Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

23
meningen

Questran-A

colestyramine

Adviezen farmacogenetisch testen

G-standaard, KNMP, 01-07-2020

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Darmproblemen - diarree (9 meningen)
Hoog cholesterol (3 meningen)
Darmproblemen - verstopping (0 meningen)
Jeuk (0 meningen)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Simvastatine (1177 meningen)
Crestor (396 meningen)
Lipitor (334 meningen)
Atorvastatine (308 meningen)
Ezetrol (153 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Cholesterolverlagers - nieuwe richtlijn

Statines worden ingezet om de waarde van het LDL (slechte cholesterol) onder de grenswaarde 2,5 te houden. Volgens de nieuwe richtlijn hart & vaatziekten (CVRM) moet de grenswaarde van het LDL nu naar 1,8. Een hogere dosis statine zal daar dan voor moeten gaan zorgen. Nu al hebben 1 op de 7 gebruikers last van bijwerkingen. Dit aantal zal dus toenemen, als een hogere dosering wordt voorgeschreven. Ook de aard van de bijwerkingen zullen heftiger zijn.

Om die reden is het sterk aan te bevelen om tegelijk de activiteit van het gen SLCO1B1 te laten testen om (meer) bijwerkingen te voorkomen. Het gen SLCO1B1 zorgt voor transport van de statine naar de lever, waar het medicijn wordt omgezet.

W Wessels - mijnmedicijn.nl (03-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Statines zijn geïndiceerd voor de preventie van hart- en vaatziekten en behoren tot de meest voorgeschreven klassen van medicatie. Niet alle patiënten reageren echter gunstig op statines en sommige bereiken hun doelstellingen voor het verlagen van cholesterol niet. Bovendien ervaart een aanzienlijk aantal patiënten nadelige effecten.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan een mogelijkheid bieden voor de patiënt om samen met zijn behandelaar de mogelijke voordelen af te wegen tegen de mogelijke risico’s van een statine.

mijnmedicijn.nl (22-07-2019)

12
5

Questran-A

30-07-2013 | Vrouw | 63
colestyramine
Darmproblemen - diarree
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 3
Na jaren sukkelen met dagelijks ernstige diarree en de (onterechte, althans nietszeggende ) diagnose prikkelbare darm, kreeg ik Questran om uit te proberen. Dit hielp vanaf dag 1. Ik ben mijn darmarts nog steeds ontzettend dankbaar, dat hij alles uit de kast haalde om me te helpen. Innemen gaat redelijk goed als je de poeders oplost in spa rood of ander bubbelwater. Maa[lees meer...]kt het net iets minder smerig.
5

Questran-A

07-03-2014 | Man | 66
colestyramine (4g)
Niet in de lijst
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 5
Ongeveer 4 jaar geleden is bij mij een carcinoid geconstateerd.Tot vorig jaar oktober geen last, daarna gedurende 5 maanden diarree gepaard gaande met heftige buikkrampen, vooral gedurende de nacht. Door de arts werd mij Questran a voorgeschreven op eigen verzoek hetgeen wel verlichting gaf, maar de problemen bleven. Door de specialist werd mij toen movicolon voorgeschreve[lees meer...]n, dit gaf ook verlichting maar de problemen bleven wederom. Sinds kort heb ik zelf een combinatie uitgeprobeerd van 1 zakje movicolon (17,5 gram) en 2 zakjes questran (4 gram) per dag, s' morgens 1 zakje questran, s'middags 1 zakje movicolon en s'avonds na de maaltijd wederom 1 zakje questran a. Vanaf de eerste dag, dat ik deze combinatie toepas zijn al mijn problemen praktisch voorbij en is kwaliteit van mijn leven met zeker 75% verbeterd. Questran a is voor mij een geweldig middel, alleen jammer dat ik via via op de patienten vereniging heb moeten horen hoe effectief dit werkt ook bij mensen met dezelfde problemen en dezelfde ziekte. Deze site heeft mij ook geholpen, om een oplossing te zoeken.
5

