Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Reactine

20
meningen

Reactine

cetirizine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
lichte duizeligheid misselijkheid vermoeidheid slaperigheid

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Hooikoorts (15 meningen)
Allergie (3 meningen)
Huisstofallergie (0 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

12
1

Reactine

30-03-2024 | Vrouw | 72
cetirizine (1mg/ml)
Hooikoorts
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

misselijkheid lichte duizeligheid slaperigheid vermoeidheid

Ik voelde mij erg beroerd door de reactine. De volgende dag begon al met behoorlijke vermoeidheid en slaperigheid. De vierde dag kwam daar nog misselijkheid bij en lichte duizeligheid (één keer). Toen ik de bijwerkingen ging lezen werd mij duidelijk dat ik daar dus last van heb en ben direct gestopt. Vreselijk dit.
5

Reactine

28-12-2021 | Vrouw | 39
cetirizine (10mg)
Netelroos
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik had over mijn hele lichaam extreme jeuk en huiduitslag door een Netelroos aanval. Nog nooit eerder gehad en vermoedelijk een allergische reactie. Het was niet meer uit te houden en heb toen een half tabletje Reactine ingenomen. Binnen een uur trok het geleidelijk aan helemaal weg en knapte ik weer helemaal op. Ik was enorm opgelucht en heb geen last van bijwerkingen ge[lees meer...]had. De Netelroos is niet meer teruggekomen en heb niet meer bij hoeven te slikken.
2

Reactine

25-06-2021 | Man | 33
cetirizine (10mg)
Hooikoorts
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Tabletten van de bekende discountzaak met de L. Ik heb erg veel last van pollen allergie. Deze tabletten maar geprobeerd . Nou ik ben niet meer te pruimen kortaf geïrriteerd humeurig en heel moe voor een sportman van 32 jaar. Na 3 dagen meteen mee gestopt
2

Reactine

30-06-2020 | Man | 59
cetirizine (10mg)
Allergie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruik het nu twee weken en heb me sinds maandag voor de 2e dag ziek gemeld. Ik ben zo zwaar uitgeput dat ik dacht "gohh ik ga me wel snel oud voelen :)". Bovendien dikke ogen en stemmingswisseling. Ben maar in de bijsluiter gaan lezen, omdat ik weet dat sommige medicijnen je moe maken... En schrok bij wat ik daar lees. Ik stop per direct met dit medicijn en stap over op [lees meer...]flexotine (of zoiets) die hielpen mij vorige keer heel veel beter...
1

Reactine

03-06-2020 | Man | 29
cetirizine (1mg/ml)
Hooikoorts
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb het medicijn nu een paar dagen. Na inname van het eerste tablet waren de klachten door hooikoorts flink verminderd, maar ik was zwaar vermoeid. Een gezonde jongen van 29 jaar en in het weekend om 1400 uur naar bed moeten want er zit geen fut meer in. Fijn dat het tegen hooikoorts helpt maar ik zou geen tweede pilletje meer nemen. De dag erna waren de hooikoor[lees meer...]tsklachten dusdanig dat ik alsnog een pilletje heb genomen maar weer zwaar vermoeid. Al met al een waardeloos weekend gehad maar wel enigszins hooikoorts vrij. De rest van de pillen heb ik weggegooid.
2

Reactine

06-07-2018 | Man | 44
cetirizine (10mg)
Hooikoorts
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik dit medicijn nu vier dagen. Een paar uur na inname van die medicijn ben ik niet meer vooruit te branden. Dan lig ik doodmoe op bed. Een andere vervelende bijwerking is dat er huiduitslag op de armen van krijg.
3

Reactine

06-06-2018 | Man | 55
cetirizine (10mg)
Hooikoorts
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Als ik het niet inneem dan word ik stuk minder vermoeid. Als ik het inneem dan word ik na 4-8 uur zeer suf en vermoeid, kan me weinig concentreren
1

