Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Haldol

132
meningen

Haldol

haloperidol

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
parkinsonisme

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Psychose (43 meningen)
Schizofrenie (8 meningen)
Onrust (6 meningen)
Schizoaffectieve stoornis (4 meningen)
Alzheimer (2 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Biogen legt experimenteel medicijn voor Alzheimer ter goedkeuring voor aan registratie-autoriteiten

Na de stopzetting van EMERGE en ENGAGE kwamen aanvullende gegevens uit deze onderzoeken beschikbaar, resulterend in een grotere dataset, met in totaal 3.285 patiënten, van wie 2.066 de gelegenheid had de volledige 18 maanden van behandeling te voltooien. Nieuwe analyse toonde aan dat aducanumab de klinische achteruitgang verminderde bij patiënten met de vroege ziekte van Alzheimer zoals gemeten aan de hand van de vooraf gespecificeerde primaire en secundaire eindpunten.

Op basis van gesprekken met de FDA is het bedrijf van plan om begin 2020 een aanvraag voor een biologische vergunning in te dienen Biogen wil aducanumab aanbieden aan (in aanmerking komende) patiënten die eerder waren ingeschreven voor klinische studies

Biogen persbericht (28-10-2019)

Invloed van genen op medicatie

Antipsychotica medicijnen beïnvloeden de werking van zenuwcellen in de hersenen en helpen je om weer uit de psychose te komen. Ze hebben geen genezende werking; ze nemen de oorzaak van de psychose niet weg en lossen achterliggende problemen niet op. De medicatie zorgt ervoor dat angst en agitatie worden gedempt. Antipsychotica komen vaak met veel bijwerkingen en het kan vaak lang duren voordat duidelijk is of het ook goed helpt tegen de psychotische symptomen.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan een mogelijkheid bieden voor de patiënt om samen met zijn behandelaar de geschikt medicijn te vinden.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

5

Haldol

24-04-2024 | Vrouw | 32
haloperidol (1mg)
Angst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik 1,5 mg per dag en heb geen bijwerkingen. Geen last meer van een constant zenuwachtig gevoel, minder angst, tics zijn enorm verminderd en het is rustiger in mijn hoofd.
1

Haldol

21-04-2024 | Man | 80
haloperidol (5mg)
Alcoholverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

parkinsonisme

Mijn opa van rond de 80 kreeg dit om te stoppen met de alcohol waarvan hij een week lang dronken was. Op het moment dat hij wilde stoppen kreeg hij deze druppels. Hij verloor zijn besef van tijd, werd incontinent, kon niet meer lopen, viel daardoor vaak en kon niet meer goed praten. De dokter zei dat hij dit moest doorslikken, maar wij herkenden onze opa helemaal n[lees meer...]iet meer terug. De huisartsenepost gaf aan dat het toch aan de Haldol lag, dus we zijn gestopt. Hij belandde in het ziekenhuis voor 3 weken. Na een maand was hij weer voor het eerst weer continent overdag. Hij loopt nog steeds met een rollator en zijn spraak is nog niet terug. Het gaat nu wel weer iets beter en hij is wat meer alert, maar nog lang niet de oude. Het is echt gevaarlijk spul!!
4

Haldol

14-11-2023 | Man | 33
haloperidol (1mg)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na heel veel aangekomen door olanzapine ben ik sinds kort over gestapt op haldol 3 keer daags 1 mg. Ik heb in het verleden ook haldol gehad. Ik ben zeer tevreden ondanks de bijwerkingen zoals vermoeidheid en onrustige benen. Ik zag allemaal dingen die er niet waren en extreem achterdochtig. Door de haldol heb ik hier door meer rust.
1

Haldol

25-09-2023 | Vrouw | 29
haloperidol (2mg/ml)
Misselijkheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vreselijk, zou het niet aanraden.
2

Haldol

31-08-2023 | Vrouw | 44
haloperidol (2mg/ml)
Schizoaffectieve stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

3

Haldol

13-05-2023 | Vrouw | 43
haloperidol (2,5)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na 1 dag haldol 2,5 mg erge kaakklem wordt dit minder na langer gebruik dit was namelijk doodeng. Met akiniton injectie snel over
1

