mnd verder en nog steeds alleen maar verslechtering.Lichaam is constant stijf bij lopen en op staan.Voorheen was ik mobiel.Elke dag is een strijd aan het worden.Voel me gevangen in mn eigen lichaam.Elke nacht nu ineens super droge mond.Mijn ogen zijn achteruit gegaan.Wordt er moedeloos van.Was tegen de pijn en breuken.Dat kan ik inmiddels ontkrachten je krijgt er juist meer pijn van.Heel mn leven staat op zn kop. Ik wil ook geen infuus meer.Er zijn teveel bijwerkingen die je niet verteld worden.Maar kan je zomaar stoppen?
4

Zoledroninezuur

23-11-2021 | Vrouw | 52
zoledroninezuur (0,04mg/ml)
Borstkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Effectiviteit onduidelijk omdat ik het 1 x heb toegediend gekregen. Helemaal geen bijwerkingen.
4

Zoledroninezuur

24-10-2019 | Vrouw | 64
zoledroninezuur (0,04mg/ml)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Anderhalve week geleden voor de eerste keer infuus aan huis gekregen i.v.m. hormoonbehandeling na borstkanker. Het moet mijn botten versterken/verdichten, zodat eventuele zwervende kankercellen zich niet (makkelijk) aan het bot kunnen hechten. Ik was gewaarschuwd voor de bijwerkingen. Die begonnen na zo'n 24 uur. Na 24 uur pijn aan gewrichten. Ging op dag 3 beter. Zeer ver[lees meer...]moeid. Na 4 dagen oogontsteking. Pijn achter het oog, net geen hoofdpijn, maar zeer hinderlijk en vermoeiend. Ik werd ook bang: wat is dat zuur aan het doen met mijn oog? Hiervoor naar huisarts geweest en kreeg oogdruppels. Na 7 dagen: licht misselijk, weinig eetlust. Algehele malaisse. Veelvuldig rust nemen en slapen. E.e.a. moet na een week of 2 over gaan. Dat heb ik er graag voor over, zie het als een investering, het is immers voor een zeer goed doel. Effectiviteit schijnt groot te zijn, maar kan ik zelf niet bepalen.
1

Zoledroninezuur

10-12-2018 | Vrouw | 56
zoledroninezuur (0,05mg/ml)
Osteoporose/botontkalking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ter preventie ivm borstkanker. Spijt als haren op mijn hoofd. Ik voelde me prima totdat ik dit middel heb gekregen. Heel erg ziek voor drie dagen. Ik kon gelijk al niet meer lopen. Spieruitval en gevoeluitval in benen. Ribbenpijn, misselijk, hoofdpijn, koorts. Noem maar op en ik had er last van. Na 10 dagen een ziekenhuisopname in verband met hevige pijn in mijn benen en k[lees meer...]ramp in tenen, voet en kuit. Blijkt uit het kleine bekken te komen. Ik gebruik het nooit meer. Het middel is erger dan de kwaal, en het is de vraag of ik de kwaal ooit zal krijgen.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1393) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (957) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (670) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (651) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (592) - Verslavingsziekten
Metformine (590) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (435) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.