Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Tentin

46
meningen

Tentin

dexamfetamine

geef je mening
Bij  ADDX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
droge mond

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

12
3

Tentin

28-02-2024 | Vrouw | 17
dexamfetamine (5mg)
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

droge mond


5

Tentin

11-11-2023 | Man | 28
dexamfetamine (5mg)
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gewoon top. Niks op aan te merken. Het enige aparte is dat ik 4x daags 2 tabletten van 5mg heb, in plaats van 4x daags 1 tablet van 10mg. Zie ze van meer dan 5mg ook nooit voorbij komen. Maar goed, gebruik dus 60 tabletten per week. Indien ik 5mg per dosering gebruik heb ik last van rebound.
3

Tentin

16-10-2023 | Vrouw | 38
dexamfetamine (5mg)
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik het ivm ADD, en soms erge opstartproblemen heb. Enige vervelende is dat de gewone Dexamfetamine plaats heeft moeten maken voor de Tentin. Eerst kon ik nog aan de gewone Dexamfetamine komen via een bepaalde Apotheek waarvan ik de naam niet meer weet, maar daar werd het dan bereid, en van daaruit ging het dan naar mijn eigen Apotheek hier in mijn wijk. Nu ook dat ni[lees meer...]et meer kan heb ik geen andere keus dan de Tentin, maar heb toch een klein beetje het idee dat deze iets anders werkt dan… Van Ritalin vloog bijv mijn hele eigen spontane persoonlijkheid compleet weg en kon niet echt lol meer hebben bij het doen van leuke dingen, alsof ik een robot was en over de rebound nog niet eens gesproken, like waar ik een ADD’er ben, werd ik dan ineens zo druk dat het net leek alsof ik ineens dikke ADHD gekregen had, en me nog nooit eerder zo “all over the place” gevoeld als toen, en dat mijn hele spontane ik weg was vond ik helemaal naar, alsof ik totaal afgestompt was en alleen nog maar negatieve emoties kon ervaren… dus daarom toen Dex geprobeerd en dat was een stuk beter, daarmee bleef ik tenminste nog een beetje mezelf en was mijn spontane ik niet volledig verdwenen… wel vind ik dat de oude Dexamfetamine een soort van iets “chiller” leek aan te voelen en zonder de werking/stimulans te verliezen of af te doen nemen, en vind ik de tentin toch anders binnen komen. Alsof het een klein beetje tussen de Ritalin en de oude Dex in zit, maar dan wel meer neigend naar de oude Dex. Het is niet dat ik met de Tentin zo afgestompt ben en haalt het niet mijn hele eigen spontaniteit weg, maar toch vind ik het kwa gevoel toch een klein beetje anders dan de oude Dex. Vind het lastig te zeggen wat dan precies maar het is een bepaald gevoel wat ik moeilijk onder woorden kan brengen maar bijdeze zo goed als ik kon gedaan. Zijn er nog mensen die vandaag de dag nog steeds aan de oude Dexamfetamine kunnen komen, via een andere bepaalde Apotheek oid?? Dan hoor ik het graag!
1

Tentin

27-09-2023 | Man | 26
dexamfetamine (5mg)
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Tentin is in mijn ervaring echt iets anders dan apothekers bereide dexamfetamine van voorheen. Eind van mijn tienertijd eindelijk de diagnose ADD gekregen (inattentive ADHD). Zoals wel vaker vallen we niet zo op. Ik kreeg toen DMB bereide dexamfetamine van 2 mg. Dit was echt een verademing en ik nam afhankelijk van wat de dag van mij vroeg 2 of 3 stuks. Een tijd ge[lees meer...]stopt tussendoor door schuldgevoelens over afhankelijkheid van medicatie, en nu aan het eind van mijn masterstudie toch weer begonnen met hulp en medicatie. Dexamfetamine kwam ineens in een doosje met breektabletten van 5mg onder de naam tentin. Tijd lang genomen want ik had echt steun nodig bij mijn concentratie, echter komt dit middel met een heel ander gevoel binnen. Mijn ervaringen (die ik met 'de oude' dex bijna niet had) zijn: - Meer het gevoel een robot te zijn die z'n taken moet uitvoeren - een soort onwel gevoel op de achtergrond dat er iets niet helemaal goed zit - sneller in een hyperfocus terechtkomen die nog moeilijker is om uit te komen - zeer grote vermindering in de eetlust - moeite in slaap te komen - moeite om normaal over te komen in gesprekken. Ben nu overgestapt op dexamfetamine van de regenboog apotheek en hoewel dit niet 100% hetzelfde aanvoelt als 'de oude' is dit vele malen beter dan tentin!
4