Haldol

30-04-2023 | Vrouw | 41
haloperidol (1mg)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
De psychiatrie heeft mijn leven kapotgemaakt. Ik had oorspronkelijk "angst voor iets engs" (bedreigende ex). Een normale reactie op abnormale omstandigheden, volgens de psychiater. Door lorazepam psychosen ontwikkeld. Door antipsychotica steeds gevoeliger hiervoor geworden. Ik was een blijmoedig mens dat zelden bang was. Door de medicatie ben ik nu doodsbang, somber, onzek[lees meer...]er, hypergevoelig, boos. Er is gewenning opgetreden, waardoor ik hier niet meer vanaf kom. Mijn leven is niet meer de moeite waard en ik overweeg zelfmoord. Vanwege de psychiatrie en hun medicatie, niet vanwege mijn oorspronkelijke probleem, dat al lang verdwenen is.
5

Haldol

31-08-2022 | Man | 40
haloperidol (1mg)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruikt deze medicatie nu al jaren. En het werk goed met geen bijwerking op wat bijwerkingen in het begin na
1

Haldol

28-08-2022 | Vrouw | 26
haloperidol (1mg)
Eetstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dit medicijn was de nachtmerrie van mijn leven en voor mijn omgeving. Ik kreeg dit medicijn als 22-jarige voorgeschreven vanwege anorexia met extreme bewegingsdrang. De psychiater gaf mij deze medicatie zodat mijn bewegingsdrang zou afnemen en ik niet meer hele dagen zou bewegen. Nou ik kon überhaupt amper nog “normaal wandelen”. Dus wat dat betreft applaus voor mijn psych[lees meer...]iater. Daarnaast was deze medicatie traumatisch voor mij en en mijn dierbaren. Ik veranderde in een zombie. Zelf zo erg dat ik suïcidale gedachten kreeg en ik een korte tijd daadwerkelijk pogingen heb gedaan. Ik wist niet meer wie ik was, wat ik deed en zag de hele wereld als “zwart”. Mensen konden geen contact meer met mij krijgen want ik keek “langs ze heen”. Mensen zeiden achteraf tegen mij: “ik zag letterlijk de dood in je ogen”. Je keek recht door me heen. Na mijn ziekenhuisopnames vanwege TS ben ik direct gestopt met deze medicatie. Echt schandalig dat ik dit voorgeschreven kreeg. Ik was nooit depressief voorheen en al helemaal geen suïcidale gedachten of iets dergelijks. Enkel een eetstoornis die mijn gedachten 24/7 bezighielden. Echt mensen alsjeblieft, ik heb er een trauma aan overgehouden. Pas a.u.b. op met deze medicatie. Er zijn genoeg andere opties.
4

Haldol

27-02-2022 | Man | 50
haloperidol (4)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik het tegen psychotische stoornis en de onrust en angst die daarbij komen. De drukt en storm in mijn hoofd. Ik zit dus niet in een psychose. het helpt mijn hoofd rustiger te krijgen en de angst te minderen, ik denk minder en minder dieper door en dat helpt te voorkomen dat ik doordraai qua angstige gedachten en dergelijke. Het maakt ook iets slaperiger, het is[lees meer...] licht sederend, maar natuurlijk dosisafhankelijk. Ik lees wel eens dat mensen het verafschuwen en er voor waarschuwen, maar denk maar eens na over hoe erg een psychose hebben is, dat wil je te allen tijde voorkomen. Ik ervaar nauwelijks bijwerking, af en toe lichte stijfheid in de kaken, maar ik krijg akineton erbij tegen de bewegingsonrust. Ik zal het zeker niet afraden of aanraden, het is zo persoonsgebonden. Ga niet af op wat je op internet leest, dus gebruik ook mijn verhaal niet als reden om het wel of niet te doen. Overleg met een goede arts, probeer het en schrijf alle bijwerkingen op en weeg dat op tegen de nadelen. verder kan je altijd nog besluiten om af te bouwen en / of te stoppen. sterkte iedereen!
5

