Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Tentin

100
meningen

Tentin

dexamfetamine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
droge mond hoge bloeddruk stijve spieren rusteloos gevoel nervositeit nerveuze tics migraine angst moeite met slapen constipatie

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

4

Tentin

28-06-2024 | Vrouw | 46
dexamfetamine (10mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

hoge bloeddruk rusteloos gevoel migraine droge mond

Sinds 5 maanden gebruik ik tentin dexamfetamine 10mg. Ik heb veel last vsn de bijwerkingen en de het werkt steeds minder goed.
5

Tentin

12-05-2024 | Vrouw | 45
dexamfetamine (5mg)
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

constipatie moeite met slapen

Op mijn 40ste diagnose adhd gekregen. Ritalin en Elvanse gebruikt. Sinds een half jaar Tentin. Eerst 2 x 5 mg. Nu sinds twee maanden 4 x 5 mg. (Ik slik tegen hormoonschommelingen ook de combinatiepil door en aanvullend gebruik ik nog visolie, teunisbloemolie en magnesium). Voor het eerst sinds jaren, voel ik me stabiel en ben ik niet constant bezig om bang te zijn voor e[lees meer...]n het erna dealen met de gevolgen van: stemmingswisselingen, paniekaanvallen, impulsieve domme acties, onhandige opmerkingen, driftbuien binnen gezin etc, etc. Concentratie zou nog iets beter kunnen,maar effect en lichte bijwerkingen zijn nu prima in balans.
2

Tentin

09-03-2024 | Vrouw | 48
dexamfetamine (5mg)
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

nervositeit angst stijve spieren nerveuze tics

Met dexamfetamine van Tentin heb ik continu het gevoel dat ik strak sta. Ik voel me nerveus, heb meer last van angst en kom ook op anderen opgejaagd over. Hier krijg ik dan weer sociale angst van. Ik zit de ganse dag aan mezelf te plukken. Mijn motorische onrust is erger door geworden. In de winter heb ik last van vingers en tenen die wit uitslaan (Raynaud). Ook heb ik las[lees meer...]t van stijve spieren. Lichamelijk onderzoek hiernaar leverde niks op. Toevallig ontstonden deze klachten pas nadat ik Tentin ging slikken. Tegelijk helpt het om in de ochtend enigszins op gang te komen. Zonder voel ik me echt een zombie. Dat schijnt dan een ontwenningsverschijnsel te zijn. Alleen daarom neem ik het tot nu toe nog in. Ik vind het rotspul.
3

Tentin

28-02-2024 | Vrouw | 17
dexamfetamine (5mg)
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

droge mond


5

Tentin

11-11-2023 | Man | 28
dexamfetamine (5mg)
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gewoon top. Niks op aan te merken. Het enige aparte is dat ik 4x daags 2 tabletten van 5mg heb, in plaats van 4x daags 1 tablet van 10mg. Zie ze van meer dan 5mg ook nooit voorbij komen. Maar goed, gebruik dus 60 tabletten per week. Indien ik 5mg per dosering gebruik heb ik last van rebound.
3

Tentin

16-10-2023 | Vrouw | 38
dexamfetamine (5mg)
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik het ivm ADD, en soms erge opstartproblemen heb. Enige vervelende is dat de gewone Dexamfetamine plaats heeft moeten maken voor de Tentin. Eerst kon ik nog aan de gewone Dexamfetamine komen via een bepaalde Apotheek waarvan ik de naam niet meer weet, maar daar werd het dan bereid, en van daaruit ging het dan naar mijn eigen Apotheek hier in mijn wijk. Nu ook dat ni[lees meer...]et meer kan heb ik geen andere keus dan de Tentin, maar heb toch een klein beetje het idee dat deze iets anders werkt dan… Van Ritalin vloog bijv mijn hele eigen spontane persoonlijkheid compleet weg en kon niet echt lol meer hebben bij het doen van leuke dingen, alsof ik een robot was en over de rebound nog niet eens gesproken, like waar ik een ADD’er ben, werd ik dan ineens zo druk dat het net leek alsof ik ineens dikke ADHD gekregen had, en me nog nooit eerder zo “all over the place” gevoeld als toen, en dat mijn hele spontane ik weg was vond ik helemaal naar, alsof ik totaal afgestompt was en alleen nog maar negatieve emoties kon ervaren… dus daarom toen Dex geprobeerd en dat was een stuk beter, daarmee bleef ik tenminste nog een beetje mezelf en was mijn spontane ik niet volledig verdwenen… wel vind ik dat de oude Dexamfetamine een soort van iets “chiller” leek aan te voelen en zonder de werking/stimulans te verliezen of af te doen nemen, en vind ik de tentin toch anders binnen komen. Alsof het een klein beetje tussen de Ritalin en de oude Dex in zit, maar dan wel meer neigend naar de oude Dex. Het is niet dat ik met de Tentin zo afgestompt ben en haalt het niet mijn hele eigen spontaniteit weg, maar toch vind ik het kwa gevoel toch een klein beetje anders dan de oude Dex. Vind het lastig te zeggen wat dan precies maar het is een bepaald gevoel wat ik moeilijk onder woorden kan brengen maar bijdeze zo goed als ik kon gedaan. Zijn er nog mensen die vandaag de dag nog steeds aan de oude Dexamfetamine kunnen komen, via een andere bepaalde Apotheek oid?? Dan hoor ik het graag!
5

