Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Eziclen

19
meningen

Eziclen

natrium-/kalium-/magnesiumsulfaat

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
opgezette buik buikkrampen misselijkheid

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Moviprep (166 meningen)
Movicolon (94 meningen)
Macrogol en elektrolyten (84 meningen)
Bisacodyl (79 meningen)
Dulcolax (63 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

12
5

Eziclen

29-02-2024 | Man | 21
natrium-/kalium-/magnesiumsulfaat
Voorbereiding coloscopie / endoscopie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

opgezette buik buikkrampen misselijkheid

Om 17:00 nog een lichte maaltijd gegeten. Ik ben begonnen om 18:00 het is nu 18:31 en heel moeilijk binnen te krijgen. Ik neem ondansetron om de misselijkheid te onderdrukken en niet te braken verder weet en voel ik nog niet veel ik geef zo een update!! Het is nu 19:45 en heb mijn eerste stoelgang gemaakt mijn drankje was op om 19:05 eerst vast en dan komt het er als[lees meer...] de donder snel uit. Ik geef 1 tip blijf zitten want het komt met vlagen. Als je denkt dat het eruit is ben je mis. Je hebt wel krampen en je hoort je buik grommen. Het is nu 20:08 ik ben van het wc. Ik geef nog een update!! 20:16 en zit weer met stoelgang op het toilet. Dit keer een urine kleur ik denk dat het aan het werken is. Het is nu 06:17 onderzoek om 11:00 ik drink het op samen met koffie voor de smaak weg te halen en het lukt beter dan gisterenavond.
4

Eziclen

29-11-2023 | Vrouw | 54
natrium-/kalium-/magnesiumsulfaat
Voorbereiding (slok-)darmonderzoek
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Perfect te doen, al veel slechtere dingen moeten drinken, is noet echt lekker maar geen enkel probleem om dit in te nemen, werking ok, beetje krampen, en 2 keer 's nachts ook moeten opstaan. Maar zou er de volgende keer niet meer van wakker liggen , al die negatieve mensen... get over it, het is voor je goed!
3

Eziclen

10-09-2023 | Vrouw | 40
natrium-/kalium-/magnesiumsulfaat (2)
Voorbereiding coloscopie / endoscopie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
De eziclen is ronduit smerig, echt niet te doen. Ik heb het met water gemengd en daarna nog verder verdund met appelsap. Rietje gebruikt. Eerste dosis duurde 45 min voor ik t op had daarna nog extra drinken, na een uur begon ik een borrelende buik te krijgen, dan zit je elke 5-10 minuten op de wc en is het echt water diaree. Plassen heb ik niet gehoeven, alles komt via je[lees meer...] kont eruit. Na een 2-3 uur stopt t en kon ik gaan slapen, prima nacht gehad, volgende ochtend 2e dosis. Dat is nog erger, ik heb met hangen en wurgen de eziclen naar binnen gekregen met appelsap, daarna de grootste moeite gehad om niet over te geven, heb dan ook geen liter daarna meer gedronken, buik ging na een half uur al rommelen en laxeren begon, een uurtje of 2 en daarna was t wel klaar. Had wel echt een zere schrale anus van t laxeren. Ook vochtig toiletpapier brandt gewoon op de huid en crèmes deden alleen maar pijn. Al met al doet t wat t moet doen, maar de smaak is echt walgelijk wat je misselijk maakt en dus eigenlijk het grootste obstakel. Tijdens het laxeren heb ik t erg koud gehad. Het was 28 graden maar zat met joggingbroek en trui aan onder een dekentje. Het onderzoek zelf was geen probleem. Maakte me er druk over maar allesoverziend vond ik de voorbereiding veel vervelender
1

