This website is hosted on a Carbon neutral infrastructure.

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

lees de ervaringen

Fluoxetine


Depressie - antidepressiva SSRI
Toon/Verberg Farmacotherapeutisch Kompas
Geef mening

Wordt gebruikt bij:
  • Depressie (84 meningen)
  • Angst & paniekstoornis (29 meningen)
  • Angststoornis (17 meningen)
  • ...
Tevredenheid over
3,69270833333333
3,17708333333333
3,30208333333333
4,39583333333333
3,58333333333333

192 meningen
volgende > >>
Pagina 1 van 7

01-10-2015
Vrouw, 30 jaar
Algehele tevredenheid 3

Fluoxetine (fluoxetine)
Depressie

Tevredenheid over
4
3
4
4
De tweede week dat ik het slikte constant overgegeven. Kan toeval zijn, maar kan ook door het middel gekomen zijn. Daarna toch door blijven slikken, nu eigenlijk geen last meer. Slik het ongeveer 3 weken nu. Slaap wel beter en onderneem meer. Er zit trouwens wel fluoride in dit medicijn, dat is volgens mij niet goed maarja dat neem ik dan maar voor lief.
23-09-2015
Man, 35 jaar
Algehele tevredenheid 4

Fluoxetine (fluoxetine)
Angst & paniekstoornis

Tevredenheid over
4
3
3
4
Ik gebruik dit middel nu vanaf 2002 tot heden. Heb in de jaren 96 / 97 seroxat gehad deze bevielen mij niet zo goed werd er erg jachterig van. Bloed gierde door mijn aderen. Werd er erg hyper van samen in combinatie met diazepam en oxizepam. Erg onrustig dus. Toen na 2 jaar ineens gestopt. Door de andere 2 medicijnen erg moe en veel slapen / lui /hangen. In 2002 weer erg i[lees meer...]ngestort was zeer onrustig dacht dat ik helemaal zou gaan flippen ik kon me zelf niet meer rustig houden zelf de mensen die op me inpraatten niet die hadden er erg veel moeite mee. Dag later weer in de stress heb toen aangeklopt bij GGZ Emmen. Had op dat moment ook erg last van psychotische dwangstoornissen. Toen fluoxetine voorgeschreven gekregen. De eerste dag toen ik het gebruikte was net of er een wonder gebeurde. Mijn gejaagdheid werd minder voelde mijn bloed niet meer gieren door de aderen net of ik ineens verdooft was en dat voelde wel zeer goed. Ik werd ineens heel rustig. Sindsdien altijd blijven gebruiken. (Angst is minder geworden). Waar ik ook op ben gaan letten is: Zorg dat je altijd goed uitgerust bent dan kun je de dingen ook beter in een positieve manier relativeren. Zorg dat je geen of minder middelen gebruikt die je een energiestoot geven. Hierdoor kan je veel sneller door gaan piekeren. (Zoals koffie redbull e.d. ook aspartaam is niet zo goed)( Het is tenslotte zo naar mijn mening hoe harder je bloed stroomt hoe harder je hersenen werken/stressen/denken). Met drank heb ik de volgende dag wel eens een erge dip maar ik weet dan waar dit door komt. (Mijn lichaam/bloed is dan zeer actief om de alcohol uit het lichaam te werken). Bijwerkingen: Mijn stres gaat hoofdzakelijk om mijn geaardheid of ik nu op jongens of meisjes val dus ik kan eigenlijk niet zo goed zeggen of mijn sekslibido nu minder is geworden door de medicatie of dat het toch nog komt door de onbewuste strijd die ik lever. Andere bijwerkingen die ik wel een gehad heb is : schokken in mijn hoofd laatste jaren geen last meer van gehad. Trillende handen nog steeds. Transpireren zonder enige fysieke inspanning nog steeds soms. Erectieproblemen / opgewonden raken (ik twijfel of het bij de medicatie weg komt.) Dromen net of je er echt bij bent en de volgende dag twijfelen of je het nu gedroomd hebt of niet. Snel moe. Zou ook kunnen komen van de slaapmiddelen die ik er nog bij gebruik.
17-09-2015
Vrouw, 20 jaar
Algehele tevredenheid 1