Tentin

01-04-2023 | Vrouw | 21
dexamfetamine (5mg)
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Tentin helpt met concentratieproblemen en door dit middel kon ik mijn leven weer oppakken. Het nadeel is dat het niet algeheel vergoed wordt en je soms er niet door kan slapen en ik kan niet meer huilen. Voel nog wel alle emoties zoals een normaal persoon.
1

Tentin

29-03-2023 | Vrouw | 35
dexamfetamine (5mg)
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Kreeg deze variant omdat de 2,5mg die ik altijd kreeg noet meer beschikbaar is o.i d. Bij de oude variant voelde ik me altijd wel lichtelijk oogelaten, maar het gaf ook een soort drive om dingen te gaan doen en ik mijn humeur werd er beter van. Heb druk leven met werk, peuter en opleiding en met de oude variant trok ik dat allemaal net. Nu met weekje tentin krijg ik die dr[lees meer...]ive niet, wordt er eerder emotieloos dan vrolijk van en heb net kamertje van m'n dochtertje overhoop gegooid uit frustratie omdat ik iets niet kon vinden en ze bleef huilen na hele drukke dag. Compleet overprikkeld. Werkt van geen meter deze variant :(
4

Tentin

21-03-2023 | Vrouw | 18
dexamfetamine (2,5mg)
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik slik nu al een aantal maanden tentin en dit werkt bijzonder goed. Eerst andere medicatie geprobeerd maar ben uiteindelijk toch terechtgekomen bij dit medicijn. De onrust verdwijnt uit mijn hoofd en lichaam, en ik kan me beter concentreren als ik dit middel inneem. Echter zitten er wel een paar vervelende bijwerkingen bij. ik neem de laatste tablet om ongeveer 12 uur smi[lees meer...]ddags in. Rond 4 uur smiddags krijg ik last van overprikkeling en ben ik meer geïrriteerd. Hoofdpijn komt ook af en toe kijken. Verder zijn het de welbekende bijwerkingen zoals, verminderde eetlust en een hogere hartslag. in het algemeen ben ik zeer tevreden over dit medicijn en is dit het beste middel dat ik tot nu toe heb geprobeerd.
2

Tentin

15-03-2023 | Man | 39
dexamfetamine (5mg)
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo, Ik vond de manier waarop dit merk ergens rond 2015 op de markt kwam al heel ongebruikelijk en ongelooflijk dat dit allemaal maar zomaar kon hier in Nederland, het oorspronkelijke middel was gewoon veel beter en goedkoper, maar dat terzijde. De bijwerkingen ervaar ik de laatste maanden pas vooral Ik heb het idee dat mijn motoriek is beïnvloed en het lopen over one[lees meer...]ffenheden minder gaat . Ik vroeg mij af of andere dit ook zo ervaren? Daarnaast heb ik het idee dat de concentratie bij mij juist minder geworden is , pas als ik het middel niet meer gebruik ivm het op tijd naar bed gaan. Ik merk dan dat ik in de avond uren heel slecht ben in verschillende taken tegelijkertijd uit te voeren , alsof het slechter aan het worden is de laatste tijd uiteraard tijdens gebruik van dit medicijn zijn deze klachten er niet. Ik wil op termijn helemaal vd medicatie af ik hoop dan dat de oplossing in de juiste voeding ligt.
1