Eziclen

21-06-2023 | Vrouw | 70
natrium-/kalium-/magnesiumsulfaat
Voorbereiding coloscopie / endoscopie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ronduit smerig , niet weg te krijgen. Het eerste deel met hangen en wurgen naar binnen kunnen krijgen. Daarna twee en een half uur op resultaat moeten wachten waardoor mijn maag zo opgeblazen was dat ik heb lopen ijsberen van de pijn. De volgende morgen na het lezen van tips om het gemakkelijker weg te krijgen eraan begonnen maar het lukte niet. Misselijk, braak neigingen[lees meer...] en knallende hoofdpijn. Huilend aan de telefoon gehangen met het ziekenhuis of ik het echt helemaal moest opdrinken, dat hoefde gelukkig niet. Nog geen seconde na verbreken van de verbinding alles uitgebraakt. Daarna was het nog de vraag of de darmen schoon genoeg waren om de coloscopie wel door te laten gaan. Had ik in ieder geval niet alle ellende voor Jan Doedel doorstaan. En gelukkig was de uitslag van het onderzoek goed nieuws. Het is onbegrijpelijk dat ze hier geen neutrale smaak zoals bv water aan kunnen geven. Het zou een verbeterde versie zijn. Nou ik ga het nooit meer gebruiken zolang het niet beter van smaak wordt.
2

Eziclen

23-03-2023 | Vrouw | 30
natrium-/kalium-/magnesiumsulfaat (2)
Voorbereiding coloscopie / endoscopie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Voor een eerdere Coloscopie Moviprep gebruikt, werkte top. Toen zag ik er erg tegenop, maar dat viel uiteindelijk reuze mee. Dus ook nu begon ik vol goede moed aan de voorbereidingen, maar dit keer met Eziclen. Walgelijk goedje, ik kan best wat hebben maar vond de geur en smaak echt vreselijk. Na de laatste slok begon ik direct met kokhalzen en de hoofdpijn begon ook vrijw[lees meer...]el direct. Tot nu toe nog niet gebraakt, maar wel misselijk en - nu 2 uur na inname van het eerst flesje - een keer naar het toilet geweest. Nu enorme buikkrampen en een hele harde buik. Hopelijk gaat het goedje z’n werk nog doen, maar tot nu toe weinig effectief. En vreselijk smerig, dus een volgende keer ga ik zeker voor een alternatief vragen.
1

Eziclen

04-12-2022 | Vrouw | 23
natrium-/kalium-/magnesiumsulfaat (2)
Voorbereiding coloscopie / endoscopie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Drank klaar gemaakt zoals op de verpakking. Na een paar slokken heel erg misselijk geworden waardoor het innemen niet meer lukte. Uiteindelijk moest ik ervan braken. Verder duurde het bij mij ruim 4u voordat er resultaat was. Met een harde pijnlijke buik als gevolg
5

Eziclen

11-07-2022 | Vrouw | 31
natrium-/kalium-/magnesiumsulfaat (1)
Voorbereiding coloscopie / endoscopie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In vergelijking met mijn ergste verwachtingen en vorige recensies, is dit een fantastisch product! Ik kan vrij veel pijn verdragen, maar ben als de dood om misselijk te worden. Ik heb net een eerste dosis binnen. Had me goed voorbereid: 3 verschillende soorten grenadine aangekocht en een pakje kauwgom. Bij het openen van het flesje besliste ik al snel geen grenadin[lees meer...]e toe te voegen aan het medicijn zelf. Het product heeft de geur van hoestsiroop en is doorzichtig als water, ook bij toevoeging van water. Het heeft een sterke anijssmaak, niet meteen mijn favoriete smaak, maar ook niet bepaald van de misselijkmakende soort. Ik dronk het met een rietje, telkens een half glas per keer, verspreid over een uur. Na elk half glas nam ik een paar slokken water aangevuld met grenadine en stak meteen een kauwgom in mijn mond. Op die manier is het makkelijk vol te houden! Helemaal niets om wakker van te liggen, echt! De kauwgom werkte ook om mijn hongergevoel te onderdrukken. Na 30 minuten voelde ik wat gerommel in mijn buik. Geen krampen, maar ik merkte dat er iets aan het gebeuren was. Na 45 minuten had ik het gevoel toch naar het toilet te moeten en vanaf toen ging het heel snel. Momenteel zit ik een 20-tal minuten op het toilet. De eerste stoelgang was nog vrij vast, maar ondertussen is het enkel nog een troebele vloeistof. Ik ben nog niet van het toilet durven komen, het gaat vrij snel allemaal. Maar ik vermoed dat het nu niet zo lang meer zal duren. Er gebeurt nu al een tijdje niks meer. Tegen het einde van deze recensie is het voorbij vermoed ik. Conclusie, hiervoor heb ik teveel slaap gelaten en teveel recensies gelezen! Geen krampen, niet misselijk, ça va van smaak. Veel succes aan iedereen die er ook door moet, het komt goed, echt waar!
2

