Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

ziekte

Eetstoornis


Bestaat uit:
Eetstoornis
Anorexia (3)
Boulimia nervosa (2)  

Vergelijk de ervaringen met medicijnen voor eetstoornis

Naam Aantal ervaringen Effectiviteit Algehele tevredenheid
Fluoxetine 3 4,66666666666667
4
Topiramaat 1 5
3
Wellbutrin XR 1 1
1
Sertraline 1 1
1
Zyprexa 1 4
4
Topamax 1 1
1
Forlax 1 4
3

De laatste ervaringen over medicijngebruik bij: eetstoornis

1

Topamax

26-12-2016 | Vrouw | 28
topiramaat
Eetstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Verwoestend middel wat je hele lichaam en geest aantast en verstoord. Schadelijk en gevaarlijk middel. Net drugs oftewel Dopamax. Een halfjaar geslikt voor boulimia en stemmingsklachten. Werkte uiteindelijk averechts door de sterk opkomende depressie en daaruit voort eetbuien. Klachten zoals verlaging IQ en geheugenproblemen, zware spier en gewrichtsklachten, zoals het voe[lees meer...]len als een bejaarde. Weken van 27/4 huilbuien, hoofdpijn, suicidaliteit en zichtverlies en uitvalsverschijnselen. Verstoring hormoonhuishouding, overgang- en zwangerschapsklachten en candida. Algehele negatieve karakterverandering. Raakte mijzelf helemaal kwijt. Leek wel alsof ik dement werd en een kreupel oud angstig, negatief, afhankelijk, geïsoleerd oud vrouwtje. Paniekaanvallen, zware angstoornis, sociale angst en depressie, maar ook woedeproblemen en irritatie naar mensen. Nier- en leverfalen en maag- en darmklachten. Bijna erdoor in de ziektewet beland. Na halfjaar gebruik noodgedwongen afgebouwd en gestopt in 2 weken en nu halfjaar afkicken en herstellen van deze troep wat mij nog zwaarder valt. Vraag is of "ik" mijn lichaam en persoonlijkheid weer de oude wordt zonder blijvende schade. Veel ervaring met medicatiegebruik, maar dit is een heel ander verhaal. Nog nooit zo'n gevaarlijk en schadelijk middel ervaren. Voor mij nooit meer. Vind dat dit middel in NL wordt onderschat. In Amerika en de vele sites is veel meer bekendheid over de negatieve gevolgen. Veel meer begeleiding en uitleg gewenst door specialisten en waarschuwing voor negatieve en schadelijke gevolgen.
4

Zyprexa

18-08-2016 | Vrouw | 20
olanzapine
Eetstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik kreeg zyprexa voorgeschreven voor mijn irreële angsten, paniekaanvallen en bepaalde dwang die ik had gekregen door mijn eetstoornis (anorexia). Ik was gigantisch bang, omdat je, als je het googlet, alleen de horrorverhalen leest van mensen (met eetstoornis) die het moesten slikken om ook aan te komen. Gelukkig is dit bij mij niet gebeurd. Tenminste, ik kwam wel aan, in [lees meer...]normaal tempo, maar niet extra door het medicijn. Ik begon met lage dosis (2,5) en toen opgebouwd naar 5,0 en 7,5. Ik heb het langst 5,0 mg geslikt. Ik heb er weinig problemen mee gehad (behalve de angst om er mee te beginnen). Ik heb het een jaar geslikt. Ook een tijdje in combinatie met sertraline (dat kwam na een half jaar erbij). Mijn klachten zijn wel wat afgenomen. Afbouwen gaf ook geen problemen.
5

Fluoxetine

27-07-2015 | Vrouw | 25
fluoxetine
Eetstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Prettig medicijn door de geringe bijwerkingen!
1

Wellbutrin XR

03-02-2015 | Vrouw | 48
bupropion
Eetstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Hartkloppingen, opgejaagd, maagklachten. Eet dwang alleen de eerste week afgenomen, daarna kwam het terug

Ziekten met de meeste ervaringen

Anticonceptie / zwangerschapspreventie (2786)
Angst & paniekstoornis (2239)
Depressie (2238)
Hoge bloeddruk (1595)
Blaasontsteking (1172)
ADHD (1128)
Acne/puistjes (1095)
Hoog cholesterol (995)
Slapeloosheid (953)
Diabetes type 2 (943)
Migraine (915)
Stoppen met roken (825)
ADD (811)
Zenuwpijn (807)
COVID-19 (767)
Angststoornis (669)
Trage schildklier (660)
Astma (631)
Depressiviteit (616)
Epilepsie (607)
Allergie (601)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.