Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

8
meningen

Diltiazem

diltiazem

geef je mening
Bij  HartX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Angina pectoris (16 meningen)
Hoge bloeddruk (13 meningen)
Hartritmestoornissen (3 meningen)
Atriumfibrilleren (2 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Invloed van genen op medicatie

Hoge bloeddruk is een belangrijke oorzaak van hart- en vaatziekten. Naast factoren als voeding en roken, wordt de bloeddruk voor een groot deel bepaald door erfelijke aanleg. Er zijn verschillende soorten medicijnen om de bloeddruk te verlagen. Vaak krijg je meer dan één soort voorgeschreven, dat werkt vaak beter en je hebt minder kans op bijwerkingen. Maar helaas houdt slechts een klein aantal patiënten met hypertensie de bloeddruk met geschikte medicamenteuze behandeling onder controle.

Een onderzoek naar verschillen in DNA kan dan als een hulpmiddel worden ingezet om tot een betere behandeling van de bloeddruk te komen.

mijnmedicijn.nl (22-07-2019)

1
2

Diltiazem

01-12-2022 | Vrouw | 79
diltiazem (200mg)
Hartklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak

1

Diltiazem

17-10-2022 | Vrouw | 57
diltiazem (120mg)
Hartklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Dit medicijn voorgeschreven gekregen door de behandelend cardioloog voor microcoronaire vasulaire disfunctie, in jip en janneke taal, de kleinste vaatjes rond het hart doorbloeden niet goed. Het medicijn werkt voor mij niet. In plaats daarvan ben ik, zonder overleg met de arts, ermee gestopt. Ik heb m'n levenstijl aangepast, (veel) meer bewegen: wandelen, en fietsen en ho[lees meer...]metrainer. Voedingspatroon aangepast. En 's ochtends een thee, van meidoorn, gulden roede en mare tak. Deze hebben een gunstige werking op bloeddruk, vochthuishouding en de bloedvaten. Voor mij werkt het.
1

Diltiazem

30-08-2022 | Vrouw | 68
diltiazem (200mg)
Hartklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik slik al 6 weken Diltiazem Milan 200 mg voor hartspasmen. Het helpt wel een beetje, maar ik ben nog niet klachten vrij. Wel heel veel bijwerkingen. Na 6 weken nog steeds. Mijn haar valt af. Ik voel mij zeer moe en zwakte in mijn benen. Ik heb nog veel spier en gewrichtspijn. Slaap ik ook slecht. Zijn er meer mensen die deze klachten ook hebben? Hoor ik graag.
4

Diltiazem

13-07-2022 | Vrouw | 75
diltiazem (180mg)
Hartklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
verstopping bloedvat kransslagader. Sinds gebruik Diltiazem samen met Rosouvastatine al 2 jaar geen pijnaanval meer gehad.
1

Diltiazem

15-03-2022 | Vrouw | 70
diltiazem (90mg)
Hartklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Voor mij nooit geen Diltiazem meer. Niet in zalf en ook niet in tablet. Krijg er zwaar huiduitslag van.
1

Diltiazem

23-06-2021 | Vrouw | 59
diltiazem (60mg)
Hartklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Al binnen een paar dagen nadat ik noodgedwongen ( merken zijn niet leverbaar) moest overstappen van mijn gebruikelijke merk eerst Sandoz daarna Aurobindo nu EuroGernerici EG gekregen. Werden de klachten van vermoeidheid nog erger veel slaap en heel de dag een licht gevoel in mijn hoofd en met vlagen zo sterk dat het gevoel bestaat om flauw te vallen, enorme impact op mijn [lees meer...]dagbesteding en beperking met bijv durven fietsen of auto rijden. Inmiddels weet ik dat dit middel tijdelijk is goed gekeurd ivm de leverproblemen van het merk Sandoz en Aurobindo mogelijk is binnenkort ook 60 mg niet meer leverbaar en ben je verplicht een hogere dosering te nemen inmijn geval ga ik van 2x 60 mg naar 2x 90 mg , dat is dus een complete tablet per dag meer. Gezien de klachten die ik nu al ondervind, baart dit mijn ernstige zorgen. Ik hoor graag meer van andere gebruikers.
5

Diltiazem

23-05-2021 | Vrouw | 65
diltiazem (60mg)
Hartklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Jaren lang diltilazem van sandoz gebruikt zonder problemen. Nu is het niet meer leverbaar. Bij aurobindo hartkloppingen. Nu een Duits merk en mijn bloeddruk schiet alle kanten op. Ik begrijp niet dat er met mensen levens gespeeld wordt. Het ene moment heb ik 110-40 het andere 190-97. Terwijl met sandoz ik het met mijn fibromyalgie goed kon reguliere vanaf 2012. Hoop dat er[lees meer...] gauw wat gebeurt
1

Diltiazem

26-03-2021 | Man | 68
diltiazem (60mg)
Hartklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Lang op zoek geweest naar de oorzaak van de hevige schimmelinfectie en kom uiteindelijk tot de conclusie dat dit, samen met ernstige evenwichtsstoornis (bij opstaan) en slecht zien, bijwerkingen zijn van dit medicijn.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2295) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1268) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1193) - Cholesterol
Paroxetine (1152) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1151) - Verslavingsziekten
Sertraline (1029) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (897) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (890) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (871) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (780) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (747) - Epilepsie
Metoprolol (736) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (652) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (614) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (610) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Mirtazapine (610) - Depressie - antidepressiva overig
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (597) - Anticonceptie - eenfase
Metformine (577) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Furabid (569) - Antibiotica - urineweginfectie
Amoxicilline (566) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (554) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (514) - Anticonceptie - overig
Lexapro (503) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (476) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (455) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (446) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (421) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (419) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (415) - Pijn
Crestor (404) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.