Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Fluoxetine

398
meningen

Fluoxetine

fluoxetine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
vermoeidheid spanning depressief duizeligheid verstoorde slaap verminderd libido verdoofde geest slecht slapen tijdens het drinken darm/maag van streek

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (166 meningen)
Angst & paniekstoornis (69 meningen)
Angststoornis (40 meningen)
Chronische depressie (25 meningen)
Borderline persoonlijkheidsstoornis (10 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (10 meningen)
Bipolaire stoornis (8 meningen)
Premenstrueel syndroom (PMS) (7 meningen)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS) (6 meningen)
Eetstoornis (5 meningen)
Postnatale depressie (2 meningen)
Sociale fobie (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

4

Fluoxetine

03-05-2024 | Vrouw | 44
fluoxetine (20mg)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na vele medicijnen en slechte periodes ben ik nu ruim 10 jaar stabiel te noemen dankzij de fluoxetine van Centrafarm. Echter helaas niet meer leverbaar dus kreeg ik vervangende merken; niet te doen!! Weg stabiliteit, weg arbeidsgeschiktheid, wederom weer een hel! Fluoxetine van Mylan was de eerste vervanger; geen succes want vanaf toen begon te ellende weer..nu fluoxetine [lees meer...]van sandoz...iets beter maar onvoldoende om normaal een dag door te komen . De medicamenten zullen ongetwijfeld een goede werking hebben echter vergeet men dat je gehele lijf afhankelijk is van juist de werking van een bepaald merk; hoe deze wordt genomen; opgelost of doorslikken heeft allemaal invloed op de opname wat vervolgens weer invloed heeft op de werking... Dit gegeven wordt m.i onder stoelen en banken geschoven....all for the greater good, namelijk euro's .
4

Fluoxetine

01-05-2024 | Vrouw | 36
fluoxetine (20mg)
Postnatale depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

vermoeidheid

Tot twee keer toe heeft fluoxetine heel veel voor mij gedaan en mij weer op de rit gekregen na erg stressvolle life events die leidden tot depressie/angst. De eerste week/2 weken zijn even lastig met veel vermoeidheid en andere bijwerkingen maar bij mij is dit beide keren weggetrokken en heb ik er vervolgens alleen maar positieve ervaringen mee. Het vlakt mij niet af. Ik v[lees meer...]oel alles nog, alleen ben ik minder snel overweldigd en minder gespannen/nerveus. Ook afbouwen is goed gegaan, wel maandenlang de tijd voor genomen.
4

Fluoxetine

16-04-2024 | Man | 37
fluoxetine (20mg)
Dysthymie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

verstoorde slaap verminderd libido vermoeidheid

Mijn klachten horen bij dysthymie (tegenwoordig chronisch persisterende depressie genoemd). Gevoelens van zinloosheid, stuurloosheid, eenzaamheid, angst, fatalistisch denken. Enigszins beinvloedbaar door therapie maar recidiverend helaas. Tot op het punt dat ik het afgelopen winter niet meer zag zitten en naar de huisarts ben gegaan. Voor het proberen van medicatie en wede[lees meer...]rom wat therapie (groep dit keer) om aan doelen/ patronen te werken. Ik slik dit medicijn nu omgeveer 4,5 maand. In het begin wat moeite met doorslapen. Een paar keer heel even wazig zien. De bijwerkingen die ik nu ervaar is dat ik veel in de droomslaap zit en ik denk daardoor niet in diepe slaap. Energie is wat afgenomen. Het scherpe en alerte is er wat af. Ik ben minder angstig, maak me minder druk. Voel me wel wat leeghoofdig en vergeetachtig. Het vlakt een beetje af, maar kan nog wel lachen en huilen. Ik maak me wat minder druk, kan me wat beter berusten in dingen en beter naar mijn patronen kijken. Wel heb ik het gevoel dat het me wat passief maakt. Libido is er nog wel maar duidelijk verminderd qua behoefte en gevoel wat enigszins hinderlijk is als relatief jonge man. Ik had altijd moeite om van tabak af te blijven maar sinds de start met fluoxetine was dat in 1 klap over. Dat is wel fijn. Het duurde bij mij een aantal weken voordat het begon te werken. Vanaf een week of 8 steeds meer en ik denk het meest optimale effect na 3 a 4 maanden. Maar mogelijk volgt dat nog. Moeilijk te zeggen. Aankomende week heb ik een medicatieconsult bij de psychiater om te evalueren. Mogelijk kan ik weer zonder proberen of iets anders. Ik wil graag wat energie terug om weer meer te kunnen sporten en volledig te werken.
2