Reactine

06-05-2018 | Vrouw | 30
cetirizine (1mg/ml)
Hooikoorts
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na een paar dagen Reactine gebruikt te hebben (voor mijn Hooikoorts), begon ik zeer droge ogen te krijgen. Omdat ik toen nog niet realiseerde dat het door Reactine kwam, heb ik de huisarts gebeld en mijn symptomen omschreven. Zij schreef mij oogdruppels voor (Azelastin-COMOD). Dit hielp niet, en ondertussen werden mijn ogen droger en begon ik ook last te krijgen van mijn p[lees meer...]ezen. Ik las in de bijsluiter dat 'ALS' Reactine in combinatie met het Syndroom van Sjorgen (vorm van Reuma) wordt ingenomen, droge ogen een bijwerking kunnen zijn. Echter is mij opgevallen dat zowel de anti-histamine in Reactine als Reuma een werking hebben op het immune systeem. Het effect van stijve pezen en spieren wordt niet genoemd in de bijsluiter van Reactine. De bijwerking van Reactine waarbij ik last van mijn pezen kreeg, heb ik nergens terug kunnen vinden in de bijsluiter. Wel als gevolg van Syndroom van Sjorgen. Wat ik dus denk is het volgende: Zowel de anti-histamine in Reactine, als het hebben van Syndroom van Sjorgen, hebben een effect op het immune-systeem. Ik geloof dat mijn droge ogen en mijn pezen en spieren stijf zijn door Reactine, en niet door Syndroom van Sjorgen (wat volgens de bijsluiter de enige reden zou zijn op deze bijwerking). Ik denk niet dat er een link hoeft te zijn tussen de twee. En ik constateer wel duidelijk dat mijn droge ogen en mijn stijve spieren simultaan zijn ontstaan. En daarom geloof ik dat dit komt door het gebruik van Reactine. Vooral de stijfheid sluipt er langzaam in en kost veel energie. Ik ervaar dat dit sterk bijdraagt aan mijn humeur en lusteloosheid. Ik realiseer mij nu dat ik elke lente hier last van heb gehad, en altijd is mij verteld dat het allemaal door mijn hooikoorst kwam. Maar ik denk nu eerder dat het als gevolg is van dit medicijngebruik.
1

Reactine

26-04-2018 | Man | 44
cetirizine (1mg/ml)
Allergische reactie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na 4 dagen om 8 uur 's avonds in slaap te vallen vanmorgen gekeken naar de bijsluiter omdat de enige verandering in mijn leef en eet-patroon de inname van Reactine was voor hooikoorts verschijnselen. Ik voel me ook weer alert. De Reactine werkt wel maar tegen een voor mij te hoge prijs. Ik heb weer de oude medicijnen besteld via de huisarts.
5

Reactine

13-01-2016 | Vrouw | 39
cetirizine (10mg)
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Opeens heb ik rode branderige vlekken onder mijn ogen gekregen. De huisarts zegt eerst waarschijnlijk allergische reactie en later eczeem. Hydrocortison zalf gekregen hiervoor. Hielp goed, maar oogontsteking hierdoor gekregen. Toen ik er mee gestopt was, werd de eczeem erger. Oedeem onder mijn ogen tot op mijn wangen. Rode vlek werd met de dag groter en brand/jeuk vreselij[lees meer...]k. Toen Reactine gehaald. Al na 1 dag werd de jeuk en branderige gevoel iets minder. Het duurde langer dan een week voordat de odeem weg was. De rode plek werd met de dag iets minder rood. De bijwerkingen de eerste 10 dagen zijn niet niks. Knallende hoofdpijn, vermoeidheid en slechte humeur. De meeste zijn overgegaan. De vermoeidheid blijft, maar ik probeer nu de tablet in de avond innemen. Reactine is duurder dan merkloze Cetirizine. Helaas hielp Cetirizine bij mij niet. Ik ben erg blij met deze medicatie. Stoppen is tot nu toe niet gelukt. Ben 1x pil vergeten innemen en de ochtend na was de "eczeem" weer terug.
5

Reactine

08-07-2015 | Man | 39
cetirizine (10mg)
Hooikoorts
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na jaren andere medicijnen zonder veel effect (o.a. claritine) waar ik erg moe van werd eindelijk iets waar ik gelukkig geen bijwerking mee heb. Wel tijdens de heftigste perioden soms in de middag nog een licht branderig gevoel in m'n ogen (ik zal de gesplitste dosering nog proberen).
1