Tentin

18-11-2022 | Man | 54
dexamfetamine (5mg)
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
het heeft lang geduurd voordat ik door kreeg wat de bijwerking is. ik neem mezelf kwalijk dat ik negatief en geirriteerd wordt door overprikkeling bij gebruik van de dex/tentin en schrijf een positief effect (bij inname) toe aan het medicijn. kortom ik voel me in praktische zin capabeler om mijn leven te lijden maar met een steeds slechter zelfbeeld (kan bij mij zelfde[lees meer...]structief gedrag uitlokken) en steeds labieler ook.
3

Tentin

27-10-2022 | Vrouw | 37
dexamfetamine (5mg)
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Klachten (zal er vast een paar vergeten): Geen concentratie, altijd moe, extreem laag zelfbeeld, chaotisch, vergeetachtig, snel agressief (niet fysiek), snel van relaxt naar zwaar geïrriteerd, altijd te laat, nooit structuur hebben in werk, altijd zoeken naar bevestiging maar vervolgens nogsteeds niet geloven dat iemand het meent, taken uitstellen, graag alleen zijn, altij[lees meer...]d besluiteloos zijn. In 2020 ben ik 6 weken na mijn bevalling in een pittige depressie met opname terechtgekomen. Ik herstelde door Sertraline snel en wilde door de vervelende bijwerkingen graag stoppen. Dit bleek achteraf te vroeg te zijn en kwam in een heftige terugval terecht waarbij ik met Amitriptyline ben begonnen. Deze gebruik ik nu sinds oktober 2021 75mg. Dit gaat goed met weinig storende bijwerkingen. Vlak voor mijn terugval werd ADD geconstateerd en viel alles op zijn plek. Omdat het mentaal super goed ging (ik was vergeten hoe het was om angst te hebben dus ik vond het daarom logisch dat ik geen terugval kon krijgen gezien de hormonen ook stabiel waren) en ik daar geen medicatie voor wilde heb ik er niet veel aandacht aan besteed. Na de terugval herstelde ik weer snel door de Amitriptyline maar ik bleef hangen in “het laatste beetje”. Uiteindelijk besloten te scheiden en ik krabbelde binnen een week weer helemaal op. De ADD klachten zijn helaas veel meer naar de voorgrond gekomen en ben mij er toen wel in gaan verdiepen. Ik was een traject gestart met Concerta, eerst 16, toen 36 en daarna 56mg. Mijn algehele stemming werd wel iets beter en minder prikkelbaar en meer geduld. Maar de concentratie was nog steeds ruk en veroorzaakte veel problemen. Nu een traject met Tentin waarbij ik begon met 3 weken 2x per dag 5mg, daarna 3 weken ochtend 10 en middag 5mg en sinds vandaag ochtend 15 en middag 5mg. Sinds een week of 2 is mijn algehele stemming nog beter dan met Concerta en ervaar nu ook meer energie te hebben dus het doet wel iets. Maar wederom weer een concentratie van niks. Nog steeds warrig, vergeetachtig, chaotisch, stotteren etc. Tot voor ik met mijn ADD traject startte reageer ik altijd enorm gevoelig op medicijnen. Werkt snel en krachtig en niet verslavend gevoelig (na 3,5 maand altijd 1 tablet lorazepam gebruikt te hebben zonder problemen gestopt in 2 dagen waarbij een half tabletje nog altijd goed effect gaf). Ik vind het een moeilijke zoektocht… en begin te geloven dat de ADD klachten toch blijvend zullen zijn.
4

Tentin

05-10-2022 | Vrouw | 21
dexamfetamine (5mg)
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heb geen bijwerkingen met deze medicatie, in tegenstelling tot methylfenidaat. Na hoofdpijn, hartkloppingen en depressiviteit hierop overgestapt en merk zoveel verschil. Ik merk wel dat ik gauw een hogere dosis nodig heb om me beter te kunnen concentreren.
4

Tentin

20-09-2022 | Man | 17
dexamfetamine (5mg)
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
werkt heel goed voor concentratie en rust in je hoofd maar je krijgt er wel echt bijwerkingen van; angst, hartkloppingen, niet kunnen slapen, verminderde eetlust en misselijkheid
2