Fluoxetine

04-04-2024 | Vrouw | 49
fluoxetine (20mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

duizeligheid

Ik heb ook de pech dat de fluoxetine niet meer leverbaar was. Enige optie was afbouwen en met wat anders beginnen. Na 2 weken had de apotherk toch weer voorraad.nu op een ander merk. Ik ben mijn hrke balans kwijt, alles voelt angst en drama. Nu zelfs weer oxacepam ernaast om rust te proberen krijgen. Nu leef je met de angst dat het er over 2 maanden weer niet is. Ik trek[lees meer...] die hel niet nog een keer. Onmenselijk dat dit mag gebeuren in Nederland. Ook met andere medicijnen. Het is spelen met mensenlevens.
5

Fluoxetine

20-03-2024 | Vrouw | 29
fluoxetine (20mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

verdoofde geest slecht slapen tijdens het drinken darm/maag van streek

Ruim een jaar terug zat ik er zo tegenop te starten, iets dat ik uitstelde totdat ik zo diep zat en het had te proberen. De eerste weken waren ontzettend zwaar: meer angst, onrust en darmproblemen (mijn gevoeligheid). Maar elke week sloeg het meer aan, met na 6 weken enorm effect. Wow! Ik kan niet omschrijven hoe goed het me heeft gedaan. Het leven voelde zoveel lichter en[lees meer...] ik begon steeds meer te leren van het medicijn: waarom maakte ik me zo extreem druk? En die dwanggedachten, wat doen ze in mijn hoofd? Na een jaar goed effect besluit ik nu ermee te sturen. Dit is vooral omdat ik - nu het beter gaat - vaker voel dat het ook wat verdoofd. Dit kan ook komen doordat ik van een spannende situatie in het buitenland naar Nederland terug ben verhuisd wat 'saaier' voelt. Ik zit nu in dag 2 van het stoppen - van 20mg naar niks. Spannend, ik merk nog niets, maar ik heb nog nooit zoveel vertrouwen gehad dat het gaat lukken. Fluexotocine in combinatie met therapie heeft me zoveel gebracht! Ik was zo bang ervoor, maar nu voel ik me een ambassadeur ha. Wel heb ik zin om het nu zonder medicijnen te proberen en al m'n emoties etc. te voelen, maar met de opgebouwde kracht van Fluexotocine.
1

Fluoxetine

18-03-2024 | Vrouw | 53
fluoxetine (20mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

vermoeidheid spanning depressief

Na jaren naar tevredenheid Fluoxetine van Centrafarm te hebben gebruikt is deze ineens niet meer leverbaar. Een week geleden moest ik overstappen naar Mylan. Wat een hel! Spanning, agressie, doodmoe, ik herken mezelf niet meer. Vanochtend heb ik van de apotheek weer een andere fabrikant meegekregen. Op hoop van zegen! Is er wellicht iemand anders ook bekend met problemen [lees meer...]na overstappen op een andere fabrikant? Ik hoor het graag.
1

