Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Botox

15
meningen

Botox

botulinetoxine A

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Dystonie (3 meningen)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Baclofen (93 meningen)
Sirdalud (13 meningen)
Lioresal (7 meningen)
Tizanidine (3 meningen)
Dantrium (3 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1
2

Botox

26-05-2024 | Vrouw | 53
botulinetoxine A (100)
Spierspasmes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik had veel last van kaakklemmen en was daarvoor al eens bij de orofaciale fysiotherapeut geweest. Ik las onlangs in een tijdschrift dat Botox een oplossing kon bieden bij kaakklemmen. Ik heb door een cosmetisch arts (wel een echte arts) in beide kauwspieren Botox laten spuiten. Vier injecties per kant. Na drie weken moest ik op controle komen en is er nog eens 1 injectie [lees meer...]per kant gezet. Ik had al tinnitus in één oor (ik ben links volledig doof). Na de behandeling verergerde die tinnitus aanzienlijk. Ik kreeg echter ook een harde tinnitus (suis+ piep) in mijn horende oor. Ik ervaar dit echt als verschrikkelijk. Als ik het van tevoren had geweten had ik nooit voor deze behandeling gekozen en was ik gewoon weer naar de orofaciale fysiotherapeut gegaan. Ik hoop dat, wanneer de Botox uitgewerkt, het geluidsniveau van de tinnitus is weer zakt en dat het in mijn horende oor weer helemaal verdwijnt. Wat een enorme tegenvaller is dit. Dus wanneer u al tinnitus heeft, begin dan niet aan Botox in uw kauwspieren is mijn advies. Het kaakklemmen is wel gezakt, maar tien keer liever kaakklemmen dan deze harde tinnitus in beide oren.
5

Botox

27-12-2022 | Vrouw | 44
botulinetoxine A (1)
Overactieve blaas
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Bijna een jaar geleden botox in mijn blaas gekregen voor de eerste keer. Ik vond destijds nauwelijks positieve berichten van ervaringen van mensen op internet en twijfelde toen enorm en vandaar dat ik mijn positieve ervaring nu wil delen. Na dik 5 jaar alles te hebben geprobeerd voor het vele nachtelijke plassen, 5 of meer keren per nacht. Er is niet iets mis met mijn blaa[lees meer...]s, alleen de communicatie. Waarschijnlijk door mijn beroep in de jeugdzorg waardoor ik overdag vergat te plassen (geen tijd voor genomen) en op den duur de hele nacht eruit moest. Ik heb hiervoor verschillende medicatie geprobeerd, fysiotherapie en een PTNS behandeling en zelf nog van alles uit de reformwinkels. Niets hielp en omdat ik de wanhoop nabij was al jaren toch de botox behandeling gedaan. De behandeling viel reuze mee, deed geen pijn. Daarna was ik iedere nacht aan het hopen dat het ging werken en pas na 3 weken ging ik naar zo'n 2 en soms 3 x in de nacht naar het toilet. Geen kleine plassen meer. Mijn nieren waren ook nogal actief en dat probleem werd na ongeveer 8 maanden minder. Daarna 2 x en soms 1 x naar het toilet. De botox raakte na 9 maanden wat uitgewerkt en nu 10 maanden later is het bijna uitgewerkt. Omdat het druk is in het ziekenhuis moet ik helaas 3 maanden wachten voor de volgende botox behandeling, alleen weet ik nu wel dat het na 3 weken werkt. Ik ben SUPER BLIJ EN DANKBAAR voor deze behandeling. Geen woorden voor, dus ik kan het zeker aanraden!
1

Botox

03-09-2022 | Vrouw | 56
botulinetoxine A (100)
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
39 botox spuiten gehad in schedel, nek en schouders tegen chronische migraine. Een dag later werd mijn oorsuizen/ tinnitus erger. Dit terwijl dit door gehoorverlies al jaren constant is. Injecties zijn 12 dagen geleden gegeven, dus nog te kort om te zeggen of het werkt tegen de migraine. Dat oorsuizen is nog steeds harder. Heel vervelend. Iemand ervaring ermee dat bot[lees meer...]ox dit verergert?
2