Tentin

19-09-2022 | Vrouw | 51
dexamfetamine (5mg)
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Zowel mijn zoon als ik hebben ADD en gebruiken Tentin. Onze hoeveelheden en bijwerkingen verschillen. Positief voor beiden: verhoogd de focus, alertheid en minder last van woordvindingsproblematiek. Helpt ook wat tegen overdaad aan prikkels. Voor mij helpt dexamfetamine ook bij mijn astma. Nadelen: mijn zoon wordt er somberig van en eet echt het absoluut minimale. Dus [lees meer...]die krijgt een groot ontbijt en heeft een 2e avondmaaltijd want bij de eerste heeft hij nog weinig trek. We hebben allebei veel last van een droge mond, weinig eetlust, en de reboundeffecten zijn afschuwelijk. We nemen er magnesium bij om de stemming een beetje te balanceren, maar dat doet niet voldoende. Dit was met de magistraal bereide dex van onze apotheek helemaal niet het geval. Ook werkt de Tentin na 2 uur al niet meer bij ons. Ik overweeg over te stappen naar Elvanse 70. Dat ging qua eetlust beter. Ik vind het wel naar dat ik dan minder kan doseren, soms is het fijn om wat minder te kunnen nemen als je bijv alleen 's morgens echt moet focussen. De langwerkende dex van de Regenboog apotheek deed helaas niets bij mij.
4

Tentin

04-09-2022 | Vrouw | 32
dexamfetamine (5mg)
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds een krap half jaar gebruik ik Tentin. Daarvoor Elvance even gebruikt. Dit was fijn maar werkte te lang door betreft focus waardoor ik niet kon slapen. En prikkelverwerking werkte juist te kort. Tentin werkt goed bij mij vooral nu ik goed ingesteld ben. De laatste moet ik bijv. niet meer na 14.00 uur innemen, ivm de nachtrust. Maar de laatste tijd val ik steeds meer[lees meer...] af, waardoor ik steeds meer opmerkingen krijg van buitenstaanders. “Jeetje, jij bent veel afgevallen!” Nu maak ik me enigszins zorgen en moet dus de huisarts gaan bellen. Maar omdat het zo helpt wil zou ik niet graag hier mee stoppen. Heb net alles een beetje op de rit.. Ik ben 1,62m en woog vooraf 64kg. Nu weeg ik 58kg. Nog niet te dun, maar er moet echt niet meer af.. Verder de laatste weken erg veel last van hoofdpijn de hele dag door..
1

Tentin

09-08-2022 | Vrouw | 46
dexamfetamine (5mg)
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Methylfenidaat werkt niet meer goed dus overgestapt naar Tentin. aantal dagen geprobeerd, maar zeel snel mee gestopt. Het is troep.
4

Tentin

26-06-2022 | Vrouw | 44
dexamfetamine (5mg)
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mn hele leven worstelingen met overprikkeling, emotionele schommelingen, korte aandachtsboog, impulsiviteit, veel extremen en later angsten, depressies, overspannenheid, en extreme vermoeidheid. Na diagnose nog jaren kop in t zand. Uiteindelijk toch concerta geprobeerd, werkte voor mij niet. Na jaren een nieuwe poging, op mn 43e Dexa!!, eerst magistraal en nu Tentin. En he[lees meer...]t gaat een stuk beter, ik ben liever voor mezelf, krijg meer gedaan, minder moe, meer rust in mijn hoofd. Ik dacht ik til dit middel in elk geval nog over de menopauze en dan zie ik wel weer. Mijn angst is vooral om hartproblemen te krijgen. Ik weet niet of dat realistisch is.
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2327) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1379) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1211) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1157) - Verslavingsziekten
Sertraline (1131) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (946) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (912) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (822) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (764) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (654) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (640) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (631) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (629) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (617) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (594) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (586) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (540) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (485) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (480) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (469) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (460) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (427) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.