Haldol

22-02-2022 | Vrouw | 30
haloperidol (1mg)
Bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na zoveel negatieve ervaringen wil ik laten weten dat er ook mensen zijn die er wel baat bij hebben en weinig last hebben van bijwerkingen :-).
5

Haldol

03-12-2021 | Man | 25
haloperidol (2MG)
Schizofrenie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik wou andere mensen de dood injagen en dingen in laten exploderen. 6 maanden haldol, seroxat en invega te nemen werden de gevoelens/ gedachten te verminderen. In van plaats van invega ben ik overgeschakeld naar xeplion. En nu na een jaar medicatie te nemen zijn mijn gedachten niet meer op de voorgrond aanwezig. Dus zeer positief over de medicatie. Ik nam in het begon 2[lees meer...]mg haldol en nu nog 0,5mg op regelmatige basis. invega 9 mg of 100 mg xeplion, nu 75 mg iedere maand seroxat 40 mg iedere dag
1

Haldol

15-10-2021 | Man | 23
haloperidol (50mg/ml)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik had een psychose door overmatig speed gebruik en er werden mij haldol-injecties verplicht. Plots na de eerste spuit voelde ik een overmatige drang om te bewegen en te rennen (en dat in een isolatiecabine...). Ik heb in totaal zes spuiten gehad en gelukkig hoeft het nu niet meer. Extreem veel last van rusteloze benen, tot zover, dat een busreis of film er niet inzat of h[lees meer...]eel ongemakkelijk/ondraaglijk was. Stil zitten kon ik niet; het gaat nu gelukkig steeds beter. Ook deed het niet veel goeds voor de stemming. (neurotransmissie in het brein wordt geremd...), echter, het enige positieve is dat ik uit mijn psychose ben gekomen en, nu ik het op dit punt ook niet meer hoef, stabiel ben en psychose-vrij ben. Als je kunt kiezen uit antipsychotica kun je naar mijn mening, door de heftige bijwerkingen, beter niet voor haldol kiezen. Neem of kies dan voor olanzapine of iets vergelijkbaars. Oja, om niet te vergeten, ik ben een jongeman die gezond leeft... maar door dit spul hem niet meer omhoog kreeg (en lastig krijgt... 3 weken terug was mijn laatste injectie). Het leven was er volledig uit- nadat ik geen erectiemiddel mocht van de 'dokter' dit maar op de zwarte markt gaan kopen. Zo kon (en kan) ik toch seksueel actief zijn. Ik vind het geen verstandige keus van de dokter om mij dit niet voor te schrijven, maargoed. De haldol ontnam de 'zin' in vrijen echter niet. Maar leven was nergens te bekennen. Voor mij, als het goed is, nooit meer halperidol.
5

Haldol

23-05-2021 | Vrouw | 56
haloperidol (1mg)
Onrust
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na jaren van heel veel onrust en stress voel ik nu natuurlijke rust en ontspanning - wat er ook gebeurt. Ik kan nu zeer goed beschouwen, keuzes maken, concentreren en focus leggen op wat werkelijk nodig is. Door de rust komt er een zee aan energie vrij die ik hiervoor inzet. Ook geniet ik weer.
4

Haldol

19-05-2021 | Vrouw | 25
haloperidol (1mg)
Onrust
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dempt iets onrust
2

Haldol

06-02-2021 | Vrouw | 42
haloperidol (50mg/ml)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb in de twee jaar dat ik haldol gebruik al veel onrust gehad. Na een jaar had ik een vervelende knipper. Die trok weer weg. Na twee jaar zag mijn nieuwe psychiater dat ik gezichtstrekkingen had. Die heb ik al heel lang. Hij schreef me artane voor. Daar had ik steeds meer van nodig om het schudden te onderdrukken. Nu hebben ze me op lithium gezet en de haldol gestopt. [lees meer...]De artane heb ik ook gestopt. Het schudden en draaien en knikken met mijn hoofd is heel heftig. Het is heel veel heftiger geworden en nog niet gestopt nu ik haldol gestopt heb.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2333) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1387) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1214) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1148) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (955) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (777) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (667) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Furabid (646) - Antibiotica - urineweginfectie
Amitriptyline (646) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (591) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (504) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (434) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (429) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.