Botox

27-11-2021 | Vrouw | 44
botulinetoxine A (100)
Aangezichtspijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Veel last van kaakklemmen en nekpijn daarom gekozen voor Botox kauwspieren. Botox in kauwspieren gehad van kaakchirurg maar na inwerkingstelling tijd geen last meer van kaakklemmen maar wel bizarre oorsuis. Een niet vermelde ernstige bijwerking. Nooit meer voor mij. Meer veel spijt dus. Nu titinus erdoor.
1

Botox

22-10-2021 | Vrouw | 34
botulinetoxine A (300)
Veel plassen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na allerlei medicatie en ptns vanwege vaak plassen (elk uur), wat geen effect had, uiteindelijk botox in laten spuiten 3 maanden geleden. De behandeling opzich viel reuze mee; door verdovende vloeistof in de blaas op enkele plekken wel pijnlijk maar het duurt ook maar kort. Van te voren antibiotica gehad om blaasontsteking te voorkomen. Na de Botox helaas alleen maar m[lees meer...]eer aandrang gekregen, binnen 2 weken had ik alsnog een blaasontsteking en nu eigenlijk continu blaasontsteking gevoel en pijn in de blaas. Omdat ik ook niet voldoende uitplas moet ik ook nog katheriseren. Nooit meer botox voor mij!
3

Botox

27-12-2020 | Man | 47
botulinetoxine A (50)
Urine-incontinentie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na medicatie en fysio geprobeerd te hebben op voorstel van uroloog besloten botox te proberen. Al snel 4 tot 5x daags katheteriseren, constant aandrang gevoel en stress. In ieder geval niet voor herhaling vatbaar. Incontinentiemateriaal ook niet perfect natuurlijk maar geen ellende zoals nu. Voor mij niet weer dus.
4

Botox

14-11-2020 | Vrouw | 57
botulinetoxine A (500)
Dystonie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
1x per 3 mnd 14 inj. nek, op zich een goed middel helaas met wat nare bijwerkingen.
1

Botox

13-11-2019 | Vrouw | 49
botulinetoxine A (1)
Veel plassen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Twee weken geleden is er botox in de blaaswand gespoten, na al een hele rits aan onderzoeken medicijnen etc gehad te hebben wat geen effect had op het vele plassen en de aandrang. De verdoving is goed te doen maar de botox inspuiting was bij mij wel enigszins pijnlijk( denk dat de verdoving niet helemaal goed zijn werk had gedaan) . Ik hoopte echt dat dit zou helpen tegen[lees meer...] de aandrang die vooral s nachts zo naar is. Minimaal 5 tot 10 keer eruit per nacht, dat sloop je. Helaas heb ik na de botox inspuiting nog meer aandrang gekregen, eigenlijk continue, druk in de onderbuik(blaas) kan niet goed uitplassen en de druk blijft. Dus aan het catheriseren. Ik doe dit 3 keer soms 4 keer per dag, dan is de druk er iets af. Het is niet wat ik had gehoopt, zelfs erger geworden. De assistente vd uroloog gebeld, wordt overleg gepleegd hierover en ik word teruggebeld over hoe en wat.
2

Botox

03-06-2019 | Vrouw | 56
botulinetoxine A (100)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Wegens langdurig klemmen en verlies van kiezen Botox injecties gehad in grote kauwspieren. Als ergste bijwerking waar ik de Botox van verdenk: fors gehoorverlies in 1 oor, waarin ik al tinnitus had. (Die ik nog wel hoor uiteraard.) Ben hier erg van geschrokken en hoop dat het nog omkeerbaar is... Wees dus voorzichtig met het nieuwe wondermiddel Botox!!
3

