Medicatieveiligheid voor jou

BIJWERKINGEN

geenzeer veel
slapeloosheid

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Bacteriële infectie (38 meningen)
Tandvleesontsteking (22 meningen)
Darmontsteking (7 meningen)
Kaakontsteking (6 meningen)
Bacteriële parotitis (4 meningen)
Infectie (wond) (3 meningen)
Blaasontsteking (2 meningen)
Ontsteking (mond) (2 meningen)
Maagzweer (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

08-06-2020 | Vrouw | 55
Pelvic inflammatory disease (PID)
Had na dag 1 meteen verlichting klachten, daarna paar nachten nachtmerries, huilen, piekeren, depersonalisatie, maar... ik reageer meestal eerst heftig op (vooral dit soort) medicatie. Ben nogal HSP. Doorgezet, na paar dagen alweer blijer, wel beetje moe, maar dat was ik al door bacterie, volledige kuur diarree, lastig, maar gaf wel lekker ‘opruimgevoel. nu klaar, twee wek[lees meer...]en afgemaakt. Voel me veel beter, liep er achteraf al minstens half jaar mee, maar dacht niet aan PID. Conclusie: voor mij iig erg goed middel, als je ook heftige verschijnselen hebt, zou ik wel dag of 3 proberen, als de bijwerkingen zo heftig blijven, dan teruggaan en ander proberen. Nb: ik loop vrij veel lange afstanden, paar keer per week, kon altijd zo opstaan uit stoel of bed, nu na twee weken kuren ( en wel gelopen maar iets minder) zo stijf als een plank. Steken in vooral schouders, armen, gewoon helemaal vast alles. Na even lopen wel beter. Heet iemand deze bijwerking? Het wordt nu langzaam beter, staat trouwens ook wel in bijsluiter. Heftig middel maar als je volhoudt wel zeer effectief.

14-03-2023 | Vrouw | 25
Pelvic inflammatory disease (PID)
Ik kreeg deze antibiotica icm Ofloxacine. Ik had zelf nog nooit antibiotica gebruikt. Omdat ik erg bang ben om over te geven vond ik het heel eng om met de kuur te beginnen. Vooral na het lezen van de ervaringen op deze site. Maar vanwege de ondraaglijke buikpijn moest ik er toch aan geloven. En de bijwerkingen zijn me reuze meegevallen! Eerste dagen had ik last van hoofdp[lees meer...]ijn en af en toe een beetje misselijk. Maar geen gekke dingen. Daarom dat ik graag mijn positieve ervaring hier deel. Mocht je het ook spannend vinden om de antibiotica te nemen, komt echt goed en maak jezelf vooral niet gek. Voor je het weet is de kuur voorbij. Mijn klachten waren na 3 dagen helemaal weg.

08-06-2020 | Vrouw | 55
Pelvic inflammatory disease (PID)
Paniekaanval na nachtmerries , huilen out of the blue, depersonalisatie, derealisatie, diarree, misselijk, wazig zien, minder goed horen. spierpijn, gewrichtspijn , moe. Mijn genoemde klachten waren gelukkig na een dag of 4 minder, wel bleef diarree, spier-en gewrichtspijn. Dat is nieuw voor mij, lees dat dit erbij hoort en langzaam weer verdwijnt. Ben nu 5 dagen na kuu[lees meer...]r langzaam minder stijf. Even een kanttekening: vaak krijg je bij deze kuur ook ‘OFLOXACINE’ , in mijn geval 2x 2 200 pch, hierbij kunnen ook veel van bovengenoemde klachten ontstaan, met name de spieren en gewrichten. Toch blij dat ik afgemaakt heb, na ongeveer half jaar ‘vervelend voelen’ en nooit aan PID gedacht, terwijl ik het 8 jaar geleden ook heb gehad..., nu weer lekker in mijn vel. De pijn in gewrichten en spieren zullen nog wel helemaal verdwijnen. Heftige medicatie, maar werkt goed.

27-09-2025 | Vrouw | 30

Bijwerkingen

slapeloosheid

Dit middel is echt afschuwelijk! Op de 2e en 3e dag van gebruik kreeg ik last van enorme slapeloosheid. Ook waren mijn dromen zeer verontrustend en vergelijkbaar met slaapverlammingen. Ik werd echt om de 2 uur wakker met een zware desoriëntatie en sufheid... Ook last van opgejaagd gevoel en soms hartkloppingen. Uiteindelijk heeft het middel wel gewerkt :) Ik hoop dat ik di[lees meer...]t NOOIT meer hoef te slikken.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2377) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1271) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (1268) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1227) - Cholesterol
Champix (1186) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (1001) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (939) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (879) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (847) - Maagzuur - protonpompremmers
Amlodipine (487) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Amoxicilline / Clavulaanzuur (485) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Roaccutane (480) - Acne
Dexamfetamine (445) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (435) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.