Tentin

11-10-2023 | Vrouw | 42
dexamfetamine (5mg)
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik lees veel negatieve verhalen, waarin wordt aangegeven dat klachten veel erger worden en veel bijwerkingen. Zelf denk ik dat tentin wel eens sterker kan zijn dan de "oude" dex. Ik gebruikte 3 x 5 maar daarbij werden de klachten veel erger. En was de rebound ook heftig. Een dag gestopt. Om te kijken hoe dat ging. Maar om 11 uut werd ik gestoord van mezelf. Wat ik nor[lees meer...]maal in 1 uur deed. Deed ik nu 3 uur over. Toch maar een halve genomen. En dat bleek de oplossing! Veel mensen hebben de neiging meer te nemen als het niet niet goed werkt. Mijn tip: neem eens wat minder. En kijk wat dat doet. Daarbij las ik ook ergens, en dar vond ik dan weer een fijne tip. Dat je wel je grenzen in de gaten noet houden. Doordat alles makkelijker gaat, vraag je ook snel nog meer vanjezelf. En raak je alsnog oververmoeid en overprikkeld. Ik ben erg benieuwd of meer mensen baat hebben bij minder ipv meer. Dus reageer gerust. Groetjes!
1

Tentin

27-09-2023 | Man | 26
dexamfetamine (5mg)
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Tentin is in mijn ervaring echt iets anders dan apothekers bereide dexamfetamine van voorheen. Eind van mijn tienertijd eindelijk de diagnose ADD gekregen (inattentive ADHD). Zoals wel vaker vallen we niet zo op. Ik kreeg toen DMB bereide dexamfetamine van 2 mg. Dit was echt een verademing en ik nam afhankelijk van wat de dag van mij vroeg 2 of 3 stuks. Een tijd ge[lees meer...]stopt tussendoor door schuldgevoelens over afhankelijkheid van medicatie, en nu aan het eind van mijn masterstudie toch weer begonnen met hulp en medicatie. Dexamfetamine kwam ineens in een doosje met breektabletten van 5mg onder de naam tentin. Tijd lang genomen want ik had echt steun nodig bij mijn concentratie, echter komt dit middel met een heel ander gevoel binnen. Mijn ervaringen (die ik met 'de oude' dex bijna niet had) zijn: - Meer het gevoel een robot te zijn die z'n taken moet uitvoeren - een soort onwel gevoel op de achtergrond dat er iets niet helemaal goed zit - sneller in een hyperfocus terechtkomen die nog moeilijker is om uit te komen - zeer grote vermindering in de eetlust - moeite in slaap te komen - moeite om normaal over te komen in gesprekken. Ben nu overgestapt op dexamfetamine van de regenboog apotheek en hoewel dit niet 100% hetzelfde aanvoelt als 'de oude' is dit vele malen beter dan tentin!
4

Tentin

04-08-2023 | Man | 23
dexamfetamine (5mg)
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb een Adhd/Autisme diagnose. Gebruik nu 5 maanden Tentin. Begonnen met 5mg 3x per dag. Nu zit ik op 15mg 3x keer per dag. Bij 5mg en 10mg voelde ik mij wel beter maar toch niet genoeg effectiviteit. Met 15mg was ik de eerste 2 weken super depressief. Na 2 weken waren de wolken verdwenen en deed tentin wat het moet doen. In het algemeen heb ik ervaren dat het zeker[lees meer...] 3/4 weken duurt voor dat de nieuwe dosering goed werkt en de bijwerkingen minder worden. De bijwerkingen vallen overigens meestal wel mee. Heel af en toe heb ik last van te veel hart kloppingen en duizeligheid. De dagelijkse bijwerkingen zijn lichte trillingen, minder eetlust en minder slaap. Conclusie: Tentin is goed werkzaam mits ik geduldig ben en niet direct stop bij last van bijwerkingen. Het is uiteindelijk een kwestie van zoeken en aanvoelen wat goed is. Ik ben uiteindelijk het meest blij dat ik eindelijk kan concentreren. Daarnaast ook assertiver en vrolijker. Ik kan zeggen dat ik (eindelijk) mijn zelf kan zijn.
1