Eziclen

22-06-2022 | Vrouw | 49
natrium-/kalium-/magnesiumsulfaat (176)
Voorbereiding coloscopie / endoscopie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Eerste flesje ging goed, erg misselijk bij tweede flesje. Toen ieder halfuur overgegeven en enorme hoofdpijn vanaf 4 uur 's ochtends (7 uur na 2e flesje) . Met veel moeite derde flesje naar binnen gewerkt maar alles kwam er gelijk weer uit, net als het liter water en sap erna. Doorgegaan met overgeven en erge hoofdpijn tot 18h00, ondanks NaCl infuus met primperan in het [lees meer...]ziekenhuis. Ze hadden zo erg braken/hoofdpijn nog niet eerder gezien en raadden me aan om een ander spoelmiddel te gebruiken mocht ik ooit nog een coloscopie moeten ondergaan. Gelukkig kon de endoscopie toch doorgaan.
2

Eziclen

09-10-2020 | Man | 63
natrium-/kalium-/magnesiumsulfaat (2)
Voorbereiding coloscopie / endoscopie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ter voorbereiding op het coloscopie onderzoek Eziclen gebruikt,wat een smerige goedje. Het innemen heb ik gedaan door Eziclen ijkoud door een rietje te drinken en dan 3-4 slokjes even wachten 4-5 min weer 3-4 slokjes en dit zo uitgesmeerd over ongeveer 3 kwartier totdat de halve liter vloeistof op was. Na iedere serie slokjes direct een kauwgum in de mond om die nare smaa[lees meer...]k maar weg te krijgen. Echter als je het binnen hebt en je drinkt de voorgeschreven hoeveelheid vloeistof erna is het zeer effectief en ga je snel naar het toilet en is het spul na ongeveer 1.30-2 uur uitgewerkt en kan je weer normaal functioneren. Dan komt voor de meesten waarschijnlijk het grootste probleem hen innemen van de 2e dosis meestal midden in de nacht of 's morgens heel vroeg als je net wakker bent. Hetzelfde ritueel als de 1e dosis al lijkt het nu nog viezer te smaken. Het lijkt mij dat het toch mogelijk moet zijn voor de fabrikant om het goedje te voorzien van een iets betere smaak. Als de smaak beter cq normaal word zal iedereen dit een top produkt vinden denk ik.
5

Eziclen

29-09-2020 | Vrouw | 59
natrium-/kalium-/magnesiumsulfaat (176mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vanaf het moment dat ik wist dat ik een endoscopie moest ondergaan was ik als de dood voor het drinken van een laxeermiddel. Ik raakte voorkomen in Paniek bij de gedachte. Ik lijd al sinds ik mijn heugen kan aan een braakfobie. Het moest gebeuren ik kwam er niet onderuit. Ik heb mijn dokter om Oxazepam Gevraagd en heb dit ook gekregen. Een uur voordat ik moest beginnen met[lees meer...] laxeren heb ik een Oxazepam ingenomen. Hierdoor werd ik rustig. Ik heb een scheut limonadesiroop aan het middel toegevoegd en begon langzaam te drinken. Totaal geen braakneigingen gehad. Lekker is het niet, maar om nou te zeggen dat het heel vies is nee. Het is echt goed te doen. Gisteravond ben ik 10 keer naar het toilet geweest. Ik was bang dat het na drie keer wel pijnlijk zou ik worden, maar ook dit is niet gebeurd. Het viel dus allemaal reuze mee. Hier heb ik mij 14 dagen druk om gemaakt. Zonde van mijn tijd. Een paar tips zijn, kauwen op een stukje gember, drinken met een rietje en kauwen op kauwgom. Veel succes voor iedereen die dit in de toekomst moet ondergaan.Geloof me het valt reuze mee.
4