Fluoxetine (fluoxetine)
Depressie

Tevredenheid over
1
5
5
3
Ik denk dat het medicijn niet zozeer slecht is, maar ik ben ontevreden met dit medicijn omdat het bij mij niet aan heeft geslagen, dus ik heb niet echt iets om tevreden over te zijn. Ook vind ik een tablet vervelender in het gebruik dan een capsule. Kort gezegd, deed het voor mij helemaal niets (ook geen bijwerkingen trouwens, dus alsof ik een placebo slikte) en het medici[lees meer...]jn dat ik nu slik werkt wel goed.
09-09-2015
Vrouw, 27 jaar
Algehele tevredenheid 4

Fluoxetine (fluoxetine)
Postnatale depressie

Tevredenheid over
4
3
4
5
De eerste twee weken wat last gehad van een droge mond en een beetje moe. Hiervoor twee andere antidepressiva's gebruikt. Deze gaven meer bijwerkingen dan de fluoxetine doet. Alleen nu nog steeds last van opvliegers/snel warm hebben en veel dromen. De werking van dit middel vind ik goed. De depressieve klachten verdwenen grotendeels na een paar weken. En ik denk nu een stu[lees meer...]k positiever. Van afvlakking van emoties heb ik geen last. Een aanrader.
28-07-2015
Man, 20 jaar
Algehele tevredenheid 1

Fluoxetine (fluoxetine)
Angst & paniekstoornis

Tevredenheid over
1
1
3
5
Na nog nooit medicatie te hebben geslikt ben ik begonnen met Fluoxetine wegens een angststoornis. Na een week dit medicijn te hebben geslikt ben ik er maar mee gestopt, ik heb alleen nog meer paniek dan voorheen, constant een brok in m'n keel, om de haverklap kotsmisselijk, het gevoel alsof ik droom en ik wordt telkens wakker met een paniekaanval. Ik ben ervan op de hoo[lees meer...]gte dat je pas de volle werking van dit medicijn merkt na 3 - 4 weken, maar na wat reacties te hebben gelezen op deze website van mensen die er na 6 weken nog steeds geen baat bij hebben ben ik maar besloten te stoppen. Dat vind ik het absoluut niet waard. Ik ga het maar eens met therapie proberen, zit tenminste geen vervelende bijwerkingen bij.
27-07-2015
Vrouw, 45 jaar
Algehele tevredenheid 3

Fluoxetine (fluoxetine)
Depressie

Tevredenheid over
4
2
5
5
Fluoxetine helpt erg goed tegen depressieve klachten en piekeren. Het legt een filter over het leven. Het beinvloedt alleen mijn libido zo erg dat ik niet meer weet of ik wil doorgaan.
27-07-2015
Vrouw, 25 jaar
Algehele tevredenheid 5

Fluoxetine (fluoxetine)
Eetstoornis

Tevredenheid over
5
3
4
4
Prettig medicijn door de geringe bijwerkingen!
25-07-2015
Man, 40 jaar
Algehele tevredenheid 1

Fluoxetine (fluoxetine)
Chronische depressie

Tevredenheid over
3
3
3
4
na burnout klachten en zware depressie ben ik aanraking gekomen met fluoxetine. in het begin de eerste 2 maanden voelde ik me sterk beter, en het leven had weer wat glans. daarna is dat effect eigenlijk steeds minder geworden. waarbij ik me mezelf langzaam weer in een depressie voel glijden. dat een antidepressiva bij lang gebruik ook weer de gevoelens van een depressie ka[lees meer...]n versterken en oproepen staat ook als bijwerking. zelf wel van plan om te switchen naar andere medicatie.
volgende > >>
Pagina 1 van 7

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (1854) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (899) - Cholesterol
Champix (784) - Verslavingsziekten
Paroxetine (752) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (680) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Tramadol (593) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (587) - Maagzuur - protonpompremmers
Efexor (572) - Depressie - antidepressiva overig
Citalopram (559) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (505) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lyrica (500) - Epilepsie
Venlafaxine (489) - Depressie - antidepressiva overig
Metoprolol (458) - Bloeddruk - betablokkers
Metformine (441) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Lexapro (417) - Depressie - antidepressiva SSRI
Seroquel (384) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (370) - Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline (359) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (343) - Anticonceptie - eenfase
Concerta (343) - ADHD - psychostimulantia

Geef je mening over jouw medicijngebruik

Deel jouw ervaringen over medicijngebruik
en maak kans op een Tony's Chocolonely
reep!


Geef je mening nu!

Als je meer wilt weten over Tony's Chocolonely, klik dan hier.

Tony's Chocolonely