Botox

29-11-2018 | Man | 68
botulinetoxine A (100)
Polyurie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vanwege veelvuldigen plassen zowel overdag als 'snachts, heb ik twee weken geleden botox in mijn blaas laten spuiten (..). De behandeling op zich stelt niets voor en is na inspuiting van een verdovingsvloeistof in de blaas zeker niet pijnlijk.Ik was wel geinformeerd dat ik na de behandeling misschien niet meer zou kunnen plassen en wellicht moest katheterisere. Helaas is d[lees meer...]at bij mij nog steeds het geval en ik word hier hartstikke gek van temeer omdat ik nog even veel aandrang heb als voor de behandeling Geprobeerd om mijn uroloog om adviies te vragen maar druk,druk,druk. voor mij voorlopig geen botox meer
4

Botox

27-01-2018 | Man | 38
botulinetoxine A (600)
Dystonie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb een gegeneraliseerde dystonie en ik word voor mijn torticollis spasmodisch behandeld met botunline toxine (600e/2 maanden). Mijn eerste behandeling vond plaats in 1995 en het heeft mijn leven in goede zin veranderd. Een groot deel van mijn spierspanning verdween, waardoor ik geen constante spanningshoofdpijn meer had, weer stil in bed kon liggen en beter ging slapen[lees meer...] en een meer ontspannen houding aan kon nemen. Helaas worden mijn klachten lang niet volledig gecorrigeerd. Omdat er spieren bij mijn keel gespoten worden (sternocleido mastoidius), kan ik gedurende een a twee weken slikklachten hebben waar ik erg voorzichtig mee moet zijn. Kleine hapjes en bewust eten, vooral met vlees. De injecties zelf zijn hooguit wat vervelend, maar dat is gebeurd in een handomdraai. En gezien de verlichting die het geeft, is dat het meer dan waard. Het wordt door een neuroloog toegediend onder begeleiding van een EMG, dus je moet ervoor naar het ziekenhuis.
2

Botox

01-12-2013 | Vrouw | 53
botulinetoxine A (200)
Urine-incontinentie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
De botox werd ingespoten terwijl de blaas verdoofd was met een vloeistof, maar duidelijk niet helemaal verdoofd was. Daardoor waren enkele prikken knap gevoelig. Het voordeel was geen narcose. Enorm veel buikpijn gehad, binnen 2 dagen last van ongewild ontlasting verlies,en aambeien en weer volledig moeten cathetheriseren, De blaascapaciteit is wel enorm toegenomen, maar[lees meer...] de druk op de darmen ook. Geen botox meer, liever ongewild urineverlies dan ontlastingincontinent
1

Botox

09-09-2013 | Vrouw | 58
botulinetoxine A (1)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
na alles geprobeerd te hebben (medicijnen, fysio, PTTS) voor de overactieve blaas, uiteindelijk overgegaan tot behandeling met Botox injecties in de blaas. Nu een ruim half jaar later moet ik mij zelf nog steeds katheriseren. En daarnaast is de aandrang gewoon weer terug. Ook in de nacht is het nodig dat ik 2 a 3 keer katheriseer. Nooit geen Botox meer voor mij.
5

Botox

24-03-2010 | Man
botulinetoxine A
Torticolis Spasmodica
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

5

Botox

28-11-2009 | Vrouw
botulinetoxine A
Dystonie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Door mijn neurologische stoornis Dystonie, willeurige kramp in spieren, ben ik botox gaan gebruiken. Elke 3 maanden worden de zenuwuiteinden van de de spieren in mijn voetzool kapot gespoten en heb ik 3 maanden geen klachten. Works like a charm. De prikken doen echt heel veel zeer, maar met 5 minuten sta ik altijd weer buiten. Het eerste uur loop ik een beetje mank maar ve[lees meer...]rder geen bijwerkingen!
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2336) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1398) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1154) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (959) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (827) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (779) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (672) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (654) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (649) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (632) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (627) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (603) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (596) - Verslavingsziekten
Metformine (592) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (548) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (510) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (486) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (440) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.