Eziclen

15-09-2020 | Man | 57
natrium-/kalium-/magnesiumsulfaat (176/ml)
Voorbereiding coloscopie / endoscopie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Het drankje smaakt smerig, maar dit kun je compenseren door het water (1,5 liter) dat je hierna drink te mengen met limonadesiroop. Ik heb ook kauwgom op. Het is zeer effectief, want je rent al snel naar het toilet. 1 keer een drankje in de avond (ca. 6 keer toilet) en 1 keer een drankje in de ochtend. Die ochtend ben ik wel 10 keer geweest. Terugkijken: op het moment[lees meer...] suprême is het ellende dat toiletgedoe, maar achteraf gezien is het beter dan een middel wat minder effectief is,
3

Eziclen

12-08-2019 | Man | 41
natrium-/kalium-/magnesiumsulfaat
Voorbereiding coloscopie / endoscopie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ter voorbereiding van coloscopie. Klein uur over gedaan om in te nemen (halfuur tot uur is ok volgens infofolder hospitaal). Ruikt goed, maar na de eerste slokken weet je wel dat je blij zal zijn als het binnen is. Halverwege met de neus dicht slok per slok verder uitgenomen, neem zeker je tijd. Volgens de bijsluiter zou koud innemen mogelijks beter werken. Nadien toch eer[lees meer...]st wat licht pijnlijke krampen en misselijkheid gehad, voor het na ruim anderhalf uur begon te werken. Werkt daarna ineens wel snel, op minder dan een uur zo goed als uitgewerkt, dus effectief is het heel zeker. Tussen de 5tal toiletbezoeken door amper 5 à 10 minuten tussentijd. Daarna vlotte nachtrust maar midden in de nacht korte tijd wel eens wakker geworden met wat lichte misselijkheid, lichte krampen en licht grieperig gevoel. Kort daarna verder kunnen slapen.
4

Eziclen

23-01-2019 | Vrouw | 40
natrium-/kalium-/magnesiumsulfaat (2)
Voorbereiding coloscopie / endoscopie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben een stresskip, ik geef dit gerust toe...het drinken van het laxeermiddel, het laxeren zelf, het onderzoek....ja, het maakte me nerveus. The day after kan ik echter zeggen: het valt mee....ja, het is een vies drankje, nee het is niet fijn je volledig leeg te sch.... en nee het is geen leuke gedachte waar ze hun instrumenten steken! Ikzelf heb eigenlijk het meeste la[lees meer...]st ervaren met het 24u nuchter zijn...hoofdpijn en zweverig. Is het fijn: nee, maar schrik moet je niet hebben. Het product werkt goed en snel, bij mij 0 bijwerkingen. Succes!
2

Eziclen

27-04-2018 | Man | 44
natrium-/kalium-/magnesiumsulfaat (2)
Obstipatie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Voor de tweede keer was ik aan de beurt om mijn darmen door een soort van wasstraat te gooien. De eerste keer was het in verband met een coloscopie waarbij een MDL arts mij toen ter voorbereiding heel vriendelijk Moviprep voorschreef. Hetgeen impliceerde dat ik de avond en de ochtend voor het onderzoek al kokhalzend 4 liter bedorven paardenpis achterover stond te kiep[lees meer...]en. Zo'n coloscopie met roesje stelt echt helemaal niks voor, maar de ranzigheid van zo'n drankje is gewoon een middeleeuwse marteling. Ik was daarom dan ook enorm opgelucht toen ik hoorde dat ik vanwege obstipatie noodgedwongen opnieuw aan de laxering moest, maar het deze keer met een nieuw middel mocht proberen. Eziclen zou gebruikersvriendelijker zijn en een betere smaakbeleving hebben. Het klonk bijna culinair! Het grote voordeel van dit middel is dat je in totaal "maar" 1 liter hoeft weg te tikken. Daar staat wel tegenover dat dit drankje zowaar nog ranziger is dan de Moviprep. Althans dat vind ik. Het is een feit dat over smaak niet te twisten valt. Daarentegen blijft het nog steeds een hele klus om deze zooi naar binnen te gooien. Nu is het allemaal maar relatief natuurlijk en ben je het de volgende dag ook wel weer snel vergeten, maar volgens mij zou dit in deze moderne tijd ook heel anders moeten kunnen. Een farmaceut die er wel in slaagt om een neutraal smakend laxeermiddel of effectieve pil te ontwikkelen, kan de rest van z'n leven geld gaan tellen op de Bahamas in ieder geval .
3