Questran-A

05-12-2017 | Vrouw | 67
colestyramine (4g)
Darmproblemen - diarree
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 4
Na jaren last gehad te hebben van diarree en darmkrampen eindelijk een medicijn dat helpt. Geen last meer.Mag 1 tot 3 zakjes. Vaak aan 1 per dag genoeg. Ik ben heel erg blij. Nooit meer denken als ik weg ga ben ik naar toilet geweest, moet ik nog, heb ik verschoning bij me. Nee kan nu weggaan zonder ergens aan te hoeven denken. Dank u specialist! Had u jaren eerder moeten[lees meer...] hebben.
5

Questran-A

04-02-2020 | Vrouw | 70
colestyramine (4g)
Niet in de lijst
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 4
Sinds mijn moeder haar galblaas is verwijderd kan ze niet meer zonder bovengenoemde medicijn helaas is deze niet verkrijgbaar bij alle apotheken!
4

Questran-A

15-04-2019 | Man | 72
colestyramine (4g)
Niet in de lijst
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 4
Begrijp niet waarom men mensen 20 jaar laat wachten op deze oplossing! Gebruik colesteramine al bijna 48 jaar. Dit naar aanleiding van het verwijderen van 80% van mijn dunne darm 51 jaar geleden als gevolg van een strengileus met onstekingen en bijna buikvlies in Tilburg. (Huidige technieken zouden dit nu waarschijnlijk gereduceerd hebben tot 10/15 %) Gevolg een chronisch[lees meer...]e galzuren diarree zoals de specialisten het zo mooi noemen. Eerste jaren geen medicatie (alleen pijnstillers) dus bracht het grootste gedeelte van de dag op het toilet door of onder de douche. Na drie jaar in Dijkzicht-Rotterdam uitgebreid onderzoek en kreeg daar colesteramine in pure vorm. na een dag zitten janken op het toilet vanwege een beetje normale ontlasting. Mijn gebruik is 8 tot 16 gr. per dag (afhankelijk van de voeding). Door de jaren heen is de fabricage duidelijk verandert. Ware het niet dat Questran A op het moment al bijna 10 maanden niet meer leverbaar is en ik dus een product uit Italie krijg waarvan de inname niet echt prettig is. (veel klonteren) Questran A waarschijnlijk in september weer leverbaar. Maar na al die jaren ben ik nog steeds een blije gebruiker van de colesteramine. Zou mooi zijn als het in tabletvorm leverbaar was. Het heeft mijn leven drastisch veranderd. Perfect product en als leuke bijwerking heb ik altijd een laag cholestorol gehalte.
3

Questran-A

23-02-2012 | Vrouw | 72
colestyramine
Hoog cholesterol
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 1
ik heb al jaren verschillende medicijnen voor cholesterol gebruikt alle (vastines) geprobeerd maar ze hebben allemaal dezelfde bijwerking nl: verschrikkelijke krampen over mijn hele lichaam dan ben je jaren verder met geen resultaat en dan word je na veel aandringen van mijn kant eindelijk doorgestuurd naar de internist, die heeft het voor mij uitgezocht questran-A (dit [lees meer...]heeft tot nog toe niet het gewenste resultaat geleid) wat ik vervelend vind aan questran is de poedervorm,(heel vies) zijn deze niet in tabletvorm te verkrijgen??? graag een reactie hierop
2

Questran-A

19-03-2018 | Man | 77
colestyramine (4g)
Colitis ulcerosa
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 3
Sins 5 maanden ernstige diarree vanwege het medicijn zydelig. 8 keer naar toilet begint al om 3 uur s'nachts tot 1uur in de middag daarna tot in De avond nog maar een keer, heel veel last van bijwerkingen je durft niet eens de deur uit. Behandelende artsen weten niet wat ze ermee aan moeten
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2236) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1177) - Cholesterol
Citalopram (1167) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1143) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1099) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (943) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (864) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Venlafaxine (859) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (851) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (764) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (728) - Epilepsie
Metoprolol (706) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (647) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (581) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (579) - Depressie - antidepressiva TCA
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (576) - Anticonceptie - eenfase
Seroquel (573) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Metformine (566) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (530) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (518) - Verslavingsziekten
Furabid (513) - Antibiotica - urineweginfectie
Lexapro (497) - Depressie - antidepressiva SSRI
Implanon (hormoonimplantaat) (484) - Anticonceptie - overig
Concerta (465) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (442) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (422) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (410) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (407) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (405) - Pijn
Crestor (396) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.