Fluoxetine

01-02-2024 | Vrouw | 33
fluoxetine (60mg)
Eetstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Blijf ver weg van dit medicijn. Het is ondertussen bijna 9 jaar gelden dat ik dit voor een 4 tal maand gebruikte, maar de bijwerking ervan beheerst men leven nog steeds. Ik raad aan de zoekterm fluoxetine en geheugenverlies op te zoeken op het internet, dit deed ik jammer genoeg pas achter ik zelf met deze bijwerking werd geconfronteerd. Bijwerkingen na gebruik: geheuge[lees meer...]nverlies Geheugen vroeger: Ik had een bovengemiddeld geheugen. Een volledige cursus leerde ik vanbuiten in enkele uren. Daarnaast merkte ik op dat ik gesprekken en gebeurtenissen veel beter kon herinneren dan andere. Geheugen achter het gebruik: Mijn huidige geheugen is een zeef. Namen onthouden is zeer moeilijk en ik vergeet ze weer achter ik ze niet vaak gebruik. Belangrijke gesprekken moet ik opnemen want anders vergeet ik ze weer. Noties nemen is zogoed als onmogelijk aangezien in niet lang genoeg kan herinneren om het op te schrijven. Mijn partner verteld constant gebeurtenissen en gesprekken dat ik niet kan herinneren. Ik merk op dat ik niet weet wat ik tegen wie al vertelde. Waar ik die cursus woord voor woord vanbuiten kende op een uur of 3, doe ik nu gemiddeld 8uur over 3 tot 4 pagina’s die ik nog steeds zeer pover ken. Bij het vertellen van een lang verhaal merk ik dat ik mezelf heel erg moet concentreren om het verheel zelf niet te vergeten. Dito bij het luister naar iemand anders zijn verhaal. Ik kreeg het voorgeschreven als jonge 20tiger als hulpmiddel tegen eetbuien. Nu kan je misschien denken dat de geheugen schade een bijwerking is van men eetstoornis. Maar ik betwijfel dit ten sterkste. Mijn broer die dit middel voor een heel andere rede kreeg voorgeschreven heeft dezelfde bijwerking. Geheugen volledig kapot. In erger mate dan het mijne zelf. Plus internet staat vol van deze getuigenissen. Spijtig genoeg rollen heel wat dokters met hun ogen als ik ze mijn verhaal vertel. Hopelijk behoed deze ervaring andere. Gebruik zelf en rede van gebruik. Een bijwerking van de medicatie is dat het de eetlust onderdrukt, daarmee dat het word voorgeschreven bij eetstoornissen zoals boulimia. Ik was jong en als een dokter me vertelde dat dit hulpvol was was ik bereid om diens oordeel te vertrouwen. Tijdens het gebruik zelf had ik geen zware klachten. Begonnen met 20mg, enige bijwerking was nachtelijk zweten, maar geen effect op de eetbuien. Verhoogd naar 40mg, nachtelijk zweten stopte maar nog steeds heen effect op de eetbuien. Na 3maand zat ik op 60mg, de hoogste dosis. Nog steeds geen effect op verminderen van eetbuien. Nachtelijk zweten was wel terug aanwezig, ik voelde me blijere ( het medicijn blijft in de eerste plaats een anti depressiva) was loslippiger en tijdens gebruik van alcohol merkte ik dat ik de alcohol niet echt meer voelde. Ht hielp niet bij de eetbuien dus stopte ik het middel terug.
5

Fluoxetine

28-01-2024 | Vrouw | 25
fluoxetine (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na jaren last te hebben van paniekaanvallen en stressklachten besloot ik eindelijk te starten met antidepressiva. Ik ken iemand met soortgelijke klachten die goede ervaringen heeft met fluoxetine, dus gaf ik mijn voorkeur voor dit middel aan bij de huisarts. De bijwerkingen in het begin vielen mij mee, vooral omdat ik me had voorbereid op het ergste en ik ook wat tijd had [lees meer...]ingebouwd om hieraan te wennen. Dat is aan te raden want de paniekklachten namen de eerste paar weken zeker toe. Je gaat er dan ook op anticiperen en dat kan stressvol zijn, maar na een week of 4-5 merkte ik dat het minder werd en kon ik steeds meer doen. Nu vier maanden verder ervaar ik zoveel voordelen. De beginbijwerkingen zijn weg (geen eetlust, slaapproblemen en stress) en ik pak allerlei dingen op die ik jaren niet voor mogelijk had gehouden. Ik heb vertrouwen in mezelf door deze medicatie en door de kracht die het me heeft gegeven, ook al is het misschien slechts het idee dat dit allemaal door de medicatie komt. Dit geeft mij het zetje dat ik enorm nodig had en de horrorverhalen die ik heb gelezen zijn zeker niet allemaal terecht. Gun jezelf deze stap als jij denkt dat je het nodig hebt. Negeer de taboes en zie het als je vriend, ik heb mijn leven terug mede door deze mogelijkheid en dat gun ik iedereen. Let wel dat ik therapie volg en een stuk meer rust in mijn leven heb gebouwd om dit aan te gaan. Ik werk gewoon en heb een sociaal leven, maar ervaar geen druk meer van studie etc. omdat ik meer doe van wat ik leuk vind. Dat helpt ook enorm.
2

Fluoxetine

22-11-2023 | Vrouw | 65
fluoxetine (20mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo. Ik lijd al jarenlang aan depressies en de laatste weken heb ik er nog dwanggedachten bijgekregen,nl dat ik niet meer wil leven, wat totaal niet waar is. Heb al verschillende antidepressiva genomen maar ben nu op aanraden van de psychiater overgestapt op Fluoxetine 20 mg. Dit echter nog maar 5 dagen. Heb enorm last van bijwerkingen zoals trillen, hartkloppingen, an[lees meer...]gsten en de dwanggedachten zijn precies nog erger nu. Hebben de meeste van jullie daar ook last van en wordt het uiteindelijk beter? Ik heb het echt zo lastig nu en kijk uit naar jullie ervaringen. Alvast bedankt.
5