Tentin

24-06-2023 | Man | 35
dexamfetamine (5mg)
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Zeer tevreden gebruiker van de oude variant dexamfetamine. Tentin bevat dezelfde werkzame stof maar heeft bij mij een tegenovergestelde werking. In plaats van rust in mijn hoofd en tegelijkertijd energie en overzicht om dingen aan te pakken, kreeg ik van tentin paniekaanvallen terwijl ik als een zombie op de bank lag. Voor de buitenwereld lijk ik wellicht ontspannen, in mi[lees meer...]jn hoofd is het chaos. Ook ging dit gepaard met zeer depressieve gedachten. Ik neem dit nooit meer, bizar dat ik veel vergelijkbare verhalen lees ondanks dat de werkzame stof dus gelijk is. Het zal wel aal de hulpstoffen liggen. Bij Tentin leek het alsof ik eerst door 4 uur aan erg vervelende bijwerkingen heen moet, waarna ik uitgeput ben en vanuit dat een soort ontspannenheid ervaar.
1

Tentin

22-06-2023 | Vrouw | 22
dexamfetamine (5mg)
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Voor mij hebben deze medicijnen geen effect, helaas alleen bijwerkingen voor mij. Bijwerkingen voor mij waren: geen eetlust, onrust in mijn hoofd en lijf, klemmende kaken en kapotte tong en als laatste niet meer dan 2u per nacht kunnen slapen. Conclusie: gestopt met medicijnen
5

Tentin

12-06-2023 | Vrouw | 25
dexamfetamine (10)
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

3

Tentin

01-06-2023 | Vrouw | 47
dexamfetamine (5mg)
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Geen concentratie
3

Tentin

26-05-2023 | Man | 36
dexamfetamine (5mg)
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
De eerste 2 weken leek het erg goed te werken, ik zit nu in de 4e week en het effect lijkt te zijn verminderd. De bijwerkingen lijken ook erger te zijn geworden.. Ik heb weinig tot geen eetlust, laatste dagen een extreem droge mond. Ik ben vaak angstig, het lijkt alsof dit erger is geworden met gebruik van tentin. Het is lastig om te bepalen of het allemaal door de med[lees meer...]icijnen komt. Ik heb namelijk ook paniekaanvallen.. al voor het gebruik van dit middel. Ik bijt ook veel op mijn kaken, waardoor er constant spanning op mijn kaken/nek/gezicht is.
2

Tentin

18-05-2023 | Vrouw | 25
dexamfetamine (5mg)
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruik nu een tijdje 5mg, sinds een week 2x per dag 2 stuks, dus 20mg in totaal. De bijwerkingen moeten vanzelf overgaan, nou, wel iets minder maar over zeker niet. Zit vaak op de wc, heb klemmende kaken, en enorm knarsetanden (onrust, steeds bewegen met lippen en tong). Totaal geen eetlust meer. Kan ik me beter concentreren en is het rustiger? Ja. Zijn de bijwerkingen te[lees meer...] doen? Nee. Het voordeel weegt niet op tegen het nadeel helaas.
1

Tentin

16-05-2023 | Vrouw | 43
dexamfetamine (5mg)
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Van Ritalin overgestapt op Tentin vanwege Reynaud. Tentin nu een aantal weken gebruikt en het lijkt wel alsof de bijwerking toenemen. Ik sta op standje workaholic en kom daar niet uit, communiceer stevig, snel en hard, en ik merk dat ik mezelf steeds meer uitput. Slapen lukt nauwelijks. Ik ga door, door, door terwijl ik, werk en thuisfront dit niet wenselijk vinden. [lees meer...]Motivatie, assertiviteit en vrolijkheid zijn behoorlijk hoog. Effecten op andere adhd symptomen is minimaal. Focus, foutjes maken, overzicht verliezen… niet zo erg als zonder, maar nauwelijks effect. Geld vliegt eruit, ik lijk impulsiever. Twee dagen stoppen en de vermoeidheid overvalt me als een zware deken. Geen doen dit, ben er helemaal niet blij mee. Ik heb het gevoel dat ik zo afsteven op een vette burn-out of hartproblemen. Herken mezelf niet. Maar, gelukkig blijf ik we vrolijk onder ;).

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2336) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1398) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1154) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (959) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (827) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (779) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (672) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (654) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (649) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (632) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (627) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (603) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (596) - Verslavingsziekten
Metformine (592) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (548) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (510) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (486) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (440) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.