Reactine

13-06-2014 | Vrouw | 43
cetirizine (10mg)
Hooikoorts
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Voor mij geldt de zelfde ervaring. Eigen medicijnen (werkzame stof: levoceterizine) die ik normaal via huisarts/apotheek krijg waren op. Snel bij de supermarkt Reactine (werkzame stof: ceterizine) gehaald en direct ingenomen. 3 uur later alsof ik een slaghout in mijn nek krijg. Het enige dat ik nog kan doen is gaan slapen (3,5 uur en dat midden op de dag). Tijdens een [lees meer...]telefoontje met een opdrachtgever even daarvoor kreeg ik al de opmerking dat ik erg vaag klonk (± dubbele tong). Ceterizine (zit bijvoorbeeld in Zyrtec) is een voorganger van Levoceterizine (Xyzal). Deze laatste is ontdaan van een dextro-isomeer ('dextro' = rechtsdraaiende structuur) die schijnbaar vermoeidheid opwekt. Ook is de dosering van Ceterizine 2 maal zo hoog, namelijk 10mg. Versus dus 5mg bij Levo-ceterizine ('levo' = linksdraaiende structuur). Probeer dus eens een medicijn met werkzame stof Levo-ceterizine. (Xyzal, Actavis) Door de lagere dosering zijn sowieso de mogelijke bijwerkingen sterk gereduceerd, neem voor de zekerheid 's avonds voor het slapen gaan in of verdeel de inname over de tijd door steeds halve tabletjes te nemen. Ik heb geen last van vermoeidheid bij gebruik van Levo-ceterizine!
2

Reactine

03-06-2014 | Vrouw | 50
cetirizine
Hooikoorts
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na aankoop een tabletje genomen ( omstreeks 17.00 uur). De volgende ochtend niet wakker kunnen worden en zo ontzettend moe dat ik diverse keren ben gaan liggen. (even dutje op de bank, dutje op bed, dutje in de auto) Voor de hooikoorts heeft het wel wat gewerkt maar ik vind het een gevaarlijk middel voor verkoop zonder recept. Vooral de extreme vermoeidheid is gevaarlijk [lees meer...]voor mensen die aan het verkeer deel moeten nemen. Ook had ik last van een zwaar hoofd en algeheel onbestemd naar gevoel. Ik neem ze dus niet meer, dan maar snotteren en niezen, want ik vind ze te gevaarlijk. (Ik ben chauffeur van beroep).
2

Reactine

11-08-2013 | Man | 19
cetirizine
Hooikoorts
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Deze pilletjes werken prima tegen hooikoorts, maar na het innemen van een pil ben ik heel de dag moe ... Bovendien heb ik minder concentratie (bijgevolg van vermoeidheid), voelt mijn keel droog aan en doet mijn hoofd pijn . Nu kun je het voor het slapen gaan innemen, maar tijdens het slapen heb ik juist de minste klachten van hooikoorts. Bovendien blijft het vermoeiend[lees meer...]e effect een kleine dag volharden, waardoor je alsnog moe wakker wordt. Aangezien ik voor een tentamen aan het leren ben, slik ik liever de hooikoortssymptomen, dan een Reactine pilletje.
2

Reactine

08-06-2013 | Vrouw | 43
cetirizine
Hooikoorts
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na 2 dagen extreem moe te zijn geweest, las ik de bijwerkingen van Reactine. Nu weet ik waar deze vermoeidheid vandaan komt. Van dit medicijn dus. Gistermiddag heb ik echt moeten slapen anders kwam ik de dag niet door, wat ik nog nooit heb gehad. Verder voel ik me chagerijnig en lusteloos. Al ben ik van de klachten van hooikoorts af, maar deze bijwerkingen zijn me te h[lees meer...]eftig. Ik ga op zoek naar een ander medicijn.
2

Reactine

06-06-2013 | Man | 33
cetirizine
Hooikoorts
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn behoorlijk zware hooikoortsklachten worden goed door Reactine onderdrukt. Toch neem ik het maar niet meer, want ik krijg last van extreme moeheid, een algeheel pijnlijk lijf, chagrijnigheid, concentratieverlies en vergeetachtigheid (kan zelfs mijn pincode ineens niet meer onthouden). Ook ligt een knallende migraine constant op de loer. Mijn advies als je ook meteen de[lees meer...]ze klachten ervaart: stoppen en probeer iets anders want ook na een aantal dagen gebruiken wordt het niet beter... eerder slechter.
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1385) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1212) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1144) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (952) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (774) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (663) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (643) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (640) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (622) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (589) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (544) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (497) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (433) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (424) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.