Fluoxetine

12-11-2023 | Vrouw | 40
fluoxetine (20mg)
Bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dit medicijn had ik 20 jaar geleden al moeten krijgen het werkt geweldig. De eerste maand wat bijwerkingen gehad die vanzelf verdwenen. Daar moet je even doorheen bijten. Alleen fysiek is er wat minder kracht ontstaan, niet hinderlijk. Kan gewoon sporten en werken. Wel iets last van gauwer moe zijn. Maar dat weegt niet op tegen de vele voordelen. Heb weer een goed en geluk[lees meer...]kig (sociaal) leven.
5

Fluoxetine

26-09-2023 | Vrouw | 55
fluoxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ikben zwaar depressief geweest en veel verschillende geprobeerd en nog steeds en deze tabletten genoem en paar weken later voel ik veeeel beter en ik gebruik nu deze al 10 jaar. Ben tevreden over
5

Fluoxetine

18-09-2023 | Vrouw | 36
fluoxetine (20mg)
Premenstrueel syndroom (PMS)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vanaf ongeveer 24 jaar begon ik een patroon te herkennen in mijn menstruatiecyclus die paste bij PMS. Uitsluitend in de periode tussen eisprong en menstruatie had ik symptomen als: ineens doodmoe zijn, een opgejaagd gevoel, prikkelbaar/agressief, stemmingswisselingen en slecht slapen. Zodra de bloeding doorbrak klaarde de lucht weer op en voelde ik mij weer kalmer, vrolijk[lees meer...]er en energieker. In de loop van de jaren namen de symptomen in heftigheid toe en heb ik verschillende anticonceptiepillen geprobeerd. Deze hielpen niet en brachten mijn lijf vooral in verwarring. Het Mirena-spiraal voelde lichamelijk het beste en omdat ik er niet meer zoveel mee bezig wilde zijn, besloot ik op een bepaald moment dat ik dat ik met de PMS-klachten moest leren leven. Alles veranderde toen ik op mijn 30ste voor het eerst zwanger raakte. In de zwangerschap had ik geen PMS-symptomen. Sterker nog, ik voelde mij net zo prettig als in eerste helft van mijn menstruatiecyclus. Op dat moment was ik mij nog niet zo bewust van deze verandering, maar het ontbreken van de maandelijkse hormoonschommeling gaf heel veel rust. Ik genoot heel erg van mijn zwangerschap en de fijne veranderingen in mijn lichaam en mijn zin in het leven. Na de bevalling begon de ellende. De hormoonschommeling(en) tijdens en na de bevalling in combinatie met het moederschap, zorgde ervoor dat ik een jaar lang veel depressieve gevoelens heb gehad. Ondertussen keerde de menstruatiecyclus en bijbehorende hormonen weer terug. In deze periode ben ik erg in de war geweest. Ik voelde mij voornamelijk ontaard en eenzaam. Inmiddels had de huisarts op mijn verzoek weer een Mirena-spiraal geplaatst. Met het terugkomen van een menstruatiecyclus werden de PMS-klachten weer vaste prik en heviger dan ooit. Ik besloot voor een anticonceptiepil te gaan. Na twee maanden ben ik daarmee mee gestopt want de klachten namen niet af en ik voelde mij lichamelijk vreemd. De huisarts plaatste opnieuw een spiraal en de gynaecoloog kon verder niets voor mij doen. Weer besloot ik dat ik er mee moest leren leven. Tegen beter weten in zou ik heel goed op voeding en beweging gaat letten en aan mezelf werken. Ik was er inmiddels van overtuigd dat mijn hormonale gedrag nou eenmaal geen schoonheidsprijs verdiende en dat als ik maar hard genoeg aan mijzelf zou werken het vast wel beter worden. Vier en een half jaar later waren de PMS-klachten zo ontwrichtend aanwezig in mijn leven en dat van mijn gezin, dat ik besloot nog een bezoek aan de gynaecoloog te wagen. Dit keer heb ik mij goed voorbereid en ben ik het internet gaan afstruinen naar behandelmogelijkheden. Ik kwam uit bij antidepressiva. Niet iets waar ik enthousiast van werd, maar de onderzoeksresultaten die te vinden waren, waren positief. Ik wilde het een kans geven met de steun van mijn man die zei: “je kunt het proberen en stoppen kan altijd”. Met deze insteek ben ik naar de gynaecoloog gegaan en die wilde hierin mee gaan, maar adviseerde nog een anticonceptiepil te proberen die redelijk nieuw op de markt was: Qlaira. Op dag vier van de eerste strip werd ik wakker met een zwaar depressieve stemming. Een hele enge, bizarre ervaring - en ik was wel wat gewend. Dus terug naar de gynaecoloog die vervolgens Fluoxetine 20 mg in capsulevorm voorschreef, in te nemen in de luteale fase. Toen veranderde mijn leven. Op de eerste dag na mijn eisprong begon ik met het innemen van de Fluoxetine en het verschil was na een dag al te merken: in plaats van de gejaagdheid die deze fase altijd inluidde, was mijn hoofd rustig en had ik een rustig gevoel in mijn lijf. Het leek te mooi om waar te zijn maar nu, een half jaar later, ervaar ik het nog steeds zo. Het voelt alsof ik eindelijk mezelf kan zijn en niet maandelijks een strijd hoef aan te gaan die ik nooit kon winnen. Ik ben nu een vrouw met veel energie, meer geduld en een gezonde dosis stemmingswisselingen en iemand die zichzelf en de mensen om zich heen niet meer onnodig pijn doet. De schuldgevoelens die hand in hand gingen met de PMS zijn verdwenen. Waar ik eerst de controle verloor in de tweede helft van de menstruatiecyclus, ben ik nu deze periode in staat tot zelfreflectie, het voelen van emoties en het sturen en corrigeren van mijn gedrag. De verbinding tussen mijn hoofd en lichaam is nu de hele maand aanwezig in plaats van een halve maand. Structureel sporten en eten is nu een realiteit. Twee maanden na de start van het dagelijks 1 capsule Fluoxetine 20 mg luteaal innemen, ben ik op eigen initiatief overgestapt naar dagelijks 10 mg Fluoxetine (halve tablet 20 mg). Bijwerkingen als sufheid en diarree zijn daarmee verdwenen.
3