Eziclen

12-03-2018 | Man | 62
natrium-/kalium-/magnesiumsulfaat (2)
Voorbereiding (slok-)darmonderzoek
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Inname Eziclen was echt wel te doen, doe het rustig, na een 3/4 uur begint de renpartij naar het toilet en houdt ongeveer 2 uur aan. De volgende ochtend vroeg weer idem dito. Denk 4x gedoucht tussendoor en aan het eind. Ik heb me heel lang niet zo smerig, leeg, en geradbraakt gevoeld. Dan het onderzoek, verzocht om geen medicatie of zo weinig als mogelijk, omdat ik wel [lees meer...]eens flip op medicatie. Ongeveer 1/3 gekregen, niet geslapen, bleef alert, heb vrijwel geen pijn gehad, 2 poliepen weg gehaald. Dus voorbereiding waardeloos en smerig, onderzoek heel goed te doen.
5

Eziclen

11-01-2018 | Vrouw | 47
natrium-/kalium-/magnesiumsulfaat (176ml)
Colitis ulcerosa
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ter voorbereiding op mijn vijfjaarlijkse colonscopie. Het viel mij reuze mee. 2 x halve liter een drankje drinken is peanuts met hoe het was, namelijk 4 liter. De smaak was bijzonder. Niet echt super vies. Ik las hier een recensie van iemand die klopt: zout, zuur, bitter, zoet als bubblegum en mierzoete goedkope ramja, een vreemde mix. Het duurde even voordat ik gin[lees meer...]g laxeren gisteravond. Het begon pas 1,5 uur na het innemen. In die eerste 1,5 uur buikkrampen, soms felle steken. Ook merkte ik hoe meer ik dronk daarna hoe sneller het laxeerde. Vanaf zondagavond was ik al begonnen met het dieet. Geen pitjes, zaden, vezels, etc. Zo vlak na de feestdagen en vakantie gaf mijn lichaam aan deze plotselinge verandering lastig te vinden: hoofdpijn, rugpijn, lamlendig. Echte detoxvetschijnselen :-) Het niet meer alles mogen eten wat ik lekker vind (avocado’s, muesli, asperges, fruit met schil, etc) werd ineens een dingetje. Ik zag er na de feestdagen ook een voordeel in, even rust met innemen van lekkere dingen... Nu is het ochtend. 2e dosis aan het drinken. Even weerzin om te beginnen aan dat rare drankje zo vroeg op de ochtend, tussen 6 en 7 uur. Bij de slokjes af en toe kotsneigingen. Wat ik ook lastig vind is geen koffie. Ik drink namelijk alleen ‘s morgens voordat ik naar mijn werk ga 3 bakjes bonenkoffie. Ik schakelde ook automatisch mijn koffiemachine aan toen ik om 5.45 uur beneden kwam .... Helaas :-( Nog een kwartier en mijn drankje is op. Lig nu op de bank met de kruik. Mijn buik borrelt al aardig. Zo meteen nog maar even dutten. Wel nog steeds hoofdpijn. Steken. Komt niet door het medicijn, maar door de detox. Heb afgelopen dagen geen zoetigheid gehad zoals snoepjes, koekjes en chocolade. Om 10 uur richting het ziekenhuis. Om 11.15 uur het onderzoek. Om 12 uur is alles weer voorbij
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1385) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1212) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1142) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (951) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (773) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (643) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (622) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (589) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (543) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (497) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (433) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (424) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.