Fluoxetine

19-08-2023 | Man | 31
fluoxetine (20mg)
Obsessieve-compulsieve stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

4

Fluoxetine

10-08-2023 | Vrouw | 34
fluoxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heeft goed geholpen in tijd van ernstige depressie en een angststoornis. Gebruik het nu al 17 jaar, helaas niet mee durven stoppen. Ik wil dit ooit wel proberen. Bijwerkingen bij mij zijn eigenlijk alleen vermoeidheid, vervelend maar ik hou er rekening mee in mijn dagelijkse bezigheden (wat meer pauzes). Verder prima werkzaam medicijn
5

Fluoxetine

05-06-2023 | Vrouw | 26
fluoxetine (20mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb fluoxetine meer dan een jaar gebruikt voor angsten die ik ervaar. Ik was er best bang voor om er aan te gaan beginnen, mede door het negatieve beeld wat ik had over medicijnen tegen psychische problemen. Wat ben ik achteraf blij dat ik wel de stap gezet heb, het heeft me veel geholpen. Aan het begin had ik last van enkele bijwerkingen, zoals een spiertrekking. Dit g[lees meer...]ebeurde vaak voor het slapen, maar ik had er weinig last van. Na een tijdje begon ik pas het effect te merken van de fluoxetine. Het was even zoeken naar de juiste dosering, dus neem daar even de tijd voor. Wat ik merkte van de anti-depressiva was dat ik me een stuk minder angstig voelde, meer energie had, en ook meer ging ondernemen. Het heeft echt een groot verschil gemaakt. Hierdoor heb ik ook mijn dagelijkse leven weer op kunnen pakken na mijn burn-out. Nu ben ik aan het afbouwen en dat gaat eigenlijk ook prima, ik heb weinig bijwerkingen. Het enige wat ik merk is dat ik me weer wat angstiger voel zo nu en dan. Het zal natuurlijk even duren voordat ik het volledige effect zal merken van het stoppen met fluoxetine. Maar ik heb er alle vertrouwen in.
4

Fluoxetine

22-05-2023 | Vrouw | 35
fluoxetine (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Eerste week geen bijwerkingen en tweede week een aantal dagen enorme angstaanvallen en depressieve gevoelens. Ik wist geen blijf met mezelf en mijn gedachten. Ik werd er moedeloos van. Eerste dag van de toegenomen angsten nam ik Alprazolam 3 x 0,25 ter verlichting, maar werd er enkel suf van. Dagen nadien nam ik 1 x Deanxit per dag en hiermee kon ik goed functioneren. Nu b[lees meer...]egin ik aan derde week. Vandaag nog geen Deanxit genomen en angsten blijven voorlopig weg. Mogelijks begint Fluoxetine nu zijn werk te doen.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2333) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1387) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1215) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1148) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (955) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (667) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Furabid (646) - Antibiotica - urineweginfectie
Amitriptyline (646) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (591) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (505) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (434) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (429) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.